Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Chetnie zobaczylbym te roznice w nowych grach na UE5. Sony reklamuje PS5 PRO grami z PS4 ktore nie maja prawa zle dzialac na sprzecie wielokrotnie wydajniejszym %-)

UE5 to ubijaczka fps. Nie ma gry na konsolach na UE5 co by chodzily dobrze. Malo tego, na PC nawet ciezko znalesc taka gre co by na ultra+RT wszystko chulalo 60fps+.

Porownaj UE5 do Decimy. Taki Horizon FW smiga jak ta lala nawet na slabszych sprzetach.

Zreszta zobacz jak HFW dziala na....PS4, masakra jak to dobrze dziala na tak slabym sprzecie.

Jeszcze raz, UE5 to ubijaczka FPS. Mam nadzieje ze Redzi nie pozaluja odejscia od Red Engine.

Opublikowano
1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Nie trzeba lupy

Screenshot_20241124_204309_YouTube.jpg

Róznica jest tylko czy warto dopłacać tyle do PRO i kto gra tak, że zatrzymuje się żeby "podziwiać widoki", nie zatrzymasz sie tylko lecisz dalej to nawet nie zauważysz.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Elvis79 napisał(a):

zatrzymuje się żeby "podziwiać widoki"

Mozesz myslec, ze sciemniam, ale ja wlasnie tak robie, lubie czasem po prostu popatrzec. Niektóre gry sa tak bogate w szczegoly, ze przygladam sie co chwila. Jestem z tych co liżą kazda sciane. Lubie podziwiac wiodczki. Daje mi to poczucie wiekszej imersji. Gdybym w to nie wnikal to w zyciu nie kupilbym sobie 4090. Jak Ty przechodzisz gre w 20h to u mnie mozesz to pomnożyć x4.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Kadajo napisał(a):

Bez robienia zoomow lub wkładania łba do ekranu naprawdę ciężko jest zobaczyć te różnice 

Caly czas upierasz sie, ze nic nie widac. Wszystko co tu probuje napisac jest podwazane. Ja tez nie widze na tym skompresowanym obrazku roznicy. One wygladaja identycznie. Kompresja robi swoje. Moze komorka robmy jeszcze print screeny i porownujmy. W rzeczywistosci jest spora roznica, w trybie wydajnosci jest rozmydlenie obrazu. Sa sceny, ze widac to mniej, a sa takie, ze az razi. ZYWY OBRAZ ZOBACZYSZ TYLKO NA ZYWO. To jakis obled. Siedza tu wszyscy i porownuja skompresowane obrazeczki. Ja naprawde sie z tego wypisuje i prosze mnie nie wywolywac w dalszej dyskusji.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Sam mnie zacytowałeś i gdzie ja tam pisze ze nie widać różnicy :D

Napisałem ze ciężko ja zobaczyć. Kompresja tutaj aż tak nie pogarsza tej jakości.

Sam napisałeś, że siedzisz metr od 42" ekranu 4k co dla mnie już zaczyna być wkładaniem łba w ekran (bez urazy) dodatkowo wrzuciłeś ten ss

20241121_085918.jpg

Na który dobitnie widać jak mocno masz podbita ostrość obrazu z samej konsoli.
Nie czepiam się, to tylko moje spostrzeżenia.