Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, adashi napisał(a):

To najpierwej chcieli tak jak piszesz, a teraz chcą na odwrót?

To już w głowie wielkiego Pomarańczowego siedzi co tak naprawdę chce i czemu tak nagle zależy mu na zbliżeniu z Putinem. Wszak to on sam jako pierwszy użył zwrotu "odwrócony Nixon" już w 2017r.

2 minuty temu, crush napisał(a):

Trzeba poprosić Dudę żeby przetłumaczył.

Dys is, dys is, dys is... friend in dick!

• Haha 3
Opublikowano

Ja uważam, że Wielki Pomarańcza rzeczywiście chciałby odbudować przemysł USA. Nie papierowe PKB bazujące na usługach, ubezpieczeniach, instrumentach pochodnych i innych bzdetach, tylko realną siłę gospodarczą.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko, że jak przystało na pięciokrotnego bankruta nie ma pojęcia o ekonomii i efekt będzie odwrotny do zamierzanego.

2 godziny temu, Winter napisał(a):

Tak, tak. Tak super biznes, że nikt w UE nawet nie był zainteresowany produkcją amunicji dla nich.

UE produkuje więcej amunicji niż USA.

Edytowane przez kalderon
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, crush napisał(a):

Trzeba poprosić Dudę żeby przetłumaczył.

This is this is this is this is , jurope more money git

2 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

Jakie to pisowskiej gnoje bez kręgosłupów. Narracja zmieniła się to i oni swoją. Żałosne ścierwa

PiS to taki twór jak są w opozycji to opowiadają jak to a przeciwko UE przeciwko nielegalnym imigrantom przeciwko wspomaganiu Ukrainy jak tylko dojdą do władzy to robią odwrotnie 

2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Mam babcie w Czikago i tatę w Ramstein. Co to w ogóle za pytanie? 

Przede wszystkim mieszkam w Polsce, a nie wyjebałem dzidę na szparagi pod Amsterdam - mieszkam w kraju, który graniczy z państwem pogrążonym w wojnie, obok eksklawy zbrodniczego reżimu, który już nie raz nas ostrzegał, że jesteśmy następni. 

Ja wiem ze z perspektywy mieszkańca lepszej części Europy możesz mieć ten konflikt w dupie, czy to kto komu pomaga, ja tylko patrzę na z perspektywy chłopaka któremu nie widzi się zeta w Orzyszu. 

Tylko dlaczego tak mało zrobiliśmy przez 35 lat żeby uniknąć tego zagrożenia i dziś to my mogli byśmy "straszyć" Rosję i wprowadzać tam demokrację, pierwsza Rzeczpospolita pokazała jak można przeciwstawić się samotnej Rosji, później niestety Rosja sprzymierzyła się z Prusami/Niemcami , Austro-Węgrami i wielką Brytania największym państwem na świecie, takiej Koalicji nawet polska nie była wstanie się przeciwstawić 

5 godzin temu, raiders napisał(a):

No i tu  jest gigantyczny problem .. problem  naszej  narodowej mentalności i dumy   często na wyrost .My jak  układamy się z jednym to wszystkich innych mamy za wrogów  ,żaden z naszych politycznych krzykaczy nie jest tak  wyrafinowany i  bystry  aby grać  po równo z dobrym skutkiem na 2-3  fronty ,a  my to musimy robić ze względy na położenie  geograficzne .

Jak mówi stare przysłowie  "Pokorne ciele dwie matki ssie  " - słownik języka polskiego  tłumaczy to tak : w życiu bardziej popłaca pokora i uległość niż śmiałość i niezależne wypowiadanie swoich sądów  .

Uprzedzam krzykaczy ze uległość  to  nie chodzi o kłanianie się każdemu czy padanie na kolana przed każdym .

