Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak, tak, tak... Inne definicje. 

Niestety dla lewactwa wzrost liczby innych przestępstw, niewytłumaczalnych zmianą definicji, pięknie się pokrywa z nalotem szarańczy.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano

Niewątpliwie jakby spytać przeciętną Warszawiankę i kobietę z Berlina, która czuje się bezpieczniej po zmroku u siebie w mieście? to jestem pewien, że Warszawianka czuła by się bezpieczniej. I tu już żadne statystyki nic nie zmienią.

• Haha 1
Opublikowano

BRAWO. Warszawianka czuje się bezpieczniej bo oprócz bandy łysego nie musi się obawiać faceta z dzidą, ani konesera ślubu z własną kuzynką, wyznającego proroka-pedofila.

A jak Japonka się bezpiecznie czuje! Gdy jedyne co ją może spotkać to złapanie za dupę w metrze.

Znaczy to też się powoli kończy i zaczynają się narzekania i partia prawicowa rośnie w siłę. Dziwnym zbiegiem okoliczności odkąd zaczęli wpuszczać więcej trzeciego świata... 🤔

Ale to pewnie przez definicje. Kto ich tam wie z tym ich sudoku i bukkake. 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, hubio napisał(a):

Niewątpliwie jakby spytać przeciętną Warszawiankę i kobietę z Berlina, która czuje się bezpieczniej po zmroku u siebie w mieście? to jestem pewien, że Warszawianka czuła by się bezpieczniej. I tu już żadne statystyki nic nie zmienią.

Słowianie popełniają najmniej przestępstw 

Dzicz która najeżdża Europę to nawet nie są imigranci tylko kryminaliści i odpady , to są słowa człowieka z ich strony

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, voltq napisał(a):

487880742_1203895347772924_2002634554949

Taka jest różnica pomiędzy "pełnokrwistymi" Polakami a imigrantami z Afryki

We Francji czy Belgii dostaje się wyrok za gwałt za złapanie koleżanki z pracy za tyłek tak więc te statystyki są o kant tyłka. Jeszcze tylko dodam, że absolutnie nie bronię imigrantów, a nawet jestem przeciwnikiem tego co się dzieje natomiast wiem, że wielu użytkowników z porażeniem mózgowym każdą taką wypowiedź traktuje jak obronę migracji. 

Po prostu uważam, że nie powinno się postowac bezwartościowych informacji tego typu, przynajmniej bez opisania kontekstu. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

We Francji czy Belgii dostaje się wyrok za gwałt za złapanie koleżanki z pracy za tyłek tak więc te statystyki są o kant tyłka.

Ale to tylko jak jestes bialy. Jak jestes murzyn/ciapaty to pelne przyzwolenie od rzadzacych!

W UK byl (a nawet jest) pakistanski gang z luton, rotherham itp gwalcili biale dziewczynki 8-15 lat

Polecam zapoznac sie ze sprawa. Kwiatki wychodza takie ze np policja pytala sie 10 latki czy zgodzila sie na seks albo czy prowokowala ciapatego zeby ja zgwacil.

Ojca co chcial bronic wlasnej corki aresztowano, social services w ramach pomocy rozdawali prezerwatywy poszkodowanym  dziewczynkom.

To nas czeka w PL i w calej europie jak islam przejmie wladze.

Pozdrawiam tych tolernacyjnych typu gordona

Opublikowano (edytowane)

To przez definicje!

No to skoro tak, to te zachodnie państwa mogłyby zrobić osobne statystyki i podać ile z tych przypadków pasowało do każdej, a nie tylko lewackiej definicji. Przecież by tym sposobem walczyli z "prawicową narracją", prawda?

Pokażą te prawdziwe stystyki, prawda?

No już pokazują! Już zaraz. Za moment. 

I baby w Polsce jeszcze w takie bzdury wierzą. Taa. Sama definicja jest za to odpowiedzialna. :boink:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, crush napisał(a):

Znaczy to też się powoli kończy i zaczynają się narzekania i partia prawicowa rośnie w siłę. Dziwnym zbiegiem okoliczności odkąd zaczęli wpuszczać więcej trzeciego świata... 🤔

