Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

59 minut temu, ronaldo864 napisał(a):

Co to do wuja ma być na Ps5 pro największe mydło !! Partacze z Ubisoft w pełnej krasie .

Polecam omijac szerokim lukiem ten kanal, gosc nie dosc ze wprowadza w blad to nie potrafi podpisywac odpowiednio filmow  robi babole.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ronaldo864 napisał(a):

PSSR niestety wygląda słabo w wielu grach i powoduje straszne artefakty np. w Sillent Hill 2.
Do jakości Dlss to są lata świetlne.

Wiele osob w tym Ty nie odroznia jednej podstawowej rzeczy i nie pisze tego,zeby bronic PSRR tylko sa pewne kwestie, ktore trzeba poruszyc.

Po pierwsze PSSR powinien byc natywnie implementowany w konkretnej grze i tutaj jakosc jest zadowalajaca, a wrecz bardzo dobra i tutaj jakosc potrafi zblizac sie do DLSS o czym mowilo DF.

Po drugie nie powinna miec miejsce sytuacja, ze gra bez natywnej implementacji PSSR odpala PSSR, tak tutaj mamy ta ciemna strone gdzie wszystko wyglada po prostu zle. Takie gry powinny odpalac stare renderowanie na PROsiaku czyli klasycznie po staremu, dopiero po wzdrozeniu kompletnej latki powinien byc dodatowy tryb dla PROz mozliwoscia odpalania nadal statychtrybow i takim przykladem jest TLOU1. W takim Rachet czy Spiderman mamy narzucone z gory tylko nowe tryby.

Gdyby trzymac sie tych prostych zasad co jak widac jest nadal trudne dla sony to nie byloby wokol tego takich rozbieznosci w jakosci oraz tego co ludzie mowi czyli jedni chwala PSSR, a inni krytykuja.  A jesli gra odpala PSSR w grze ktora nie dostala latki jako glowny rendering bez zrewidowania jakosci przez deweloperow to takich kiepskich przypadkow bedzie poki co sporo co potwierdza chociazby przypadek wspomnianego SH2.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano

Wszystko do zagrania na PS4 (w moim przypadku). Przez te cyrki z napędami raczej na pewno nie ma co liczyć na jakieś promo slimów w tym roku, więc zaległe trzy exy na krzyż pewnie machnę na nieśmiertelnej Czwórce.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Wiele osob w tym Ty nie odroznia jednej podstawowej rzeczy i nie pisze tego,zeby bronic PSRR tylko sa pewne kwestie, ktore trzeba poruszyc.

Po pierwsze PSSR powinien byc natywnie implementowany w konkretnej grze i tutaj jakosc jest zadowalajaca, a wrecz bardzo dobra i tutaj jakosc potrafi zblizac sie do DLSS o czym mowilo DF.

Po drugie nie powinna miec miejsce sytuacja, ze gra bez natywnej implementacji PSSR odpala PSSR, tak tutaj mamy ta ciemna strone gdzie wszystko wyglada po prostu zle. Takie gry powinny odpalac stare renderowanie na PROsiaku czyli klasycznie po staremu, dopiero po wzdrozeniu kompletnej latki powinien byc dodatowy tryb dla PROz mozliwoscia odpalania nadal statychtrybow i takim przykladem jest TLOU1. W takim Rachet czy Spiderman mamy narzucone z gory tylko nowe tryby.

Gdyby trzymac sie tych prostych zasad co jak widac jest nadal trudne dla sony to nie byloby wokol tego takich rozbieznosci w jakosci oraz tego co ludzie mowi czyli jedni chwala PSSR, a inni krytykuja.  A jesli gra odpala PSSR w grze ktora nie dostala latki jako glowny rendering bez zrewidowania jakosci przez deweloperow to takich kiepskich przypadkow bedzie poki co sporo co potwierdza chociazby przypadek wspomnianego SH2.

Widać , że implementacja PSSR nie jest łatwa i nawet w grze pokazowej jak Spider Man 2 występują problemy i bugi graficzne . Dlss w pierwszej wersji miał również bugi i glitche wymagające poprawy . 

Edytowane przez ronaldo864
Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Slimy z napędami są normalnie dostępne. Ja stawiam, że Sony na tego BFa da jakąś promkę dla pobudzenia sprzedaży. Pewnie niedużą, ale coś tam powinno być.

Za szybko. Obstawiam styczeń.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie będą promocyjne bundle, jakieś promki typu 50 za kazde wydane 500 (lub 100za1000) w postaci vouchera na kolejne zakupy. Nawet była już taka promka w MM na Pro jeszcze w przedsprzedaży. Na "Bank friday" bedzie pewnie oferta "pierwsza rata gratis". Raczej bez szału, obniżka ceny max 10%. Ceny slima w dużych marketach już podskoczyły. Szykują się na "Fake friday".

