GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Żadnej różnicy między kolejnymi generacjami nie ma. Drift pada pojawia się po niecałym roku. Mam dwa białe, jeden czarny (najnowsza rewizja) i różowy dla żony. tylko różowy nie ma driftu. biale poszły na wymianę analogów na te Halla. Zobaczymy co będzie z nimi wtedy
Kris194 4 714 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 19:54, ryba napisał(a): na telefonie nie chce odpalac filmow, ale mniemam ze tam jest o czyszczeniu z kurzu? Jakiego kurzu? Skąd by tam miał być kurz trzymając pada w miarę normalnych warunkach? Podstawowym problemem są ścierające się materiały. "Najczęstszą przyczyną dryfowania analogów jest naturalne zużycie mechaniczne. W miarę użytkowania pady do PS5 mogą ulegać zużyciu, co prowadzi do luzów, ścierania się użytych komponentów i nieprawidłowego działania analogów. Częste i intensywne granie może przyspieszyć ten proces." https://www.serwis-konsol.com/dryfujace-analogi-w-padzie-do-ps5-szczegolowy-przewodnik/ 1 1
ryba 1 246 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia W czesci poradnikow na YT polecaja czyszczenie z kurzu i syfu sprezonym powietrzem Pad tez nie jest w 100% szczelny, takze tak, moze tam sie syf dostac.
j4z 936 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia W dniu 11.01.2025 o 19:27, Qrdello napisał(a): Tylko że warto zastanowić się, dlaczego tak się dzieje. Ja przykładowo mam wciąż oryginalnego DSa z 2020 r., którego zostawiłem sobie po sprzedaży FATa, bo uznałem że po 4 latach użytkowania głupio komuś oddać takiego używanego pada - i to tyle, bo generalnie ani nie dryfował, ani nie było problemu żadnego z klawiszami czy haptyką. W sumie z żadnym padem od PSa czy Xa nie miałem takich problemów. Chcę przez to powiedzieć, że może zwyczajnie jak ktoś w pół roku zajeżdża nowego to warto zastanowić się, czy zwyczajnie zbyt mocno nie przeżywa swojej rozgrywki No tak, W moim przypadku to Call of duty niszczyło opady. Lewy analog. A tfu, Na damskie jajca, Nie gram już w to!
ryba 1 246 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Moze komus sie przyda jak jeszcze nie wie jak sprawdzic analogi w padzie. https://hardwaretester.com/gamepad
Kris194 4 714 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, ryba napisał(a): W czesci poradnikow na YT polecaja czyszczenie z kurzu i syfu sprezonym powietrzem Pad tez nie jest w 100% szczelny, takze tak, moze tam sie syf dostac. Potencjometr w analogu też psikać sprężonym powietrzem? No nie wiem, ja tam myję izopropanolem potencjometr i to miejsce gdzie się on znajduje. Tutaj jest bardzo dobry artykuł o dryfowaniu analogów. https://www.ifixit.com/News/48944/heres-why-ps5-joysticks-drift-and-why-theyll-only-get-worse Edytowane 12 Stycznia przez Kris194
GordonLameman 8 432 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia No jest różnica z tymi analogami z efektem Halla. Druzyny przeciwne znowu mają trochę przewalone😂
Kowal_ 263 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Gordą, a jaki masz login na psn? Ja mam najprościej jak można Kowal_ Jak ktoś ma ochotę można dodać do znajomych
Kris194 4 714 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): No jest różnica z tymi analogami z efektem Halla. Druzyny przeciwne znowu mają trochę przewalone😂 Mnie zastanawia co mają w głowach osoby, które kupują pady typu DualSense Edge, pad 3x droższy a w środku to samo guano... 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Teraz, Kris194 napisał(a): Mnie zastanawia co mają w głowach osoby, które kupują pady typu DualSense Edge, pad 3x droższy a w środku to samo guano... Ej, rozważałe, Edge'a Chciałem te dodatkowe łopatki, żeby łatwiej skakać w Codzie
Phoenix. 4 713 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Do coda to sie kupuje customowe pady SCUF, a nie to badziewie SONY https://scufgaming.com/eu/playstation5/scuf-reflex-base-black 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Mam już 4 dualsense, więc będę je naprawiał 😂
