Skocz do zawartości

Nintendo Switch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie Joy‑Con'ów spróbuj tych kroków:

Jeśli nic nie pomoże, zostaje serwis/gwarancja. 

Odnośnie baterii: Jeśli faktycznie wyłączyłeś Switcha (a nie uśpiłeś), to po dwóch dniach bateria nie powinna się znacząco rozładować.

Naładuj na maksa, zaktualizuj system, wyłącz całkowicie, odłącz Joy-Cony i zostaw na 1 -2 dni. Potem sprawdź poziom baterii.

Jeśli znów będzie rozładowana - możliwe, że bateria jest uszkodzona lub zużyta.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 2
Opublikowano

Nawet usypiając nie ma opcji żeby w 2 dni bateria padła, u mnie co prawda OLED ale trzyma tydzień jak nie więcej. 

Podejrzewam że bateria padła, albo coś się przegrzewa/jest zwarcie i pewnie bez naprawy się nie obejdzie :/ 

Opublikowano

Jeśli bateria padła lub zużyła, można ją wymienić.
Dla Switch z ekranem LCD lub OLED szukaj baterii oznaczonej jako HAC-003.
Jeśli jednak nie masz doświadczenia w samodzielnej wymianie to rozważ zlecenie tego serwisowi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O, widzę że dobrze trafiłem, bo o ile u mnie bateria w premierowym switchu jako tako trzyma w sensie naładuję i na pewno po jakimś czasie jeszcze ma soku, tak podczas grania już raczej kiepsko i zastanawiam się czy te zamienniki: https://allegro.pl/oferta/nowa-bateria-hac-003-do-nintendo-hac-s-jp-eu-c0-nintendo-switch-hac-001-17155592458

są coś warte. Ew. kupiłbym drugiego oleda gdyby była jakaś promocja a tego już zostawił tylko w docku :E

Od biedy leciałem na powerbanku 30000 mah 22,5W i nie sądziłem ale daje radę tj. ładuje i granie jednocześnie, tylko że szkoda mi go tak zajeżdżać jeśli bateria wewnątrz już słaba.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie ukończyłem The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - bardzo urocza, relaksująca gierka ze świetną muzyką i ładną, pastelową oprawą. Bawiłem się całkiem dobrze, ale niestety muszę przyznać, że to najsłabszy exclusive od Nintendo, w jaki do tej pory grałem. System "ech" miał być czymś świeżym - widać, że twórcy próbowali wprowadzić nowy pomysł na walkę i rozwiązywanie zagadek, żeby gracze bardziej kombinowali… ale zabrakło tu chyba balansu?

Przedmiotów do używania jest tony, ale miałem wrażenie, że przez większość gry używa się w kółko tych samych 4-5 przedmiotów, przez co zaczęło się wkradać znużenie. I tu mam pytanie: czy w takim razie warto sięgnąć po Link’s Awakening? Obie gry wyglądają bardzo podobnie, ale może gameplayowo Awakening trzyma wyższy poziom?

Opublikowano
6 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Właśnie ukończyłem The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - bardzo urocza, relaksująca gierka ze świetną muzyką i ładną, pastelową oprawą. Bawiłem się całkiem dobrze, ale niestety muszę przyznać, że to najsłabszy exclusive od Nintendo, w jaki do tej pory grałem. System "ech" miał być czymś świeżym - widać, że twórcy próbowali wprowadzić nowy pomysł na walkę i rozwiązywanie zagadek, żeby gracze bardziej kombinowali… ale zabrakło tu chyba balansu?

Przedmiotów do używania jest tony, ale miałem wrażenie, że przez większość gry używa się w kółko tych samych 4-5 przedmiotów, przez co zaczęło się wkradać znużenie. I tu mam pytanie: czy w takim razie warto sięgnąć po Link’s Awakening? Obie gry wyglądają bardzo podobnie, ale może gameplayowo Awakening trzyma wyższy poziom?

Mi jeszcze zostały dwa biomy i więcej niż 6+/10 bym nie dał. Może, moooże 7/10. Nudne te rozpraszanie riftów, tylko te główne dungeony spoko. Lipne zadania poboczne. Walka mocno spowolniona przez to, że walczą za nas echa. A samo używanie przedmiotów właśnie szybko wpada w schemat 4-5 sztuk. Fajna oprawa graficzna i muzyczna. Momentami angażująca eksploracja mapy "na własną rękę". Ale ogólnie zabrakło pazura. 

• Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 8.07.2025 o 19:40, galakty napisał(a):

Ja przechodzę Breath of the Wild i chyba nie dam rady ukończyć... To co na początku cieszyło teraz irytuje, kompletnie nie czuję tej gry. 

Miałem tak samo, wymęczyła mnie okrutnie. Przypadkiem natknąłem się na pierwszą bestię i pomyślałem że teraz gra ruszy z kopyta. Pomyliłem się :E

ToTK kupiłem wyłącznie dlatego że miałem monety na allegro do wydania. Zrobiłem z 20h i zostawiłem.

Analog w pierwszym switchu znowu zaczął mi dryfować, teraz już całkiem mocno, a już wymieniałem ten szajs. Na szczęście ma się na czym grać, a ten to idealny pacjent na homebrew, OC i podpięcie innego pada :E

13f0705d-cf30-4d29-a439-af3d273790b7~1.jpg

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...