Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki poprawiony Arrow to powinien być na premierę już, a tak to tylko rzeźbienie w 💩 

15 minut temu, sert napisał(a):

No Ty to jesteś idealnym klientem dla intela, kupić gówno na premierę a później kupić ponownie coś co powinno być od razu 🤣 I tak się świat kręci.

I się jeszcze tym jarać 😂

• Upvote 2
Opublikowano
24 minuty temu, sideband napisał(a):

Wszyscy czekają co pokaże NVL.

Czekajcie, czekajcie - 1-1,5 roku obstawiam... :) 

Jeden kolor widzę się udziela. Na szczęście można samemu wybierać ;) 

BR.jpg.f26052789f177edd362e516a7d357646.jpg

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, sert napisał(a):

Jeden kolor widzę się udziela. Na szczęście można samemu wybierać 

Ale zdajesz sobie sprawę że to jest forum od udzielania się i ludzie kupują to co lepsze i chwalą to co lepsza oraz krytykują to co gorsze, a takie dzbanki jak Ty myślą że ci co mają teraz AMD to krytykują intela bo są fanami czerwonych 🤣 Tylko jakby ci co teraz mają AMD wymienili ile mieli cpu intela to byś się pod ziemię zapadł. Będzie Intel lepszy to się kupi intela.  Śmieszne jest to twoje i innych kategoryzowanie obozu tylko dlatego że ktoś po prostu wybrał na daną chwilę lepszy produkt. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę jak ktoś narzeka na Intela czy słusznie czy niesłusznie to zwalić można że czerwony hater, to że każdy pewnie miał pare Inteli i Amd to nieważne. Ja biorę to co najlepsze cena/wydajność w danym czasie
Ja miałem/mam mi.in. 9600k/3700x/5800x/12600k ze stacjonarek,  b960/ i5 6200u / 7735hs
Polecałem znajomym zestawy na tym i na tym co w danym czasie miało sen

W sumie jakby nie ludzie co maja amd się udzielali to pewnie byłoby tu kolko wzajemnej adoracji pewnie z 3 posiadaczy 15 gen:)

Edytowane przez wrobel_krk
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

U mnie po kolei było tak: 

7700K/8700k/11600k/12700k/3700X/3100/3900XT/5600X/5700X/5800X3D/7700X/7800X3D/9700X/9800X3D 🤣 więcej nie pamiętam. 
Czekam na to potężne uderzenie intela i cos nie mogę się doczekać. 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Z ostatnich 15 lat 10 przesiedziałem na niebieskim...taki ze mnie fanboj czerwonego :E 

Ja głównie siedziałem na Intelu, AMD to dopiero jak miałem PC z "drugiej ręki" (FM2+, AM3 Phenom II) :D Kiedyś jakoś Intel zawsze był droższy od AMD

Opublikowano
12 minut temu, sert napisał(a):

Od 2021 siedzę na 1700 i od lat ma tylko Intele tylko przy okazji jestem obiektywny ;)

Jak NVL będzie balasem to przeskoczę na AMD.

• Upvote 3
Opublikowano
23 minuty temu, sert napisał(a):

Mistrzuniu, ja na co dzień używam 13900K i absolutnie nie planuję go zmieniać jeszcze sporo czasu. Ale wg Twojej logiki jestem fanboyem AMD, bo piszę, że Arrow to balas (bo to po prostu jest balas, a Twoje passmarki tego nie zmieniają). Idealne CPU do benchmarkowania, gorzej do używania.

• Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Mistrzuniu, ja na co dzień używam 13900K i absolutnie nie planuję go zmieniać jeszcze sporo czasu. Ale wg Twojej logiki jestem fanboyem AMD, bo piszę, że Arrow to balas (bo to po prostu jest balas, a Twoje passmarki tego nie zmieniają). Idealne CPU do benchmarkowania, gorzej do używania.

Jestem ciekaw na jak długo 13/14 gen wystarczy :)

Opublikowano
18 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

W sumie jakby nie ludzie co maja amd się udzielali to pewnie byłoby tu kolko wzajemnej adoracji pewnie z 3 posiadaczy 15 gen:)

Klasyczne lizanie się po kulach to już widać kto z kim 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tomcug napisał(a):

bo piszę, że Arrow to balas

Jakoś w Twoich recenzjach nie czytałem takich opinii. Tylko tu jesteś taki mocny? Do "Mistrzunia"? ;) 

2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Klasyczne lizanie się po kulach to już widać kto z kim 🤣🤣🤣

Chyba emeryturka Ci nie służy... ;) 

Edytowane przez sert
Opublikowano
11 minut temu, sert napisał(a):

Jakoś w Twoich recenzjach nie czytałem takich opinii. Tylko tu jesteś taki mocny? Do "Mistrzunia"? ;) 

Cytat

Core Ultra 9 285K to w temacie wydajności procesor dość specyficzny, gdyż powiedziałbym, że stworzony do bicia rekordów w Cinebenchu, jako że głównie w tym benchmarku prezentuje się rzeczywiście topowo. W ogólności tak kolorowo jednak nie jest i jeżeli chodzi o moc jednego wątku, to potrafi przegrać z Core i9-14900K (np. emulator Dolphin i viewport w 3ds Max), a uśredniając, wypada podobnie do Ryzena 9 9900X.

https://ithardware.pl/testyirecenzje/intel_core_ultra_9_285k_test_recenzja_opinia-35941.html#18

Czytałeś te recenzje - ta sama opinia co na forum

Opublikowano
Cytat

Intel Core Ultra 7 265K - plusy

Całkiem solidne rezultaty w aplikacjach

Dość wysoka moc pojedynczego rdzenia

Bardzo niskie temperatury rdzeni

Zauważalny spadek poboru prądu

Wreszcie dodatkowe linie PCIe 5.0 dla dysku M.2

Zintegrowany akcelerator AI i kontroler Thunderbolt 4

Intel Core Ultra 7 265K - minusy

Słabiutka wydajność w grach

W ogólności postęp nie jest porywający

Tylko cztery linie PCIe 5.0 dla NVMe

Wysoka cena procesora oraz całej platformy

https://ithardware.pl/testyirecenzje/intel_core_ultra_7_265k_test_recenzja_opinia-35940.html

10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, wszyscy cię pięknie wyjaśnili ;) 

Nie wszyscy (juz dawno uznalem Twoje teksty za słabe, w tym za manipulatorskie) ;) 

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Dawno mnie nie było i widzę zmiany w sygnaturce. Wskoczył 9800X3D i 5080 nieźle 👍🏼

Co do gościa wyżej, jak ktoś ma niebiesko przed oczami nic z tym nie poradzisz, fanatyk zostanie fanatykiem i żadne argumenty nie pomogą ( a widzę już nie jedna osoba próbowała )

Dajcie mu się cieszyć, przynajmniej w benchmarkach może coś pokazać i niech tak z tym zostanie 😂 

Edytowane przez Pitt_34
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Pitt_34 napisał(a):

@Phoenix. Dawno mnie nie było i widzę zmiany w sygnaturce. Wskoczył 9800X3D i 5080 nieźle 👍🏼

Co do gościa wyżej, jak ktoś ma niebiesko przed oczami nic z tym nie poradzisz, fanatyk zostanie fanatykiem i żadne argumenty nie pomogą ( a widzę już nie jedna osoba próbowała )

Dajcie mu się cieszyć, przynajmniej w benchmarkach może coś pokazać i niech tak z tym zostanie 😂 

Tutaj mała relacja po kolei ;)