Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Oczywiście, polują na jeleni, oznacza to tyle, że są pewni dostawy, czytaj w innych sklepach również będą. Protip - nie tylko duże elektromarkety handlują napędami, wiele sklepów będzie je miało taniej. 

No i ładny nóż w plecy skalperów z olxów itd. Za chwilę nawet tam zaczną się obniżki. Zresztą już się zaczęły, sporo ogłoszeń wisi już po 2-3 tygodnie, non stop odświeżane/wrzucane na nowo i po stówę, dwie taniej, jeszcze chwilka. 

Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

899 z duzego polskiego marketu to okazja. Dzbany "kupujo" od skalperow po 1k+. Markety i tak sa dla nas laskawe, ale jak widac coraz mniej.

@Migot

Spora przecena, moze cewki slychac z 3 metrow. Sprawdz najpierw i jak bedzie wszystko ok, to wtedy sie zacznij cieszyc. Nie mam nic przeciwko outletowi, bo sam tam tez trafilem kilka razy dobrze, ale 2x zle, z czego 1x bardzo zle. Na szczescie zawsze mozna odeslac jak cos.

Właśnie od majfrienda przyszedł do mnie wentylator foxconn f1. Z ciekawostek paczka szła 8 dni :E szybciej niż niejedna dostawa pl-pl.

Już na pierwszy rzut ok, jak wyciągnąłem swoją deltę, różnica jest. Przede wszystkim moja delta miała spore bicie na łożysku, wystarczyło ją lekko rozkręcić w ręce i widać jak faluje wentylator. Nic dziwnego, że podczas pracy było słychać falowanie.

Foxconn nie ma takiego bicia, prawie wcale w sumie nie ma. Czy będzie cichszy? Wątpię, natomiast mam nadzieję, że podczas pracy nie będzie mnie irytował falowaniem. Najcichsza jest ponoć rewizja f5, ale te trafiają póki co tylko ja JP i majfriendy nie mają ich jeszcze.

Podmianka bajka, cztery śrubki, zaklejka portu z kabelkiem. 5 min roboty.

• Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, Kowal_ napisał(a):

Oczywiście, polują na jeleni, oznacza to tyle, że są pewni dostawy, czytaj w innych sklepach również będą. Protip - nie tylko duże elektromarkety handlują napędami, wiele sklepów będzie je miało taniej. 

No i ładny nóż w plecy skalperów z olxów itd. Za chwilę nawet tam zaczną się obniżki. Zresztą już się zaczęły, sporo ogłoszeń wisi już po 2-3 tygodnie, non stop odświeżane/wrzucane na nowo i po stówę, dwie taniej, jeszcze chwilka. 

Te słynne obniżki już za chwile :D , na razie skalperami okazały się sklepy bo prywatny gość sprzedał mi za 650zł

Opublikowano
48 minut temu, voltq napisał(a):

Te słynne obniżki już za chwile :D , na razie skalperami okazały się sklepy bo prywatny gość sprzedał mi za 650zł

Ktory też jest skalperem. Kupil żeby sprzedać a nie żeby użytkować. To że skroil na 2 stówy a nie 5 nie znaczy że zrobił dobrze.

• Haha 1
Opublikowano

Gry w PlayStation Store opłaca się kupować tylko jak są wyprzedaże lub jakieś fest promocje podobnie zresztą jak wygląda to na STEAM. Ja tak stworzyłem sobie całą bibliotekę na PlayStation praktycznie od 0 i wszystko w digitalu więc będę mógł z tego korzystać również na PS6 nawet jak napędu już nie będzie. Od groma mam tych gier, ponad 300 tytułów + stale odbieram te które są w PS+ Essential z appki w smartphone 😁

Screenshot-20241212-205038-PS-App.jpg

• Like 3
Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

gość sprzedał mi za 650zł

6 godzin temu, voltq napisał(a):

miałem dobry nos żeby za 650 zł kupić napęd

W dniu 26.11.2024 o 21:03, voltq napisał(a):

Ja dałem 650 zł

Po ile kupiłeś ten napęd? Bo nie potrafię znaleźć w archiwum...

