Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, VRman napisał(a):

Niby znam język, ale nie rozumiem co chciałeś przekazać tym zdaniem.

Jeśli miało oznaczać tyle, że Trump zaufa Putinowi, bo go szanuje, a umowa miała być w zamian za to, co Ukraina już wcześniej dostała, to wcale się nie dziwię.

Nie było żadnych gwarancji. A rozejm to tylko danie czasu Fiutinowi na dozbrojenie się. Zerwie go jak wielokrotnie wcześniej, pod pretekstem z dupy.

Trump jest w moich oczach wysłannikiem Fiutina. Dziś to po raz kolejny potwierdził. Zaatakowany kraj winić za "nie chcenie pokoju". Taaa.

Ale jak chcesz ta wojne wygrac, jak Ukrainie zaczyna brakowac zolnierza? Okienko na wygranie wojny bylo 2-3 lata temu, ale administracja Bidena dawkowala pomoc. Teraz to juz i tak pozamiatane, bo Ukraincy nie sa w stanie przeprowadzic zadnej kontrofensywy.

Opublikowano
20 minut temu, Winter napisał(a):

Z tego co podawały media to zgodził się na nową wersję umowy. Był cały rozemocjonowany w czasie tego spotkania i źle z tego wyszedł.

A jaką miał alternatywę?

Nie widzisz powodów do emocji?

• Upvote 4
Opublikowano

Może powinien jechać ułożony i spokojny wmawiając Amerykanom że Ukraina jest wdzięczna za wszelką pomoc i chce się odwdzięczyć za okazane wsparcie... Może nie powinien prowadzić rozmowy na temat od którego przynajmniej Trump mu zaczął wtórować z tym uniesionym głosem. A może i dobrze że wypomniał Amerykanom że poprzednik też był przez nich wybrany i jaki był taka ta cała Ameryka była przez ostatnie lata i że jest różnica zdań jak i wtedy było jednak trudno negocjować. Pytanie z czym teraz chcą to robić. Niech i ruscy wiedzą że będzie raczej ciężko sobie kawałki terytoriów krajów odrywać i potem jakieś świstki bez pokrycia podpisywać. W skrócie nic się nie zmieniło. Trudno się dziwić Ukraińcom że są źli skoro jeszcze cały konflikt się nie skończył a już dzielą skórę na skopanym niedźwiadku...

Opublikowano
2 minuty temu, jagular napisał(a):

A jaką miał alternatywę?

Nie widzisz powodów do emocji?

Rozumiem, ze jego kraj cierpi przez wojne, ale ten argument nie trafia do amerykanskiej opinii publicznej. Doradcy Zelenskiego nie przygotowali go na taki scenariusz tego spotkania.

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie to, szkoda że Zełeński nie powiedział pomarańczowemu, że to USA nie dotrzymują umów czyt. memorandum Budapesztańskiego :E

Ciekawe czy dla Putina pomarańczowy też taki konsekwentny, mówiąc że nie ma żadnych kart na stole ;)

Edytowane przez gotrunks
  • Upvote 3
Opublikowano

Teraz, gotrunks napisał(a):

Jak dla mnie to, szkoda że Zełeński nie powiedział pomarańczemu, że to USA nie dotrzymują umów czyt. memorandum Budapesztańskiego :E

Ciekawe czy dla Putina pomarańczowy też taki konsekwentny, mówiąc że nie ma żadnych kart na stole ;)

Oni dziś tym memorandum sobie podcierają ...

Opublikowano
5 minut temu, Winter napisał(a):

Rozumiem, ze jego kraj cierpi przez wojne, ale ten argument nie trafia do amerykanskiej opinii publicznej. Doradcy Zelenskiego nie przygotowali go na taki scenariusz tego spotkania.

Bo to nie było spotkanie tylko redneckowy stek bzdur.

trump I Vance to idioci. 

Wiedzą że pokoju nie będzie i zrobili wszystko aby idiotom wmówić, że to wina Zełeńskiego. Jak ktoś jest idiotą i ma iq niższe niższe kundel to może uwierzyć. 

Trump nazywa Bidena “stupid” i to niby Zelenski kogoś nie uszanował? Kpina.

