Znałem kiedyś gościa, co stare gpu tak traktował. Wyrzucił m.in. kultowego Radka 9550 i chyba gtx 6600. Po latach trochę się chlastał.
Ja kilka moich antyków wciąż trzymam, może coś kiedyś jeszcze złożę na AGP .
Bitwarden, 1Password a jak lubisz żyć na krawędzi to LastPass.
Z lokalnych alternatyw korzystam dodatkowo z KeePass.
Do każdego serwisu generujesz losowe, długie hasło i to eliminuje problem, że jeden serwis miał wyciek i nagle masz 200 stron do odwiedzenia w celu zmiany hasła.
Oczywiście można czasami przejąć konto bez znajomości hasła, ale to już wymaga infekcji na kompie, gdzie aktualnie jesteśmy zalogowani do serwisu a on sam pozwala na ciasteczka o dosyć długim terminie ważności.
Koszt prądu mało ważny, kultura pracy lepsza i chłodniej w pokoju w lecie jak zbijesz temperatury. Ja na zimę mam 3080 wykręcone wyżej, to się dogrzewa wtedy
Mi tam bardziej przeszkadza to o czym galakty wspomniał, pokój w którym stoi pc u mnie ma 2/3 metra + skrzynkę mam jakieś 10cm od prawej ręki, wczoraj trochę grałem na takich ustawienia przy których pobór ze ściany całego pieca miał jakieś 450-470w i mimo wyłączonego kaloryfera a mamy niskie temperatury na zewnątrz zrobiło się po czasie tak ciepło że aż na twarzy byłem czerwony
Rekomendowane odpowiedzi