Wydaje mi się że kupiłeś sobie napęd, tylko po to aby położyć go na biurko koło komputera, aby codziennie przypominał Ci że musisz jeb%^ć posta że go kupiłeś i po ile :E

• Haha 4
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@kanon7 sprawa wygląda następująco @DżonyBi i @Kowal_ zarzucili mi że wspieram skalperow kupując napęd w takiej cenie , odpowiedziałem że gdybym kupił drożej niż w sklepie to mieli by rację i że ceny w sklepie będą na poziomie 900-1000 zł gdyż ostatni rzut za 800 poszedł bardzo szybko , więc to sklepy są skalperami skoro cena ustalona przez Sony wynosi 500 zł o ile dobrze pamiętam 

5 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Ktory też jest skalperem. Kupil żeby sprzedać a nie żeby użytkować. To że skroil na 2 stówy a nie 5 nie znaczy że zrobił dobrze.

Sklep też jest skalperem kupili taniej sprzedają drożej niż prywatne osoby xD

@azgan mas rację ale mi wychodziło taniej jak ogrywałem exy na ps5 kupić nówkę na płycie i sprzedac potem taniej niż zakup cyryfy nawet na promocji 

Teraz Jedi dorwałem za 84 zł nowe z Avans a widzę licytacje na Allegro 

Dlatego trzeba wspierać nośniki

W ME był Jedi za 77 zł ale nie zdążyłem kupić 

https://allegro.pl/oferta/star-wars-jedi-ocalaly-ps5-pl-16993962213

W dniu 11.12.2024 o 07:41, Qrdello napisał(a):

A będziesz liczył te piksele czy grał? Bo to jest zasadne pytanie.

Nie sprawdzałem FO, ale Survivor wygląda rozsądnie na OLED 4K. Widać jakies tam artefakty w przestrzeni RTAO, na odbiciach RT i czasami w dalszym planie, ale nic co by mnie od gry odbijało jakoś specjalnie. Gra w ruchu prezentuje się bardzo dobrze.

Spróbuję ograc jak skończę KCD 1 na PC, kupiłem obie częśći bo nie grałem w żadną 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

zarzucili mi że wspieram skalperow kupując napęd w takiej cenie , odpowiedziałem że gdybym kupił drożej niż w sklepie to mieli by rację i że ceny w sklepie będą na poziomie 900-1000 zł gdyż ostatni rzut za 800 poszedł bardzo szybko , więc to sklepy są skalperami skoro cena ustalona przez Sony wynosi 500 zł o ile dobrze pamiętam 

Bo kupiles od skalpera to fakt, sklepy podnosza cene ale nazwac ich skalperami nie mozna, jednak ma to male znaczenie w tej chwili. Przed zakupem pisales jedno, a zrobiles drugie ;) I nie byloby nic w tym zlego, ze kupiles od skalpera ale ty za grosz nie jestes slowny, wrecz piszesz to co ci wygodnie w danej chwili dla ciebie, a robisz co innego. Dlatego ludzie ci to wypominaja, a nie to , ze kupiles od skalpera;)  Jestes po prostu dwulicowy i tyle, a teraz palisz glupa tlumaczac sie co drugi dzien i przypominajac za ile kupiles naped chca wmowic kazdemu ze nie kupiles od skalpera tlumazac sie cenami sklepow podnoszacych cene:lol2:

Jestes juz z tym tematem tak nudny to juz chyba kazdy widzi wiec niedlugo trzeba bedzie cie dodac do ignorowanych, zeby nie czytac tego spamu, a ja pisalem juz,ze Ty bedziesz ten naped wypominal do premiery PS6 i poki co sie nie mylilem ;)

• Confused 2
Opublikowano

Kupiles wersje sklepowa w boxie, czy sam naped bez boxa?

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, ryba napisał(a):

Kupiles wersje sklepowa w boxie, czy sam naped bez boxa?

Wrzucałem zdjęcia wcześniej, normalnie z paragonem i w pudełku oryginalnym zamkniętym oryginalnie 

Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Bo kupiles od skalpera to fakt, sklepy podnosza cene ale nazwac ich skalperami nie mozna, jednak ma to male znaczenie w tej chwili. Przed zakupem pisales jedno, a zrobiles drugie ;) I nie byloby nic w tym zlego, ze kupiles od skalpera ale ty za grosz nie jestes slowny, wrecz piszesz to co ci wygodnie w danej chwili dla ciebie, a robisz co innego. Dlatego ludzie ci to wypominaja, a nie to , ze kupiles od skalpera;)  Jestes po prostu dwulicowy i tyle, a teraz palisz glupa tlumaczac sie co drugi dzien i przypominajac za ile kupiles naped chca wmowic kazdemu ze nie kupiles od skalpera tlumazac sie cenami sklepow podnoszacych cene:lol2:

