Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Losy wojny zostały przesądzone jeszcze za czasów prezydenta Bidena. Trump realizuje jedynie scenariusz zastany. Kończy z udawaniem. Jedyny scenariusz wygrywający dla Ukrainy to wejście NATO do wojny siłami lądowymi oraz lotnictwem. Co wszyscy zgodnie wykluczają z tego co mi wiadomo.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, adashi napisał(a):

Losy wojny zostały przesądzone jeszcze za czasów prezydenta Bidena. Trump realizuje jedynie scenariusz zastany. Kończy z udawaniem. Jedyny scenariusz wygrywający dla Ukrainy to wejście NATO do wojny siłami lądowymi oraz lotnictwem. Co wszyscy zgodnie wykluczają z tego co mi wiadomo.

Nie no wielu tutaj nadal widzi szansę dla Ukrainy. Wyślijmy 18-latków. Wyniszczmy całe generacje Ukraińców i zostawmy ich z samymi emerytami.

Ta wojna jest nie do wygrania przez samą Ukrainę.

Opublikowano

Europejskie elity liberalne idą centralnie na zwarcie z rosją więc jak ich szybko wyborcy nie odsuną od władzy niestety ale rzeczywiście może dojść do ataku na natowskie kraje w Europie jakby USA rzeczywiście opuściły NATO. Raczej wydaje się to mało prawdopodobne, ale pamiętajmy, że Trump jest nieobliczalny i poddaje się łatwo emocjom. Więc trzeba przetrwać te 4 lata i modlić się, żeby Demokraci wygrali a tymczasem błagać Trumpa aby jednak nie wycofywał się z NATO. Przy okazji okazuje się jak słabe mamy państwa bez USA. Jedyne co mi się podoba po szczycie w Londynie, że chyba wreszcie dotarło do co poniektórych, żeby zrobić się po zęby bo Europejczycy muszą w razie czego sami mieć zdolność obrony przed ruską zarazą.

• Like 1
Opublikowano

Tak czytając posty wyżej nachodzi mnie myśl ze ta Polska w 39 to była zakała narodów. Próbowali wszystkich wciągnąć do wojny, co więcej wszystko sprowokował Piłsudski proponujący m. in. Francji akcję na Niemcy w okresie międzywojennym. A jakby tego było mało to do dziś płaczą że nikt im wtedy nie pomógł w wojnie którą sami wywołali. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Decus napisał(a):

Tak czytając posty wyżej nachodzi mnie myśl ze ta Polska w 39 to była zakała narodów. Próbowali wszystkich wciągnąć do wojny, co więcej wszystko sprowokował Piłsudski proponujący m. in. Francji akcję na Niemcy w okresie międzywojennym. A jakby tego było mało to do dziś płaczą że nikt im wtedy nie pomógł w wojnie którą sami wywołali. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Winter napisał(a):

Pokój był na stole 2 lata temu, jeszcze przed kontrofensywą, ale Ukraińcy dali się nabrać zachodnim decydentom w ich zapewnienia.

Czy Ty naprawdę masz coś nie tak z zapamiętywaniem rzeczy i ciągłym gadaniem w kółko to samo jak zdarta płyta?

Nawet nie proszę abyś przypomniał co było w zapisach tego pokoju, bo jak grochem o ścianę.

Pokój w takiej formie jakiej chciała Rosja, to najgorsze co mogło na nas czekać i chwała Ukrainie, że go nie przyjęła i chciała walczyć dalej.

Jesteś mistrzem wybierania fragmentów informacji i budowania krzywego poglądu. Ktoś Ci płaci za to? Serio, kto normalny siedziałby i ciągle pisałby w kółko to samo ignorując wszystkie informacje niepasujące do narracji.

Edytowane przez MaxaM
  • Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Decus napisał(a):

Nasza sytuacja w 1939r była zupełnie inna niż Ukrainy w 2022. Jak ktoś tego nie ogarnia to wyjaśniam:

- POLSKA 1939r. MILITARNE SOJUSZE DWUSTRONNE Z FRANCJĄ I ANGLIĄ - sojusznicy nie wywiązali się z zawartych umów

- UKRAINA 2022 - ZERO SOJUSZY MILITARNYCH

Jeśli już to ja bym bardziej to przyrównał do Jałty 1945 i tego co proponuje Trump i wciąż Ukraina wygrywa bo zatrzymuje 80% terytorium, a my straciliśmy 100% terytorium na 45 lat i byliśmy pod "okupacją" ZSRR.  Okupacja w cudzysłowiu bo to nie była oczywiście okupacja w sensie dosłownym, ale każdy wie o co chodzi. Z pocałowaniem w ręku byśmy wtedy przyjęli te warunki jakie ma obecnie na stole Ukraina, ale nas wszystkie mocarstwa zachodnie całkowicie zdradziły. Dlaczego? Ano bo nikt kompletnie zaraz po jednej wojnie nie chciał toczyć drugiej, tym razem z ZSRR.

