Skocz do zawartości

AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy

Paw79

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, 5600x i corsairy veng 2x16 3600 cl18 (dokładnie CMK32GX4M2D3600C18 ). Mam problem z uzyskaniem profilu xmp czyli 3600mhz. W tej chwili mam włączony ten profil ale ręcznie ustawione 3400mhz i działa ok, gry, cinebenche itd. Co zmienić żeby uzyskać te 3600 ? Czy kontroler pamięci w tym ryzenie jest taki lipny czy nie podchodzą mu gotowe ustawienia profilu xmp

13 godzin temu, piet napisał(a):

Dobry wynik, to jest na 24H2?. Więcej jak 15200-15300 nie miałem bez utraty stabilności systemu

To jest ustawienie które używam na co dzień, ram 3733 / if 1866 i bclk ustawione tak aby wyszło na ramie równe 3800 + if 1900 z czego procek idzie na 4530mhz zamiast max 4450 z kombo strike 3 + luźne LLC (5) otworzone okno na 10minut przed testem przy temperaturze -1 na zewnątrz :E i zostawione otwarte na czas testu, proc nie spadł poniżej 4.5ghz do końca cinebencha :rotfl: Swego czasu miałem nawet 4630mhz ale to już z combostrike 2 było tylko stabilne bez ruszania stockowego LLC więc temperatury nawet w grach już były znacznie wyższe = bez sensu, wtedy wykręciłem w cbr23 około 15800pkt :]

Tak to jest 24h2.

Edytowane przez Send1N