Gronek31 12 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Wpadłem tu, że może lepiej zapytam, żeby za tanio nie sprzedać. Jak myślicie czy 2000zł do dużo czy mało za PS5 FAT z napędem, 2 Padami z czego czarny z 2 rewizji a biały z 5 rewizji(bo to ten co mi z Pro razem przyszedł) do tego 4 gry dorzucam, co prawda może jak ktoś nie grał to jeszcze popyka, a jak nie to najwyżej je osobno popchnę. Konsolę mam z tych jeszcze blisko premierowych wydań bo z lutego 2021. Konsola i Pady igła bo ja pedantycznie podchodzę do sprzętu, nawet analogii mają nie wytarte gumki bo używam dodatkowych ochronnych nakładek. 1
ODIN85 268 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wystaw za 2300 a jak ktoś spyta o cenę ostateczną to pisz 2200 1
voltq 141 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wystaw licytacje od złotówki i zobaczysz ile dostaniesz @Gronek31
Gronek31 12 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ja na OLX wystawiam, a tam licytacji to nie ma chyba, a tym bardziej z tym to lipa bo może dojdzie do 1500zł i ktoś kupi, nie wiem jak to dokładnie działa. Więc raczej dam tak ciut wyżej i najwyżej będę miał z czego schodzić przy negocjacjach. A za same też te konkretne gierki nawet w jakiś skupach gier dostałbym 250zł jak sprawdzałem. Edytowane 2 godziny temu przez Gronek31
Qrdello 70 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Gronek31 Powinno pójść, ja podobny config sprzedałem z jednym padem i 2 grami za 1950zł, więc 2200-2100 za taki zestaw jak Twój z drugim padem to wcale nie jest tak dużo. Same pady, nawet używane, to 3 stówy min. 2 godziny temu, kanon7 napisał(a): Teraz dostaliśmy drugiego gniota w postaci PS5 Pro - brak podstawki (pionowej) w zestawie - cena w kosmos - miało być 60 fps w każdej grze, (Mark Cerny, brak wyboru) a nadal mamy 30 fps - brak NOWYCH tytułów które by pokazały moc Pro Sony pozazdrościło M$ popularności i dyskusji w Xbox Series S, więc musieli sami coś odwalić, aby o PS5 Pro było głośno i jest głośno - po co ta podstawka? to tak samo jak z tą z FATa czy SLIMa - była w zestawie, tylko niewiele osób z niej korzystało i konsole stały bez niczego. - jak się robi upgrade i sprzedaje FATa czy SLIMa, wcale nie. Jak się kupuje drugą konsolę do FATa czy SLIMa - to też wyraźnie kogoś stać. A jak się nie kupuje, to po co marudzić? Idąc tym tropem 4090 też gniot, bo kosztuje 9k od zawsze do zawsze EDIT: sorry, teraz już prawie 11k 4090 - nie wiem czy w każdej, ale tam gdzie jest upgrade do wersji pro to jest 60 fps i wielkiego wstydu nie ma. A słowa Cernego, to polecam z interpretatorem sobie obgadać, co facet miał na myśli a tutaj masz ten brak 60 fps RE4 Comparison - tu się zgodzę, z grami bida ale to już gen Ta, porównuj konsolkę do 1080p sprzed 4 lat za 1200zł do konsoli z 2024 za 3,5k Edytowane 2 godziny temu przez Qrdello 1
DżonyBi 144 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) O co macie bol doopy tak naprawde?! Szczerze. Jak nie ma dla was gier, roznicy w obrazie i plynnosci, i napedu to wam ps pro niepotrzebne. W zasadzie zadna konsola Wam niepotrzebna. Ja wiem czego mi brakowalo w zwyklej ps5 i z ps5 pro to dostalem. Walkowane bylo juz o tych napedach i o tym, ze PSSR wymaga poprawek, ale juz teraz radzi sobie znacznie lepiej niz FSR. To dobrze rokuje. Jest juz natrzepane ponad 60 stron, a premiera miala miejsce w zeszlym tygodniu. Poczekajmy na rozwoj wydarzen, ale zrownywanie konsoli do series S to juz trollowanie w najczystrzej postaci, bo z gowna jakim jest series S śmietany nie bedzie, a Pro po obnizce (realnej) i po pojawieniu sie napedow moze stac sie najlepszym wyborem do wygodnego grania przed TV. Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi 2
Qrdello 70 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Otóż to, jak ktoś widział sens kupna to i tak kupił. Nienawidzę zaglądać komuś w portfel i tłumaczyć co powinien a czego nie robić, nigdy tego nikomu nie wykładam - a tutaj ewidentnie przytykami odnośnie ceny/napędu/gier/porównań do PC - niektórzy w taką historię brną. Od 60 stron Ostatecznie sprzęt obroni się sam, lub nie. Wszystko będzie uzależnione od sprzedaży i tego co SONY będzie wymuszać na developerach w kontekście wersji gier. Jeżeli np. na koniec tego genu zrobi z bazowej ps5 maszynkę do 30 fps a z pro do 60, to może się okazać że upgradów będzie więcej niż mogłoby się wydawać pierwotnie.
