Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Jedyne w czym 9070XT dorownuje 5070 Ti to cena. AMD pomylilo wykresy.

Nie wiem czemu obwiniasz AMD, bo patrząc co chłopaki wrzucają ceny z Niemiec to polskie sklepy ewidentnie uznały że wydoją z graczy ile wlezie.

Opublikowano

No mieli racje w X-kom że kart nie zabraknie :E 

po takiej cenie to pewne że będą zalegać, ale oczywiście sklep będzie walić glupa że to nie my ustalamy ceny, gdzie wszędzie dookoła normalne ceny.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Naprawdę kupujecie te Radeony za prawie 4000zl jak możecie ode mnie kupić rtx 4070ti w najlepszej wersji za 3999?

Prawie 4000zl żeby w wukongu mieć 16fps???

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano

Chyba wszystko poszło z X-Kom... niebywałe... w tych kwotach. Widać ludzie mają kasę i wysoko ustawiony próg bólu jeśli chodzi o to, co dostają za daną kwotę.

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, muszka napisał(a):

Nie wiem czemu obwiniasz AMD, bo patrząc co chłopaki wrzucają ceny z Niemiec to polskie sklepy ewidentnie uznały że wydoją z graczy ile wlezie.

AMD Polska moglo zadbac o to, zeby chociaz w dniu premiery byly karty w MSRP. To powinno byc w ich interesie, bo wizerunek AMD dla mnie spadl z 20 pietra na ryj.

• Like 2
Opublikowano
Teraz, DR3GGO napisał(a):

Chyba wszystko poszło z X-Kom... niebywałe... w tych kwotach. Widać ludzie mają kasę i wysoko ustawiony próg bólu jeśli chodzi o to, co dostają za daną kwotę.

99% ludzi nie wie, że można sporo taniej zamówić z zagranicy. Druga rzecz, w Polsce masz karty kredytowe, raty, a w Niemczech na raty nie weźmiesz.

Opublikowano
Teraz, hopes napisał(a):

x-kom z tego co widzę wszystkie xt sprzedali

To ile oni mieli po sztuce z każdego modelu? 

Trzeba by allegro obserowować ile zaraz tam modeli pojawi się cudownie :E 

Opublikowano
3 minuty temu, DR3GGO napisał(a):

W Komput. Gigabyte AORUS Radeon RX 9070 XT ELITE za 3.9K. Poszedł, zniknął, wywiało... tracę wiarę, że jest ktoś taki, jak racjonalny konsument.

Z drugiej strony odpowiednik aorusa elit w 5070ti kosztuje 5 tysięcy… to nadal tysiąc złotych różnicy 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DżonyBi napisał(a):

AMD Polska moglo zadbac o to, zeby chociaz w dniu premiery byly karty w MSRP. To powinno byc w ich interesie, bo wizerunek AMD dla mnie spadl z 20 pietra na ryj.

Ciężko spaść z 20 piętra, kiedy od lat jest się już na parterze. ;) 

Edytowane przez Imm
  • Haha 1
  • Upvote 1