Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Viva Mexico ale wrócić do Mexico nie chce.

Ja generalnie nie celebruję świąt narodowych. Ale gdybym celebrował i mieszkał za granicą? Wisiała by flaga 🇵🇱 i kraju w którym jestem.

Zero szacunku u tych patusów i jeszcze mają żądania i pretensje.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Bąkiewicz kłamie zawsze gdy mordę otwiera, ale jak widać lemingi podłapią wszystko, bo taka narracja jest łatwa do przyjęcia i nie wymaga myślenia krytycznego :) 

Ale faktem jest że funkcjonariusze obcego państwa wwożą na teren Polski przypadkowych ludzików bez jakiejkolwiek weryfikacji i sprawdzenia - na terenie Polski. 

Mało tego, ktoś (nie będę nazywał po imieniu bo ludzie słabi, których tu nie brakuje 😀 nie będą w stanie tego przetrawić) podpisał kwity, umożliwiające funkcjonariuszom obcego kraju legitymować polskich obywateli na polskiej ziemi. Ktokolwiek się podpisuje pod takimi postulatami działa na szkodę obywateli polskich i państwa polskiego. 

Kompletnie nie rozumiem jak można ignorować tego typu sprawy. Mało tego, osobiście uważam że wszystkich tak postepujacych należy bezwzględnie i surowo karać zgodnie z zasadą - zero tolerancji 😀

Edytowane przez Fenrir_14
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Ale faktem jest że funkcjonariusze obcego państwa wwożą na teren Polski przypadkowych ludzików bez jakiejkolwiek weryfikacji i sprawdzenia - na terenie Polski. 

A skąd wiesz, że bez weryfikacji? Bo Bąkiewicz tak powiedział?

Mało tego, ktoś (nie będę nazywał po imieniu bo ludzie słabi, których tu nie brakuje 😀 nie będą w stanie tego przetrawić) podpisał kwity, umożliwiające funkcjonariuszom obcego kraju legitymować polskich obywateli na polskiej ziemi. Ktokolwiek się podpisuje pod takimi postulatami działa na szkodę obywateli polskich i państwa polskiego. 

Fajna bzdura, ale bzdura. 

Takie uprawnienia są zarezerwowane dla wspólnych patroli przygranicznych. Musi wśród nich być polski funkcjonariusz.

Ale tak jak pisałem w ogólnym wątku politycznym - prawda się nie liczy. Liczy się narracja, którą lemingi łykają. 

Kompletnie nie rozumiem jak można ignorować tego typu sprawy. Mało tego, osobiście uważam że wszystkich tak postepujacych należy bezwzględnie i surowo karać zgodnie z zasadą - zero tolerancji 😀

Ja kompletnie nie rozumiem jak można nie weryfikować informacji. 

Mało tego, osobiście uważam, że wszystkich powielających tego typu fejki i kłamstwa należy bezwzględnie i surowo karać zgodnie z zasadą - zero tolerancji. 

• Upvote 1
Opublikowano

@GordonLameman ale ja nie pisze o Bąkiewiczu tylko o szkopach szmuglujacych na polską stronę imigrantów. Przecież jest cała masa filmów na telegramie - profile łowców ( z oczywistych względów nie będę udostępniał czy linkował na publicznym forum 😀) czy nawet na pejsbuku widziałem co najmniej kilka filmów. 

Temat był też poruszany w mediach ogólnodostępnych. Skąd wiem że bez weryfikacji? Bo nie widziałem żadnego polskiego funkcjonariusza weryfikującego po polskiej stronie wysiadajacych imigrantów z niemieckiego radiowozu/transportera. 

A co do patroli to moi znajomi mieli próbę kontroli w Gryfinie, dobre 5km od granicy przez niemieckich celników i nikt po polsku nie mówił lol!! Także rozumiem że w św Mikołaja też wierzysz? 😀

Opublikowano
13 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@GordonLameman ale ja nie pisze o Bąkiewiczu tylko o szkopach szmuglujacych na polską stronę imigrantów. Przecież jest cała masa filmów na telegramie - profile łowców ( z oczywistych względów nie będę udostępniał czy linkował na publicznym forum 😀) czy nawet na pejsbuku widziałem co najmniej kilka filmów. 

Ale napisałeś, że robią to bez jakiejkolwiek weryfikacji. Pytam zatem na jakiej podstawie tak twierdzisz ;) 

Temat był też poruszany w mediach ogólnodostępnych. Skąd wiem że bez weryfikacji? Bo nie widziałem żadnego polskiego funkcjonariusza weryfikującego po polskiej stronie wysiadajacych imigrantów z niemieckiego radiowozu/transportera. 

Tylko, że to nie my robimy tą weryfikację, tylko Niemcy - tak wynika z procedury readmisji. My tylko przejmujemy. 