Jestes juz z tym tematem tak nudny to juz chyba kazdy widzi wiec niedlugo trzeba bedzie cie dodac do ignorowanych, zeby nie czytac tego spamu, a ja pisalem juz,ze Ty bedziesz ten naped wypominal do premiery PS6 i poki co sie nie mylilem ;)

Logika bracie level hard jak sklep podnosi cenę z 500 zł do 800 zł a teraz nawet do 900 zł powyżej sugerowanej przez Sony i nie są to żadne podatki VAT itd to jest dobrze bo to wielki sklep ale jak jeden Janusz kupił sobie dwa napędy za cenę 500 zł i sprzedał za 650 zł to już skalper 

Nie rozumiem tego ataku personalnego na czym miała być polegać ta dwulicowość? 

Przeczytałeś że zrozumieniem mój wcześniejszy post odnośnie przepłacania u skalperow gdzie sklep wystawiał w normalnej cenie ? , teraz było odwrotnie i to sklep był skalperem więc jeżeli kupił bym ze sklepu w tej cenie wtedy mógłbym zaprzeczyć sam sobie , czytanie ze zrozumieniem się kłania 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, voltq napisał(a):

Logika bracie level hard jak sklep podnosi cenę z 500 zł do 800 zł a teraz nawet do 900 zł powyżej sugerowanej przez Sony i nie są to żadne podatki VAT itd to jest dobrze bo to wielki sklep

No co za bzdura, przeciez to sklep, im wieksza cena, tym wiekszy vat i podatek jest zaszyty w srodku :D

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie rozumiem tego ataku personalnego na czym miała być polegać ta dwulicowość? 

Ja rozumiem ale Ty nawet nie masz pojęcia co piszesz wymyślając bajki że promocje w psn store na 30 lecie to spisek w kwesti napędów 🤣Także nie licz że ktoś cię weźmie na poważnie ;) Nie rozumiesz swojej dwulicowości to też nie klopot, zwykle takie osoby mające ze sobą problem nie widzą nic złego w sobie. Ale mi szkodzą czasu na cytowanie Ciebie. Żegnam!  

odnośnie przepłacania u skalperow gdzie sklep wystawiał w normalnej cenie ? ,

On nie ma nic do rzeczy i nic nie zmienia , Ty już się pogrążyłeś dawno więc się nie tłumacz. 

Godzinę temu, ryba napisał(a):

No co za bzdura, przeciez to sklep, im wieksza cena, tym wiekszy vat i podatek jest zaszyty w srodku :D

On nie rozumie slowa skalpel wiec podpisuje wszystko pod to kto podnosi cenę ;) Ale sam nie wie kto to skalpel. 

• Confused 1
Opublikowano

To troll z twoje strony czy nie rozumiesz sensu mojego posta ?

Samozaoranie masz opanowane perfect. To fakt.

Nikt Cię tutaj nie trolluje tylko wytykamy hipokryzję. Jeszcze zanim cokolwiek od kogokolwiek kupiłeś napisałeś coś pokroju "już raz kupiłem ps5 od skalpera, nigdy więcej". Po czym przez kilka stron marudziłeś na a) cenę konsoli b) podstawki c) brak napędu d)cenę napędu e) cenę gier f) pssr h) niedostępność napędów. Po czym złamałeś swoje nigdy więcej płacąc skalperowi za napęd w pudełku, zapakowany czyt. kupiony żeby sprzedać, czyli od skalpera, spekulanta, kanciarza - którego praktyki przyczyniają się braku napędów na rynku. Nie ważne czy zapłaciłeś mu 2 stówy więcej czy 2 tysie więcej, skalper to skalper. Zapewne kupi ponownie i zapewne wystawi za wyższą cenę, skoro dwóch jeleni mu zapłaciło. Jedyne co, to ten Twój skalper jakiś taki początkujący albo przyciśnięty finansowo, że puścił relatywnie nisko te napędy.

