AMD ZEN 4 (SERIA RYZEN 7xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Tankietka · Opublikowano
Dla mnie 16gb nie jest zbyt przyszłościowe dlatego wybrałem 5070Ti z myślą o zmianie na RTX 6000 za 2-3 lata. Jakoś mają być pod koniec 2027 lub szerzej dostepne w 2028- 2029 Kolejne 2-3 lata na 2070 Super już nie mogłem. -
Przez VRman · Opublikowano
Będzie dobrze. Po prostu developerzy nam ładnie wytłumaczą, że granie w 240p + DLSS 5 > 40fps na kartach 8GB jest spoko PS. "ktokolwiek widział ktokolwiek wie" - szukam info od posiadaczy PNY 5070ti OC bez plusa w nazwie, bo po komentarzu "to jest tak kiepskie jak Ventus" trochę zwątpiłem czy aby na pewno odsyłać Inno a tą zostawić, czy odwrotnie. Trochę dałem ciała googlując po "review" i pytając naszego bota (napisał, że nie ma recek) a nie szukając po "recenzja" i pozwalając sobie na zgadywanie (skoro model plus jest 10% dłuższy to nie będzie aż takiej wielkiej różnicy w hałasie) ale po znalezieniu recki na stronie konkurencji, (która jest czystej krwii Pecetem ;)) dotarło do mnie, że chyba troszkę się zaplątałem, bo tu kolega polecał ale tylko model Plus. Tak bywa jak się człowiek spieszy. PNY 5070Ti OC trzy-slotowy vs. Inno X3 dwuslotowe. Interesuje mnie: - żeby mi nie odpalało wentyli słyszalnie przy youtube czy popierdółkach indie jak Rayman Legends - producent pozwala samemu zmienić pastę (punkt dla Inno3D) - jest SSF (punkt dla Inno3D) - nie interesuje mnie żadne UV, za to interesuje mnie OC (tu minus dla PNY bo w recce u "czystych" nawet nie dobili +10% wydajności, a zakładałem minimum tyle) - temperatury muszą być utrzymane tak, aby karta przeżyła 3 lata albo dłużej, nie znam się, może być tak, że skręcę obroty wentyli i będzie się wydawać, że wszystko OK, ale po roku się coś popsuje bo jednak czemuś było za ciepło - wtedy przy cenach typu 6000 za 5070ti jak mi oddadzą 3700 to troszkę będę żałował kombinowania więc zakładam, że kombinować będę tylko w bardzo bezpiecznym zakresie, o ile ta karta w ogóle pozwala sterować krzywą obrotów. - cewki - mogą się liczyć jeśli się życie tak potoczy, że kartę odkupi kolega i on będzie jej używał, a nie ja. Jeśli karta trafi do mojego kompa, to ja cewek nie słyszę już niestety żadnych, mam za to ich pisk wbudowany na stałe w głowie w formie implantu - model 9090Ti Tinnitus PRO. Cena ta sama, PNY o 60zł tańszy (3640). BTW. Jeszcze poczekam z tydzień i za 4500 wystawię tą drugą na allegro -
Przez Nieuchwytny · Opublikowano
Decyduje się jednak na kartę z typem zasilania 2x 8 pin. W takim przypadku wystarczy że wykorzystam pojedynczy kabel idący z zasilacza i zakończony podwójną końcową, taką jaką przestawiłeś na schemacie czy muszę podłączyć dodatkową wiązkę i wykorzystać po jednej wtyczce z obu wiązek? -
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
Niektórzy poprostu kupią bo chcą, i tyle w tym wszystkim ideologii 😀 To po prostu kolejna rzecz w życiu którą zmieniasz na nową, jak buty, rower, telefon czy samochód. Wyjątek jest w zasadzie jeden - brak konkurencji 🤣 -
Przez Dimazz · Opublikowano
złoża misiu, złoża. Najbogatsi amerykanie inwestują w Grenlandię.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi