Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

GT7 to chyba jedyny ex Sony, jakiego bym naprawdę chciał zobaczyć na PC. 

No chyba, że wydadzą bez wsparcia dla VR to jak o mnie chodzi, mogą nie wydawać wcale. 

GT 20 lat temu to była przepaść jak porównać do gier na PC, ale dziś to tylko jedna z wielu ścigałek. Może być wyjątkowa i najlepsza dla fanów motoryzacji, ale nie oferuje już poziomu jazdy niedostępnego na PC. Dziś mamy Forzy Motorsport, Assetto Corsy, Lemansy i poważniejsze simy. Siłą GT7 są pięknie przygotowane auta i (mam nadzieję) wciągająca kampania. Ale tego ostatniego nie jestem pewien, bo grałem w GT3, GT4, GT5 i.. tu skończyłęm. Te nowe już jest zatrute grindem pod mikrotransakcje.

Edytowane przez VRman
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja bym właśnie ograł ze względu na kampanię i dużą ilość aut, bo do poważnego ścigania to mam LMU, ale brakuje czegoś żeby sobie pojeździć zwykłymi autami po zwykłych drogach :D Tak wiem, jest AMS2, AC itp, ale jednak GT7 jest wyjątkowe pod tym kątem. 

Opublikowano (edytowane)

Nie będę spojlerował. Timestamp do 21:32 i obejrzycie i posłuchajcie sobie sami, bo całkiem ciekawe i warto posłuchać do końca. Sami zobaczycie czemu  :D

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

I tak to do ludzi nie dotrze.  Za moment standardem będzie posiadanie dwóch rtx 5090 by mieć stabilne 60 fps korzystając z dlss i fg i różnego innego gówna i tak ludzie będą to kupować.... 

Edytowane przez Crew 900
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Najgorsze jest to, że ci zamknięci jak kupa w klozecie "eksperci" od siedmiu boleści, zaczynając od łysego z Digital Foundry, mają ludzi widzących problem za idiotów, debili i ludzi nie rozumiejących tematu :E

Mówią "ci co są przeciwko to jacyś debile nie chcący postępu. Każdy się zgadza, że to jest przyszłość, a oni by chcieli aby nic nowego  i lepszego nie opracowywać"

I im nie wytłumaczysz, że strzelanka dla pecetowca wymaga 120fps i to, że gra na 2 ustawienie poniżej maksymalnych, w 1080p ledwo ledwo się o to ociera na kompie za 4000$, oznacza, że to podejście po prostu nie działa. Ja rozumiem, że to przyszłość, ale póki co ten cały path tracing i lumeny-srumeny i inne nenajty zwyczajnie są poniżej progu używalności. Nawet na najlepszym sprzęcie do gier na świecie pod koniec roku 2025. To jest po prostu niepojęte. 

Nie mam nic do obniżania detali w opcjach, ale nie na karcie za 12K i najlepszym procu i nie jak to ma oznaczać widoczny pop-in. A przecież to już ostatnia opcja przed medium, a na medium pop-in sieje, aż zęby bolą. 

Ta "nowoczesność" nie będzie też w stanie skorzystać z monitorów HFR nawet za dekadę. Na konsolach nie będzie nawet za dwie.

No i ten stutter. Nawet jak wyeliminują traversal i shader stutter całkowicie, to i tak zostaje jeszcze cała masa wad.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
14 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

I tak to do ludzi nie dotrze.  Za moment standardem będzie posiadanie dwóch rtx 5090 by mieć stabilne 60 fps korzystając z dlss i fg i różnego innego gówna i tak ludzie będą to kupować.... 

Nie będą, sprzedaż 5090 to promil, ludzie dalej na RTX 2000-3000 siedzą :E Po prostu przestaną grać, albo kupią konsolę. Wydawanie dwóch pensji na GPU to dla nich chore i tego nie zrobią. A jak kogoś stać to tak, pewnie kupi. 

Opublikowano

Oho, dzieje się:

https://www.ppe.pl/news/382786/drakengard-powroci-seria-matka-wybitnego-nier-automata-moze-doczekac-sie-wielkiej-zapowiedzi.html

AestheticGamer aka Dusk Golem: Więc, kocham Drakengard, dużo o nim gadałem. Ktoś uprzejmie podzielił się ze mną informacją, że wczorajsze niespodziewane wydanie ścieżki dźwiękowej Drakengard jest powiązane z zapowiedzią, która ma nastąpić jeszcze w tym miesiącu. Nie dostałem wielu szczegółów, ale zgaduję, że chodzi o State of Play albo TGS. Jestem bardzo ciekaw, jako wielki fan Drakengard.

Czekam z niecierpliwością. Drakengard 3 fabularnie to był sztos, ale technicznie to była droga przez mękę. Drakengard 1 z kolei fabularnie nie do przyjęcia w Europie, zbyt mocne wątki. Ciekawe czy idzie jakiś remake, czy nowa odsłona...

Opublikowano (edytowane)

Już rok temu słyszałem że coś się dzieje w temacie Drakengarda, było wiadomo że ekipa od NieRa nad czymś pracuje ale nie było żadnych przecieków, a Taro nic nie potwierdzał. Trzeba pamiętać, że NieR to tylko odnoga jednego z 5 zakończeń Drakengarda, ta seria ma mega potencjał - jest cięższa gatunkowo, ma naprawdę mocne momenty, i nie bierze jeńców. Osobiście wolałbym pełnoprawny remake Drakengarda 3 (czyli prologu i początku całej serii) z Zero, ale Drakengard 1 ma też naprawdę dobrą historię, mocno depresyjną, i tak dołujące zakończenia, że można się pociąć. 

