Skocz do zawartości

AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, lechoo84 napisał(a):

@Send1N

Dlatego napisałem "jakby" - przywracanie do sprzedaży 5800x3D trochę mija się z celem - kto chciał mieć tego cepa ten ma/miał. Wydajnościowo odstaje już od serii 7000 i 9000, więc reanimacja mija się z celem. AMD jest już myślami przy ZEN6, a nie ZEN3. Nowy, wydajniejszy produkt na AM4 mógłby mieć sens, a "powrót żywych trupów" już tak średnio. Choć z drugiej strony rozumiem osoby, które w ostatnich miesiącach nie zdecydowały się na przesiadkę na nowe podstawki, że chciałyby kupić 5800x3D i jakoś przeczekać okres szaleństwa cenowego.

Mam X570/4x8 Ballistixów/9060XT. Jakby był 5800X3D w cenie 7500f biorę dziś.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Send1NMasz rację, tylko bez X3D z nowszych serii, które są wydajnościowo w okolicach 5800x3D są jakby ciut tańsze, biorąc pod uwagę w jakich cenach ten chodził gdy był na rynku, nie mówiąc już o tym w jakich używki chodzą dziś. Jakbym nie przeskoczył za 300 na 9800x3D z mobasem i ramem po sprzedaży starych gratów, to dziś przesiadki bym nie rozważał i siedział na AM4. Ale gdybym siedział na AM4 i nie miał procka x3D to raczej na dziś bym się nie zdecydował żeby taki kupić na tą podstawkę. Ale to moja opinia na ten temat.

@GrolshekA no właśnie - wszystko rozbija się o cenę. 

Edytowane przez lechoo84
  • Like 1
  • Upvote 1