Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Zamówienie masz gotowe do odbioru, lada moment jak odbierzesz i wtedy o tym poinformujesz i napiszesz - dobra tak kusiliście, że namówiliście mnie :E

Chcesz mi powiedzieć, że najpierw od 10 stron naśmiewa się z urządzenia a potem pędzi je kupić gdzie inni mówią że nie warto?

• Like 1
  • Haha 2

4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Chcesz mi powiedzieć, że najpierw od 10 stron naśmiewa się z urządzenia a potem pędzi je kupić gdzie inni mówią że nie warto?

Obraz typowego, dzisiejszego gracza - mówi jedno, myśli drugie, robi trzecie. Coś w zasadzie jak kobieta.

Wziąłem na miesiąc na próbę Ps+ Extra ze względu na Katalog gier jako, że jedyne gry, które dostały/dostaną wsparcie pod Pro mam na płytach i aż jedną w tym katalogu namierzyłem - Dead Island 2. Jest w katalogu jeszcze jakaś pozycja, która się załapie na jakieś bajery związane z Prosiakiem?

Edytowane przez Bardak

9 minut temu, Bardak napisał(a):

Obraz typowego, dzisiejszego gracza - mówi jedno, myśli drugie, robi trzecie. Coś w zasadzie jak kobieta.

Wziąłem na miesiąc na próbę Ps+ Extra ze względu na Katalog gier jako, że jedyne gry, które dostały/dostaną wsparcie pod Pro mam na płytach i aż jedną w tym katalogu namierzyłem - Dead Island 2. Jest w katalogu jeszcze jakaś pozycja, która się załapie na jakieś bajery związane z Prosiakiem?

O widzisz w to nie grałem, pobiorę sobie 

8 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

O widzisz w to nie grałem, pobiorę sobie 

Nie wiem czy sobie wmawiam czy nie ale odnoszę wrażenie, że grafika jakby kapkę ładniejsza niż na podstawowym PS5. Ale ogólnie gra dobrze działała i wyglądała wcześniej i to bez wyboru trybów - jakość czy wydajność. 

Nie bronie PSSR czy coś bo jeszcze nie mam PRO, ale oglądanie na youtube a widzieć coś Na Żywo to dwie inne sprawy. Kompresja itp.

Sam się o tym przekonałem. Oglądałem filmiki na youtubie o graniu na OLEDach i wydawało mi się, że jest fajnie, ale bez przesady... a później zaprosił mnie znajomy bo kupił LG C4 i miał PS5. No i jak zobaczyłem to na żywo to wyrwało mnie z papci:rotfl: i teraz sam będę ogarniał PS5 PRO + LG G4 77". To jest inny wymiar grania. Świetny TV robi MEGA różnicę.

P.S. no i wiele osóby ogląda dziś wiele materiałów na smartfonach a co innego odpalić np. grę na TV 65". Zaraz widać detale i docenia się dodatkową moc konsoli.

6 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Jak dla mnie największa różnica to brak napędu więc wszystko co mam na płytach odpada, chciałem skończyć zero dawn ale już go nie ma w plusie :Ezawsze miałem łeb do interesów 

A nie o to chodzi w płytach że jak ograsz to opychasz?:E

6 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Wątku Rtx 40xx nie śledziłeś?:hihot:

Bardziej szczegółowe informacje o nowej konsoli sony playstation 5 pro, źródło: https://www.youtube.com/watch?v=9dNI3QynduY

Sony PlayStation 5 Pro
Wersja premierowa 07.11.2024
Model płyty głównej - VSM-010
Procesor - 100-000000735

Wymiary procesora - 24mm x 10mm

Ciekły metal nałożony na rdzeń procesora.

Grubość laminatu płyty głównej 1.45mm

W środku 9 warstwowy laminat.
Rezystancja Procesora na 7 fazach zasilania - 0.49KΩ

Oddzielna pojedyncza sekcja nad - 10.70KΩ
DrMos od zasilania procesora - PMC41430
Przetwornica procesora? - ON NCP 252161
Kostka z Biosem Rezystancja - 7.8KΩ
Kość z biosem - Winbond 25Q16JVNIM
Mostek - SIE CXD90069GG
Kontroler dysku - SIE CXD90070GG
Pamięci ram (8 kostek) GDDR6 - Samsung K4ZAF325BC-SC20
Dodatkowa pomocnicza pamięć ram (1 kostka) - SKhynix H5CG46AGBD
Za złączem rj-45 - LinkCom LAN3209 k2417C-53G
Przetwornica od procesora, zarządza wszystkimi fazami - Infineon XDPE14286A
Moduł wifi - J20H106 Rev. 1.0
Transmiter od hdmi - NUVOTON MN864739
Kontroler od usb typ C - VL181 V29E3 0B247 - Dziwnie podpisany.
Inny po lewej stronie od usb? - W2347 60RDW1F - Dziwnie podpisany.
Przetwornica blisko pamięci ram - RT5127 GQW AHRY2

Zasilacz model ADP-420DR 12V 35A = 420W

sony.jpg

Edytowane przez Pawcio

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

A nie o to chodzi w płytach że jak ograsz to opychasz?:E

No właśnie o to, tyle, że teraz to sobie mogę co najwyżej na pudełka popatrzeć. Ceny w PS store mnie przerażają a z plusa nie ma nic za bardzo w co bym chciał zagrać, myslalem, że tam więcej fajnych gierek jest. 

43 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

myslalem, że tam więcej fajnych gierek jest.

Starzy wyjadacze za bardzo nie maja co szukac i w usludze Sony i Xbox. Mimo wszystko dla siebie wiecej znajduje w playstation premium niz w xbox ultimate. Fakt, ze zaraz wychodzi w GP Stalker 2 i MFS2024, ale tak to same kurczaki wpadaja. 

Po odebraniu prosiaka zabieram sie za TLoU part 1, ktore wpadlo do abonamentu w październiku. Dodatku Left Behind bez bicia przyznaje, ze nie ogralem. Zobacze jeszcze raz jak wyglada demo Stellar Blade, bo z dwóch darmowych godzin zostało mi jeszcze z 40min. Wleci Final Fantasy 7 Remake i na razie starczy, nie ogralem na zwyklej PS5, bo mydlo bylo.

Edytowane przez DżonyBi

Ktos tutal zapytal czy warto wymienic fat'a na PRO, odpowidz brzmi, nie. I to bardzo nie. 

Od wczoraj "walcze" z nia i szczerze na chwile obecna jestem w 70% przekonany, zeby ja odeslac i zostac z fatem, mam odczucia, ze kupilem wybrakowany produkt, gdybym jeszcze mogl ten naped kupic to pewnie by tak zle nie bylo, ale na chwile obecna jest mega srednio. Ceny w PS store mnie wywalily z butow i podjalem decyzje zeby dzisiaj jeszcze wymienic okablowanie PC-TV i sprobowac odpalic kilka gierek, bo cos czuje, ze DLSS quality zrobi mi duzo lepszy i stabilniejszy klatkarz niz ten PS. 

Tak wiec TL/DR- dla posiadacza fata, ktory nie ma napedu do PRO wymiana to fail. 

• Thanks 1
  • Upvote 1

34 minuty temu, azgan napisał(a):

To miała być konsola dla "#nikogo" w dodatku #co tak drogo?" a kupują ją "wszyscy" 🤭😉

Dla mnie nadal to zakup bezsensowny. 😏 Nowy sprzęt nie ma za wiele do zaoferowania, ale cena - jaka by nie była - nie jest tutaj mimo wszystko wielką barierą. Sporo osób puszcza lub już puściło fata, więc na dzień dobry koszt spada nawet o minimum 40%. Albo i więcej.

Dla gracza który siedzi głównie na konsoli, wybór jest prosty. Ludzie kładą 2.4k bez zająknięcia na nowy procesor, więc nikogo dziwić to nie powinno. Ja mimo wszystko nie mam zamiaru wspierać praktyk Sony, zwłaszcza w kwestii braku napędu czy choćby jakiegoś bundla z nim. Znajomy ma pokaźną kolekcję gier w pudełkach i też sobie podarował, próbując kupić napęd przez ostatnie 3 dni (Empik mu anulował zamówienie). 

