Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro są różne PL to są różne wymagania od zasilacza ;) Także nic nowego czego byśmy wcześniej nie widzieli. No ale trzeba szukać dziury 🤣

5 godzin temu, lokiju napisał(a):

No ja z tego zrozumiałem, że w sklepie była za 1100 euro a teraz ktoś wystawił za 1600 by zarobić.

Ktokolwiek to sprzedał przed premierą komuś to po prostu jakiś skalper się połasił tylko to sztuka dla sztuki bo bez sterowników i tak nic nie zrobi. Równie dobrze mogą być to zakupy pod wyświetlenia :D 

3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Tutaj unboxing tego Gigabita

Nawet mi się podoba ten gigus ale jak sobie przypomnę o cewkach na radeonie i gigusiu to …. 🤫

Opublikowano
44 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ktokolwiek to sprzedał przed premierą komuś to po prostu jakiś skalper się połasił tylko to sztuka dla sztuki bo bez sterowników i tak nic nie zrobi. Równie dobrze mogą być to zakupy pod wyświetlenia :D 

Te sterowniki z lutego juz raczej powinny wspierać... jeśli wierzyc w te screeny wilda z 9070 to chyba sterowniki są w obrocie... zreszta juz na CES w styczniu dzienikarze odpalali wiec to nie to że karta nie bedzie działac.

Opublikowano

Pierwotnie karty miały mieć premierę w styczniu,  karty leżą zakurzone u dystrybutorów i w sklepach ale AMD powiedziało taktyczne  STOP i czeka na premierę nV a ta z kolei niedawno też przesunęła premierę RTX 5070. Ciekawe jak długo będą się tak bawić :boink:

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, Send1N napisał(a):

Nie czaje jak to działa, karta nie miała premiery a ludki już ją mają? :E jak to się odbywa ktoś mi wytłumaczy? :) 

Karty od stycznia sa pompowane na sklepy, ktos po prostu mial dobry kontakt i kupil. Tylko przeplacac za karte bez steorownikow to tez kiepski pomysl :D 

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-xt-to-launch-on-march-6-just-day-after-rtx-5070

• Thanks 1
Opublikowano

Ja zobacze co bedzie w danym momencie sie dzialo na rynku, napewno nie przeplace nawet zlotowki pow mrsp ceny za cokolwiek. Ale nowy DLSS to dla mnie taki game changer, ze nie wiem co by sie musialo stac, zebym wybral radka :D 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja cos zakupie ale jak bedzie drogo to nie kupie i posiedze jeszcze na 5700XT. Nie bede placil jakis chorych pieniedze za karte graficzna. do tego te wzrosty miedzy generacjami o 15% to jakis zart. Po prostu ten rynek to jest klasyczne goloenie frajerow i ja w tym udzialu nie wezme. Moj budzet to kolo 2000zl wiec jak dobrze pojdzie to wyrwe 9070 albo odpowiednik NV tylko ze za kilka miesiecy na jakiejs promocji. Oby wczesniej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

3999 za 9070XT to by wychodziło więcej niż za 5070ti (tak, wiem że za 3899 będzie ciężko kupić na premierę). To nie ma większego sensu jak ta karta wydajnowściowo nie przegoni raczej 5070ti

Edytowane przez senac
Opublikowano
10 minut temu, senac napisał(a):

To nie ma większego sensu jak ta karta wydajnowściowo nie przegoni raczej 5070ti

Jesli bedzie drozsza tzn, ze przegoni, 5070ti to poziom 4080 bedzie ;) To by nie mialo zadnej logiki, zeby wydac drozsza i gorsza karte z tym calym opoznieniem. Ale poki nie znamy wydajnosci to mozna sobie gdybyac, predzej od ceny martwilbym sie dostepnoscia.

Opublikowano (edytowane)

20 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Jesli bedzie drozsza tzn, ze przegoni, 5070ti to poziom 4080 bedzie ;) To by nie mialo zadnej logiki, zeby wydac drozsza i gorsza karte z tym calym opoznieniem. Ale poki nie znamy wydajnosci to mozna sobie gdybyac, predzej od ceny martwilbym sie dostepnoscia.

Na razie z przecieków RT max na poziomie 4070tis, rasteryzacja 7900XTX do tego FSR4 śmiało założyć nie dogoni DLSS4. Poza tym AMD samo pozycjonuje te karty jako następce 7900XT, 7900GRE, 7800XT

Edytowane przez senac