Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sikorskiego od zawsze bardzo lubiłem i ufam mu w 100%. To polityk najwyższej klasy. Dla mnie mąż stanu. Zawsze umiał być umiarkowany. Moim zdaniem nie powinien ulegać tym prowokacjom Muska, ale ja g. wiem więc zakładam, że doskonale wie co robi i dlaczego to robi.

• Upvote 1
Opublikowano

X chyba wyłączył możliwość osadzanie twittów po dzisiejszym ataku hackerskim...

Cytat

Republikański Kongresman Don Bacon staje w obronie Polski. Zachowanie Muska i reszty nie jest niezauważone także w USA. "Nie ma wiele krajów bardziej pro-amerykańskich od Polski, oni chcą naszego obecności i wiedzą czym się skończy upadek Ukrainy. I myślę sobie - dlaczego pracownik Białego Domu, który nie był nawet wybrany, dlaczego ta osoba obraża polskiego ministra spraw zagranicznych. To nie jest stosowne, to nie jest w porządku. Potrzebujemy więcej dyscypliny w Białym Domu. Polska to nasi przyjaciele, jeśli masz jakiś problem to do nich zadzwoń, ale skończmy z publicznym upokarzaniem naszych przyjaciół. Nie podobało mi się to co zobaczyłem, wierzę, że możemy być lepsi."

https://x.com/rzep8/status/1899191598061347034

Ogarnia mnie coraz bardziej przeczucie, że Trumpa na taczkach wywiozą za jakiś czas. Tym razem procedura impeachmentu się powiedzie. 

Jest jedna rzecz co łączy demokratów i republikanów ponad wszystko.

U nich większość ma jakieś biznesy, inwestycje, często zagraniczne oraz ogółem powiązania z największymi firmami, z lobbingiem. Oni nie będą stać biernie patrząc jak topnieje ich kasa, jak są rozwalane ich biznesy.

2 minuty temu, crush napisał(a):

xD

Śmiej się, ale takie deklaracje później służą jako podkładka w rozmowach na szczeblach państwowych.

Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

Śmiej się, ale takie deklaracje później służą jako podkładka w rozmowach na szczeblach państwowych.

Pisemne umowy potrafią być zrywane, a Ty się podniecasz postem na X? Błagam.

Jeszcze w kontekście Muska który w dupie ma swoją wiarygodność. xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, crush napisał(a):

Pisemne umowy potrafią być zrywane, a Ty się podniecasz postem na X? Błagam.

Nic więcej dodać niż Twoje xD jak nie potrafisz powiązać wiarygodności politycznej ze stopniem partnerstwa pomiędzy krajami.

Edytowane przez MaxaM
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Czy czasem idiotyczne wypowiedzi Trumpa nie były używane przeciw niemu? Czy to nie miała być podstawa jego przegranej? 🤔 

Czasem trzeba wyciągnąć głowę z własnego odwłoku. Bo Ty opisujesz rzeczywistość taką jaką Ty byś chciał żeby była, a nie jaką jest.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MaxaM napisał(a):

Nasza klasa polityczna w pigułce

(tłit)

A ci z pisu się poza nazywaniem patriotami, kiedykolwiek zrobili coś dla dobra Polski? Widziałem kilka wypowiedzi i... cóż. Chyba Trumpa i Fiutina oni tam lubią bardziej niż dobro Polski. 

W sumie dobrze, wyjdzie kto tak naprawdę jest przydupasem kremlinów. Nie to, żeby moja opinia o pisowskich politykach jeszcze mogła się obniżyć bardziej.

PS. Odwinąłem posta hubio, żeby zobaczyć do czego nawiązuje następny post.

Mąż stanu. Taa. Ten co pisał takie pożyteczne tweety jak "thanks USA" po ataku na nordstream. Taaa. Bardzo mądry polityk. :E

8 minut temu, MaxaM napisał(a):

Ogarnia mnie coraz bardziej przeczucie, że Trumpa na taczkach wywiozą za jakiś czas. Tym razem procedura impeachmentu się powiedzie. 

