Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Zamówienie masz gotowe do odbioru, lada moment jak odbierzesz i wtedy o tym poinformujesz i napiszesz - dobra tak kusiliście, że namówiliście mnie :E

Chcesz mi powiedzieć, że najpierw od 10 stron naśmiewa się z urządzenia a potem pędzi je kupić gdzie inni mówią że nie warto?

• Like 1
  • Haha 2

4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Chcesz mi powiedzieć, że najpierw od 10 stron naśmiewa się z urządzenia a potem pędzi je kupić gdzie inni mówią że nie warto?

Obraz typowego, dzisiejszego gracza - mówi jedno, myśli drugie, robi trzecie. Coś w zasadzie jak kobieta.

Wziąłem na miesiąc na próbę Ps+ Extra ze względu na Katalog gier jako, że jedyne gry, które dostały/dostaną wsparcie pod Pro mam na płytach i aż jedną w tym katalogu namierzyłem - Dead Island 2. Jest w katalogu jeszcze jakaś pozycja, która się załapie na jakieś bajery związane z Prosiakiem?

Edytowane przez Bardak

9 minut temu, Bardak napisał(a):

Obraz typowego, dzisiejszego gracza - mówi jedno, myśli drugie, robi trzecie. Coś w zasadzie jak kobieta.

Wziąłem na miesiąc na próbę Ps+ Extra ze względu na Katalog gier jako, że jedyne gry, które dostały/dostaną wsparcie pod Pro mam na płytach i aż jedną w tym katalogu namierzyłem - Dead Island 2. Jest w katalogu jeszcze jakaś pozycja, która się załapie na jakieś bajery związane z Prosiakiem?

O widzisz w to nie grałem, pobiorę sobie 

8 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

O widzisz w to nie grałem, pobiorę sobie 

Nie wiem czy sobie wmawiam czy nie ale odnoszę wrażenie, że grafika jakby kapkę ładniejsza niż na podstawowym PS5. Ale ogólnie gra dobrze działała i wyglądała wcześniej i to bez wyboru trybów - jakość czy wydajność. 

Nie bronie PSSR czy coś bo jeszcze nie mam PRO, ale oglądanie na youtube a widzieć coś Na Żywo to dwie inne sprawy. Kompresja itp.

Sam się o tym przekonałem. Oglądałem filmiki na youtubie o graniu na OLEDach i wydawało mi się, że jest fajnie, ale bez przesady... a później zaprosił mnie znajomy bo kupił LG C4 i miał PS5. No i jak zobaczyłem to na żywo to wyrwało mnie z papci:rotfl: i teraz sam będę ogarniał PS5 PRO + LG G4 77". To jest inny wymiar grania. Świetny TV robi MEGA różnicę.

P.S. no i wiele osóby ogląda dziś wiele materiałów na smartfonach a co innego odpalić np. grę na TV 65". Zaraz widać detale i docenia się dodatkową moc konsoli.

6 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Jak dla mnie największa różnica to brak napędu więc wszystko co mam na płytach odpada, chciałem skończyć zero dawn ale już go nie ma w plusie :Ezawsze miałem łeb do interesów 

A nie o to chodzi w płytach że jak ograsz to opychasz?:E

6 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Wątku Rtx 40xx nie śledziłeś?:hihot:

Bardziej szczegółowe informacje o nowej konsoli sony playstation 5 pro, źródło: https://www.youtube.com/watch?v=9dNI3QynduY

Sony PlayStation 5 Pro
Wersja premierowa 07.11.2024
Model płyty głównej - VSM-010
Procesor - 100-000000735

Wymiary procesora - 24mm x 10mm

Ciekły metal nałożony na rdzeń procesora.

Grubość laminatu płyty głównej 1.45mm

W środku 9 warstwowy laminat.
Rezystancja Procesora na 7 fazach zasilania - 0.49KΩ

Oddzielna pojedyncza sekcja nad - 10.70KΩ
DrMos od zasilania procesora - PMC41430
Przetwornica procesora? - ON NCP 252161
Kostka z Biosem Rezystancja - 7.8KΩ
Kość z biosem - Winbond 25Q16JVNIM
Mostek - SIE CXD90069GG
Kontroler dysku - SIE CXD90070GG
Pamięci ram (8 kostek) GDDR6 - Samsung K4ZAF325BC-SC20
Dodatkowa pomocnicza pamięć ram (1 kostka) - SKhynix H5CG46AGBD
Za złączem rj-45 - LinkCom LAN3209 k2417C-53G
Przetwornica od procesora, zarządza wszystkimi fazami - Infineon XDPE14286A
Moduł wifi - J20H106 Rev. 1.0
Transmiter od hdmi - NUVOTON MN864739
Kontroler od usb typ C - VL181 V29E3 0B247 - Dziwnie podpisany.
Inny po lewej stronie od usb? - W2347 60RDW1F - Dziwnie podpisany.
Przetwornica blisko pamięci ram - RT5127 GQW AHRY2

Zasilacz model ADP-420DR 12V 35A = 420W

sony.jpg

Edytowane przez Pawcio

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

A nie o to chodzi w płytach że jak ograsz to opychasz?:E

No właśnie o to, tyle, że teraz to sobie mogę co najwyżej na pudełka popatrzeć. Ceny w PS store mnie przerażają a z plusa nie ma nic za bardzo w co bym chciał zagrać, myslalem, że tam więcej fajnych gierek jest.