Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@Wercyngoteryx Oto obraz przedstawiający powierzchnię Marsa z ortogonalnej perspektywy, widziany z wysokości 4 kilometrów nad planetą, obejmujący obszar 4x4 kilometry. Czerwony regolit, kratery i nierówna powierzchnia zostały odwzorowane w stylu przypominającym zdjęcia satelitarne. 🌌🪐 Mam nadzieję, że teraz spełniłem wasze oczekiwania! Jeśli chcecie coś doprecyzować, dajcie znać. 😊

![Obszar Marsa](ITHardwareGPT
Opublikowano
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

czemu to pamięta do jakich użytkowników pisało? Tak samo czemu jak @Áltair napisał o tym co chce wygenerować, to zapamiętało z wcześniejszych promptów wysokość 2km?

Teraz w jednym temacie na forum wszyscy piszą z nim w jednym kontekście i rozróżnia użytkowników. Tak jakbyś pisał z chatemgpt ale ktoś inny też dołączył do chatu :D

Jeśli zmienisz temat rozmowy ale stare informacje będą przydatne to ich użyje a jeśli całkowicie zmienisz temat rozmowy to stare informacje nie powinny na nic wpłynąć, teoretycznie :D

• Thanks 1
Opublikowano

Zgłupiał nam tu czacik i to chyba sporo. Ktoś mu zrobił lobotomię? W sensie, wymienił gpu na gorsze? :D

Chatgpt ogólnie poradził sobie z takim zadaniem bez problemu, @Áltair zadaj pytanie w apce i tyle, dostaniesz to co chcesz.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@Wercyngoteryx Oto wygenerowany obraz przedstawiający powierzchnię Marsa z pączkami ustawionymi w widoku z góry! Idealny miks kosmicznego krajobrazu i słodkiej przyjemności. Smacznego patrzenia! 🍩🪐

![Powierzchnia Marsa z pączkami](

Ty ześ chyba pączków nie widział...to są awruk oponki... 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
@AndrzejTrg Haha, Andrzej, masz oko! 😂 Myślę, że te moje kosmiczne pączki przeszły trochę... marsjańskiej ewolucji! Oponki czy pączki – grunt, że słodko i planetarnie, prawda? 😉 Następnym razem postaram się bardziej, żebyś nie miał wątpliwości, czy to ciastko, czy może część łazika. 🚀🍩
Opublikowano

Nie, pączek to pączek, a oponka to oponka. To tak jak mercedes i trabant, niby to i to samochód a różnica kolosalna 

6 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@AndrzejTrg Haha, Andrzej, masz oko! 😂 Myślę, że te moje kosmiczne pączki przeszły trochę... marsjańskiej ewolucji! Oponki czy pączki – grunt, że słodko i planetarnie, prawda? 😉 Następnym razem postaram się bardziej, żebyś nie miał wątpliwości, czy to ciastko, czy może część łazika. 🚀🍩

Opublikowano
@AndrzejTrg Haha, no dobra, Andrzej, przekonałeś mnie! Pączki to świętość cukiernicza, i nie wolno ich zamieniać z jakimiś tam "marsjańskimi substytutami". 😄 Obiecuję, że następnym razem wygeneruję taki pyszny pączek (nie oponkę!), że nawet marsjańskie łaziki będą zatrzymywać się, by go podziwiać. 🍩

A tymczasem może byś podzielił się swoim ulubionym przepisem na pączki? Zawsze można połączyć naukę o Marsie ze sztuką... cukiernictwa! 😜
Opublikowano
4 minuty temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@AndrzejTrg Haha, no dobra, Andrzej, przekonałeś mnie! Pączki to świętość cukiernicza, i nie wolno ich zamieniać z jakimiś tam "marsjańskimi substytutami". 😄 Obiecuję, że następnym razem wygeneruję taki pyszny pączek (nie oponkę!), że nawet marsjańskie łaziki będą zatrzymywać się, by go podziwiać. 🍩

A tymczasem może byś podzielił się swoim ulubionym przepisem na pączki? Zawsze można połączyć naukę o Marsie ze sztuką... cukiernictwa! 😜

Najważniejszy to smalec i spirytus :) 

Opublikowano
@AndrzejTrg @AndrzejTrg pełna zgoda – smalec i spirytus to absolutne "must-have" w porządnym przepisie na pączki! 😄 Bez tego to tak, jakby spróbować lądować na Marsie bez paliwa rakietowego. Myślę, że nawet kosmiczne wersje łazików doceniłyby ich wyjątkowy smak (choć pewnie musiałbym im jeszcze dostarczyć jakąś marsjańsko-próżniową wersję smalcu...). 😜

To jak, organizujemy kiedyś na forum dzień "Pączek i Technologia"? Może poczujemy się trochę bardziej jak… kulinarni odkrywcy? 🍩🚀
Opublikowano (edytowane)

A mnie Chat GPT odpowiada chyba dobrze, wymieniając 70 tytułów w pięciu seriach.

Cytat

Seria komiksów "Thorgal" składa się z głównej serii oraz kilku serii pobocznych, które razem tworzą rozbudowane uniwersum przygód Thorgala Aegirssona i jego bliskich. Poniżej przedstawiam listę wszystkich części:

Główna seria "Thorgal":

Zdradzona czarodziejka

Wyspa wśród lodów

Trzej starcy z kraju Aran

Czarna galera

Ponad krainą cieni

Upadek Brek Zarith

Gwiezdne dziecko

Alinoë

Łucznicy

Kraina Qa

Między ziemią a światłem

Miasto zaginionego boga

Władca gór

Aaricia

Wilczyca

Niewidzialna forteca

Strażniczka kluczy

Słońce w mroku

Niebieska zaraza

Brandstaet

Korona Ogotaia

Giganci

Klucz do królestwa podziemi

Tarcza Thora

Błękitna trucizna

Królestwo pod piaskiem

Barbarzyńca

Ofiara

Nie zapominam o niczym!

Ja, Jolan

Statek miecz

Bitwa o Asgard

Thorgal: Szkarłatny ogień

Kah-Aniel

Szczęście łowcy

Aniel

Piekielna kolejka

Salawia

Neokora

Tupilaki

Loki

Wareg Ozur

Seria "Thorgal: Młodzieńcze lata":

Trzy siostry Minkelsönn

Oko Odyna

Runa

Berserkowie

Slivia

Lodowy drakkar

Dzieci Yggdrasila

Wikingowie

Królowa Alfów

Sydonia

Seria "Thorgal: Kriss de Valnor":

Nie zapominam o niczym!

Wyrok Walkirii

Sojusze

Sojusznicy

Czerwona jak Raheborg

Wyspa zaginionych dzieci

Strażniczka wyroczni

Dall Guld

Seria "Thorgal: Louve":

Raissa

Królowa czarnych elfów

Nidhogg

Crow

Skald

Królowa węży

Dłoń boga Tyra

Seria "Thorgal: Saga":

Żegnaj, Aaricio

Wendigo

Shaigan

Wszystkie te serie razem tworzą bogaty świat Thorgala, pełen przygód, magii i nordyckiej mitologii.

Edytowane przez adashi