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Samo się nic nie zrobi jak nie będzie dobrej implementacji po stronie Deva to tutaj żadne cuda nie pomogą. Przypomnijcie sobie np. The Last of Us Part I Remake i jak tam wyglądało DLSS na premierę wersji PC 🤭

Opublikowano
12 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Pewnie będą promocyjne bundle, jakieś promki typu 50 za kazde wydane 500 (lub 100za1000) w postaci vouchera na kolejne zakupy. Nawet była już taka promka w MM na Pro jeszcze w przedsprzedaży. Na "Bank friday" bedzie pewnie oferta "pierwsza rata gratis". Raczej bez szału, obniżka ceny max 10%. Ceny slima w dużych marketach już podskoczyły. Szykują się na "Fake friday".

Te promki za wydajny hajs to sklepy same z siebie organizują.

W DE PS5 slim disc w większości sklepów ma MSRP czyli 549e, w części sklepów są promocje i do wyrwania za 499-510e. Na Bfa stawiam, że dadzą te 449-459 na takim np. Amazonie. Czyli ~2k pln

Opublikowano (edytowane)

Zobaczymy.. Zauważyłem, że w Polsce na black friday najlepsze promocje do tej pory robiło allegro. Na pepper można sobie prześledzić historyczne promocje.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
1 godzinę temu, ronaldo864 napisał(a):

Widać , że implementacja PSSR nie jest łatwa i nawet w grze pokazowej jak Spider Man 2 występują problemy i bugi graficzne . Dlss w pierwszej wersji miał również bugi i glitche wymagające poprawy . 

Flickering na siatkach dzis to tylko DLSS dobrze ogarnia :D Nawet FSR 3.1 ma z tym problem dzis.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim mam nooberskie pytanie straszne, ale dla mnie ważne. Kupiłem pro i napęd i jeszcze do tego dodatkowy SSD i teraz tak. Jeden Rabin mówi tak, a drugi siak, czyli że po prostu na świeżaka wyjąć z pudełka i włożyć napęd optyczny i SSDka i koniec. Drugi Rabin mówi, żeby nie... na Reddicie to jakieś kosmiczne poradniki na wiele akapitów nic nie rozstrzygające.

Na chłopski rozum to tak odpakowałem na razie konsolę i ją podłączyłem żeby sprawdzić czy działa out-of-the-box. Zalogowałem się na moje konto i zrobiłem wszystkie updejty.
No i teraz tak czy mam

1. odpiąć konsolę od zasilania połozyć na stole zdjąć tę pokrywę i naraz zainstalować i napę BD oraz dysk SSD czy

2.  Zainstalować np. tylko SSD znowu zamknąć pokrywę ;) podłączyć do prądu i sprawdzić czy działa.
3. Operację powtórzyć ale z dyskiem BluRay.

Ja wiem, że mój post to kupa śmiechu z przewagą tego pierwszego, ale naprawdę mam zagwozdkę z tym tematem.

Edytowane przez kropidlak78
Opublikowano
24 minuty temu, kropidlak78 napisał(a):

Ja wiem, że mój post to kupa śmiechu z przewagą tego pierwszego, ale naprawdę mam zagwozdkę z tym tematem.

Dlaczego? Po to jest forum, żeby pytać, nawet o podstawowe rzeczy. Nie wiem jakie poradniki czytałeś na Reddicie, aż spojrzałem - pisze się to samo co sam bym zrobił. Najpierw pierwsza inicjacja konsoli, podłączenie do sieci, wymagane updejty. Jak już jesteś na czysto, wrzucasz napęd i dysk.

• Upvote 3
Opublikowano
12 minut temu, Vulc napisał(a):

Dlaczego? Po to jest forum, żeby pytać, nawet o podstawowe rzeczy. Nie wiem jakie poradniki czytałeś na Reddicie, aż spojrzałem - pisze się to samo co sam bym zrobił. Najpierw pierwsza inicjacja konsoli, podłączenie do sieci, wymagane updejty. Jak już jesteś na czysto, wrzucasz napęd i dysk.

No tak, ale jak napisałem wyżej intryguje mnie, czy konsola nie zgłupieje jak jednocześnie zapodam mu dwa upgrejdy :D

Opublikowano
17 minut temu, kropidlak78 napisał(a):

No tak, ale jak napisałem wyżej intryguje mnie, czy konsola nie zgłupieje jak jednocześnie zapodam mu dwa upgrejdy :D

Zawsze możesz spróbować, jak coś nie zabangla to jest jeszcze opcja resetu do ustawień fabrycznych tak jakbyś ją dopiero wyjął z pudełka 😉