Skocz do zawartości

Ekstremalne zjawiska pogodowe / Zmiany klimatyczne / Globalne ocieplenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

W mediach generalnie cichutko o tych wszystkich podtopieniach. Ciekawe dlaczego ;)

Prawa strona mówi o nieudanej rekonstrukcji rządu, lewa strona o sfałszowanych wyborach. To są ważne rzeczy a nie jakieś tam tragedie ludzkie, phiii...

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, trepek napisał(a):

Prawa strona mówi o nieudanej rekonstrukcji rządu, lewa strona o sfałszowanych wyborach. To są ważne rzeczy a nie jakieś tam tragedie ludzkie, phiii...

to są zjawiska lokalne które zdarzają się od czasu do czasu... to nie jest powódź, jaką mieliśmy niedawno. 

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
16 godzin temu, j4z napisał(a):

Dupa nie lato jak ani razu nie miałem 28st w domu. Za miesiąc pół roku ciemności. Pozdrawiam.

Bardzo mi przykro, ze jestes niezadowolony z tegorocznej pogody jaka sie wylosowala. Ale spoko, mozesz isc spalic kilka opon, za rok wylosuje sie lepiej :E

Opublikowano

Srałki nie Suwałki 

3 godziny temu, lukadd napisał(a):

U mnie już dzisiaj będzie ~30+ na liczniku, a od jutra zaczyna się 34-35-37+ w cieniu :E 

W takim razie kolega chyba gdzieś na południu od Polski. %-)

Screenshot_20250811-121139.thumb.png.60445d7a67a88f7a8bc9520015906aef.png

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, galakty napisał(a):

Już myślałem że nakrętki przyczepiane do butelki tak schłodziły klimat, ale jednak ciepło wraca.

Kolejny inteligentny inaczej który myli pogodę z klimatem. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano

U mnie na razie komfortowo, choć już od dzisiaj ma być koło 30 stopni. Dziś już po 20 min opalania, zaczynało ze mnie kapać :P  no ale jak się robiło w temperaturze ok. 50 stopni, to takie 30 nie jest jeszcze straszne :P 

Najbardziej denerwujące jest to że rano piździ, a później grzeje wwuj. Taki pustynny "klimat" nam się zaczyna robić :)