Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, reddy napisał(a):

Rok do premiery nowej generacji to można, ale tyle to nie, także coś wpadnie:)

Zwłaszcza, że na Xboxie nie ma w co grać:E

Eee raczej 2-3 bo wydali model PRO a to dużo czekania. Gdyby za rok miało pojawić się już PS6 to faktycznie można byłoby olać tego prosiaka 😁

Teraz, Joloxx9 napisał(a):

Bo jak sie komus placza dwa jezyki to niech chociaz dobrych slow uzywa. Plus dlaczego Tobie przeszkadza, ze mi cos przeszkadza? 

Ty jak widac kompletnie nie zrozumiales co ja napisalem.

Nie przejmuj sie. Side quest o jezykach tez jest ciekawy, no ale to watek o ps5pro. W kazdym badz razie konsola moze byc niezla, mnie interesuje RT w VR i jakosc samego VR na PS5PRO

3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

A grasz w VR? Generalnie GT ma piekna oprawe wizualna, tam ps5pro dodaje glownie odbicia samochdow na samochdach

Nie, lubię sobie wł. tak żeby pośmigać dla relaksu od czasu do czasu i to tyle. Gdyby Gran Turismo 7 i Final Fantasy Rebirth były na PC to już bym pogonił PS5 😋

12 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie przejmuj sie. Side quest o jezykach tez jest ciekawy, no ale to watek o ps5pro. W kazdym badz razie konsola moze byc niezla, mnie interesuje RT w VR i jakosc samego VR na PS5PRO

Nie mam pojecia o jakim side quest mowisz.

7 minut temu, Qrdello napisał(a):

A ja opłacilem jednak z góry z odbiorem w salolnie i od wczoraj widnieje u mnie coś takiego:  image.png.c3065486104ff00e4240822cac548b86.png

... ale w cuda nie wierzę :D 

To sie ciesz, ja wlasnie (z racji braku potwierdzenia) wszedlem na chat do jednego z najwiekszysch sklepow w uk i mi powiedzieli, ze konsole dostana jutro i wtedy tez je wysla, wiec bedzie w piatek. Choc mam dziwne wrazenie, ze typ nie wie co mowil, bo zapytany o naped do PS5(prosil o link) z ich strony napisal, ze nie wiedza kiedy bede i czy chce przejrzec alternatywy :E 

Edytowane przez Joloxx9

4 minuty temu, azgan napisał(a):

Nie, lubię sobie wł. tak żeby pośmigać dla relaksu od czasu do czasu i to tyle. Gdyby Gran Turismo 7 i Final Fantasy Rebirth były na PC to już bym pogonił PS5 😋

No to w sumie z ps5pro zrelaksujesz sie jeszcze bardziej w eksperymentalnym trybie 8k albo z RT w 4k. Tylko koszt spory. Powiedzialbym, ze jak masz np 60-70 lv czyli mozesz robic engine swap itp to fun jest niezly. Pytanie tez np. jaki kto ma TV, bo inaczej jest na OLED 120hz, a inaczej na LCD 60hz. Szczegolnie w takiej grze jak GT7 gdzie jest 120fps. 

15 minut temu, ntt_system napisał(a):

zadzwon czy mozesz dzis juz odebrac

Nie mam specjalnych nadziei, ale czekam do 13-14, bo wtedy zwykle dostawałem info z mojego sklepu xkom że coś przyszło do odbioru - jak nie przyjdzie zadzwonię dopytać :) z wielu powodów pasowałoby mi dzisiaj lub jutro jakoś w rozsądnych godzinach odebrać. Nie mogę na 100% liczyć, że przepięcie dysku podziała a pobranie 600gb gier do piątku rano może być lekko ciężkie :E 

32 minuty temu, azgan napisał(a):

Eee raczej 2-3 bo wydali model PRO a to dużo czekania. Gdyby za rok miało pojawić się już PS6 to faktycznie można byłoby olać tego prosiaka 😁

O to chodziło, że jakby za rok nextgen miał być, to mogę poczekać;) a czeka mnie sporo grania, więc szkoda czasu haha

Tak jak podejrzewałem, ludzie nie ogarniają nic. Paczka została spakowana i nadana, a niby dopiero jutro mieli je dostać 

Godzinę temu, Qrdello napisał(a):

Nie mam specjalnych nadziei, ale czekam do 13-14, bo wtedy zwykle dostawałem info z mojego sklepu xkom że coś przyszło do odbioru - jak nie przyjdzie zadzwonię dopytać :) z wielu powodów pasowałoby mi dzisiaj lub jutro jakoś w rozsądnych godzinach odebrać. Nie mogę na 100% liczyć, że przepięcie dysku podziała a pobranie 600gb gier do piątku rano może być lekko ciężkie :E 

Musisz aż tyle na raz targać z neta?

Zaraz, zaraz. WTF?! 

"Zatwardziali PCMR wciąż mogą złośliwie wbijać szpilki, bo to wciąż 30 kl/s w trybie jakości w przypadku większości gier."

Tryb wydajności 60 fps na PS5 Pro to jest prawie tryb jakości 30 fps na PS5. Tylko tyle?

https://www.gry-online.pl/newsroom/ps5-pro-recenzja-okiem-gracza-szkoda-czasu-na-stare-playstation-5/z02b45c

Edytowane przez DżonyBi

5 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Nie zeby cos, ale ktos sie spodziewal czegos wiecej? :E Bedzie troche ladniej, troche wiecej klatek i w sumie tyle. Nie ma sie co ludzic, gry dalej tna do poprzedniej generacji wiec tu i tam przypudruja, tyle. 

No nie mozna sie niczego wiecej spodziewac skoor wzrosla tylko moc konsoli :D

Nie znasz moich możliwości :D 

Ale w skrócie co do mojego zamówienia: burdel i tona mułu.

Otóż wczoraj, ze względu na zawirowania rodzinne, zmieniłem kuriera na opłatę z góry i odbiór w Pasażu we Wrocławiu. Przemiła Pani na infolini poinformowała, że dostawa będzie bez problemu, że zmiana nie wpływa w żaden sposób na rezerwację konsoli. Opłaciłem, dostałem maila z akceptacją i terminem na dzisiaj :E , w który rzecz jasna nie uwierzyłem - no ale cóż.

Dzisiaj Wy piszecie że szykują się do wysyłki, a ja dostaję bata w rozmowie tel. że zmiana metody płatności odsunęła moją konsolę od premiery od 2 dni, i może nawet w sobotę dojechać :E no to się wpieniłem, zrugałem majstra na infolinii i cośtam podowiadywali się, pokombinowali że jednak mieli niepełne info i że niby jutro ma być po południu.

Nie trawię takich sytuacji, bo ja traktuję takie sklepy jak partnerów biznesowych - biorę kupę sprzętu tam - często wpłącając z wyprzedzeniem żeby od ręki sprzęt odebrać - a tutaj podejście "zapłaciłeś to kij Ci w oko" :E 

Ktoś powie - no ale co za problem odebrać w sobotę? No problem, bo od piątku popołudnia do środy mnie we Wrocławiu nie ma :/ i nie będę przestawiał planów wyjazdowych bo konsola :/ i w dodatku klikając preorder i widząc wysyłamy od 6.11 mogłem mieć jednak graniczące z pewnością przeświadczenie, że w premierę dojedzie. I ciągle mam nadzieję, że tak będzie @x-kom