Kowal_ 33 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 12 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Dzieki za dyskusje. Nareszcie. Darujcie sobie już ten spam razem z @voltq To jest temat o PS5/Pro, nikt tu nie ma ochoty oglądać części do złożenia PC bo nie tego dotyczy ten temat. 1 1
Jaycob 87 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 21 minut temu, lukadd napisał(a): Na szczęście do PC da się niemal każdego pada podłączyć Ja teraz się bawię 8Bitdo Ultimate 2.4G z Hall-effect i jak na razie świetnie to lata No tak, ale ja lubię te bajery w DualSense. Haptyka dla mnie robi robotę w niektórych tytułach. W ostatnim Astro to jest mistrzostwo świata! Szkoda, że na PC trochę trzeba pokombinować, aby wszystko dobrze działało. Lepiej lata niż ten z XS? Edytowane 6 godzin temu przez Jaycob 1
lukadd 128 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Wstępnie mi się bardziej podoba od xboxowego. Ja na tym padzie od PS5 wyłączałem te haptyczne triggery przeważnie bo mnie denerwowały 2 1
Stjepan 155 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) DualSense Edge razy dwa ktoś ma do PS5Pro? Edytowane 6 godzin temu przez Stjepan 2 1
lukadd 128 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Nie wiem czy choć jednego ma ktoś z forum. Nie pamiętam, aby ktokolwiek się chwalił 1
Spychcio 102 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jak dla mnie prywatnie to składanie PC o wydajności PS5 PRO lub trochę mocniejszego totalnie mija się z celem. Jak budować PC to faktycznie znacznie mocniejszego bo inaczej szkoda mojego czasu. Moje minimum to RTX4080/5070Ti. 2
Qrdello 55 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Oto moja propozycja za 4605zl z windowsem, koszyk z xkom. Gdyby pogrzebac w necie to pewnie szlo by 200-300zl zaoszczedzic. - 249zl W11 home oem - 585zl Lexar 1tb NM620 - 269zl Lexar 16gb 3600mhz 18CL - 175zl Gigabyte RX 7700xt Gaming OC - 1959zl Ryzen 5 5600 - 519zl MSI MAG 650w 80 plus bronze - 279zl Aorus b550m elite - 435zl Fera 5 - 135zl Brak wifi7 i gorszy dysk ale za to wydajniejszy procesor, jest tez opcja na 4060ti 16gb od gainwarda za 1899zl. Nalezaloby doliczyc 200zl na mysz i klawiature. Razem 4805zl. Płyta główna bez wifi/bt - trzeba dokupić osobno sieciówkę - licz za coś rozsądnego kolejną stówkę. Solid ma tylko jeden wyciągający wentylator - trzeba chociaż dwa doliczyć - 80zł Wrzuciłeś tb dysk o możliwościach 3x słabszych niż to co w PS5. Realnie więc trzeba kolejne 2 stówki doliczyć, bo ten się zapcha w 5 min i trzeba będzie kupić kolejny, równie drogi. Brak przynajmniej przywoitych peryferiów - kolejne 150zł Brak pada - 250+ Summa summarum brakuje Ci tak na lekko 780zł. Przemilczam zupełnie wizję wkładania w tego kompa 4060ti, bo to najmniej opłacalna karta w historii ludzkości. I wciąż lekko wstydziłbym się postawić coś takiego w salonie pod TV tam to tylko jakiś na prawdę ładny SFF by się sprawdził, ale to już na start + 1500, bo micro ITX+ obudowa+zasilacz za darmo nie są Generalnie można sobie wystawić w kierunku takich pomysłów. Porządny, chłodny i cichy PC musi być zbudowany z odpowiednich gratów i w odpowiedniej obudowie. Mam w swojej jaskini zawieszony TV nad głową i wiem co mówię. Generalne mój sff z salonu jest o wydajności +/- ps5 pro i 100x wolę odpalać na tym drugim gry, bo co mi z tego że pecet jest szybszy skoro odpalenie na nim gry to cała procedura. Próbowałeś kiedyś na szybko pod wpływem odpalić np Fifę na PC, żeby ze szwagrem pograć? Masakra z launcherami i updatami, parowaniem dwóch padów. A na playku czy xboxie - 2 minuty i gramy. Takie porównywanie jest z doopska co do zasady. Edytowane 6 godzin temu przez Qrdello 1
RTXnietylko4060tiUSER 42 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) @Qrdello Juz bez przesady. Co z tego ze dodam szybszy dysk skoro to praktycznie nic nie zmieni w grach, lepiej miec szybszy proc niz to co w PS5. BT + pad od xboxa i ewentualnie 2 wentylatory to 350zl i na tym bym zamknal sprawe czyli 5200zl, mozna smialo i komfortowo pykac we wszystkie gry. Zreszta czego bym nie zaproponowal ponizej 6-7k to nie bedziesz zadowolony bo nie bedzie pasowac pod narracje. Koncze temat i prosze mnie juz nie wywolywac do tablicy, milego grania. Edytowane 6 godzin temu przez RTXnietylko4060tiUSER 1
Qrdello 55 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Oczywiście, że tak bo składamy porównywalną kompletną konfigurację, a nie tniemy zakręty tam gdzie nasza narracja ma się zgadzać. Dysk nie musi byc szybszy. ma miec 2tb i być zbliżony wydajnością. Ciekawe, że jak ta insza narracja okazuje się punktować Waszą, to teraz nie wywołujmy się to tablicy BT+pad od xboxa i 2 wentylatory do 350zł GDZIE PODLINKUJ - a jak podepniesz swojego kompa do sieci 10m kabla przez cały salon ? Edytowane 6 godzin temu przez Qrdello 1
