Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 23.03.2025 o 16:18, hajapackage napisał(a):

Choć szczerze mówiąc zakładam, że wszystko jest ok, tylko po prostu dłubią i się jakieś nowe problemy techniczne pojawiły po drodze. Zasadniczo wszystko co dali w EVO do tej pory jest zrobione dobrze, bez jakiś łatwo zauważalnych błędów, więc jest nadzieja.

Lepiej żeby było później, a w lepszym stanie, niż mają wypuścić coś wcześniej i niegrywalnego ;) 

W dniu 23.03.2025 o 16:18, hajapackage napisał(a):

Coś mi się wydaję, że ten ich nowy model sprzedażowy ("zaczynamy od niskiej ceny i idziemy w górę wraz z ilością treści") mógł nie wypalić i stąd się to wszystko przeciąga.

Cena leci w dół :o:E  https://www.instant-gaming.com/pl/13807-buy-steam-assetto-corsa-evo-pc-game-steam-europe-us-canada/

Opublikowano
17 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Cena leci w dół

Jak za wersję demo to i tak drogo :E Ja kupiłem tylko dlatego, że mam nadzieję iż za 3-4 lata to będzie super symulator z otwartym światem do wszystkiego. Póki co tylko ciekawostka żeby odpalić i zapomnieć, ale AC też tak zaczynało, więc nadzieja jest. 

Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 13:37, galakty napisał(a):

Za 80 zł to myślę że warto, najwyżej wtopisz dwa burgery :E 

Z drugiej strony martwi mnie że cisną na online only, a to przecież marne demo jest :/ 

Żeby to online działało jeszcze. W czasie 2h sesji potrafi mnie kilka razy wywalić i nie zapisać postępów/kasy.

Koniec miesiąca, a w sprawie aktualizacji dalej cisza? :E

Opublikowano

Właśnie o to mi chodziło, jest demo, nie działa poprawnie i wymuszają online, WTF? Początek mają mega słaby, jestem bardzo zdziwiony ich podejściem, huczne zapowiedzi, ja wiem że to demo i do pełnej wersji miną lata, ale nie wymusza się online w takiej sytuacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Może się zrehabilitują, dla nich to jest jednak być albo nie być. Może nie całe community miałoby na co przeskoczyć i w czym wybierać, ale symulatorów trochę na rynku mamy...

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Tu jedynie mogą się wybić trybem kariery i otwartym światem, bo sorry ale jak ktoś chce pojeździć na północnej nitce wiadomo gdzie to ma AC na modach i to ciężko przebić.

Oczywiście chciałbym żeby multiplayer im wyszedł i mieli każdą serię możliwą do realizacji, wtedy miałbym jeden symulator do wszystkiego (od Fiata 500 po F1/Hypercar), ale z tego co widzę to nie ma co liczyć. 

Opublikowano (edytowane)

Podsumowując wczorajsze informacje

Massarutto przyznaje, że na początku wczesnego dostępu źle zrobili pewne rzeczy, zabłądzili, czytają feedback i będzie sporo zmian.

Mody przyspieszone, multi opóźnione.

Kolejne wersje Early Access:

- Gra da ci wybór między „otwartym trybem”, w którym wszystko jest odblokowane i działa offline, a „karierą”, w której robisz postępy/kupujesz itp.

- Kolejna wersja będzie miała więcej treści niż planowano.

- Optymalizacja wydajności grafiki, potrójnego ekranu, VR, zachowania i wydajności AI (zachęcające wyniki).

Zmiany w planie działania (podczas pracy nad trybem kariery i progresją):

- Następną rzeczą jest tryb wieloosobowy, wydany wczesnym latem.

- Modding: narzędzia do modowania zostaną wydane w trakcie programu wczesnego dostępu.