Teraz, DżonyBi napisał(a):

Starzy wyjadacze za bardzo nie maja co szukac i w usludze Sony i Xbox. Mimo wszystko dla siebie wiecej znajduje w playstation premium niz w xbox ultimate. Fakt, ze zaraz wychodzi w GP Stalker 2 i MFS2024, ale tak to same kurczaki wpadaja. 

Po odebraniu prosiaka zabieram sie za TLoU part 1, ktore wpadlo do abonamentu w październiku. Dodatku Left Behind bez bicia przyznaje, ze nie ogralem. Zobacze jeszcze raz jak wyglada demo Stellar Blade. Bo z dwóch darmowych godzin zostało mi jeszcze z 40min. Wleci Final Fantasy 7 Remake i na razie starczy. 

No wlasnie, tak to wyglada, ze na tym pleju nie ma system sellerow. Brakuje mi nie wiem, powiedzmy 5 tytulow, ktore sa i beda tylko na konsoli a nie zagranie w nie to straszna strata. Tutaj jednej takiej gry nie ma, wszystko w dodatku krojone jeszcze pod PS4. Strasznie sie zawiedziony. Na cale szczescie, moge to oddac :E

11 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Bierz, masz TV 4k, telewizor będzie się nudzić, chyba nie po to masz TV, by sobie stało bez odpowiedniej konsoli :E

Więc która opcja wygrywa? :bujawka:

Nie nudzi się 😁, mam z tyłu za TV podpięte PC z RTX4080

+ pady od XSX/PS5 i praktycznie te same gry co na pleju z wyjątkiem Gran Turismo 7, Final Fantasy VII Rebirth, Stellar Blade oraz Astro Bota 😉

No u mnie odwrotu juz nie ma. Sprzedalem slima za 2k, wiec te 1.5k przeboleje. Fakt, ze napedu nie ma, ale zostalo mi klika miechow premium, wiec na razie mam co robic. W sumie to zaczyna mi sie robic gorka gier do ogrania. PS5 jest uzupelnieniem, bo gram glownie na PC. Klikanascie lat temu mialem faze, ze po co mi PC, wtedy jak kupilem PS3 i zaczely wlatywac hiciory jeden po drugim, potem PS4. PCta wtedy zaniedbalem na maksa, ale wrocilem na wlasciwy tor :)

19 minut temu, Vulc napisał(a):

Dla gracza który siedzi głównie na konsoli, wybór jest prosty. Ludzie kładą 2.4k bez zająknięcia na nowy procesor, więc nikogo dziwić to nie powinno. Ja mimo wszystko nie mam zamiaru wspierać praktyk Sony, zwłaszcza w kwestii braku napędu czy choćby jakiegoś bundla z nim. Znajomy ma pokaźną kolekcję gier w pudełkach i też sobie podarował, próbując kupić napęd przez ostatnie 3 dni (Empik mu anulował zamówienie). 

To jest chyba wlasnie sprzet dla takich ludzi, ja mam zamiar odeslac pro i kasa ktora byla na niego pojdzie na AMD 9800x3d chyba. 

2 minuty temu, azgan napisał(a):

Teraz jest i będzie w co grać ale to nie dzięki Sony 😉

- Dragon Age The Veilguard 

- S.T.A.L.K.E.R 2

- Kingdom Come Deliverance 2

Wez sie zlituj, homo parade odpalac w domu :E

10 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

Zamówienie masz gotowe do odbioru, lada moment jak odbierzesz i wtedy o tym poinformujesz i napiszesz - dobra tak kusiliście, że namówiliście mnie :E

Nie mam za bardzo po co odbierać bo nie ma za bardzo w co grać na tej konsoli 😉. Dla nowego Astro Bota nie kupię :E

38 minut temu, azgan napisał(a):

Teraz jest i będzie w co grać ale to nie dzięki Sony 😉

- Dragon Age The Veilguard 

- S.T.A.L.K.E.R 2

- Kingdom Come Deliverance 2

Indiana Panie Indiana jeszcze 😆 Kusi box na series x, ale chcąc się pozbywać xboxa i przesiadać na PC w zimie, nie wiem czy jest sens.