A co do patroli to moi znajomi mieli próbę kontroli w Gryfinie, dobre 5km od granicy przez niemieckich celników i nikt po polsku nie mówił lol!! Także rozumiem że w św Mikołaja też wierzysz? 😀

Jeśli przekraczają uprawnienia to wzywa się polskich funkcjonariuszy. :) 

Opublikowano
Cytat

Co dalej z paktem migracyjnym? KE wciąż czeka na ruch dwóch krajów

Polska i Węgry nadal nie przekazały Komisji Europejskiej planów wdrożenia paktu migracyjnego.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-co-dalej-z-paktem-migracyjnym-ke-wciaz-czeka-na-ruch-dwoch-k,nId,7982443

ten korzystny pakt mial czekac na wybory a tu teraz klops XD

Cytat

Obnażał się publicznie na dworcach 7 razy, za każde dostał po £1.5 (8zł) grzywny

Przestępca seksualny, który obnażył się na stacjach kolejowych siedem razy, został ukarany grzywną w wysokości zaledwie 1,43 funta za każde wykroczenie. Leon Clarke, 49 lat, otrzymał skromną karę 10 funtów i roczny nakaz prac społecznych po przyznaniu się do czynów w Highbury Corner Magistrates.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-14800893/Sex-offender-indecently-exposed-train-stations.html

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Dla mnie zdecydowanie lepsze niż sprzedajni szmaciarze zginający kark przed obcym interesem, farbowane lisy w służbie obcej flagi 😀

No, wiem - ty wolisz fejki, półprawdy i bzdury, byleby tylko pasowały do ogólnej, bardzo głupiej narracji w którą uwierzyłeś. 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No, wiem - ty wolisz fejki, półprawdy i bzdury, byleby tylko pasowały do ogólnej, bardzo głupiej narracji w którą uwierzyłeś. 

Nie. Większość ludzi ma po prostu w******e dlaczego oni tu są, bo interesuje ich żeby nam tu tego bydła nie wciskali. Z "weryfikacją" czy bez.

To, że Ty popierdzisz, że - "takie prawo", nikogo nie interesuje.

• Upvote 2
Opublikowano
40 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jakie fejki, obudź się bo żyjesz w jakiejś Narnii chyba. Co ty mi próbujesz wmówić? Że nie ma problemu? 

Jest i to bardzo duży. Mam zjechaną praktycznie całą Europę zachodnią i wiem jak to wyglądało na początku tego wieku a jak wygląda teraz. Wiem co widziałem w Anglii, Holandii, Austrii, Włoszech czy w Szwecji więc wsadź sobie te debilne gadki tam gdzie słońce nie dochodzi. Wiem jak wyglądało Slough pod Reading w 2007r a jak wygląda dzisiaj, to samo Uppsala czy włoskie Bari. Byłem widziałem. 

Możesz sobie z wywłokami typu holand czy jakaś kurde szatan takie mądrości opowiadać 😀 Byłem, widziałem, wiem jak jest, więc nie musisz mnie pouczać. 

Zdecydowana większość społeczeństwa nie chce tego bydła w Polsce, koniec kropka. Gnać to z powrotem na pustynie. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jakie fejki, obudź się bo żyjesz w jakiejś Narnii chyba. Co ty mi próbujesz wmówić? Że nie ma problemu? 

Jest i to bardzo duży. Mam zjechaną praktycznie całą Europę zachodnią i wiem jak to wyglądało na początku tego wieku a jak wygląda teraz. Wiem co widziałem w Anglii, Holandii, Austrii, Włoszech czy w Szwecji więc wsadź sobie te debilne gadki tam gdzie słońce nie dochodzi. Wiem jak wyglądało Slough pod Reading w 2007r a jak wygląda dzisiaj, to samo Uppsala czy włoskie Bari. Byłem widziałem. 

Możesz sobie z wywłokami typu holand czy jakaś kurde szatan takie mądrości opowiadać 😀 Byłem, widziałem, wiem jak jest, więc nie musisz mnie pouczać. 

Zdecydowana większość społeczeństwa nie chce tego bydła w Polsce, koniec kropka. Gnać to z powrotem na pustynie. 

I dalej nie rozumiesz co się dzieje. 

Powielasz pisowska narrację i pisowskie bzdury zupełnie zapominając, że to co się dzieje to jest readmisja osób wpuszczonych przez rządy PiS. 

Tusk zawiesił prawo azylowe, granica jest szczelna. 

Z Białorusi nikt więcej się nie dostaje. Mamy więc w Polsce przede wszystkim tych których wpuścił PiS, a ty zamiast myśleć, łączyć kropki i fakty, powtarzasz ich tępe kłamstwa. Czemu? 

Czemu tak trudno ci zrozumieć jakie są fakty, a co jest tępą propagandą? 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

I dalej nie rozumiesz co się dzieje. 

Oho, kolejny"niewiedzący na liście tutejszego "szeryfa"...:lol2:

9 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jakie fejki, obudź się bo żyjesz w jakiejś Narnii chyba.

Nie drażnij szeryfa, on ma zawsze rację...:E

• Upvote 2