aureumchaos Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Witam, Szukam i szukam i znalesc nie moge... W kazdej ktos cos napisal, ze zle jest. Teraz mam Mastercase H500P Mesh ktora jest ogromna... W budzie bedzie 4080s (tu chciabym miec miejsce na ten przeklety plonacy przewod, 190mm wys CPU?), AiO corsair h150 i 360 na gore. Szyba musi byc i wiatraki w zestawie, moga byc swiecace, idealnie pod aura sync lub icue corsaira... Jedyne co znalazlem to https://www.x-kom.pl/p/466184-obudowa-do-komputera-asus-tuf-gaming-gt501-black.html lub https://www.x-kom.pl/p/1172259-obudowa-do-komputera-be-quiet-shadow-base-800-fx-black.html i corsair: https://www.x-kom.pl/p/1233808-obudowa-do-komputera-corsair-6500x-black.html ale ta moze byc za szeroka na moje male biurko... Jakie macie obudowy pod taka karte? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel_krk Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Ja mam poprzednika tej BQ Shadow Base i miejsca w środku bardzo dużo, spokojnie wchodzi grubsza chłodnica od Arctica 360. Dziś bym brał pewnie tez ta BQ 800: https://www.tomshardware.com/reviews/be-quiet-shadow-base-800-fx 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureumchaos Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s No wyglada nie najgorzej, zastanwiam sie jak wyglada zagiecie kabla do 4080S bo nie chce katowych zamiennikow. W obecnej budzie mam max cpu wys 190 i po zagieciu kabla do karty wedlug instrukcji wyszlo mi 5mm luzu tylko do szyby zeby nie naciskala. A ten brak resetu bardzo przeszkadza? W sumie nie pamietam kiedy musialme go uzyc u siebie ale by sie przydal. Wiatraki ciche??? Da sie podlaczyc pod plyte zeby sterowac oswietleniem przez np gigabyte fusion? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel_krk Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Wentyle ciche i wydajne w końcu BQ, reset przeżytek przeszłości. Tam jest HUB wentylatorów + kontroler ARGB wbudowany pod 8 urządzeń, czy można nim sterować to nie mogę znaleźć tej informacji ja się nie bawię w ARGB niestety Miejsca od karty do szyby raczej sporo jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gret Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s a może phanteks p600s? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureumchaos Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s o dzieki, wyglada bardzo podobnie do obecnej ktora mam Mastercase H500P Mesh... Czyli dorzucam ja do reszty do zastanowienia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadDog Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu Osobiście mam BQ Silent Base 802 i jestem bardzo zadowolony. Jest też wersja z oknem. Wentyle są w zestawie zamontowane ale niestety nie RGB. https://www.x-kom.pl/p/607901-obudowa-do-komputera-be-quiet-silent-base-802-window-czarna.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch2512 Napisano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 22 godziny temu Ja od Siebie mogę polecić Corsair icue 5000x. Tylko cieżka franca Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos69 Napisano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 22 godziny temu Jest jeszcze Lianli lancool 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureumchaos Napisano 17 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu no idzie zwariowac, obejrzalem juz z 10 recenzji i w kazdej budzie cos nie tak... mam jeszcze na oku: Obudowa be quiet! Dark Base 701 ARGB Obudowa MSI MEG Prospect 700R no i ta lianii Obudowa Lian Li LANCOOL III RGB .... masakra jakas... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DITMD Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu Ja mam Lancoola III i jestem z niej bardzo zadowolony. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu Lancool III bardzo spoko. Może NZXT H7 Flow? Jest w wersji bez i ze światełkami. Niżej masz jak to wygląda z 4080S: Ewentualnie coś ze szkłem na dwóch bokach, ale tam z chłodzeniem jest z reguły gorzej - tak jak przykładowo w mojej budzie (Phanteks XT View). 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureumchaos Napisano 16 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Marudze troche jak stara baba na rynku... Wyglad tej NZXT srednio mi sie podoba... Generlanie switaleka uzywam bo teraz mam tak wszystko zaprogramowane ze jak karta osiaga 55C to komp, klawa i reszta zmienia kolr na czerwony.. jak jest w idlu to jest zielony I parze tez jak latwo to zrobic w nowej budzie bedzie.. najwygodniej w corsair bo mam juz sterownik od AiO... Cos wybrac bedzie trzeba... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Ze sterowaniem światełkami raczej problemu nie będzie, najwyżej zmienisz oprogramowanie. Weź to co Ci się wizualnie podoba i ma wystarczającą wentylację. Kabel zmieścisz w większości bud z wyższej półki cenowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się