Połowa Amerykanów na niego głosowała. Do tego ruska propaganda tylko zwiększyła aktywność po wyborach w USA zamiast odpuścić. Nie zaryzykują wojny domowej, bo napięcia między dwoma grupami już są bardzo wysokie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@crush

No tak, bo Trump i Musk mogą obrażać i być niewiarygodni. Paplać co im ślina przyniesie. Ale to nic nie zmienia, bo taka Polska dalej będzie kupować od USA np. uzbrojenie bez zmian, prawda, prawda?

Włochy chcą zrezygnować z kontraktu na Starlinka, ale to nie ma najmniejszego powiązania z postami Muska, prawda?

Zobacz sam w jakiej bańce żyjesz ;) 

6 minut temu, VRman napisał(a):

Połowa Amerykanów na niego głosowała.

A teraz część z tych Amerykanów już wychodzi na ulicę, bo nie tego się spodziewała.

Mimo wszystko to politycy mają ostatnie słowo do powiedzenia, a Trump zaczyna wadzić dla własnej partii.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
7 minut temu, MaxaM napisał(a):

No tak, bo Trump i Musk mogą obrażać i być niewiarygodni

Tak. Taki urok pozycji siły. I w naszym interesie jest mieć klasę polityczną która to rozumie i w takim środowisku potrafi nawigować.

Tak. Polska będzie dalej kupować masę uzbrojenia od Stanów. W trakcie i po Trumpie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, MaxaM napisał(a):

Mimo wszystko to politycy mają ostatnie słowo do powiedzenia, a Trump zaczyna wadzić dla własnej partii.

narracja u prorosyjskich Timów Poolów i im podobnych od dawna jest taka, że Demokraci i Republikanie to skorumpowana patologia i jedynie warto głosować na tych mądrych, co stali murem za wspaniałym Trumpem.

Niestety coś w tym racji musi być, skoro tyle osób w partii Republikanów popiera to co odwala Trump, mimo że przeczy to wszystkim niemal wartościom jakie mieli na sztandarach Republikanie. Widać zrobili ankiety i im wyszło, że faktycznie na Republikaninów przeciwnych Trumpowi mało kto by zagłosował.

No i stąd ta ich bierność.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Niestety coś w tym racji musi być, skoro tyle osób w partii Republikanów popiera to co odwala Trump, mimo że przeczy to wszystkim niemal wartościom jakie mieli na sztandarach Republikanie.

A co mieli na sztandarach?

Opublikowano (edytowane)

o, ciekawie na twitterach.

Cytat

"Jesteś zdrajcą" — napisał Elon Musk na platformie X, odnosząc się do senatora Demokratów Marka Kelly'ego zdrajcą w kontekście jego wizyty w Kijowie. Kelly, były astronauta, wzywał do dalszego wspierania Ukrainy. Na odpowiedź ze strony senatora nie trzeba było długo czekać. "Zdrajca? Elon, jeśli nie rozumiesz, że obrona wolności jest podstawową zasadą tego, co czyni Amerykę wielką i zapewnia nam bezpieczeństwo, może powinieneś zostawić to tym z nas, którzy to rozumieją" — odpowiedział polityk. Mark Kelly to były astronauta i pilot Sił Powietrznych USA. Zapraszamy do relacji na żywo!

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ostre-slowa-elona-muska-poszlo-o-ukraine-jestes-zdrajca-relacja-na-zywo/kr594lt

a gość, który zaraz ma być ambasadorem USA w Polsce właśnie nam na twitterze grozi, że jak wprowadzimy podatki na bigtechy (wcale nie gorsze niż mają wszystkie szanujące się państwa jak Francja i inne) to pożałujemy.

Nie no. Wcale nie widać wzorców rządzenie ala Rosja. Te gadanie o tym, że Ameryka powinna wchłonąć Grenlandię i Kanadę też wcale nie brzmiały jakby im eksperci od PRu z Moskwy podpowiadali.