Kris194 4 714 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Do coda to sie kupuje customowe pady SCUF, a nie to badziewie SONY https://scufgaming.com/eu/playstation5/scuf-reflex-base-black Taa a w środku to samo guano co w kilka razy tańszym Dualsense Jestem ciekaw kiedy zobaczymy to rozwiązanie w oryginalnych kontrolerach Sony/Nintendo, pewnie nigdy https://www.tomsguide.com/gaming/gaming-peripherals/so-long-hall-effect-im-only-using-controllers-with-tmr-sensors-from-now-on Edytowane 13 Stycznia przez Kris194
Kszyrztow 59 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 34 minuty temu, Kris194 napisał(a): Jestem ciekaw kiedy zobaczymy to rozwiązanie w oryginalnych kontrolerach Sony/Nintendo, pewnie nigdy Sega już w Saturnie kombinowała z magnetycznym pozycjonowaniem. Weź sobie pada od Dreamcasta - tam dryfowania gały nie uświadczysz, już tam działał efekt Halla. Ale to było ponad 25 lat temu, dzisiaj opłaca się produkować tandetę, niestety.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) 53 minuty temu, Kris194 napisał(a): Taa a w środku to samo guano co w kilka razy tańszym Dualsense A czy ja napisałem że te pady się nie psują ? Odniosłem się do łopatek. Nie ma padów które się nie zużywają. Serwis jest bezproblemowy u nich , a na tych padach grają wszyscy zawodowcy grający na padzie Jak masz lepszą alternatywę to zaproponuj, to nadal po prostu jest pad i nie ma magi w środku więc dryfować rowniez może. Twoim tokiem rozumowania wszystko na rynku to guano ale na czymś trzeba grać 8msc grania w coda? Zawodowcy wymieniają pada co 2-3msc przy ich częstotliwości grania w multi 🤣 Z ta różnica że oni mają je za darmo. Edytowane 13 Stycznia przez Phoenix.
Kris194 4 714 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) 28 minut temu, Kszyrztow napisał(a): Sega już w Saturnie kombinowała z magnetycznym pozycjonowaniem. Weź sobie pada od Dreamcasta - tam dryfowania gały nie uświadczysz, już tam działał efekt Halla. Ale to było ponad 25 lat temu, dzisiaj opłaca się produkować tandetę, niestety. Gdzieś czytałem, że coś na ten wzór Sony stosowało też w pierwszych kontrolerach do PS3. Spoiler Edytowane 13 Stycznia przez Kris194
Kadajo 7 405 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Żaden chyba aktualny pad dużej firmy nie ma takich analogów. Jełopy.
ryba 1 246 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) @Kris194 Pierwsze wersje konsol mialy, ale wez tego szukaj na rynku... Edytowane 14 Stycznia przez ryba
michaelius33 354 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 15 godzin temu, Kadajo napisał(a): Żaden chyba aktualny pad dużej firmy nie ma takich analogów. Jełopy. Wiesz tak samo jak Sony stworzyło najlepszy D-pad na świecie w Vicie, ale potem nie dali go do kontrolerów w PS4/PS5 bo pewnie by kosztował kilka centów więcej. BTW te motywy na 30 lecie Sony to do kiedy będą ? Bo ten podrabiany interfejs z PS3 podoba mi się tak z 10 razy bardziej niż obecne guano. Edytowane 14 Stycznia przez michaelius33 1
Migot 15 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 20 godzin temu, Kris194 napisał(a): Mnie zastanawia co mają w głowach osoby, które kupują pady typu DualSense Edge, pad 3x droższy a w środku to samo guano... Ja wyrwałem nowy za 495 zł i tyle można dać za ten pad, pełna kwota to nieporozumienie :O 1
azgan 1 127 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia https://ithardware.pl/aktualnosci/kingdom_come_deliverance_2_ps5_pro-38067.html 1
Qrdello 826 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia @azgan Skoro ma większą rodzielczość wersja Pro to nie dziwne, że może chwilami mieć niższy fps. Z filmu wynika, że i tak z grubsza trzyma ponad 60fps, więc wystarczy lock na 60 klatek, obsługa vrr i będzie git. Byle framepacing był stabilniejszy. 1
voltq 1 372 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Czyli warto już konsolę Pro kupić choćby dla KCD 2
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Skalowanie do 4k z 1080p, a 1440p to jest przepasc w obrazie
Rekomendowane odpowiedzi