Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Horizon jak najbardziej warto ograć. Gra jest bardzo przyjazna dla początkujących, można zacząć od krótkiego trybu safari, gdzie siedzi się na łódce i obserwuje maszyny.

GT7 tak samo powinno trafić do dzieci i dorosłych.

Do śledzenia gier na PSVR2 polecam kanał Without Parole na yt. W żaden sposób nie są powiązani z Sony i rzetelnie podchodzą do tematu.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

@ODIN85 Metro Awakening jest dobre (wygrało nawet nagrodę VR GOTY na Steam :E), ale to gra bardziej z segmentu AA. Jeśli nie będziesz traktował jej jak Metro Exodus to będziesz zadowolony. Tylko uważaj, bo są tam elementy horroru.

Opublikowano (edytowane)

Chciałem łączyć tytuły i ograć w kolejności a moje wymagania to zawsze 60 fps i polskie napisy tylko w resident origins nie ma tego 

Narazie i tak kończę KCD 1 na ps5 w 30 fps  1080p i detale ultra low gdzie wygląda to tragicznie jak wersja na switch ale chciałem przetestować jak to wygląda i przy okazji ukończę 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

No sprzęcik fajny. Jest fun z używania. Szkoda że nie dali dubbingu do Horizona.

Niestety mam chorobę Oleda i obraz do końca mnie nie satysfakcjonuje.

Ta ładowarka do padów to g... straszne,coś  tam krzywo postawisz i już nie ładuje.

Ogólnie pierwsze wrażenia mega pozytywne.

• Like 1
Opublikowano

Porównujesz gogle do TV? Na to jest jeszcze odrobinę za wcześnie. 

W PSVR2 masz stosunkowo niską rozdzielczość i soczewki Fresnela. PS5 też nie jest demonem, który uciągnąłby gry w lepszej jakości. Może w PSVR3 na PS6 będzie lepiej.

Opublikowano
18 godzin temu, voltq napisał(a):

Znów zachęcają do przejścia na cyfrę, nagle takie promocje na cyfrę jak ograniczyli napędy a konsolę jej pozbawili

Promocje jak co roku i to po kilka razy, jak sobie prześledzisz co tam jest to dobrą cenę mają albo crapy albo starocie albo gry, które niespecjalnie się sprzedały. Cokolwiek fajniejszego i nowszego to nadal cena z czapki, a kupa staroci ze względu na wysoką sprzedaż ogólną dalej ma ceny oderwane od rzeczywistości. 

Jedyne co tam zwróciło moją uwagę to Pacific Drive bo klimat tej gry do mnie trafia. A to jest właśnie jedna z tych gier, która niespecjalnie się sprzedała pomimo, że wg recenzji jest całkiem niezła. 

Opublikowano
Godzinę temu, slafec napisał(a):

Porównujesz gogle do TV? Na to jest jeszcze odrobinę za wcześnie. 

W PSVR2 masz stosunkowo niską rozdzielczość i soczewki Fresnela. PS5 też nie jest demonem, który uciągnąłby gry w lepszej jakości. Może w PSVR3 na PS6 będzie lepiej.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, aby Sony wypuściło jeszcze kiedykolwiek nowe gogle VR.

• Like 1
Opublikowano

Za dużo czytasz portali branżowych, które zawsze zwiastują klęskę VR :D

Sony jest bardzo powiązane z rynkiem XR (mają gogle PSVR2 do gier, SRH-S1 do biznesu, odpowiadają za produkcję dużej części podzespołów w AVP itd.), jakoś nie chce mi się wierzyć, że zrezygnują. No ale zobaczymy co przyniesie przyszłość.

• Like 1
Opublikowano

Mogą być powiązani. Po prostu nie widzę tego w takiej postaci w kontekście PS6. Chyba, że ich bawi wydawanie sprzętu dla samego wydawania jak w przypadku PSVR2. Moim zdaniem i tak gogle standalone to jest przyszłość tej technologii. 

Opublikowano (edytowane)

Sony akurat znane jest ostatnio z tego, że palenie kasy nie jest im straszne. Nawet jeśli cyfry są przeciwko nim - bodajże 2 miliony PSVR2 zeszło z taśmy produkcyjnej, a w połowie roku mówiono o niecałych 700k sprzedanych zestawów. Tyle, że to chyba było przez mocną obniżką ceny. Co i tak wygląda bardzo skromnie w porównaniu do Questa. No, ale jak wyżej, ciężko stwierdzić co Japończykom siedzi w głowie, po tak "spektakularnych" decyzjach finansowych jak Concord.

Edytowane przez Vulc