Musk oskarża o zdradę gościa za pojechanie na Ukrainę. 

Zdradę!

Czaicie? 

Czyżby konto Muska już było prowadzone przez oficera z FSB czy ki wuj? %-)

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, MaxaM napisał(a):

a Trump zaczyna wadzić dla własnej partii.

Wadzić to on sobie może jeszcze przez kolejne 4 lata... albo dłużej... jak przycwaniakuje przy kadencyjności...

To nie jest ani końcówka jego kadencji, ani nawet połowa. To początek. Czy chcemy czy nie jakoś trzeba z tą administracją współdziałać. Z tego punktu widzenia zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej na Prezydenta wybrać Mentzena albo tego od PiS Nawrockiego. Być może na to liczą pisowcy krytykując Sikorskiego, że część osób tak pomyśli. Ale też trzeba pamiętać o tym, że Musk to chłopak w dresie, który ma wszystko ale nie miał jeszcze gwiazdki z nieba w postaci władzy więc dostał. Były też w zeszłym tygodniu ostre spięcia pomiędzy Muskiem i jego ludźmi, a Trumpem i jego ludźmi. Najprawdopodobniej Sikorski doskonale wie co robi :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubio napisał(a):

Wadzić to on sobie może jeszcze przez kolejne 4 lata... albo dłużej... jak przycwaniakuje przy kadencyjności...

To nie jest ani końcówka jego kadencji, ani nawet połowa. To początek.

2/3 kongresu, a raczej senatu, mówi Ci to coś?

Trump był postawiony dwukrotnie przed procedurą impeachmentu. Drugi raz z wynikiem 57 do 43. Wymagane 67 głosów za.

Jeśli procedura się powtórzy, to tym razem na pewno będzie więcej wkurzonych republikanów.

Edytowane przez MaxaM
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Np. takie rzeczy jak dbanie o sojusze z resztą Zachodu, walkę z komunistyczną Rosją, 

No nie. Od kilku lat na sztandarach jest - imigracja, budowanie gospodarki wewnątrz, stop szeryfowaniu na świecie i w mniejszym stopniu koniec z tą spierdoliną umyslową DEI.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale to od kilku lat. Republikanie istnieją jakby jednak trochę dłużej ;)

co do szeryfowania to chodziło bardziej o grupę interesów wokół koncernów zbrojeniowych, wojnę w Iraku i tym podobne błędy.

Dopiero ruscy wymyślili, żeby w to wkręcić też Ukrainę. I niestety pomysł chwycił.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

@MaxaM ja to wiem, ale po gościu, który namawiał ludzi na zbrojny atak na Kapitol można spodziewać się wszystkiego. Intuicja mi podpowiada, że on drugi raz władzy nie odda. To co obecnie wyprawia sugeruje, że będzie w USA jazda bez trzymanki, a ma bardzo silną legitymację bo wygrał w wyborach powszechnych.

Właśnie czytam o nowym ambasadorze, który już nam grozi jeśli wprowadzimy podatek cyfrowy... Będzie bardzo ciężko... Najpierw mieliśmy wewnątrz 8 lat pisowców, a teraz mamy z zewnątrz ruskich i Amerykanów przeciwko sobie.

@VRman zgadzam się - Ronald Reagan przewraca się w grobie widząc co wyprawia Trump.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano

https://wykop.pl/link/7666375/elon-musk-atak-na-twittera-z-terenow-w-ukrainy

O urwałszyny.

Na moje: pewnie false flag, żeby zrobić sobie pretekst do jeszcze bardziej proruskich zachowań.

Kto ma ogromnie rozbudowaną grupę hackerów, którzy by byli zdolni popsuć X'a?

Ruscy czy Ukraińcy?

Czy Ukraińcy wiedząc, że Musk jednak trzyma w rękach Starlink by takie coś zrobili?

Kto na tym wiecęj zyska? Ruscy czy Ukraińcy?

Robi się naprawdę niebezpiecznie z tymi zdrajcami w Białym Domu :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...