Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na steam te gry jeszcze taniej, spisek SONY :lol2:

35 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Też to widzę. Od premiery pro non-stop są naprawdę duże promocje.

Czarny piatek jak co roku, 30lecie Playstation to wiadomo wyjatek od reguly, wyprzedaz zimowa jak co roku na kazdej platformie.  Takze poki co wszystko toczy sie jak toczylo ;)

Zapewne w nowym roku tych duzych wyprzedazy bedzie mniej i skromniej.

• Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

A ma to, ze to platforma jak kazda inna. Czasem boje sie napisac tutaj, ze im dluzej mam konsole tym naped mi mniej potrzebny. FFVII Rebirth może się Tobie nie podobać, mi też wiele rzeczy się nie podoba, ale nie nazywam ich od razu gniotem. Gnioty nie dostaja tak wysokich ocen zarowno od recenzentow jak i od graczy. 

Nie bój się, nie jesteś sam w takim przeświadczeniu. Sprawdzam od przypadku do przypadku czy napędy wróciły i jakie mają ceny, ale zupełnie nie mam parcia na kupno tego akcesorium. Złapałem się na tym, że gdybym miał uzasadnić kupno napędu teraz, to pewnie musiałoby się to rozbić o fakt, że zdarza mi się odświeżać sobie filmy na b-r, a przy TV w salonie nie mam dedykowanego odtwarzacza :E 

W idealnym świecie, gdyby ceny cyfrówek były proporcjonalnie niższe niż płyt (bo generalnie hurtowe utrzymanie serwera, który i tak zasila sklep, funkcje sieciowe etc jest niższe niż produkcja płyt, pudełek etc) w ogóle pewnie nie kupowałbym płyt. Ba, jestem w stanie nawet przyklepać taką ideę, że gier nie kupuje się wcale jak w GP, tylko dodawane są do abonamentu, który opłacam akurat jak chcę sobie pograć na konsoli :E jedyne co mi w tym koncepcie nie leży, to zupełne przejście na chmurę. Zdarza mi się jednak bywać w dziurach zasięgowych :> To ja wygodny. Bo z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że wystarczy - jak pisałem wcześniej - wycofanie się corpo z regionu i wszystko poszło się paść :/ 

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

Ja już pisałem, ale powtórzę się. Nie, nie jestem centusiem, po prostu nie widzę nawet najmniejszego sensu w zbieractwie, ani pudełek, ani obrazków w galerii moich gier. Grę przechodzę i się jej chcę pozbyć. To nie jest kwestia ceny, takie mam podejście.

Ja odwrotnie, "kręci" mnie jak mam pudełko na półce, a jeżeli kupiłem cyfrę to łykam puste pudełko, drukuję okładkę na papierze foto no i pudło na półkę :E

3 minuty temu, Vulc napisał(a):

No tak, tłumaczenie ceny ekskluzywnością, sprzęt tylko dla hardcorów. Stare, znałem. :E Aczkolwiek nie ma tam nic o tym, że im nie zależy na sprzedaży. ;)

To już był mój wniosek po tym co prezes gadał ;)

Opublikowano
31 minut temu, Vulc napisał(a):

No tak, tłumaczenie ceny ekskluzywnością, sprzęt tylko dla hardcorów. Stare, znałem. :E Aczkolwiek nie ma tam nic o tym, że im nie zależy na sprzedaży. ;)

Masz rację sprzęt dla hardkorow to jest rtx 4080/4090 i ryzen 9800 x3d a nie konsola za niecałe 1000 Euro 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, kanon7 napisał(a):

Jest tak samo, ale...  jednak nie tak samo.

Mozesz zbic cenę gift kartami na PS store.

Co do zakupu gier cyfrowych na PC korzystam zawsze ze strony https://gg.deals/, więc kejszopy sa mi znane.

To co pokazałeś to ewolucja cyfry na PC. Nie wiadomo teraz jak rynek się rozwinie gdy Sony przejdze na cyfre. Może pojawią się dodatkowe opcje i będzie podobnie, bo Sony zgodzi się na alternatywne dystrybucje, tak jak robi to teraz z płytami.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

bo Sony zgodzi się na alternatywne dystrybucje

No tak, zamiast mieć 100% zysku (monopol), zgodzi się wejść konkurencji aby mieć 30% zysku z ich sklepów. Pewnie…. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Znając Sony, nie ma raczej co na to liczyć. Aczkolwiek działa to tak na Xboksie, gdzie kluczyki na keyshopach latają, nie mówiąc o cudach z kupowaniem przez VPN. Niestety to tym bardziej argument dla Sony za tym, żeby to uniemożliwić. Pełna kontrola to pełne zyski, a czują się obecnie tak pewnie na rynku, że raczej nie mają powodów do wyciągania ręki w stronę graczy.

Edytowane przez Vulc
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Vulc napisał(a):

Znając Sony, nie ma raczej co na to liczyć. Aczkolwiek działa to tak na Xboksie, gdzie kluczyki na keyshopach latają, nie mówiąc o cudach z kupowaniem przez VPN. Niestety to tym bardziej argument dla Sony za tym, żeby to uniemożliwić. Pełna kontrola to pełne zyski, a czują się obecnie tak pewnie na rynku, że raczej nie mają powodów do wyciągania ręki w stronę graczy.

Podkreślmy, obecnie. Jeżeli spełnią się czarne scenariusze, XBOX wycofa się z rynku konsol, przejdziemy na cyfrę i ta cyfra będzie po 100-120USD czy 150E, to ludzie nie są głupi - pójdą tam gdzie taniej. Szczególnie, że obecnie SONY wyrzuca swoje pozycje na PC, więc dla wielu osób posiadanie konsoli to zwyczajnie zbędny dodatek do PCta. Oczywiście, znajdzie się grupka większa lub mniejsza tzw. zapaleńców, którzy kupią cokolwiek za jakiekolwiek pieniądze, ale z takiej niszy SONY nie wyżyje. Nie wiem jak tam sobie radzi gałąź TV czy aparatów, ale SEN raczej przynosi zyski niż straty, a bez tej gałęzi to nie wiem ile pociągną na powierzchni. To oczywiście tylko gdybanie, ale już raz SONY dostało po łapkach przy premierze PS3 i szybko musieli się odgruzować, bo przegraliby z kretesem. Nisza ma to do siebie, że szybko się ją zapełnia. I taki Valve, spróbowawszy rynek z SD, widząc że nie ma na nim już XBOXa, może wyrzucić z siebie konsolo-PCta z zainstalowym SteamOS za 4-5k, który będzie odpalał całą biblio ze Steama. To wcale nie jest taka odległa perspektywa, a jeżeli taki sprzęt by się sprawdził to SONY jest ugotowane :E ja to bym nawet chętnie takie pudełko kupił. I tak, wiem że próby już były, ale Valve jest troszkę mądrzejsze niż te 10 lat temu, co widać po SD.

Edytowane przez Qrdello