Edytowane przez hubio
  • Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Nasza sytuacja w 1939r była zupełnie inna niż Ukrainy w 2022. Jak ktoś tego nie ogarnia to wyjaśniam:

- POLSKA 1939r. MILITARNE SOJUSZE DWUSTRONNE Z FRANCJĄ I ANGLIĄ - sojusznicy nie wywiązali się z zawartych umów

- UKRAINA 2022 - ZERO SOJUSZY MILITARNYCH

hmmm a co Ukraina uzyskała w 1994 roku? 

• Upvote 1
Opublikowano

Masz na myśli umowę dot. rozbrojenia nuklearnego w zamian za gwarancje bezpieczeństwa? Jeśli tak, to zupełnie coś innego niż sojusze militarne. Takie "gwarancje" jak dowodzi historia to mają wartość papieru toaletowego. To nie sojusz i stacjonujące jak u nas wojska amerykańskie.

• Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, MaxaM napisał(a):

Czy Ty naprawdę masz coś nie tak z zapamiętywaniem rzeczy i ciągłym gadaniem w kółko to samo jak zdarta płyta?

Nawet nie proszę abyś przypomniał co było w zapisach tego pokoju, bo jak grochem o ścianę.

Pokój w takiej formie jakiej chciała Rosja, to najgorsze co mogło na nas czekać i chwała Ukrainie, że go nie przyjęła i chciała walczyć dalej.

Jesteś mistrzem wybierania fragmentów informacji i budowania krzywego poglądu. Ktoś Ci płaci za to? Serio, kto normalny siedziałby i ciągle pisałby w kółko to samo.

Jaka wg Ciebie jest alternatywa? Co może Ukraina ugrać?

P.S: Wypraszam sobie pisanie o mnie jako o byciu prorosyjskim i o byciu opłacanym.

10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Widzę w tym temacie sporo pizdeczek i tchórzy którzy tylko na słowo wojna już chcą uciekać na Marsa, razem z Muskiem pewnie 😂

Dobrze, że mamy moda, który aż rwie się na front. Zapraszamy.

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Jaka wg Ciebie jest alternatywa? Co może Ukraina ugrać?

Masz pracę domową. Odszukaj warunki tamtej umowy. Porównaj z obecną sytuacją.

Podpowiem Ci. Nawet obecnie najgorszy scenariusz będzie znacznie lepszy dla nas niż to co mogło się wydarzyć 2 lata temu.

Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

Masz pracę domową. Odszukaj warunki tamtej umowy. Porównaj z obecną sytuacją.

Podpowiem Ci. Nawet obecnie najgorszy scenariusz będzie znacznie lepszy dla nas niż to co mogło się wydarzyć 2 lata temu.

"Dla nas". Nie bądź egoistą. Nie chcemy mieć Somalii Europy tuż obok siebie.

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Masz na myśli umowę dot. rozbrojenia nuklearnego w zamian za gwarancje bezpieczeństwa? Jeśli tak, to zupełnie coś innego niż sojusze militarne. Takie "gwarancje" jak dowodzi historia to mają wartość papieru toaletowego. To nie sojusz i stacjonujące jak u nas wojska amerykańskie.

Mój drogi, wszystkie te umowy w "naszej erze" są o kant dupy rozbić, nawet art. 5 NATO może zostać zrealizowany poprzez wysłanie 1 apteczki. 

To nie czasy średniowiecza gdzie ruszała cała armia tylko dlatego że król chciał pochędożyć na zagranicznym dworze. 

• Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, hubio napisał(a):

Szczerze mówiąc to ja nie jestem już w stanie słuchać tych "obrońców" Załenskiego...

