Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, azgan napisał(a):

No i co z tego skoro spadki dalej takie same.. wystarczy odpalic jednego z pierwszych bossów bodajże Pieta- kiedy rzuca te świecące miecze i masz ogromne spadki klatek. 

W Alan Wake jeszcze gorzej to wygląda 

Screenshot-20241115-220329-You-Tube.jpg

Edytowane przez dawidoxx
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

@Elvis79 realna cena napędu to 500-600 zł , płacić 1200 zł to szaleństwo, a podstawka skoro niczym się nie różni to jaki jest sens płacić 140 zł kiedy można 16 zł ? 

Bundle w cenie 3999 zł konsola z napędem mnie zainteresuje a podstawkę już będę miał na przyszłość 

Po prostu bez napędu nie kupię 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, voltq napisał(a):

@Elvis79 realna cena napędu to 500-600 zł , płacić 1200 zł to szaleństwo, a podstawka skoro niczym się nie różni to jaki jest sens płacić 140 zł kiedy można 16 zł ? 

Bundle w cenie 3999 zł konsola z napędem mnie zainteresuje a podstawkę już będę miał na przyszłość 

Po prostu bez napędu nie kupię 

Dla mnie realna(akceptowalna) cena Pro z napędem to 3tys max :Up_to_s:

Edytowane przez Elvis79
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Ja cały czas liczę na to, że elektromarkety chomikują te napędy żeby przed świętami wypuścić zestawy z napędem licząc na to, że będzie więcej zainteresowanych. No bo nie chce mi się wierzyć, że ich cały czas nie ma. 

Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

No i co z tego skoro spadki dalej takie same.. wystarczy odpalic jednego z pierwszych bossów bodajże Pieta- kiedy rzuca te świecące miecze i masz ogromne spadki klatek. 

W Alan Wake jeszcze gorzej to wygląda

Wyobraźcie sobie, że kupujecie do PC nowe GPU i otrzymujecie taki wynik przyrostu wydajności.
I jeszcze w odpowiedzi słyszycie ze bedzie lepiej jak gra otrzyma specjalnego patcha, jeśli wogle.

:E

image.thumb.png.613bc9dac1dcbdd5ed8c77bc59b294bb.png

:smiech:

• Haha 4
Opublikowano
31 minut temu, Geble napisał(a):

Ja cały czas liczę na to, że elektromarkety chomikują te napędy żeby przed świętami wypuścić zestawy z napędem licząc na to, że będzie więcej zainteresowanych. No bo nie chce mi się wierzyć, że ich cały czas nie ma. 

Może nie być bo Sony chce je ubić i ma je w dupie :faja:

Opublikowano
13 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Wyobraźcie sobie, że kupujecie do PC nowe GPU i otrzymujecie taki wynik przyrostu wydajności.
I jeszcze w odpowiedzi słyszycie ze bedzie lepiej jak gra otrzyma specjalnego patcha, jeśli wogle.

:E

:smiech:

Co nie zmienia faktu że za te 3500zł taka "przystawka" pod TV to bardzo fajna opcja zwłaszcza że PC w tej cenie to będzie totalny ziemniak. Na te 2 lata grania powinno wystarczyć a później Upgrade platformy na PS6 o ile cena nie wyrwie z butów 🤭. Inna kwestia to czy ktoś podczas normalnego użytkowania zwróci w ogóle na to uwagę bez robienia zooma +300% i zestawiania obok siebie platformy z różnymi ustawieniami 😉?

Opublikowano

Niby tak, ale kto powiedział ze PC ZAWSZE trzeba składać od ZERA ?

Kiedy ostatni raz składaliście PC OD ZERA. Bo ja nawet nie pamiętam.

GPU to najczęściej wymieniany komponent a cala platforma (tj. CPU, mobo, RAM) to praktycznie wymienia się tak często jak generacja samych konsol, a nawet czasem rzadziej.

Więc tak naprawdę realnym wydatkiem prawie zawsze jest tylko GPU.
O peryferiach jak myszka, klawiatura, pad czy monitor to już w ogóle nie wspomnę, bo to u niektórych i po 10 lat stoi.

A tu ciągle słyszę ze jak PC to trzeba zawsze liczyć wszytko.

Jak kupujesz nowa konsole to z nią zawsze tez kupujesz nowy TV ?

;)

Opublikowano

O konsoli też można tak napisać. Sprzedajesz starą i robisz dokładkę. W moim przypadku 1500zł do Pro. Jak sobie tak patrzę na swoich kuzynów i znajomych to mało kto ma teraz pc-ta w domu. Przeważnie jakiś laptop lub dodatkowo konsola wlasnie za telewizorem. Dla nas PC wydaje sie normalka, ale nie grzeszy on popularnoscia w polskich domach.

Opublikowano

Ale właśnie o to chodzi.

Ja nie mowie o sytuacjach ze ktoś przeskakuje z konsoli na PC lub vice versa tylko podejściu praktycznym dla obydwu użytkowników tych platform.

Tak samo przecież PCMR jak zmienia bebechy to stare sprzedaje. ;)

Opublikowano (edytowane)

To teraz pytanie ile wydasz na PC w przeciagu jednej generacji konsoli. PC to droższy interes z której strony by nie patrzeć. Owszem na PC dostaniej trochę więcej jakości, ale jak ktoś gra kilka metrów od TV, a jeszcze dajmy na to 55" to mu nie robi takiej różnicy. 

Edytowane przez DżonyBi