Następnie marudziłeś kolejne kilka stron ponownie na a, b, c, d (tutaj już ciesząc michę że masz dil życia) e, f oraz h żeby ostatecznie kupić konsolę i natychmiastowo zmienić front, już teraz nie narzekając praktycznie na żadne z powyższych a jedynie co kilkanaście postów wrzucając "a czyli jednak moje kupno napędu to był dil życia, bo sklepy zue bo za 9 stów wystawiają". Sklepy zue, to fakt, ale wystarczy nie kupić teraz, i w następnym rzucie i jeszcze w kolejnym i w lutym-marcu pójdę do MM i za 5 stów kupię :E 

Dlaczego kolega @ryba pyta o formę zakupu? Bo gdybyś kupił napęd bez pudełka, to pewnie byłby zdjęty z konsoli. W takim wypadku ktoś dostrzegł że może sobie odbić kupno SLIMki sprzedażą napędu. Też ciulowo, ale chociaż specjalnie nie wykupuje napędów botami żeby móc je później handlować za 300% ceny.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Qrdello napisał(a):

Samozaoranie masz opanowane perfect. To fakt.

Nikt Cię tutaj nie trolluje tylko wytykamy hipokryzję. Jeszcze zanim cokolwiek od kogokolwiek kupiłeś napisałeś coś pokroju "już raz kupiłem ps5 od skalpera, nigdy więcej". Po czym przez kilka stron marudziłeś na a) cenę konsoli b) podstawki c) brak napędu d)cenę napędu e) cenę gier f) pssr h) niedostępność napędów. Po czym złamałeś swoje nigdy więcej płacąc skalperowi za napęd w pudełku, zapakowany czyt. kupiony żeby sprzedać, czyli od skalpera, spekulanta, kanciarza - którego praktyki przyczyniają się braku napędów na rynku. Nie ważne czy zapłaciłeś mu 2 stówy więcej czy 2 tysie więcej, skalper to skalper. Zapewne kupi ponownie i zapewne wystawi za wyższą cenę, skoro dwóch jeleni mu zapłaciło. Jedyne co, to ten Twój skalper jakiś taki początkujący albo przyciśnięty finansowo, że puścił relatywnie nisko te napędy.

Następnie marudziłeś kolejne kilka stron ponownie na a, b, c, d (tutaj już ciesząc michę że masz dil życia) e, f oraz h żeby ostatecznie kupić konsolę i natychmiastowo zmienić front, już teraz nie narzekając praktycznie na żadne z powyższych a jedynie co kilkanaście postów wrzucając "a czyli jednak moje kupno napędu to był dil życia, bo sklepy zue bo za 9 stów wystawiają". Sklepy zue, to fakt, ale wystarczy nie kupić teraz, i w następnym rzucie i jeszcze w kolejnym i w lutym-marcu pójdę do MM i za 5 stów kupię :E 

Dlaczego kolega @ryba pyta o formę zakupu? Bo gdybyś kupił napęd bez pudełka, to pewnie byłby zdjęty z konsoli. W takim wypadku ktoś dostrzegł że może sobie odbić kupno SLIMki sprzedażą napędu. Też ciulowo, ale chociaż specjalnie nie wykupuje napędów botami żeby móc je później handlować za 300% ceny.

Podtrzymuje nigdy więcej nie kupię od skalperow w tej chwili skalperami są sklepy które sztucznie zawyżają ceny, mój zakup wyszedł taniej niż w sklepie , sklepy wtedy rzuciły cenę 799 zł , więc nie złamałem swojego słowa 

Nadal narzekam na cenę konsoli jest za wysoka, brak napędu w zestawie kompromitacja , braku podstawki jeszcze większą kompromitacja bo chińczyk taka sama podstawkę za 15 zł robi

PSSR jest gorsze od DLSS

ale w takim ff 7 robi ogromną różnicę w porównaniu do wersji na PS5 zwykłej i gierka staje się automatycznie grywalna na TV 4k 

Tak narzekam nadal na cenę gier cyfrowych w sklepie Sony i popełniłem błąd że kupiłem Spidermana remaster w cyfrze bo nie było na płycie 

Cena gier fizycznych pudełkowych jest ok

• Haha 2
Opublikowano

Nie twierdzę, że sklep robi dobrą opcję sprzedając za 2x ceny MSRP, natomiast dopóty dopóki jest deficyt, inaczej nie będzie. Ludzie są niecierpliwi, nie potrafią wstrzymać koni aż jakiś trend się odwróci, tylko choćby miało coś 3x kosztować to muszą mieć tu i teraz. To rodzi niszę dla skalperów, ale też i niestety służy sklepom które teraz wystawiając za 2x ceny wyjściowej mają marżę jak talala, a i tak pewnie sprzedadzą cały stock. Do tego wygrywa też budżet RP, bo wyższa cena produktu - wyższe wpływy z VAT. Przegrywa tylko konsument, bo głupi. Ja w kwestii wyższych cen w sklepach skalpingu nie widzę, bo przynajmniej VAT wyższy do SP pójdzie. 