Koleś nie wiem uważa się za jakiegoś Mesjasza Narodów czy jakoś tak? Był poproszony o założenie garnituru. Nie zrobił tego. Mimo tego Trump naprawdę jak na niego (powtarzam słowa za Kraśko, ale sam też tak uważam) przyjął go bardzo serdecznie. Po czym Załenski (przypominam: aktor z zawodu) przewraca oczami, wzrusza ramionami, a na końcu mówi, że  Vance  krzyczy choć wcale nie krzyczał... Cała mowa ciała to była taka jakby nie mógł przełknąć tego, że Trump dogadywał się z putinem, że w ogóle chce tego pokoju... Po co przerywał Vance? Po co w ogóle się odzywał przy kamerach? I w ogóle po co pojechał do Waszyngtonu jak tak naprawdę nie chce pokoju z rosją?

Trump w 100% miał rację, a teraz jeszcze oberwie się Europie za wspieranie tej wojny bo już Musk polubił post o wycofaniu się USA z NATO i ONZ.

To nie jest tak, że ja mam jakiś przekaz od konfy czy jestem ich wyborcą. Sam oceniam tą sytuację tak, a nie inaczej. Mogę się mylić. Nie wykluczam, ale po tym co widziałem i słyszałem to z pełnego poparcia Ukrainy przez pierwszy rok, umiarkowanego poparcia w 2 roku wojny to w 3 roku wojny całkowicie mi to poparcie minęło, a na Załenskiego nie mogę już patrzeć.

Jak nasze liberalne elity europejskie tak zrobią, że USA nas (Europę i Polskę) zostawią, a putin się dogada z Trumpem i zaatakują NATO to ja spier... z tego kontynentu do Azji albo jeszcze gdzieś indziej bo wszystko rozumiem, ale dać się wciągać w konflikt z rosją przez głupotę elit, które pierwsze uciekną to ja ginąć nie zamierzam. Tak samo zaczyna stać pod dużym znakiem zapytania mój głos na KO, Hołownię itp bo w tej sprawie nie mogę ich słuchać i doszło do tego, że bardziej utożsamiam się z Czarnkiem i Mentzenem niż własnym obozem politycznym... Choć i u nas są głosy rozsądku jak wspomniany Kraśko czy Miller.

I zalecam każdemu kto tak broni Załenskiego i jedzie po Trumpie zobaczyć całe 54min z gabinetu owalnego, a nie ostatnie 14 min. Bo przez 40min to było normalne spotkanie mimo, że Pan Załenski jechał o coś prosić nie założył nawet garnituru.

Wydaje mi się, że  z tego Załenskiego to zrobioną jakąś nietykalną ikonę jak osoba niepełnosprawna/LGBT/innej rasy gdzie nie można słowa powiedzieć i trzeba być wpatrzony jak w obrazek.

Z mediów wynika że tutaj się rozchodzi o to że nawet jak wojna się zakończy to nie ma gwarancji czy za kilka lat jak ruskie się odbudują to nie będą chcieć iść dalej i zdobyć całej Ukrainy. Jak zdobędą całą to czy nie pójdą dalej. Jakby była gwarancja to pewnie machnęli by na te tereny co zdobyli do tej pory i było by po ptokach. Najwyżej za kilka lata mogli by je próbować odzyskać w inny sposób. Jak będzie ten pokój to przez ten czas nie dość że odbudują armię to mogą się stać silniejsi niż byli. A tak to niech tam się męczą. A nie tu. To oczywiście można wywnioskować czytając newsy czy oglądając wiadomości ale jak jest faktycznie to do końca nie wiadomo i czy by tak faktycznie było.

8 minut temu, Winter napisał(a):

Dobrze, że mamy moda, który aż rwie się na front. Zapraszamy.

Mogę się założyć o 10zł że pierwszy by uciekł jakby zobaczył co tam jest.

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@Winter jak coś piszesz to wyłącz hymn Rasjji bo zagłusza 😁

Niby mod, ale taki nie za mądry.

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ale może dać bana z prorosyjskie posty 😎

No mówiłem, że taki nie za mądry.

Opublikowano

Ukraina nigdy nie miała szansy zakończyć wojny bo to Rosja zaatakowała i Rosja wybiera kiedy będzie pokój.

Jedyne co rzekomo wyciekło do mediów to sytuacja w której Ukraińcy odbili Chersoń i nie gonili rozbitej rosyjskiej armii co było dużym błędem. Wtedy podobno było duże prawdopodobieństwo że Putin użyje taktycznej broni atomowej. 

W temacie zlot

c5bd2349-f5cd-4860-baba-bf6e1cec6bca_f14

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...