ODIN85 268 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Na koniec genu to obie będą 30fps 1 2
Qrdello 70 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Nie cieszyłbym się zbytnio, bo przy obecnych cenach gratów PC to by oznaczało, że za taki tam średniak do grania trzeba będzie z 10k wywalić żeby w 60 klatkach pograć płynnie. Tutaj ból rzyci jest przede wszystkim o UE5. Już UE4 potrafił kiepsko na AMDkach chodzić, a piątka z wszystkimi upgradami ubija nawet szybkie stacjonarki, nie mówiąc o konsolach. I tak sobie przypominam mętnie początki UE2 i UE3 na X360 i PS3 - i te piękne tragedie, które na tych silnikach wychodziły 1
ODIN85 268 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Za 4 lata średnia krajowa to będzie około 10k więc luzik
DżonyBi 144 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A RTX 6090 za 25k, wiec luzik, a nie czekaj..
maxmaster027 70 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): A RTX 6090 za 25k, wiec luzik, a nie czekaj.. Ta rok 2026, zmieniac GPU czy Auto 2
kanon7 63 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, Qrdello napisał(a): Jak się kupuje (…) to też wyraźnie kogoś stać. A jak się nie kupuje, to po co marudzić? Od samego początku chodzi że Pro jest ZA DROGIE (bez napędu). Idąc tokiem Twojego rozumowaniu, życzę Ci: - aby napędów już nie było - PS6 było w cenie 4xxx zł - gry były po 4xx zł - brak płyt, tylko cyfra Miłego płacenia. Edytowane 1 godzinę temu przez kanon7
Qrdello 70 Opublikowano 57 minut temu Autor Opublikowano 57 minut temu (edytowane) @kanon7 - jeżeli będę miał warunki do tego żeby grać, brak pudełek nie będzie dla mnie problemem - i tak prędzej czy później do tego dojdzie. - jw. - mam nadzieję, że przyjdzie z tym także wyraźny przeskok wydajności a nie przeniesienie gier w chmurę - już są? Od 369 czy 349zł do 400 niedaleko - powtarzasz się? Zresztą, ja o czym innym a Ty dalej żal w czterech myślnikach na koszty granie to hobby, nikt nikogo nie zmusza. Miłego robienia z siebie ofiary po raz n-ty. Edytowane 53 minuty temu przez Qrdello
kanon7 63 Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu 5 minut temu, Qrdello napisał(a): - już są? Od 369 czy 349zł do 400 niedaleko Z matematyki byłeś słaby. Kwota 4xx to 400-499 zł
Qrdello 70 Opublikowano 48 minut temu Autor Opublikowano 48 minut temu (edytowane) No tak, Pitagorasie, to także 400, i 401 a nie sprecyzowałeś aż tak wyraźnie że od razu 499 Najlepiej, żebyście wszystko koledzy za darmo dostali. Gry za darmo, windows za darmo, dostęp do neta za darmo :> Polska piękny kraj. PCLAB upadł, ale duch pozostał co niektórzy to powinni ze względu na ścisk rzyci mieć dożywotnie bany na fora internetowe. 60 stron spamu o kasie, i dalej wciskają swój kit. Edytowane 42 minuty temu przez Qrdello 1
Elvis79 20 Opublikowano 27 minut temu Opublikowano 27 minut temu 5 godzin temu, Kowal_ napisał(a): Miałeś już Alana, zmiękli 😉 Wukonga i Baldur3 także, ale to gry nie od Sony
DżonyBi 144 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu W 2020 roku ludzie kupowali PS5 po 3.5-4K od skalperów, w sklepach po 3-3.5k w beznesownych bundlach. Cena rynkowa odsprzedawanych rzeczy z tych bundli byla mizerna, bo kazdy chcial tego syfu sie pozbyc. Klienci dali zarobic Markom i Januszom. Zadek piecze teraz, ale o co kaman? Jest konsola dostepna w cenie jak w 2020 roku normalnie w skiepie. Luxus, a marudzenia nie ma konca. Za to, ze ludzie dali zarobic w tamtych czasach Januszom i Markom to za kare nie ma napedu 1
Qrdello 70 Opublikowano 12 minut temu Autor Opublikowano 12 minut temu Wtedy było SONY złe, bo konsol mało i skalperzy wykupili. Dzisiaj SONY złe, bo konsol dużo ale cena nawet dla skalperów mało ciekawa kiepskiej baletnicy... 1
Rekomendowane odpowiedzi