W odróżnieniu od skalperów z olxów czy allegro. Oni od tej kwoty za którą sprzedają ani pół centa podatku nie zapłacą, w dodatku kroją 3x ceny MSRP i sztucznie podnoszą zarówno cenę jak i zapotrzebowanie na dany produkt. Jedyna opcja głosować portfelem i przeczekać aż cena chociaż trochę zbliży się do normy. Dla mnie 650 ziko to wciąż nie norma.

Ty natomiast kolego ewidentnie czujesz w gaciach że te Twoje wybory co do zakupów raczej mało popularne są, w dodatku mocno dyskusyjne. Więc piszesz bo chcesz sam siebie przed nami? sobą? usprawiedliwić. Zyebałeś i tyle :E przyjmij na klatę.

Opublikowano
2 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Nie twierdzę, że sklep robi dobrą opcję sprzedając za 2x ceny MSRP, natomiast dopóty dopóki jest deficyt, inaczej nie będzie. Ludzie są niecierpliwi, nie potrafią wstrzymać koni aż jakiś trend się odwróci, tylko choćby miało coś 3x kosztować to muszą mieć tu i teraz. To rodzi niszę dla skalperów, ale też i niestety służy sklepom które teraz wystawiając za 2x ceny wyjściowej mają marżę jak talala, a i tak pewnie sprzedadzą cały stock. Do tego wygrywa też budżet RP, bo wyższa cena produktu - wyższe wpływy z VAT. Przegrywa tylko konsument, bo głupi. Ja w kwestii wyższych cen w sklepach skalpingu nie widzę, bo przynajmniej VAT wyższy do SP pójdzie. 

W odróżnieniu od skalperów z olxów czy allegro. Oni od tej kwoty za którą sprzedają ani pół centa podatku nie zapłacą, w dodatku kroją 3x ceny MSRP i sztucznie podnoszą zarówno cenę jak i zapotrzebowanie na dany produkt. Jedyna opcja głosować portfelem i przeczekać aż cena chociaż trochę zbliży się do normy. Dla mnie 650 ziko to wciąż nie norma.

Ty natomiast kolego ewidentnie czujesz w gaciach że te Twoje wybory co do zakupów raczej mało popularne są, w dodatku mocno dyskusyjne. Więc piszesz bo chcesz sam siebie przed nami? sobą? usprawiedliwić. Zyebałeś i tyle :E przyjmij na klatę.

Przecież napisałem że źle zrobiłem kupując Spidermana remaster w cyfrze, zrobiłem zwrot mass effect bo też cyfrowe i zamówiłem w pudełku pomimo że drożej żeby nie wspierać cyfry Sony

Za PS5 Pro też przepłaciłem bo cena 3500 zł za taką konsolę to za dużo ale alternatywą był brak konsoli granie na telewizorze 4k z rozmazanym obrazem jest nieporozumieniem, a pro ten problem naprawia widać to świetnie w ff 7 , więc problemem leży po drugie stronie i implementacja przez zewnętrzne firmy

Podstawkę i napęd kupiłem taniej niż w sklepie i posiłkujemy się aktualna sytuacją a nie gdybaniem co będzie bo już albo @Kowal_ albo @DżonyBi pisali że na początku grudnia będą napędy w cenie poniżej 500 zł a tu jest zapowiedź jednego sklepu i to w cenie 900 zł a Sony specjalnie obniżało ceny cyfry żeby przekonać ludzi że brak napędu i monopol sklepu Sony na cyfrę jest czymś dobrym , sam się nabrałem na szczęście otrzeźwienie przyszło i zwróciłem cyfrowe gry i idę tylko w pudełka bo dziś kupimy gry za 30 zł czy taki HL za 90 zł a jak wywala pudełka to będą mieli monopol i już nie będzie takich cen tylko np gra zan400-500 zł 

