SylwesterI. 1 190 Opublikowano Niedziela o 07:11 Opublikowano Niedziela o 07:11 Cykorek, tyle w temacie, na windzie gdzie za free ma 20 fps więcej jak sam pisał, jego kapeć dostaje baty
wallec 1 555 Opublikowano Niedziela o 12:55 Opublikowano Niedziela o 12:55 Ktoś wie dlaczego e-rdzenie raportują, że przekroczono limit mocy nawet jeżeli nic nie robię?
wallec 1 555 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu https://www.x-kom.pl/p/1281236-procesor-intel-core-ultra-5-intel-core-ultra-5-245kf.html
wallec 1 555 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Niezła cena, za 579zl, jak tutaj udowodniono można mieć w cyberpunku wydajność 9800x3d**. zostaje 1000zl na gpu *w niskich detalach jeżeli użyjemy dobrego windowsa a 9800x3d zamula na zwykłym **jeżeli będziemy grać w normalnych detalach i rozdzielczości tzw. gpu bootleneck https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/plyty-glowne/plyta-glowna-gigabyte-z890m-gaming-x Intel w niesamowitej ofensywie! Edytowane 9 godzin temu przez wallec 3
Krzysiak 2 579 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Na tej zasadzie to w gruncie rzeczy można udowodnić że 5600 jest równie wydajny jak 9800x3d...ot dobór odpowiednio słabego gpu do rozdzielczości Odklejenia ciąg dalszy 5
wallec 1 555 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Za 1200zł ten zestaw nie ma konkurencji i starczy na lata.
SylwesterI. 1 190 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Za 50zł czajnik też starczy na lata. 5
Krzysiak 2 579 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, wallec napisał(a): Za 1200zł ten zestaw nie ma konkurencji i starczy na lata. Osobiście w tym budżecie wolałbym R7 7700 w trayu + przykładowo gigusia B650 eagle, dające jeszcze pole do upgrade 1
Pentium D 1 712 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Za 600 zł to kiedyś był 14600k i porównując oba to chyba lepszy 14 gen ze względu na HT na P core.
wallec 1 555 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Jeszcze trochę podciągnąłem wyniki w cyberku, ale jest jedna rzecz. Muszę was wszystkich przeprosić za sianie dezinformacji. Nie byłem świadom, że ja te wszystkie testy robiłem na 100% limicie GPU (nawet 720p, preset niski) dlatego różnice pomiędzy 245KF a 9800x3d byłyby jeszcze niższe niż te 13% (w warunkach, w któych 9800x3d był testowany na niższym presecie ustawień tzw. nieświadome(?) wprowadzanie w błąd ) a może nawet 9800x3d zostałby daleko w tyle. 720p niskie Print screeny z przebiegu: Tutaj miejscówka purepc 1080p maks bez rt Kupię lepsze GPU i ponowie testy bo niemoże tak być, że wydźwięk i opinia o produktach niebieskich kształtowana jest w większości, przez osoby, które od dłuższego czasu nie miały z nimi doczynienia i ta opinia jest zakłamana i krzywdząca. Jaki procesor od AMD może pochwalić się możliwością dodania 700MHz na rdzeniach P oraz 400MHz na rdzeniach E i do tego być bezproblemowym w obsłudze, bez ryzyka spalenia, oraz łatwym do schłodzenia w stres testach na zwykłym aio 240 bez delidów/lappingu/ramek? Intel w pierwszym podejściu do chipletowej architektury, swoim najsłabszym odblokowanym modelem, w specyficznych zastosowaniach dorównał najlepszym procesorom konkurenkcji, która chiplety ma już od ~2016 roku a dodatkowo najwydajniejszą wersją ich procesorów jest ta z jednym CCD. Edytowane 7 godzin temu przez wallec 1
Pentium D 1 712 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu No i jeszcze do tego żadnej gry nie dają.
SylwesterI. 1 190 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) W dniu 5.04.2026 o 21:49, SylwesterI. napisał(a): Fajny ten twoj procesor, taki nie za wydajny 15 minut temu, wallec napisał(a): W średnim fps dobija do minimalnego 9800x3d Ps. Zauważyłem że zrezygnowałeś z 270k , szukasz kolejnego kapcia 265k tym razem, bardzo wymowne Edytowane 7 godzin temu przez SylwesterI.
wallec 1 555 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Fajny ten twoj procesor, taki nie za wydajny No i dokładnie jesteś przykładem osoby, z którą nie warto rozmawiać Wbije nowe GPU to z tych 13% 599 zł vs 1600-1900zł zostanie może 5% maks 1
Phoenix. 6 089 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wam sie dalej chce bawic z tym gosciem, ja juz go do igonorwanych dodalem bo ile mozna to czytac Kapec intela jak tak mocny jak jego najslabszy punkt co juz pokazalem 2
SylwesterI. 1 190 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 minutę temu, wallec napisał(a): No i dokładnie jesteś przykładem osoby, z którą nie warto rozmawiać Wbije nowe GPU to z tych 13% 599 zł vs 1600-1900zł zostanie może 5% maks A to jeszcze twoje wyniki na tym windows co ci daje 20 fps wiecej
Krzysiak 2 579 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Teraz, Phoenix. napisał(a): Wam sie dalej chce bawic z tym gosciem, ja juz go do igonorwanych dodalem bo ile mozna to czytac Kapec intela jak tak mocny jak jego najslabszy punkt co juz pokazalem Miałem jeszcze coś odpisać na te jego bzdury, ale już mi się nie chce...poziom głupoty w tym wątku wystrzelił w kosmos 3
wallec 1 555 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Teraz, SylwesterI. napisał(a): A to jeszcze twoje wyniki na tym windows co ci daje 20 fps wiecej Właśnie Twoje są na Windows po debloat, na zaniżonym presecie i w trybie okienkowym. przyklad niekompetencji czerwonego obozu dodatkowo płaczesz o mój system Windows z oficjalnego obrazu a sam zrobiłeś debloat i teraz na nim siedzisz gdzie ja patrzę tylko na fps kompromitacja 1
SylwesterI. 1 190 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Wam sie dalej chce bawic z tym gosciem, ja juz go do igonorwanych dodalem bo ile mozna to czytac Kapec intela jak tak mocny jak jego najslabszy punkt co juz pokazalem Mama mowiła żeby być miłym dla niepełnosprawnych i ich nie ignorować 4
Rekomendowane odpowiedzi