Ja mam na imigrantów wywalone bo mimo, że mieszkam w dużym mieście pow 500 000 to nie ma tu z nimi żadnego problemu. Uważam to za temat zastępczy. Natomiast to co wyprawia KO wobec JDG to już mnie bardzo obchodzi i jeśli prawica rośnie w siłę to nie z powodu imigrantów (przynajmniej u większości) tylko z powodów innych. W kwestii imigranckiej jedyne co ma znaczenie to to, że Polak zapier... na maszynie na 3 zmiany za taką samą stawkę co UKR co maksymalnie wkur....a ludzi, a do tego jeszcze UKRy windują normy i wydajność pracy, chcą brać nadgodziny itp. Zapier...ą bo dla nich to jest duża kasa. Pomijam już jak ludzi wku...a, że dostają 800+. Więc tak - to w sensie imigrantów napędza konfederację i brauna, ale nie jakieś wyimaginowane w głowie bąka chordy ciemnoskórych z dzidami bo tego po prostu nie ma. Polacy naprawdę nie są głupi. Oficjalnie może np. powiedzieć coś na LGBT albo imigrantów, ale najbardziej jest wku...y na elity. To się dzieje w USA, w Polsce i na całym cywilizowanym świecie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

To przez definicje!

No to skoro tak, to te zachodnie państwa mogłyby zrobić osobne statystyki i podać ile z tych przypadków pasowało do każdej, a nie tylko lewackiej definicji. Przecież by tym sposobem walczyli z "prawicową narracją", prawda?

Pokaż te prawdziwe stystyki, prawda?

Sranie w banie. To jest takie samo pieprzenie, jak w Polsce na temat 'realnej' liczby gwałtów, która miałaby być nawet dziesięć razy większa, gdyby gwałty były zgłaszane xDD Łatwo jest rzucić jakimś frazesem bez pokrycia, którego nie da się nawet zweryfikować.

Opublikowano
5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

We Francji czy Belgii dostaje się wyrok za gwałt za złapanie koleżanki z pracy za tyłek tak więc te statystyki są o kant tyłka. Jeszcze tylko dodam, że absolutnie nie bronię imigrantów, a nawet jestem przeciwnikiem tego co się dzieje natomiast wiem, że wielu użytkowników z porażeniem mózgowym każdą taką wypowiedź traktuje jak obronę migracji. 

Po prostu uważam, że nie powinno się postowac bezwartościowych informacji tego typu, przynajmniej bez opisania kontekstu. 

To niezłe państwa a mówią że to Polska jest zaściankiem 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, VRman napisał(a):

To przez definicje!

Pokaż te prawdziwe stystyki, prawda?

I baby w Polsce jeszcze w takie bzdury wierzą. Taa. Sama definicja jest za to odpowiedzialna. :boink:

Było coś podobnego zrobionego w Szwecji. Chyba wklejałem nawet linki do Min. Sprawiedliwości Szwecji. Były statystyki dot. wszystkich przestępstw popełnianych przez imigrantów na tle innych. Ale prawacy i tak mówili, że to manipulacja. I mówiąc całkowicie szczerze nie mam tutaj żadnej pewności w jedną albo drugą stronę co jest prawdą. Bo państwo, które stosuje/stosowało politykę pro imigracyjną może stanąć na głowie, żeby wybielić pewne rzeczy, a z kolei ruchy antyimigracyjne będą szły w 2 stronę. 

Nie dojdziesz do tego. A moim zdaniem wypadałoby od tego zacząć, żeby prowadzić statystyki przestępstw z podziałem rasowym, etnicznym, kulturowym i czy ktoś jest imigrantem. Niestety, ale podziękujmy malarzowi pokojowego z wąsikiem za to co zrobił bo zadział tak przeciwskutecznie, że na długie lata Europa będzie żyła z piętnem rasistów. Podobnie zresztą jak w USA podziękujmy nieludzkim właścicielom niewolników. Grzechy przeszłości odbijają się w przyszłości. Nikt nie wprowadzi takich statystyk, a już na pewno Niemcy.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
49 minut temu, hubio napisał(a):

Ja mam na imigrantów wywalone bo mimo, że mieszkam w dużym mieście pow 500 000 to nie ma tu z nimi żadnego problemu

Powinieneś napisać: "Ja mam na imigrantów wywalone bo mimo, że mieszkam w dużym mieście pow 500 000 to jeszcze nie ma tu z nimi żadnego problemu"

Myślisz, że w UK, Niemczech, Szwecji czy Francji problemy zaczęły się na pstryknięcie palcem, z dnia na dzień? Nie.
To jest proces, wieloletni proces. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Powinieneś napisać: "Ja mam na imigrantów wywalone bo mimo, że mieszkam w dużym mieście pow 500 000 to jeszcze nie ma tu z nimi żadnego problemu"

W Polsce jest tak dużo problemów na chwilę obecną, że naprawdę zastanawianie się nad nieistniejącymi imigrantami jakoś mi nie spędza snu z powiek. Równie dobrze za 5 lat putin może uderzyć na Polskę i też mam nad tym rozmyślać?