Bardziej powinieneś napisać, spryt , cwaniactwo, brak skrupułów, kłamstwo, manipulacja , gra na wiele frontów, w polityce światowej dyktatorzy stoją wysoko a demokrację przegrywają 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

@VRman ale może na polskim forum piszmy jednak w jęz. polskim :flaga: Ja wiem, że tu część osób bardziej się czuje Europejczykami niż Polakami, czasami sam tak mam, ale są jakieś granice. Tym bardziej, że nie wszyscy znają angielski, a co więcej nie muszą znać. I tak już wstawiacie ciągle anglojęzyczne twity, ale pisanie po angielsku to chyba przesada.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

@VRman ale może na polskim forum piszmy jednak w jęz. polskim :flaga: Ja wiem, że tu część osób bardziej się czuje Europejczykami niż Polakami, czasami sam tak mam, ale są jakieś granice. Tym bardziej, że nie wszyscy znają angielski, a co więcej nie muszą znać. I tak już wstawiacie ciągle anglojęzyczne twity, ale pisanie po angielsku to chyba przesada.

Właśnie oglądam Hołownię na PN. Boshhee, co najmniej jedno angielskie słowo w zdaniu. On myśli, że mu to podniesie prestiż. 🤣

Opublikowano (edytowane)

Szczerze mówiąc to ja nie jestem już w stanie słuchać tych "obrońców" Załenskiego...

Koleś nie wiem uważa się za jakiegoś Mesjasza Narodów czy jakoś tak? Był poproszony o założenie garnituru. Nie zrobił tego. Mimo tego Trump naprawdę jak na niego (powtarzam słowa za Kraśko, ale sam też tak uważam) przyjął go bardzo serdecznie. Po czym Załenski (przypominam: aktor z zawodu) przewraca oczami, wzrusza ramionami, a na końcu mówi, że  Vance  krzyczy choć wcale nie krzyczał... Cała mowa ciała to była taka jakby nie mógł przełknąć tego, że Trump dogadywał się z putinem, że w ogóle chce tego pokoju... Po co przerywał Vance? Po co w ogóle się odzywał przy kamerach? I w ogóle po co pojechał do Waszyngtonu jak tak naprawdę nie chce pokoju z rosją?

Trump w 100% miał rację, a teraz jeszcze oberwie się Europie za wspieranie tej wojny bo już Musk polubił post o wycofaniu się USA z NATO i ONZ.

To nie jest tak, że ja mam jakiś przekaz od konfy czy jestem ich wyborcą. Sam oceniam tą sytuację tak, a nie inaczej. Mogę się mylić. Nie wykluczam, ale po tym co widziałem i słyszałem to z pełnego poparcia Ukrainy przez pierwszy rok, umiarkowanego poparcia w 2 roku wojny to w 3 roku wojny całkowicie mi to poparcie minęło, a na Załenskiego nie mogę już patrzeć.

Jak nasze liberalne elity europejskie tak zrobią, że USA nas (Europę i Polskę) zostawią, a putin się dogada z Trumpem i zaatakują NATO to ja spier... z tego kontynentu do Azji albo jeszcze gdzieś indziej bo wszystko rozumiem, ale dać się wciągać w konflikt z rosją przez głupotę elit, które pierwsze uciekną to ja ginąć nie zamierzam. Tak samo zaczyna stać pod dużym znakiem zapytania mój głos na KO, Hołownię itp bo w tej sprawie nie mogę ich słuchać i doszło do tego, że bardziej utożsamiam się z Czarnkiem i Mentzenem niż własnym obozem politycznym... Choć i u nas są głosy rozsądku jak wspomniany Kraśko czy Miller.

I zalecam każdemu kto tak broni Załenskiego i jedzie po Trumpie zobaczyć całe 54min z gabinetu owalnego, a nie ostatnie 14 min. Bo przez 40min to było normalne spotkanie mimo, że Pan Załenski jechał o coś prosić nie założył nawet garnituru.

Wydaje mi się, że  z tego Załenskiego to zrobioną jakąś nietykalną ikonę jak osoba niepełnosprawna/LGBT/innej rasy gdzie nie można słowa powiedzieć i trzeba być wpatrzony jak w obrazek.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

@hubio Mi tam poparcie nie minęło i nie minie. Ja po prostu uznaję, że Ukraina przegrała i trzeba się ułożyć podług tego faktu.