Opublikowano
38 minut temu, voltq napisał(a):

Podtrzymuje nigdy więcej nie kupię od skalperow w tej chwili skalperami są sklepy które sztucznie zawyżają ceny, mój zakup wyszedł taniej niż w sklepie , sklepy wtedy rzuciły cenę 799 zł , więc nie złamałem swojego słowa 

Wszyscy kupujemy u skalperow. Nie tylko elektronike. Np prad ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@voltq

Proszę mnie nie wywoływać w tym temacie, bo tez dam Ciebie do ignorowanych. Ty masz jakąś obsesje i takie rzeczy powinno sie leczyc. Systematycznie pi.. o tym samym. Normalny czlowiek dawno by zakonczyl temat. Powtórzę ostatni raz. Odniosłem się tylko do zakupu od skalpera i napisalem, ze nikt nie bedzie Cie po plecach klepal. Cena zakupu jest drugorzędna w tym przypadku. Kupowaniem od skalperow przyczyniasz sie do poglebiania patologii. Nigdzie tez nie pisalem o tym, ze napedy beda w grudniu a pisalem, ze sam kupie po nowym roku, bo mi srednio na tym napedzie zalezy teraz (nie ma juz exow AAA w tym roku). Ja mam co ogrywac i predzej wykupie abonament premium lub extra na kolejny rok niz kupie naped. Nie mam tez problemu z kupowaniem cyfry, ale kupuje je w promocjach. Srednio 1 gra w miesiacu, bo gier cyfrowych mam ~100, a ostatnio dolaczyl FFVII Rebirth. Zamykam temat i prosze mnie nie wywolywac w sprawie Twojego napedu.

@Roman_PCMR

Z pradem to zbytnio wyboru nie masz, ale ja juz od kilku lat nie place, bo mam panele 9.9kWp na starych zasadach i rachunek u mnie sprowadza sie do kwoty rzedu ~25-30zl/msc za sam abonament.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Przecież napisałem że źle zrobiłem kupując Spidermana remaster w cyfrze, zrobiłem zwrot mass effect bo też cyfrowe i zamówiłem w pudełku pomimo że drożej żeby nie wspierać cyfry Sony

Za PS5 Pro też przepłaciłem bo cena 3500 zł za taką konsolę to za dużo ale alternatywą był brak konsoli granie na telewizorze 4k z rozmazanym obrazem jest nieporozumieniem, a pro ten problem naprawia widać to świetnie w ff 7 , więc problemem leży po drugie stronie i implementacja przez zewnętrzne firmy

Podstawkę i napęd kupiłem taniej niż w sklepie i posiłkujemy się aktualna sytuacją a nie gdybaniem co będzie bo już albo @Kowal_ albo @DżonyBi pisali że na początku grudnia będą napędy w cenie poniżej 500 zł a tu jest zapowiedź jednego sklepu i to w cenie 900 zł a Sony specjalnie obniżało ceny cyfry żeby przekonać ludzi że brak napędu i monopol sklepu Sony na cyfrę jest czymś dobrym , sam się nabrałem na szczęście otrzeźwienie przyszło i zwróciłem cyfrowe gry i idę tylko w pudełka bo dziś kupimy gry za 30 zł czy taki HL za 90 zł a jak wywala pudełka to będą mieli monopol i już nie będzie takich cen tylko np gra zan400-500 zł 

A ps5 mial już nigdy nie kosztować 2300 :E także swoją znajomością rynku raczej nikogo tutaj że stołka nie stracisz. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

@Roman_PCMR

Z pradem to zbytnio wyboru nie masz, ale ja juz od kilku lat nie place, bo mam panele 9.9kWp na starych zasadach i rachunek u mnie sprowadza sie do kwoty rzedu ~25-30zl/msc za sam abonament.

Masz wlasna studnie? Czy wode kupujesz? 

Chleb pieczesz czy kupujesz.

Kazdy sklep jest skalperem

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Qrdello napisał(a):

a Sony specjalnie obniżało ceny cyfry żeby przekonać ludzi że brak napędu i monopol sklepu Sony na cyfrę jest czymś dobrym

Przecież promocje na cyfrowe są od czasów PS3, co Ty za alternatywną rzeczywistość kreujesz? 

• Confused 1
  • Upvote 2