W filmie można zauważyć:

Nowe samochody:

- Maserati GT2

- Honda NSX-R

- Lotus Exige V6 Cup

- Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione

- Alfa Romeo Giulia Sprint GT

- Ferrari F2004

- Porsche 911 Turbo 3.6 (964)

- Mazda MX-5 NA

- Caterham

- McMurtry Speirling

Nowe tory:

- COTA

- Donington

- Red Bull Ring

Edytowane przez Tomek1623
  • Upvote 1
Opublikowano

W ogóle sorry ale WTF że gra w fazie demo/EA z toną bugów i niedziałającymi serwerami ma tryb kariery i ekonomię :E Całe szczęście że dadzą tryb offline do testów, bo ludzie całkowicie by porzucili ten produkt.

NSX miodzio 

F2004 też fajnie, w końcu jakiś open top

Z torów to tylko Red Bull mnie ciekawi, że też Monzy nie ma ani Spa... 

Opublikowano (edytowane)

Ile można tę Monzę i SPA katować... :P  Tzn. gdyby one były jakieś wyjątkowe, to rozumiem, a to jedne z najnudniejszych torów. Za to COTA, Red Bull i Donington - super :)

Edytowane przez Zas
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)

Spa niby swoje momenty ma, ale i tak odpada przy pełnej nitce Donington. :)
Aczkolwiek uwielbienia i fascynacji nim i tak nie rozumiem. OK, nie jest to łatwy tor, wbrew pozorom jest dość techniczny i trzeba dobrze wyczuć punkty hamowania i wierzchołki zakrętów, ale jest 2x za długi, za bardzo rozciągnięty...  Ot, taki Azerbejdżan bis w najlepszym wypadku. Gdzie mu tam do całej masy perełek takich jak Mugello, COTA, Misano, Algarve, Valencia, Imola, Sakhir, Interlagos, Nurburgring... 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Czyli co, dodadzą teraz kilka samochodów, 3 mniejsze tory (podobno) i narzędzie do modowania. Kiedy? Nie wiadomo. To jest kpina po prostu w stosunku do tego harmonogramu, który zapowiadali. Może powrót tego ich guru wcale dobrze nie wpłynął na sprawę :). Wolałbym, żeby dawali regularnie małe update'y co dwa tygodnie. 

Oni chyba serio olali harmonogram, i wychodzą z założenia, że moderzy za nich grę zrobią. 

Edytowane przez hajapackage
  • Upvote 1
Opublikowano

Cóż, każdy liczył (w tym ja) na nowego króla, wszyscy wiedzieliśmy że to dosłownie demo/alpha i nie można oczekiwać cudów ale... To wygląda jakby totalnie porzucili produkt, albo skończyły się pieniądze. Przecież o tej grze już nikt dzisiaj nie mówi, nie ma filmów, newsów, totalnie nic. Jedynie mrzonki że coś dodadzą. Trochę powtórka z pierwszej AC.

I nagle modowanie wlatuje, bo wtedy gra odżyje jak jedynka :E 

Jak dla mnie to tylko ten otwarty świat, odwzorowanie wnętrz, trybów itp zasługiwać będzie na granie, ale to równie dobrze za 5 lat może być w pełni grywalne. O ile w ogóle. 

Opublikowano

Chyba przesadzasz w drugą stronę, wygląda jakbyś oczekiwał, że oni pełną, praktycznie gotową betę wypuszczą, a oni chyba nawet planowanego terminu wyjścia z EA nie podawali, albo coś tam mgliście sugerowali, byleby było. 

Opublikowano

W styczniu wypuścili, w lutym był "duży patch", kolejny miał być "soon" i zaraz mamy maj.

Przypominam że do końca tego roku planują wersję 1.0 ze 100 pojazdami, 15 torami, pełną ekonomią, free road itp ;) 

Opublikowano

Trzeba pamiętać żeby nie wierzyć w to co jest w internecie ;)

Nie pierwszy i nie ostatni game dev co obiecuje a wychodzi co innego. Teraz już wiadomo że raczej terminów nie osiągną, jest gra już za mała kwotę. Za rok-dwa będzie już gra może w grywalnym stanie. Podobnie było z AC, no może z AC to po wielu latach gra zaczęła błyszczeć. A z Evo pewnie ten okres nie będzie aż tak długi.

To była inwestycja długoterminowa;) zobaczymy czy się zwróci.