Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Niekoniecznie. Call od Duty od lat jest radeonolubne. Niestety w innych grach tak kolorowo już nie jest. 

Wiem jak to wygląda od lat z COD'em na radeonie ale w tym teście zwykła 9070 non XT przegoniła niby 7900XT o 11 klatek i bliżej jej do 7900XTX :E jeżeli to nie jest fake to robi się ciekawie ;) 

Opublikowano

On przetestował ten test, jedną z uwag, że może dali na Extreme ale bez restartu gry, bo gra ponoć wymaga restartu, do tego alokacja vramu się nie zgadza w porównaniu do tego jak on zrobił test na swoim Radeonie.

• Upvote 2
Opublikowano
39 minut temu, Send1N napisał(a):

Wiem jak to wygląda od lat z COD'em na radeonie ale w tym teście zwykła 9070 non XT przegoniła niby 7900XT o 11 klatek i bliżej jej do 7900XTX :E jeżeli to nie jest fake to robi się ciekawie ;) 

CoD i Warzone działa lepiej na Radkach niż na RTX. NA RX7900GRE w Warzone , 1440p detale na maxa, mam średnio około 230FPS i 1%Low 150FPS. Myślę że to podobnie jak RTX4080S albo i lepiej. Jestem ciekawy jak to będzie na RX9070XT.

Opublikowano

Dlatego pomijam porównanie z NV w przypadku cod'a i patrzę tylko na różnicę względem np topowych modeli rdna3 tak jak pisałem wyżej ;) 

4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Ja bym raczej celował w 2x8pin, żeby nie było za dużego poboru

What? :P przecież modele 2x8pin mogą spokojnie wyjść z biosem na +350W także czy tam będzie 2x czy 3x nie robi różnicy, Mam nadzieje że będą w ogóle modele 2x8 a nie tylko 3x8 i 12vhpwr (kable od zawiszy :E)

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

A masz wyniki 7900 XT i 7900 XTX w dokładnie tym benchmarku? Bo mnie nie chce się robić do porównania %-)

Opublikowano
14 minut temu, tomcug napisał(a):

A masz wyniki 7900 XT i 7900 XTX w dokładnie tym benchmarku? Bo mnie nie chce się robić do porównania %-)

Ja swoich nie mam ale googlowałem :E w komentarzu pod tym artykułem z ign też wrzucili ;) 

Opublikowano (edytowane)

W rzuconym przeze mnie filmiku koleś zrobił test z 7900XT i XTX i miał dużo niższe wyniki niż to co podało IGN

7900XT warto też zwrócić uwagę na różnicę w vramie w tym teście, tamten na 9070 miał dużo mniejsze użycie. Oba jego testy mają dużo większe zużycie vramu,
obraz.thumb.png.f70cde48a77d807c85d4ae4d700b9ca4.png

a tu mowa o 7900XTX

obraz.thumb.png.92580add7ce9d7357945beb0095881b0.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Mogli mieć średnie detale, zmienili na extreme bez wychodzenia z gry- jeśli potrzebny jest restart gry, jak sam wspomina ten koleś na filmiku, a pewnie w takich testowanych "gotowcach" nie możesz nic zrobić, pewnie nie zmieniły się wszystkie opcje graficzne i dlatego taki wynik, bo ja raczej nie oskarżam o podrabianie testu :P w inny sposób.

Zresztą sami kiedyś się dowiemy ile to wyjdzie, na pewno ktoś zrobi ten test

Opublikowano

Nie mogłem się powstrzymać. Szkoda, że nie mam tej gry a nawet jakbym skołował to pewnie bym z 3 dni ściągał. Tutaj pewnie tak jak Daniel ogarnął temat wcześniej było pykane przyszli z IGN popykali i mamy co mamy. Co do pamięci to nie wiem ale targety wyglądają podobnie dla różnych pól vramu. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Mogli mieć średnie detale, zmienili na extreme bez wychodzenia z gry- jeśli potrzebny jest restart gry, jak sam wspomina ten koleś na filmiku, a pewnie w takich testowanych "gotowcach" nie możesz nic zrobić, pewnie nie zmieniły się wszystkie opcje graficzne i dlatego taki wynik, bo ja raczej nie oskarżam o podrabianie testu :P w inny sposób.

Zresztą sami kiedyś się dowiemy ile to wyjdzie, na pewno ktoś zrobi ten test

Nie trzeba restartu, to co pokazuje benchmark to jest ustawione ;) Nie można sobie ustawić byle czego i zrobić wynik na innych detalach.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

ASRock pokazuje nowe Radeony na CES, a AMD gdzie? Co tam się odwaliło że słowa nie powiedzieli?

https://www.purepc.pl/asrock-prezentacja-zasilacze-atx-3-1-pcie-5-1-moc-1650-w-karty-graficzne-radeon-rx-9070-xt-targi-ces-2025

No właśnie przed chwilą widziałem shorta z asusem 9700 :E co te amd :P

Edytowane przez Gret
  • Upvote 1