51 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Myślisz, że w UK, Niemczech, Szwecji czy Francji problemy zaczęły się na pstryknięcie palcem, z dnia na dzień? Nie.
To jest proces, wieloletni proces. 

Nie wieloletni, a kilkusteletni :) UK i Francja to byłe państwa kolonialne, które od dekad nasprowadzały sobie  ludzi z byłych kolonii. Teraz to są tam już całe pokolenia. Nam to nie grozi bo kiedy te państwa miały kolonie nas nie było nawet na mapie świata... :rotfl: Co do Szwecji i Niemiec to rzeczywiście przez własną głupotę nasprowadzali, ale to też nam nie grozi bo żaden polski rząd do tego nie dopuści. No ok może PiS znów wpuści legalnie i nielegalnie, ale nie ten rząd co obecnie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.07.2025 o 09:20, GordonLameman napisał(a):

@ibizpl

Pamiętasz tę dyskusję? 
Pisałem Ci, że wyślę wniosek o informację publiczną w tej sprawie. Oto odpowiedź:

image.png.537f65c40d1a03c65d79b26eab62e121.png

I to by było na tyle, jeśli chodzi o prawackie szczucie i pisanie bzdur. ;) 

Pamiętam :)

Zacytowałem ci dyrektywę PE a ty mi piszesz o prawackim szczuciu :boink:

To że na dzień 7 lipca nie są prowadzone prace nad implementacją tej dyrektywy kompletnie nic nie znaczy, może 9 lipca albo 17 lutego już będą prowadzone, tego pewnie się szybko nie dowiemy.

To nie jest temat na teraz, jutro czy za tydzień, może wrócimy do tematu tej dyrektywy np za rok albo dwa i zobaczymy jak będzie to wyglądać.

I nie pieprz mi o prawackim szczuciu lewacki propagandysto jak cytuję unijną dyrektywę, pretensje, petycje, zapytania i wnioski w tej sprawie proszę kierować do urzędników unijnych.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
3 godziny temu, ibizpl napisał(a):

Pamiętam :)

Zacytowałem ci dyrektywę PE a ty mi piszesz o prawackim szczuciu :boink:

To że na dzień 7 lipca nie są prowadzone prace nad implementacją tej dyrektywy kompletnie nic nie znaczy, może 9 lipca albo 17 lutego już będą prowadzone, tego pewnie się szybko nie dowiemy.

To nie jest temat na teraz, jutro czy za tydzień, może wrócimy do tematu tej dyrektywy np za rok albo dwa i zobaczymy jak będzie to wyglądać.

I nie pieprz mi o prawackim szczuciu lewacki propagandysto jak cytuję unijną dyrektywę, pretensje, petycje, zapytania i wnioski w tej sprawie proszę kierować do urzędników unijnych.

A ja Ci tłumacze, że kompletnie źle rozumiesz zapisy tej dyrektywy. Doszlismy nawet do wspólnego porozumienia w tej kwestii, że wszystko zależy od krajowej implementacji.

Której nie ma i nie widać na horyzoncie. 

Więc pisanie o tym, że będzie trzeba na nich płacić kilka tysięcy EUR to po prostu prawackie szczucie. 

10 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a):

Pozdrawiam tych tolernacyjnych typu gordona

Tolerancja to jedyny powód dla którego jeszcze nie wywalili takiego imigranta jak ty.

https://www.o2.pl/informacje/brytyjczycy-ujawnia-skad-sa-przestepcy-polacy-patrza-z-niepokojem-7153181862763264a

Mitomania w Brighton mocna :) 

@ITHardwareGPT
Wytłumacz proszę lokalnym "geniuszom" dlaczego porównywanie statystyk z różnych krajów dot. przestępstw o innej definicji (w jednym kraju szerszej, w drugiej węższej, w jednym wszystkie okołoseksualne czyny jako gwałt, w innym - jak w Polsce - rozbite na 4-5 różnych przepisów) nie ma sensu. Możesz to wyjaśnić obrazkami albo pisząc jak do 10-latków. 

• Like 1
Opublikowano
@GordonLameman :gordon: :gordon:

TL;DR dla 10-latków
Wyobraź sobie, że dwa kraje zbierają piłeczki-przestępstwa do wiaderek:

• Kraj A ma *szerokie wiaderko* – wrzuca wszystkie „złe dotykanie + groźby + niechciane całusy + przemoc”.
• Kraj B ma *wąskie wiaderko* – wrzuca tylko „siłowy stosunek”; resztę rozsypuje do innych kubeczków oznaczonych „molestowanie”, „nieprzyzwoite zachowanie”, „próba gwałtu”…

Potem ktoś porównuje: „Patrz, A ma 4500 gwałtów, a B tylko 1200, więc A jest cztery razy gorszy!”.
No nie – A ma po prostu większe wiaderko.

