Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie i tak zadziwia że średnio 230 graczy dziennie to odpala :E 

Długa droga przed nimi, ja bym tylko oczekiwał że przestaną ściemniać, właśnie dlatego gardzę innymi markami. Niech będą szczerzy, potrzebują 2 lat to potrzebują, a nie super trailery, a od lutego żadnej łatki xD 

• Upvote 1
Opublikowano

Kolejne auta:

https://x.com/AC_assettocorsa/status/1919670972895891861 

Porsche 911 Turbo 3.6 – The turbocharged icon. 3.6 liters of raw, analog power from the golden era of Porsche.

Mazda MX-5 (NA) – The roadster that changed the world. Lightweight, balanced, and endlessly fun.

Honda NSX-R – A rare, track-focused legend. Developed with input from racing legend Ayrton Senna. Balanced, precise, unforgettable.

Opublikowano

Nastepny build

-9 samochodów

-Spa

-Red Bull Ring

-Multi 1 etap

-Model opon 1 etap

-AI przeciwników 2 etap

-VR 3 etap

Lol, FPS mi spadł przez pół, chyba coś jest nie tak bo na discordzie skowyt połowy graczy. 

Opublikowano

Potwierdzam, po aktualizacji 30 FPS, po usunięciu pliku z ustawieniami wideo wróciło do normy i chodzi jak masełko.

Pojeździłem chwilę Maserati GT2i jak dla mnie jest kozak, czuć moc. NSX byłem zdziwiony jakie mydło i kanapa + brak hamulców, no ale jednak nie ta technologia co dzisiaj :E 

Opublikowano
W dniu 7.05.2025 o 19:27, galakty napisał(a):

Potwierdzam, po aktualizacji 30 FPS

To u mnie czary, po aktualizacji bez zmian :hmm:

Pojeździłem chwilę Maserati GT2

Trening 20 min. sobie tym zrobiłem na Suzuce, fajne fajne :thumbup: 

Opublikowano (edytowane)

NSX byłem zdziwiony jakie mydło i kanapa + brak hamulców, no ale jednak nie ta technologia co dzisiaj :E 

NSX zaktualizowali w FM8. Dźwiękowo jest świetny i jeździ się nim bardzo dobrze. 

Często zaglądałem do FM8 i śledziłem progres. Pisałem w temacie FM8 o ustawieniu Czułości kierowania - dla mnie to był Gamechanger.

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
4 godziny temu, tekkno napisał(a):

NSX zaktualizowali w FM8. Dźwiękowo jest świetny i jeździ się nim bardzo dobrze. 

Często zaglądałem do FM8 i śledziłem progres. Pisałem w temacie FM8 o ustawieniu Czułości kierowania - dla mnie to był Gamechanger.

Assetto to jednak trochę wyższy poziom symulacji, więc bardziej Kunosom wierzę w to jak to jeździ :).

Ciekawe ile trzeba będzie czekać na kolejny update..

Opublikowano

Eeee nie mieszajmy tutaj arcade, to temat o EVO... 

Ja trochę dłużej pojeździł po update i powiem szczerze, że wydajnościowo czy FFB jest naprawdę nieźle. Traktować tego jako pełnoprawny track sim raczej nie będę, ale do pośmigania w wolnej chwili i relaksu to może być to czego szukam. Będzie konkurent dla AMS2, zobaczymy co z tego ostatecznie wyjdzie.

Opublikowano

Ja tez sobie ostatnio odpalilem na chwile. Co ciekawe bo tego za czesto nie ma w simach, dalem sobie wyscig na cota i zaczelo sie na sucho ale na 2 okrazeniu zaczelo padac, tyle ze glownie 2 i troche 3 sektora, dojazd do T1 i robilo sie sucho, i co okrazenie ten deszcz lapal mnie w innym miejscu. Przy obecnej wersji, ciezko stwierdzic czy to bug :E czy jednak rzeczywiscie dynamiczna pogoda moze w ten sposob dzialac.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Pytanie: 

Czy Assetto Corsa Evo preferuje bardziej procesory z dużą pamięcią podręczna cache czy procesory z jednym mocnym rdzeniem, a może procesory wielowątkowe? 

Czy ewentualnie, znacie taki przykład (i jest to w ogóle możliwe) by (np. przechodząc z Wczesnego Dostępu do wersji pełnej i kolejnych aktualizacji), tytuł z charakterystyki preferującej jedne procesory, nagle stał się odmienny?

Dążę do tego, czy ewentualne obecne testy tego tytułu, mogą wskazać jedne procesory jako lepsze do Assetto Corsa Evo, a za pół roku inne?

• Confused 2
Opublikowano

Jeśli masz zamiar zrobić upgrade pod Ace, to lepiej poczekaj jeszcze z półtora roku jak to wyjdzie i będzie w miarę połatane. Na ten moment to za wcześnie na takie wróżenie ale z reguły procki x3d będą lepsze do gier.

Możesz sobie zobaczyć inne ścigałki i jak to tam wygląda w przypadku CPU.