Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Sub 700 czyli referent za 699 ale nie ma referentów w serii 9070 więc od 739 za ventusy czyli 739x1.23= 908$ = 3600zl czyli od 4000zl z januszowym czyli od 4500zl/5000zl za zacny model? :hmm:

Nieistniejący referent za 699 powalczy z nieistniejącymi 5070ti za 750 :E 

Opublikowano (edytowane)

O 14:00 czasu polskiego, także na forum będzie gorące popołudnie :P

Niby wypłynęły piątkowe ceny. 649 USD za XT i 549 USD za non XT.

Przekonamy się w piątek o prawdziwości tych informacji..

Screenshot_2025-02-25-16-55-00-639_com.twitter.android.jpg

Edytowane przez bokiel
  • Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, bokiel napisał(a):

649 USD za XT i 549 USD za non XT.

To prawda ;)

Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Czy jest szansa, że dadzą do 9070? Czy raczej do obecnych i jakiś procków? Kurde kupiłem procka Ryzena 7700 tray, ale taki bundel to pewnie tylko w przypadku boxa

Poki nie ma oficjalnej sprzedazy gpu to sie nie dowiesz, KRSystem i tak nie bierze udzialu w tych promocjach przewaznie i nie tray.

Opublikowano

W takiej sytuacji oferta AMD bardzo się zagęści w okolicach tych 3 tysięcy. Trzeba będzie brać 9070 non XT i liczyć na odblokowanie dodatkowych jednostek, jak w dawnych czasach bywało. Wtedy to była radość z zakupu, jak się udało zrobić takie czary mary 😆

Opublikowano
11 minut temu, bokiel napisał(a):

W takiej sytuacji oferta AMD bardzo się zagęści w okolicach tych 3 tysięcy. Trzeba będzie brać 9070 non XT i liczyć na odblokowanie dodatkowych jednostek, jak w dawnych czasach bywało. Wtedy to była radość z zakupu, jak się udało zrobić takie czary mary 😆

Nie odblokujesz czegos czego nie ma fizycznie na karcie ;)

• Upvote 1
Opublikowano

Wracając jeszcze do cen, to tak myślę że 50 USD niżej i byłoby dużo łatwiej podejmować decyzję. A 100 USD niżej nie byłoby czego zbierać z podłogi. A tak znowu wczytuj się biedny konsumencie we wszystkie recenzje i kalkuluj i rozkminiaj :kupa:

Opublikowano (edytowane)

No i (jeśli te ceny to prawda) jest dokładnie jak każdy się spodziewał - AMD nadal niczego się nie nauczyło.

Za 650$ będzie DOA, chyba, że będą dostępne modele sensownej jakości w MSRP i nie będzie skalpowania. Ale ceny Nvidii za jakiś czas się zbliżą do MSRP i wtedy w tej cenie to będzie "nie rozśmieszać klientów!".

AMD wydaje się dostosowywać cenę do obecnych skalperskich cen Nvidii. 

+1 do opinii Hardware Unboxed. 550$ to był MAX, żeby to mogło o cokolwiek powalczyć.

Ludzie, którzy nie chcą żadnego RT/PT i zwisa im lepszy upscaller pewnie kupią i będą happy, ale niestety większość nie zechce tego tracić za jakieś śmieszne 100$.

W takim razie jedynym ratunkiem przed scenariuszem, w którym AMD odpuszcza sobie całkiem gamingowe GPU dla desktopów zaraz po UDNA i PS6, będzie sytuacja, gdy Nvidia zrobi to pierwsza. Inaczej to "good luck AMD"

Z 5% udziałem w rynku na pewno daleko zajadą.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, VRman napisał(a):

Ludzie, którzy nie chcą żadnego RT/PT i zwisa im lepszy upscaller pewnie kupią i będą happy, ale niestety większość nie zechce tego tracić za jakieś śmieszne 100$.

W moim przypadku tak właśnie będzie. 

Dziś kurier przywiózł mi Asusa Prime RTX 5070 TI za 3899 zł. 

Jak mam zaoszczędzić 400 czy tam nawet 500 zł i pożegnać się z DLSS 4 to raczej podziękuję. Tu nie chodzi tylko o jakość obrazu, ale też o rozpowszechnienie upscalera NVIDII. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

W moim przypadku tak właśnie będzie. 

Dziś kurier przywiózł mi Asusa Prime RTX 5070 TI za 3899 zł. 

Jak mam zaoszczędzić 400 czy tam nawet 500 zł i pożegnać się z DLSS 4 to raczej podziękuję. Tu nie chodzi tylko o jakość obrazu, ale też o rozpowszechnienie upscalera NVIDII. 