1 minutę temu, voltq napisał(a):

Putin sie smieje z durniów , dyktatura zawsze wygrywa z demokracja

Tak tak, tak jak Hitler wybrał. Idź z tymi bredniami gdzieś gdzie masz jakikolwiek szacunek. Na pewno nie na tym forum :) 

• Upvote 5
Opublikowano

Piękne pokazanie ze Ukraina jest zbitym pionkiem leżacym obok szachownicy podobnie jak Polska z która by zrobili to samo gdyby doszło do podobnej sytuacji , ale ludzie zyja w matrixie i mysla ze jakis artykul 5 nato polakow i polki ochroni , tylko interesy i biznes , co mozesz mi zrobic albo co mozesz mi dac

• Confused 3
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bo to nie było spotkanie tylko redneckowy stek bzdur.

trump I Vance to idioci. 

Wiedzą że pokoju nie będzie i zrobili wszystko aby idiotom wmówić, że to wina Zełeńskiego. Jak ktoś jest idiotą i ma iq niższe niższe kundel to może uwierzyć. 

Trump nazywa Bidena “stupid” i to niby Zelenski kogoś nie uszanował? Kpina.

Tak tak, tak jak Hitler wybrał. Idź z tymi bredniami gdzieś gdzie masz jakikolwiek szacunek. Na pewno nie na tym forum :) 

Tym bardziej doradcy, jak i sam Zelenski powinni o tym wiedziec, a dali sie ograc. Trump widac od razu, ze chce Ukraine jeszcze wydoic i dobic. No coz, gra mocarstw. My tez kiedys zostalismy podobnie potraktowani.

Opublikowano (edytowane)

@Winter

Ale może USA nie powinno pomagać agresorowi, atakować napadnięty kraj i kłamać wedle zaleceń ruskiej propagandy, hę?

Może świat zachodni powinien rozumieć, że Fiutinowi nie wolno dać się rozpędzić, bo wszyscy na tym stracą? 

Co to miało być? Rozkaz bewarunkowej kapitulacji i jeszcze mają podziękować Trumpowi? 

GDZIE są jakiekolwiek słowa krytyki Trumpa pod adresem Fiutina?

Napisałem więcej, ale skasowałem, bo nie chcę się pokłócić.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
  • Upvote 6
Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

@Winter

Ale może USA nie powinno pomagać agresorowi, atakować napadnięty kraj i kłamać wedle zaleceń ruskiej propagandy, hę?

Może świat zachodni powinien rozumieć, że Fiutinowi nie wolno dać się rozpędzić, bo wszyscy na tym stracą? 

To co powinno, a to co bedzie to dwie rozne kwestie. Tez mi sie nie podoba, ze Trumpek zbyt delikatnie sie obchodzi z Putinem. Powinien mu zagrozic naprawde konkretnymi sankcjami, ale z konkretnego powodu tego nie robi. Zakladam, ze w przyszlosci chce miec ruskich po swojej stronie przeciwko Chinom. Wg mnie jest to bledne myslenie, bo ruscy juz siedza w kieszeni Chinczykow.

Opublikowano
8 minut temu, VRman napisał(a):

@Winter

Co to miało być? Rozkaz bewarunkowej kapitulacji i jeszcze mają podziękować Trumpowi? 

GDZIE są jakiekolwiek słowa krytyki Trumpa pod adresem Fiutina?

Napisałem więcej, ale skasowałem, bo nie chcę się pokłócić.

To jest realna polityka silny miażdży słabego , mieliśmy 35 lat żeby stać się silni niestety wybieraliśmy wszelkiej maści sprzedawczyków którzy patrzyli tylko na swój prywatny zysk , dlatego jeżeli będziemy w podobnej sytuacji to skończymy gorzej jeszcze od Ukrainy , nikt nas nie obroni

• Haha 4
Opublikowano
26 minut temu, Winter napisał(a):

Powtórzę swoje pytania: jaką miał alternatywę dla przyjazdu do USA, oraz dlaczego napisałeś że "dał się zrobić jak dziecko". 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a):

A prawicowe kurewki w Republice już nadają że winę za brak zakończenia wojny ponosi wyłącznie Zelenski

Bo to prawda , albo podporządkuje się USA albo Rosji , Ukraina nie ma innego wyboru , Węgry sobie chińczyków wpuścili to im nic nie grozi bo maja parasol mocarstwa , gra mocarstw na szachownicy , Polska i Ukraina to zbite pionki które nawet nie znajdują się na szachownicy tylko leża obok i nic nie mogą zrobić

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, adashi napisał(a):

Ja nie wiem co Wy tutaj sobie myślicie.

Zwycięzcą tego starcia w Białym Domu - jeżeli nie została podpisana umowa - jest Zełeński. Trump słabo wypadł.

I Zelenski zostanie bez pomocy USA? To te zwyciestwo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...