Skocz do zawartości

Nintendo Switch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ale powiedziałem sobie, że nie wydaję na Switcha aż tyle, bo liczyłem, że będzie Switch 2, ale i tak chwilę to potrwa, dopiero po nowym roku, jakoś poszło, i dopiero przy Switch 2 zapewne coś podobnego sobie zakupię.

Opublikowano (edytowane)

180 zł :E 

Pograłem chwilę na tym Nitro Deck, chwyt dłoni zdecydowanie lepszy niż te śmieszne joycony, w końcu normalne drążki i przyciski. Minusem na pewno będą wibracje, są tragiczne i od razu wyłączyłem.

I na pewno dużym plusem jest to, że nie używa szyn, nic nie trzeszczy i się nie wygina, nie ma strachu w trzymaniu Switcha jedną ręką.

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak się powinno prowadzić biznes:

First-Party Games Have Sold Over One Million Copies On Switch Than Any Other Console

Cytat

W ciągu ośmiu lat od premiery Switcha, Nintendo może pochwalić się 72 grami first-party, które sprzedały się w liczbie miliona lub więcej kopii na tej konsoli. Jego najbliższy rywal, Nintendo DS, osiągnął 55 takich gier w swojej historii, a 3DS – 50.

Absurdalny wynik. :E 

Nawet nie widziałem, że aż tyle gier 1-party było. :hmm: Może są jakieś, które zostały wypuszczone tylko w Japonii, bo Google mówi coś innego.  

Opublikowano
43 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Nie wiem jak jest liczone. :hmm:Nie możliwe, że PS5 ma tylko 5 gier first party.  Ja już naliczyłem 10, nie licząc Concord :E i gier pod VR.

Concord nie sprzedał się w milionie egzemplarzy :E

Jeśli nie policzymy gier międzygeneracyjnych to faktycznie na PS5 nie ma więcej niż pięć gier first party, które sprzedały się w 1 milionie egzemplarzy. No bo co tam wyszło? Spiderman 2, Ratchet, astro, returnal I demons souls. Faktycznie jest pięć ;) Do tego są słabe w porównaniu z exami z Xbox one bo tam wyszły dwie części forzy horizon, gearsy, sunset overdrive I halo. Właśnie uświadomiłem sobie jak słaba jest obecna generacja konsol i dlaczego czekam na switcha 2😁

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Concord nie sprzedał się w milionie egzemplarzy :E

Jeśli nie policzymy gier międzygeneracyjnych to faktycznie na PS5 nie ma więcej niż pięć gier first party, które sprzedały się w 1 milionie egzemplarzy. No bo co tam wyszło? Spiderman 2, Ratchet, astro, returnal I demons souls. Faktycznie jest pięć ;) Do tego są słabe w porównaniu z exami z Xbox one bo tam wyszły dwie części forzy horizon, gearsy, sunset overdrive I halo. Właśnie uświadomiłem sobie jak słaba jest obecna generacja konsol i dlaczego czekam na switcha 2😁

Masz rację, jeśli liczyć w ten sposób, to ma to sens. Więc SW1 miałby 72 gry? Przecież to jest przepaść. :o

Maszynka do robienia hajsu.

200.gif

Opublikowano

Znalazłem listę. Remastery, Labo i inne minigierki niestety stanowią większość z tych 72 gier first party (a tu też jest mały zgrzyt bo np. Bayonetta to bardziej second party jak Stellar Blade, tak samo Octopath Traveller za którym stoi Square Enix).

Nintendo sobie wytresowało klientów.

Gi7UKZQWAAA3FMr.jpg?name=orig

• Like 2
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
8 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Ogień, ponad 8 lat czekania:rotfl: i jutro rozpoczynamy erę Switcha2.

Ja pewnie obadam live u Rysława.

O widzisz, ja chyba też do Ryśka wpadnę. Pewnie będzie odpowiednie bingo :E 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajne promki wleciały na Switcha, Tony hawk 1+2 75zł, ninja gaiden master collection 80, cult of the lamb 50zł, ion fury 25zł. Polecam sobie przejrzeć co tam jest, bo to jedna z ciekawszych wyprzedaży od dawna, sam już ponad 200 wydałem i zastanawiam się, czy jeszcze coś kupić :E

• Like 1
Opublikowano

Potwierdzam. Dużo fajnej drobnicy też za niezłe pieniądze (sporo ma cenę historical low patrząc na GG.deals). Jest Hades za 35 zł, Fez za nieco ponad 19 zł albo Cursed to Golf za bodaj 8 ziko. Można się nieźle obłowić. 

• Like 1
Opublikowano

Ustaliłem sobie budżet 150ziko na drobnicę dla mnie i dla dzieciaków, właśnie przeglądam dekudeals bo eShop już praktycznie nie działa na Switchu i dochodzę do wniosku, że na 150 może się nie skończyć. Póki co Dragon ball fighterz w koszyku. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Death's Door ograłem w Game Passie i uważam, że to całkiem solidny soullite. Gra urzeka swoją piękną oprawą i klimatycznym, lekko melancholijnym światem. Niestety, mimo tego uroku, gra cierpi na powtarzalność - zarówno w projektach lokacji, jak i przeciwników, których wariacja jest dość ograniczona.

System walki, choć przyjemny i responsywny to brakuje w nim głębi i szybko zaczyna się wydawać zbyt prosty.

37 minut temu, Reddzik napisał(a):

Golf Story? Ciekawe o czym. :E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
10 minut temu, Jaycob napisał(a):

Golf Story? Ciekawe o czym. :E 

:E

Polecam cult of the lamb tym którzy jeszcze nie grali. Bardzo ciekawa i wciągająca gra. Trochę mi się pod koniec dłużyła, ale przez około 80% gry bawiłem się świetnie. 

Opublikowano

Po ograniu demka już od dawna wisi u mnie na wishlistcie na GG.deals, ale jakoś nigdy nie kliknąłem "kup". Może tym razem się uda - tylko że na Nintendo.:D

Ej, ten Golf Story wygląda nieźle. Za dyszkę? Może wezmę na próbę.

Ciekawe, że jest to ex. :D 

• Upvote 1