Mówi się, że NVIDIA droższa i się płaci za nic, a jednak tu chodzi o te ficzery i soft.
Parę lat temu chociaż AMD było też w tyle w tych tematach, to nie było to aż tak istotne.
Teraz DLSS 4.0 to solidny argument niestety. Jeżeli czerwoni nie odrobią lekcji to dystans się będzie pogłębiał.

Daj znać jak ten model MSRP się sprawuje.
Z nowej generacji 5070ti w MSRP to chyba najbardziej racjonalny zakup cena-wydajność.
Oczywiście nie mówię o Ventusie :stukniety:

Opublikowano
27 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Mówi się, że NVIDIA droższa i się płaci za nic, a jednak tu chodzi o te ficzery i soft.
Parę lat temu chociaż AMD było też w tyle w tych tematach, to nie było to aż tak istotne.
Teraz DLSS 4.0 to solidny argument niestety. Jeżeli czerwoni nie odrobią lekcji to dystans się będzie pogłębiał.

Daj znać jak ten model MSRP się sprawuje.
Z nowej generacji 5070ti w MSRP to chyba najbardziej racjonalny zakup cena-wydajność.
Oczywiście nie mówię o Ventusie :stukniety:

Tylko Asus z budżetowych modeli jest dobry.

Opublikowano
10 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Zgadzam sie, ale AMD nie spi. Zoabczymy jak wypadnie FSR 4. Nie mozna tez zapominac, ze pozniej wydadza FSR 5. Wiec w najgorszym wypadku AMD bedzie potrzebowala 1 uppdate wiecej. Wiec arument NV w postaci DLSS niedlugo sie skonczy, bo roznice jesli nawet to nie beda zauwazalne. Jest jeszcze opcja, ze AMD zrobi lepszy upskaler niz NV. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• a "To" nie oglądałeś w kilu wersjach + ostatnio serial ? nie wierzę stara "Carrie " z 76.. podpalaczka z 84  uciekiniera z Arniem niet ? Wielki marsz ostatnio... stań przy mnie z 86 , jeden z moich ulubionych, świetny.. smętarz dla zwierzaków taki stary miniserial " burza stulecia "      duuuuużo tego 
    • BYD Seal U DM-i   Grzegorz Sarwa pdoeorsntS290719c0uai2n4c08m1m h958mmfcm6glmtcc41i0caimi1287  · Dzisiaj Mróz 22 stopnie w nocy. Rano nie pojechałem. Załączam zdjęcia komunikatów. Jak u Was?   Rafał Okulski Dzwoń po Asistance bo pierwszy błąd masz na czerwono. U Mnie cały czas na dworze dziś - 25 stopni i nic się nie dzieje. Baterie miałeś naładowaną? Długo stał? Może aku 12 Volt?   Grzegorz Sarwa Autor Rafał Okulski wczoraj jeździłem. Do tej pory bez problemów było.   *******************   Anonimowy członek grupy tSroopsdne76g8ftl92zhui2f2g6t2m4 o36aadumlh3f5316f1g.fmc101h  · Ja jestem zachwycony tym autem.. jedyny minus stuki i parujace szyb..wybieram sie do serwisu w Krakowie. Czy ktos naprawił?🚗🛠️😟   Leszek Drabent Obiecujący współautor Nie. Stuki w moim nieco ustały przy tych temperaturach (a może się przyzwyczaiłem?) a na parowanie szyb jest sposób wielokrotnie omawiany na forum, wystarczy poszukać. Ja stosuję i nie ma żadnego problemu już.   Kamil Kuraś Leszek Drabent właśnie z tym parowaniem to chyba główny problem jest taki że automatycznie włącza się obieg wewnętrzny. Klikam żeby był zewnętrzny i problemu nie ma...   Mariusz Rostkowski Najbardziej zasłużony współautor No przecież jest tu masa postów że wymieniali amory. Masa postów o parowaniu. "Czy ktoś naprawiał" Nie, będziesz pierwszy   Robert Pos Miałem ten model na testy, 2 dni i przy komplecie osób też miałem zaparowane szyby a wentylacja chodziła ostro. Wtedy nie zwracałem na to uwagi, ale od momentu kiedy w innym modelu Surf rozwiązaliśmy na grupie ten problem mam wrażenie, że ten spiepszony "model" wentylacji jest wielu autach tej marki.   Mateusz Lewandowski Zawieszenie też stuka, zwłaszcza przy niższych temperaturach. Serwis twierdzi, że każde auto tak ma.   ******************   Beijing 5:   Kasia Gronek onrstedpSo2906gh50oh08z.01i0hhdt0t0 4fghl3i920i1u1213h4mhi1f  · Jakiś czas temu wrzuciłam post, odnośnie nie grzejacej tylnej kanapy. Wczoraj byłam na serwisie i mogę powiedzieć coś więcej. Przerwana wiązka elektryczna. Serwis ma się dowiedzieć jak problem rozwiazac- nie wiadomo czy same wiązki wymienia czy całą kanapę . Pytałam o problem z odcięciem gazu przy dużym przyspieszeniu- to podobno normalne. Pan z serwisu pokazywał mi jakieś doświadczenie z Eurogas na ten temat wystawione kilka dni temu. Przy minusowych temperaturach zalecana jest jazda na benzynie. Odnośnie polskiego menu usłyszałam, iż nie ma i nie wiadomo czy będzie. Pan twierdzi że jest jakaś nakładka, która działa tylko na tych najważniejszych stronach. Za to przy ustawieniu języka polskiego pozostałe strony są po chińsku. Tego niestety nie zweryfikuje póki co.   Daniel Krawczyk U mnie z LPG robi się to samo niestety. Miałem auta z gazem BRC, Landi Renzo i nic takiego się nie działo tutaj jest to notorycznie.   Adam Jędraszak Daniel Krawczyk Sciemniają. Jest nic innego jak wina nie wydajnego parownika. Ten akurat który mamy jest max do 180 KM. Powinien być montowany większy do 240KM. Co z resztą przyznał Pan kierownik mojego ASO. W poprzednim aucie tak miałem i nigdy nie było problemów z lpg. Jadę do nich we wtorek również z tym tematem to się wyjaśni.   Sami Ondrzyszkiewicz Trzeba poczekać na modele od www.drautomobiles.pl Oni mają modele Tiger 6 i 8 ,to nic innego jak Baic 5 i 7. Modele te mają się pojawić w sprzedaży w pierwszym kwartale. A co najlepsze że będą z pełną homologacja EU oraz instalacjami BRC montowanymi we Włoszech,już nie wspomnę o homologacji na hak,też ma być...Są to auta sprowadzane oczywiście z Chin i składane we Wloszech w systemie SKD. Podejrzewam że z instalacjami w Tigerach raczej lipy nie będzie i nie będą to auta przeznaczone tylko na letnie przejażdżki,bo tak to teraz wygląda patrząc na cyrki w Baikach...   **************   MG:   Robert Małkowski pedonSrtos2t7ff8. g21644c31ag61o4c61m9gact36d8mcahh09l1i454z  · Witam wyświetlił mi się taki komunikat miał ktoś taki problem co to może być MGHS benzyna skrzynia biegów automatyczna   Maa Ra Miałem tak gdy zamarzło mi auto. Po 2 minutach grzania auta znikło. Błąd. Ale dla własnego dobra przegonić auto z żeby chociaż 120 km/h z 20km zrobić.   Robert Małkowski Autor Maa Ra już jechałem 150 i to 30km w jedną stronę autostradą   Beata Włodarczak Też miałam różne kontrolki w ten mróz i jak się rozgrzał to poznikały.   Waldemar Kolsicki Miałam to samo, z rana się wyświetliło, pojeździłem trochę kilkadziesiąt kilometrów za miasto i zgasło. Może to wilgoć się skrapla.   **********
    • Operacja się udała ale pacjent chyba zmarł. Założyłem cooler, system miał już jakiś sterownik po 1050 To więc wziął się za testy w Furmarku. 25 minut bez żadnych problemów z czego 15 na stock a reszta po OC. Delta GPU - hotspot 13 - 14*C więc idealnie. Na koniec odkręciłem do fabrycznych i odpaliłem 3dmarka. Puściłem nomada i 1945 pkt, ale gdy kliknąłem valid to zwróciło że mam stary sterownik i faktycznie był to jakiś z 2022. Pierw chyba próbowałem zainstalować nowszy sterownik z 10.2025 ale coś długo wisiał na instalowaniu sterownika, chyba z 10 minut więc kompa wyłączyłem przyciskiem. Nie pamiętam czy później odpaliłem kompa na rtx czy igpu ale próbowałem ddu wywalić wszystko od nvidii i się udało. Komp się wyłączyłem a teraz to już nie ma obrazu na rtx. Po igpu nic slocie pcie nie jest wykrywane. Wsadziłem 1050 i obraz jest. Wsadzam 3060 i komp odpala się na igpu. BIOS mi padł na 3060? 
    • @Dimazz   Amazonka po pierwsze jest gender lock czyli nie ma faceta tylko jest kobieta po drugie czy to wygląda na amazonkę?  a po trzecie mamy już dwie klasy na zręczność rouga i spiritborna.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...