Jeszcze nie przegrała. Front się nie załamał. Ale na miejscu Ukraińców próbowałbym dogadać się już teraz, bo grając na czas tylko mogą stracić kolejne terytoria.

Opublikowano (edytowane)

@Suchy211 a mi to poparcie minęło bo koleś od 3 lat wszelkimi sposobami chce wciągnąć Europę i świat w III wojnę światową bo wie, że sam sobie nie rady z rosją. Ma wywalone na inne kraje i patrzy egoistycznie  tylko na siebie to dlaczego ja nie mam robić tak samo? Tylko nie piszcie mi (to nie uwaga do Ciebie), że po zajęciu Ukrainy uderzy na NATO bo słyszę tą śpiewkę od 3 lat... Kolejny raz zgadzam się z Trumpem, który mu wygarnął, że igra z IIIWŚ... 100% racja

A głównego OSCARA zdobył film przedstawiający love story amerykańskiej pracownicy seksualnej i bananowej młodzieży z rosji :) To tak na marginesie... Takie to Holywood "oburzone" Trumpem a daje Oscara filmowi gdzie grają rosyjscy aktorzy popierający aneksję Krymu. Zresztą film kręcono na Krymie. Taki tam miał być straszny reżim putinowski, obozy, dzieci wywożone, a kręcą Amerykanie filmy... No popatrzcie... :rotfl:

Edytowane przez hubio
  • Like 2
Opublikowano
12 minut temu, hubio napisał(a):

Szczerze mówiąc to ja nie jestem już w stanie słuchać tych "obrońców" Załenskiego...

Oni obaj są siebie warci. Zełeński uznał się za Zbawiciela Świata. Trump uznał się chyba za cesarza Planety. Niestety cesarz może być tylko jeden i nie będzie nim ani Trump, ani Zełeński.

3 minuty temu, Winter napisał(a):

Jeszcze nie przegrała. Front się nie załamał. Ale na miejscu Ukraińców próbowałbym dogadać się już teraz, bo grając na czas tylko mogą stracić kolejne terytoria.

Możemy to łagodniej opisywać, ale koniec jaki będzie jest wiadome.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Oni obaj są siebie warci. Zełeński uznał się za Zbawiciela Świata. Trump uznał się chyba za cesarza Planety. Niestety cesarz może być tylko jeden i nie będzie nim ani Trump, ani Zełeński.

Możemy to łagodniej opisywać, ale koniec jaki będzie jest wiadome.

Pokój był na stole 2 lata temu, jeszcze przed kontrofensywą, ale Ukraińcy dali się nabrać zachodnim decydentom w ich zapewnienia. Kontrofensywa się nie udała i teraz Ukraina nie ma kart w ręku. O wonnie zdecyduje USA, taka jest prawda.

Opublikowano

Losy wojny zostały przesądzone jeszcze za czasów prezydenta Bidena. Trump realizuje jedynie scenariusz zastany. Kończy z udawaniem. Jedyny scenariusz wygrywający dla Ukrainy to wejście NATO do wojny siłami lądowymi oraz lotnictwem. Co wszyscy zgodnie wykluczają z tego co mi wiadomo.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, adashi napisał(a):

Losy wojny zostały przesądzone jeszcze za czasów prezydenta Bidena. Trump realizuje jedynie scenariusz zastany. Kończy z udawaniem. Jedyny scenariusz wygrywający dla Ukrainy to wejście NATO do wojny siłami lądowymi oraz lotnictwem. Co wszyscy zgodnie wykluczają z tego co mi wiadomo.

Nie no wielu tutaj nadal widzi szansę dla Ukrainy. Wyślijmy 18-latków. Wyniszczmy całe generacje Ukraińców i zostawmy ich z samymi emerytami.

Ta wojna jest nie do wygrania przez samą Ukrainę.