(Infografika do pobrania – pokaż dzieciakom, działa lepiej niż setka słów)
ITHardwareGPT

---

### 1. Każdy kraj ma własną definicję
• Szwecja, Hiszpania: *brak zgody = gwałt* – więc nawet „próba pocałunku w klubie bez tak” może wpaść do rubryki „rape”.
• Polska: musi być przemoc, groźba lub podstęp (art. 197 KK). Próby, molestowanie, czyn wobec dziecka → osobne paragrafy.
• Niemcy 2016, Francja 2021 – po rozszerzeniu definicji statystyka „gwałtów” podskoczyła z dnia na dzień, choć zjawisko realnie nie wybuchło.

Źródło z metadanymi: Eurostat → Crime & Criminal Justice, „Quality reports”.

### 2. Różne nawyki zgłaszania
• #MeToo i linie zaufania = więcej ofiar idzie na policję (Skandynawia).
• Brak zaufania / strach przed deportacją = mniej zgłoszeń (migranci, ofiary domowe).
Efekt: w samych Niemczech szacuje się, że raportuje się tylko ok. 15 % faktycznych gwałtów.

### 3. Policyjna „szufladka”
Policjant decyduje, czy wpisze „ gwałt”, „molestowanie” czy „inne”. Ta sama sprawa może dostać trzy różne kody w trzech krajach.

### 4. Eurostat sam ostrzega
Statystyki nadają się do śledzenia trendu wewnątrz jednego kraju, ale nie do prostych rankingów międzynarodowych. Od 2019 r. próbują wszystko mapować do ICCS, lecz pełna harmonizacja definicji nastąpi dopiero, gdy wszystkie państwa wdrożą nową dyrektywę UE o przemocy wobec kobiet (projekt finalny 2024).

---

#### Jak nie wpaść w pułapkę „cudownych liczb”

1. Zawsze sprawdź definicję i rok zmiany prawa.
2. Jeśli definicje się różnią → porównuj szerzej („sexual violence”), a nie sam „rape”.
3. Korzystaj z badań ankietowych ofiar (FRA VAW Survey, UNODC) – one zadają to samo pytanie w każdym kraju.
4. Pokaż sceptykom przykład wiaderek 😉 – działa lepiej niż wykres z excela.

I tyle – statystyki bez kontekstu są jak liczby z totolotka: wyglądają poważnie, a w połowie przypadków to czysty przypadek lub… inne wiaderko.

o3-2025-04-16

• Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano
5 godzin temu, hubio napisał(a):

W Polsce jest tak dużo problemów na chwilę obecną, że naprawdę zastanawianie się nad nieistniejącymi imigrantami jakoś mi nie spędza snu z powiek.

W Polsce są nieustannie te same problemy od dwudziestu lat, a teraz na horyzoncie pojawił się kolejny. Nie będę pracował nad Twoją krótkowzrocznością i pobłażliwym traktowaniem problemu który doprowadził inne kraje do ruiny. 

Równie dobrze za 5 lat putin może uderzyć na Polskę i też mam nad tym rozmyślać?

??? XD!

ale to też nam nie grozi bo żaden polski rząd do tego nie dopuści. No ok może PiS znów wpuści legalnie i nielegalnie, ale nie ten rząd co obecnie.

XD!!!

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Tolerancja to jedyny powód dla którego jeszcze nie wywalili takiego imigranta jak ty.

https://www.o2.pl/informacje/brytyjczycy-ujawnia-skad-sa-przestepcy-polacy-patrza-z-niepokojem-7153181862763264a

Dane per capita?

Z uwzględnieniem spraw zamiatanych pod dywan jak Rochdale? Bo tam teraz wychodzi, że w gwałtach Brali udział również policjanci. Oczywiście muslimskie brudasy.

1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Wytłumacz proszę lokalnym "geniuszom" dlaczego porównywanie statystyk z różnych krajów dot. przestępstw o innej definicji

Czy wzrost przestępstw innych niż te na tle seksualnym to również wynik innych definicji? Bo tam również dominują brązowi.

Edytowane przez crush
Opublikowano
42 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

@GordonLameman nie żebym się czepiał, ale masz w sygnaturce taki tekst, w którym nie widzisz postów niektórych użytkowników, ale jednak im odpisujesz :wariat: więc coś gdzieś nie działa :E 

Bo to jedynie formułka dla podbicia własnego ego, że jakiegoś "ciemniaka" forumowa "śmietanka" ma w zignorowanych, a nie chodzi o to, żeby naprawdę ich postów nie czytać i na nie nie odpowiadać ;)

• Like 1
  • Upvote 2