Seria definitywnie tylko dla koneserów. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Szkoda, że laba nie ma. Pisałem ze 3 lata temu, że przełożą. A potem przełożą. A potem jeszcze raz przełożą i że pewnie w 2027 dopiero zobaczymy grę. No to myślę, że te kilka miesięcy róznicy w skali 3 lat to można pominąć.  Idę kupić szklaną kulę. Otwieram byznes bo marnuje mi się tu konkretny talent! :E

Opublikowano
41 minut temu, Dimazz napisał(a):

GTA 6 przesunięte na jesień 2026

Może więcej nie przesuną premiery bo to jednak najlepszy przedświąteczny okres

Mogłeś podać swojej źródło wzięte z dupy bez żadnej weryfikacji.

Opublikowano

Aż mi się przypomniał klasyk, na którym leżą szturmowcy (kadr ze Star Wars) i ktoś dorysował dymki z tekstami, przez co narzekali na np. lag, jako przyczynę tego, że zginęli. 

Ma ktoś na kompie? Nie mogę znaleźć, a to jeden z moich ulubionych memów. 

Opublikowano
3 godziny temu, Pawelek6 napisał(a):

Wejdźcie po prostu na stronę główną portalu. Macie news dosłownie pod nosem. Zresztą zamiast pytać już dawno temu znaleźlibyście sami :heu:

3 godziny temu, Dimazz napisał(a):

GTA 6 przesunięte na jesień 2026

Może więcej nie przesuną premiery bo to jednak najlepszy przedświąteczny okres

Kazaliscie sprawdzic samodzielnie, to sprawdzilem.... Cos ujowe te Wasze zrodla :E

https://planetagracza.pl/gta-6-premiera-maj-2026-bez-drugiego-opoznienia/

Opublikowano (edytowane)

O Matko, trzymajcie mnie :hahaha:

image.thumb.png.c9e7f402a82ae6db2b49153dd6d96aa4.png

"po każdej zmianie masz się plątać po planszy ze zj...m stutterem przez 15 minut"

Serio?

To niech bulwa mać graczom płacą za tą pracę. Gracze bulwa mać płacą aby pograć, a nie bulwa jego mać pracować i się nudzić oglądając stutter. 

Dajcie mi do wyboru przy zakupie opcje "zamierzam zmieniać ustawienia w grze kilka razy" i niech to obniży cenę z 70€ na 10€ to możemy gadać, a tak to :faki:

Jeszcze te "knee jerk reaction" sugerujące delikatnie, że to wina "tych głupich graczy". To jest taka kaszana jak z Cyberpunkiem, tylko tym razem nikt tego ze Steama nie usunie do czasu poprawy jak CB2077 z Playstation Store. 

A oni zamiast przeprosić, zamiast jakoś gasić wizerunkowy pożar, to wychodzą i walą to:boink:

Gra wymaga DLSS/FSR i framegena aby uzyskać choćby zbliżoną ilość fps do tego ile powinno być bez tego.

Do tego ma unreal stutter. 

I jeszcze dev nie rozumie, że gracze mają prawo być wk...ni

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano

Może ktoś sprawdzić czy odpala mu się gra The Medium w dx12 na Radeonach RX79XX   ? W dx11 odpala mi się bez problemu a w dx12 nie wgrywa się w ogóle. 

Sprawdzałem na najnowszych sterach jak i na starszych. 

Opublikowano (edytowane)

@Pawelek6 Czytanie ze zrozumieniem i wlacz logiczne myslenie. Popierasz sie newsem z ITH, w ktorym jest o opinii goscia, a nie leakach. A odnosnik w newsie do wczesniejszych "leakow", mowi o wydaniu gry 2024-2025 lacznie z PC :E No i te "leaki" byly oparte na opinii odnosnie pracownikow i zatrudnienia, a nie faktycznych informacjach. Dziekuje, dobranoc.

Z newsa ktory ja podlinkowalem - plotki sa od tygodni, ale Rockstar i Take2 uspokaja. To byl ogolem jakis maly cichacz-pierd pod kolderka.... gdyby faktycznie szambo wybilo, to w ciagu kilku dni bylby news.

Wlasnie najlepsze co RS robi, to milczec w opor, robic dlugie pauzy, w ten sposob frustracja i plotki wywala w kosmos = darmowy marketing.

Cytat

Według niego, jesienne okno premiery w 2026 roku lepiej wpisywałoby się w strategię sprzedażową na okres świąteczny.

Henderson wskazuje na praktyczne wyzwania, które mogą wpłynąć na opóźnienie: logistykę, potencjalne przeciążenie serwerów oraz problemy, z jakimi borykały się inne duże premiery w ostatnim czasie.

Czyli jak amatorzy, sami by sobie ustawili taki cel, gre mieli dopieszczona na maj, ale wywrotka na serwerach i wysylce gier do sklepow? Byla premiera GTA V, jest GTA-online, wiedza jakie byly liczby i jakiej sprzedazy sie oczekuje i nikt tego nie kalkulowal? :E

Edytowane przez ryba
Opublikowano (edytowane)

image.png.04bcd314a3aad3b8a24539b9b45b57d7.png

No to właśnie rozpoczęli erę, w której normą jest wymaganie MFG do jako-takiej gry :boink:

Dawać te 2x jaśniejsze OLEDy 500Hz i spierd(zie)lam grać w retro do końca życia, bo tu (we współczesnym gamingu) to nie ma już na co liczyć.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 1