Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest sens obecnie kupować RX 7700 XT/7800 XT czy raczej czekać na obniżki RX 9070? Generalnie aż tak mi się nie spieszy z kupnem grafiki, bo na RX 6600 nawet idzie pograć w 2k w nowe gry w obniżonych detalach ale fajnie byłoby się przerzucić na coś mocniejszego.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jameshook93 napisał(a):

Jest sens obecnie kupować RX 7700 XT/7800 XT czy raczej czekać na obniżki RX 9070? Generalnie aż tak mi się nie spieszy z kupnem grafiki, bo na RX 6600 nawet idzie pograć w 2k w nowe gry w obniżonych detalach ale fajnie byłoby się przerzucić na coś mocniejszego.

Minęły dopiero 2 tygodnie od premiery i w januszolandzie wciąż utrzymują wysokie ceny. Poczekaj jeszcze 2 do 6 tygodni i ceny powinny spaść. W kwietniu powinno być znacznie lepiej.

Edytowane przez Jedi88
  • Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, tomcug napisał(a):

@leven Nie bardzo rozumiem Twoje "confused". Nie ma nic zaskakującego, że Radeon gorzej radzi sobie w starszej grze i nie mam tu na myśli wyłącznie wydajności CPU (tzw. "narzut sterowników").

No przecież szefie wszem i wobec trąbi się na świecie, że AMD nie opuszcza starszych kart i tytułów w sterownikach, za to zieloni nie wspierają starszych kart i gier. Stąd mój confiurzyn

Opublikowano
19 minut temu, leven napisał(a):

No przecież szefie wszem i wobec trąbi się na świecie, że AMD nie opuszcza starszych kart i tytułów w sterownikach, za to zieloni nie wspierają starszych kart i gier. Stąd mój confiurzyn

Trąbi się, że AMD nie opuszcza starszych GPU, a nie tytułów ;) Co zresztą już i tak nie jest aktualne, bo GCN i Vega zostały odcięte.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Doamdor napisał(a):

Tomb Raider dawniej promowana gra przez AMD i dodawana do kart graficznych Radeon, a obecnie sytuacja wygląda tak.

RTX 5070 Ti

TROC.thumb.jpg.2c94eb1932ea5c89195c4ac6cd0d4d22.jpg

Dziwnie to wygląda u mnie na RX 6800  jak testowałem to wyglądało tak 

BfDEqOm.jpeg

Oczywiście 4K więc dziwnie słabo wygląda ta wydajność no albo gra tak stara ze nowe architektury już radzą sobie przecietnie a RDNA2 przy RDNA4 to jednak różnica 

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

@leven Nie bardzo rozumiem Twoje "confused". Nie ma nic zaskakującego, że Radeon gorzej radzi sobie w starszej grze i nie mam tu na myśli wyłącznie wydajności CPU (tzw. "narzut sterowników").

Kiedyś nie było DXVK teraz można pewne rzeczy ogarnąć bez łaski ze strony AMD ;)

Godzinę temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Bo ma cycki i ładną twarz teraz by to nie przeszło.

W kolejnych odsłonach Lara jeszcze ładniejsza :E

Ale boje się co będzie w tej nowej :E

Opublikowano
Godzinę temu, Frog67 napisał(a):

BfDEqOm.jpeg

Oczywiście 4K więc dziwnie słabo wygląda ta wydajność no albo gra tak stara ze nowe architektury już radzą sobie przecietnie a RDNA2 przy RDNA4 to jednak różnica 

No to chyba niezły FPS 134 w 4k? Na jakich to ustawienaich ?

Opublikowano
2 godziny temu, Frog67 napisał(a):

BfDEqOm.jpeg

Na takich ustawieniach?

1TR.jpg.c7667d60b195938765a3422106a3ec18.jpg