Opublikowano

Europejskie elity liberalne idą centralnie na zwarcie z rosją więc jak ich szybko wyborcy nie odsuną od władzy niestety ale rzeczywiście może dojść do ataku na natowskie kraje w Europie jakby USA rzeczywiście opuściły NATO. Raczej wydaje się to mało prawdopodobne, ale pamiętajmy, że Trump jest nieobliczalny i poddaje się łatwo emocjom. Więc trzeba przetrwać te 4 lata i modlić się, żeby Demokraci wygrali a tymczasem błagać Trumpa aby jednak nie wycofywał się z NATO. Przy okazji okazuje się jak słabe mamy państwa bez USA. Jedyne co mi się podoba po szczycie w Londynie, że chyba wreszcie dotarło do co poniektórych, żeby zrobić się po zęby bo Europejczycy muszą w razie czego sami mieć zdolność obrony przed ruską zarazą.

• Like 1
Opublikowano

Tak czytając posty wyżej nachodzi mnie myśl ze ta Polska w 39 to była zakała narodów. Próbowali wszystkich wciągnąć do wojny, co więcej wszystko sprowokował Piłsudski proponujący m. in. Francji akcję na Niemcy w okresie międzywojennym. A jakby tego było mało to do dziś płaczą że nikt im wtedy nie pomógł w wojnie którą sami wywołali. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Decus napisał(a):

Tak czytając posty wyżej nachodzi mnie myśl ze ta Polska w 39 to była zakała narodów. Próbowali wszystkich wciągnąć do wojny, co więcej wszystko sprowokował Piłsudski proponujący m. in. Francji akcję na Niemcy w okresie międzywojennym. A jakby tego było mało to do dziś płaczą że nikt im wtedy nie pomógł w wojnie którą sami wywołali. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Winter napisał(a):

Pokój był na stole 2 lata temu, jeszcze przed kontrofensywą, ale Ukraińcy dali się nabrać zachodnim decydentom w ich zapewnienia.

Czy Ty naprawdę masz coś nie tak z zapamiętywaniem rzeczy i ciągłym gadaniem w kółko to samo jak zdarta płyta?

Nawet nie proszę abyś przypomniał co było w zapisach tego pokoju, bo jak grochem o ścianę.

Pokój w takiej formie jakiej chciała Rosja, to najgorsze co mogło na nas czekać i chwała Ukrainie, że go nie przyjęła i chciała walczyć dalej.

Jesteś mistrzem wybierania fragmentów informacji i budowania krzywego poglądu. Ktoś Ci płaci za to? Serio, kto normalny siedziałby i ciągle pisałby w kółko to samo ignorując wszystkie informacje niepasujące do narracji.

Edytowane przez MaxaM
  • Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Decus napisał(a):

Nasza sytuacja w 1939r była zupełnie inna niż Ukrainy w 2022. Jak ktoś tego nie ogarnia to wyjaśniam:

- POLSKA 1939r. MILITARNE SOJUSZE DWUSTRONNE Z FRANCJĄ I ANGLIĄ - sojusznicy nie wywiązali się z zawartych umów

- UKRAINA 2022 - ZERO SOJUSZY MILITARNYCH

Jeśli już to ja bym bardziej to przyrównał do Jałty 1945 i tego co proponuje Trump i wciąż Ukraina wygrywa bo zatrzymuje 80% terytorium, a my straciliśmy 100% terytorium na 45 lat i byliśmy pod "okupacją" ZSRR.  Okupacja w cudzysłowiu bo to nie była oczywiście okupacja w sensie dosłownym, ale każdy wie o co chodzi. Z pocałowaniem w ręku byśmy wtedy przyjęli te warunki jakie ma obecnie na stole Ukraina, ale nas wszystkie mocarstwa zachodnie całkowicie zdradziły. Dlaczego? Ano bo nikt kompletnie zaraz po jednej wojnie nie chciał toczyć drugiej, tym razem z ZSRR.

Edytowane przez hubio
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...