Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Filip454 napisał(a):

A przez CMD lub PS próbowałeś?

wmic qfe list brief /format: table

wusa /uninstall /kb:KBnumer

Te komendy są do cmd czy do PS bo obie w cmd nie są rozpoznawalne a w PS tylko ta druga po wklejeniu i kliknięciu enter otwiera okno "automatyczny instalator rozszczerzenia windows update" :hmm:

Opublikowano (edytowane)

Aha. Właśnie pojawił się nowy problem i już chyba wiem skąd się wzięły te cuda. Instalowałem Iobit Unistaler :E  Teraz do całości mam taki komunikat co chwilę, ale już wprowadzam w życie jedyny słuszny sposób na pozbycie się tego :kupa: z systemu:

1.jpg

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

Zerknij na to, w tamtym roku to robiłem i działało: 

@leven na szybko jak ci się nie chce motać z naprawą tego to nie lepiej zrobić przywracanie systemu z przed instalacji tego programu zamiast stawiać system od nowa? ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

System już postawiony :)  Funkel nówka nie śmigana :) Jeszcze tylko poczyścić z pierdół i będzie git.

EDIT: widać po responsywności, że ten wirus jednak rzeźbił po cichu w systemie, bo teraz wszystko szybciej się otwiera i zamyka i sam system szybciej się wyłącza i włącza. 

No i aktualizacje nie sprawiają problemu. Jednak świeża instalka robi swoje, a nie męczarnia po przejściach z 23H2 na 24H2.

Edytowane przez leven
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak włączona izolacja rdzenia obniża wydajność cpu więc warto to wyłączyć, możesz to zrobić w biosie wyłączając po prostu wirtualizację (na ryzenach SVM) lub w defenderze odznaczyć "integralność pamięci" w zakładce "izolacja rdzenia"

• Thanks 1
Opublikowano

Oczywiście, że w pewien sposób wpływa. Wyłączasz izolowane środowisko/piaskownicę, która ma za zadanie odizolować wirusa by ten nie zainfekował całego systemu. Musisz sobie sam zadać pytanie czy wolisz większe bezpieczeństwo czy wydajność. Masz też trzecią opcję, czyli płatny pakiet internet security, który ma własne rozwiązania i automatycznie wyłącza Defendera.

Opublikowano (edytowane)

CoPilot mam tylko w przeglądarce, a program usunąłem z Windowsa. Co do Critix to nie wiem co to nawet, nic nie mam takiego :D

W ogóle ta strona jest legitna? :D Bo tam można tą paczkę pobrać.

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez MarioDee
Opublikowano (edytowane)

Nie mam pojęcia, gdzie zapytać :hmm:

Znowu wirus w systemie ?  Jeżeli tak, no to defender jest coraz lepszy :hihot:

Wczoraj tego nie było.  Ale dwa dni wstecz pokusiło mnie  (w ramach walki z nudą ofkors)  na przejście z 24H2 na 24H2 Insider Previev. 

4.jpg

Wszystko ładnie, pięknie, nawet zdziwiony byłem, że wszystko się ładnie otwiera, gry i inne zainstalowane programy (czyli właściwie żadnych) też działają no i dzisiaj taki mam piękny monit na ekranie:

20250322-160358.jpg

Nawet podstawowe ikonki są pozmieniane:

3.jpg

Na zrzutach ekranu nie widać tego monitu, dla tego fotka z tym czymś wykonałem telefonem  (ten taki niebieski) :E 

Ten monitoring (tak to nazwę) pojawia się wraz ze startem systemu (TV, który jest moim monitorem tego nie wymusza)

Po starcie systemu, to coś pojawia się po wczytanie  systemu (ekran rozpoznania podzespołów (moment wyświetlania CPU, RAM, dyski, itd) jest OK, nie ma tego, dopiero, jak system już się loguje to wtedy na środku/dole ekranu pojawia się jak by OSD :hmm:

Proszę o jakąś podpowiedź, gdzie szukać rozwiązania. Jeżeli można przeskanować system, to czym, bo w tej kwestii jestem słaby :E 

Help !! :uklony:

20250322-170508.jpg

Edytowane przez leven
po uruchomieniu gry pojawia się następny monit, nieco inny.
Opublikowano

Dobra, temat nie istnieje. Pite w piątek było, to też pewnie gdzieś namieszałem i okazuje się, że namieszałem w apce nvidii NPI :hahaha: DDU rozwiązało sprawę :glodny: a już myślałem, że jakieś paskudztwo się przykleiło :red:

• Haha 1