azgan 255 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 27 minut temu, Spychcio napisał(a): Jak dla mnie prywatnie to składanie PC o wydajności PS5 PRO lub trochę mocniejszego totalnie mija się z celem. Jak budować PC to faktycznie znacznie mocniejszego bo inaczej szkoda mojego czasu. Moje minimum to RTX4080/5070Ti. Przynajmniej dyskusja została ograniczona do PS5 PRO a PC bo XBOX dzisiaj wygląda tak 🤭 I wychodzi że wszyscy mamy XBOX'y 😉 1 3 1
RTXnietylko4060tiUSER 42 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) @Qrdello BT Tp link UB500 49zl w ME, 2x stratus 60zl w ME, xbox pad 219zl morele, lacznie 328zl. Mam router w salonie, obok TV. Edytowane 5 godzin temu przez RTXnietylko4060tiUSER
Qrdello 55 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) UB500: Tanie do wszystkiego znaczy lipa do wszystkiego mam takiego dongle'a , nie polecam. Edytowane 5 godzin temu przez Qrdello
RTXnietylko4060tiUSER 42 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) @Qrdello Ja uzywam z tym BT, trzeba wylaczyc bt w urzadzeniach w zasiegu i wtedy nie przerywa. Doradzil mi to jeden z uzytkownikow forum i faktycznie sie sprawdzilo. Edytowane 5 godzin temu przez RTXnietylko4060tiUSER
Qrdello 55 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Bosko, wyłącz Żono sobie słuchawki bo chcę pograć na TV 1
Jaycob 87 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 15 minut temu, azgan napisał(a): I wychodzi że wszyscy mamy XBOX'y 1 2
RTXnietylko4060tiUSER 42 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) @Qrdello No coz, nie kazdy ma zone ktora korzysta ze sluchawek BT. Uzywam i sobie chwale, spelnia swoja role. Edytowane 5 godzin temu przez RTXnietylko4060tiUSER
azgan 255 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Godzinę temu, Stjepan napisał(a): DualSense Edge razy dwa ktoś ma do PS5Pro? Tylko się utwierdziłem w temacie że dobrze zrobiłem nie odbierając swojego PS5 PRO. Kolejna osoba, kolejny materiał a praktycznie wszyscy mówią podobnie 😉 4
damiank 5 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, azgan napisał(a): Dziwne że nie wyciagleli wniosków z PS4 PRO i praktycznie jest powtórka z tego co mieliśmy tylko że tam PRO Station 4 kosztowało 1799 zł z napędem a prosiak 5 już 3499 zł bez napędu 🤭 Jakich wniosków? Na PS4 Pro nie było żadnych bonusów dla gier bez patchy. Dopiero później dodali boost mode ale to tylko zwiększenie zegarów które ledwo cokolwiek dawało. Tutaj bez żadnych patchy masz 30% przyrostu. Z patchami będzie więcej. 2
DżonyBi 102 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nasi się pocą w recenzjach, a tymczasem. W Japonii sprzedano 78 086 egzemplarzy konsoli Playstation 5 Pro, która jest najlepiej sprzedającą się konsolą w tym tygodniu. Dla porównania, jest to około 20% więcej sprzedaży niż w przypadku PS4 Pro w momencie premiery ( 65 194 sztuk ) przy cenie ponad dwukrotnie wyższej (45 000 jenów w porównaniu do 120 000 jenów). https://www.gematsu.com/2024/11/famitsu-sales-11-4-24-11-10-24 1
Kadajo 250 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Dość ciekawe, ale kiepsko to świadczy o przyszłości rynku konsol, nie dość ze stracicie całkowicie płyty to jeszcze nowa konsola to będzie wydatek pewnie 6k. 2 1
azgan 255 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, damiank napisał(a): Jakich wniosków? Na PS4 Pro nie było żadnych bonusów dla gier bez patchy. Dopiero później dodali boost mode ale to tylko zwiększenie zegarów które ledwo cokolwiek dawało. Tutaj bez żadnych patchy masz 30% przyrostu. Z patchami będzie więcej. Gdybyś przeczytał artykuł na głównej to byś się dowiedział jakich
voltq 126 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @DżonyBi smutna wiadomość konsola bez napędu i z podstawka za 1zł która jest ośmieszeniem dla sony , są jakieś statystki jak to wygląda w Polsce? bo ja mam tylko informacje od znajomych którzy pracują w marketach
azgan 255 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Dość ciekawe, ale kiepsko to świadczy o przyszłości rynku konsol, nie dość ze stracicie całkowicie płyty to jeszcze nowa konsola to będzie wydatek pewnie 6k. Plus powolne wymuszenie przejścia na full digital za full price i zakupy tylko w PlayStation Store z cenami jakie sobie ustali Sony
damiank 5 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, azgan napisał(a): Gdybyś przeczytał artykuł na głównej to byś się dowiedział jakich A do czego ja się niby odnosiłem? Funkcja Game Boost, zapowiadana jako dająca do 45% wzrost wydajności, w rzeczywistości oferuje jedynie 30%–35% poprawy w grach, które nie otrzymały dedykowanej aktualizacji PS5 Pro Enhanced Patch. Gry takie jak God of War Ragnarok oraz Final Fantasy VII Rebirth pokazują znaczące ulepszenia wizualne i wydajnościowe, co sugeruje, że potencjał konsoli jest w pełni wykorzystany tylko w przypadku tytułów z dedykowanymi łatkami.
Rekomendowane odpowiedzi