Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

Popołudniu będę miał Prosiaczka ; ) Jakieś sugestie co przetestować? Bibliotekę mam bardzo dużą :D Ogarnąłem już wszystkie gry z PS5 Pro Enhanced.

1. Czy napęd z ps 5 slim pasuje i czy potrzebuje aktywacji przez internet 

2. Czy gry mają 60 fps i czy są spadki poniżej 50 , jakie gry nie mają opcji 60 a jakie mają spadki 

3. Jak wygląda obraz PSSR vs Natywne 

4. Jak wygląda obraz PSSR vs DLSS

5. Czy gry z PS4 wyglądają lepiej na PRO

6. Jak głośno chodzi konsola w porównaniu do ps5 i PS4/pro

7.Czy w zestawie jest ten sam pad co do ps5 zwykłego 

8.Czy jest jakaś podstawka pozioma/pionowa pod konsolę w zestawie

9.Jaki kabel HDMI jest w zestwie

To takie pytania do wszystkich którzy będą mieli PS5 Pro 

@voltq

8. jest to gówienko do poziomego ustawienia

9. pewnie standardzik highspeed 2.1 do 4k120, taki jak w ps5slim

Reszta, a szczególnie spadki fps etc, to tylko ktoś z przechwytywaczem obrazu będzie w stanie precyzyjnie powiedzieć. Bo tak to Ci napiszą: subiektywnie wszystko płynnie, albo subiektywnie czasem szarpie czasem nie :D 

Godzinę temu, Qrdello napisał(a):

Nie sądzę, żeby rockstar przerzucało teraz siły przerobowe na RDR2 i GTAV. Wszystkie ręce na pokład męczą GTA6, więc starsze gry poszły na drugi albo i trzeci tor. Jakby mieli odblokować 60 klatek, to zrobiliby to i dla bazowego PS5 3 lata temu :/ Po co, skoro ludzie i tak grają i w sumie czy RDR2 czy GTAV niespecjalnie potrzebują ulepszeń. 

Ewentualnie ten nowy tryb ps5pro poprawi trochę mydło w RDR2, i to tyle. 

Ja od pro oczekuję:

- podobnej kultury pracy do PS5

- poprawek wizualnych w trybach perf w AW2, FFVIIR, SM2, DSRemake, RE4Remake i kilku innych wydanych ostatnio a nie do końca ładnych produkcjach

- płynnego przełączania save między bazowym ps5 i ps5 pro, bez udziwnień (na kształt chmury w steam czy xbox)

U mnie konsola z tych 2m jest nieslyszalna, poza napedem... Ale on znowu slyszalny jest glownie, jak sie instaluje gre, albo po wlaczeniu konsoli, podczas gry jest ok. 

40 minut temu, Qrdello napisał(a):

A to raczej na pewno trzeba będzie od nowa formatować - nawet w wypadku PS4 trzeba było mieć osobne dyski zewnętrzne dla różnych konsol, bo konsola formatując dysk nadaje jej swój nr ID.

Chodzi mi o dysk wewnetrzny nvme m2, szukalem info w sieci I sa sprzeczne informacje, rzekomo uzywajac tego samego konta psn powinno wykryc gry bez problemul. Podobno dysk z starego ps5 do ps5 slim ten trik dzialal bez problemu

Edytowane przez SethJames

48 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Szkoda, ze nie pisza co poprawili w RDR2 i czy jest 60fps, graficznie jakby mniej mydla.

60 Klatek nie ma na 1000%, ale chyba jest jakiś poprawiony upscale.

Bloodborne PS4 na PS5 Pro

https://imgsli.com/MzE1MDQx

Wydaje mi się, że ten PSSR zdecydowanie ulepsza krawędzie. Jest to zawsze jakiś plus.

Edytowane przez MroczneWidmo

Jedyne wymagania to zdaje się 5500 MB/s odczyt w kwestiach technicznych. W kwestii wymiarów, to tam są jakieś limity, ale już nie kojarzę jakie. Generalnie ziomki moje kupowali naprawdę różne cuda SSD do PS5 i wszystko działało. To akurat plus względem Xboxa, gdzie chyba nie da się wsadzić byle czego do dzisiaj (nawet jak się ma tą kasetkę).

2 godziny temu, Tomek1623 napisał(a):

Napęd pasuje, co do aktywacji niby wymagany, ale jeszcze nie sprawdzone to nie wiem.

BTW, na ile byście wycenili premierowego fata ps5? 

ja kupiłem za 3000zł sprzedałem za 2000zł swojego fata po 2 latach używania 

1 godzinę temu, x-kom napisał(a):

Cześć, wysyłka konsol nastąpi 6 listopada zgodnie z statusem na stronie :) 

kiedy bedziecie mieli napedy w normalnej cenie? w USA,Niemczech,Belgii są dostępne w normalnej cenie bo mam tam rodzinne a u nas nie ma albo sklepy podbijają sztucznie cene