Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe, szajsu shitfield to nie podratuje nawet plej 8:E

Mnie w sumie będzie interesować FH5, czwartą część sporo grałem na pc i mi się podobała. Pewnie Gearsy też ogram i tyle. Kiedyś kupiłem dla forzy motorsport X360, gearsy ograłem choć mnie nie porwały jakoś mocno. Od Halo się kompletnie odbiłem i nie pojąłem fenomenu tej serii. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wielka szkoda, że FH4 nie wychodzi na plejkę. Wiem, że skończyła im się licencja na utwory w czwórce ale mimo to szkoda. Jestem fanem Forzy Horizon, uważam, że częsci od 1 do 4 to najlepsze ścigałki arcade w ogóle. Niestety część piąta już mi się tak nie podobała. Nie jest to zła gra, a w zasadzie jest nawet bardzo dobra, ale grało mi się w nią zdecydowanie gorzej niż czwórkę i nie wynikało to ze zmęczenia materiału, bo po powrocie do czwórki bawiłem się świetnie. Co nie zagrało? Mapa rzeczywiście jest mniej nastrojowa, ale to nie był największy problem. Wątek fabularny jest cholernie "ziomalski" w złym guście, czuję się jakby dialogi były wycięte z jakieś amerykańskiego filmu dla kretynów z początku XX wieku. Poza tym zadania poboczne są o wiele gorsze od tych z FH4, do taksówki, top gear czy szkoły driftu nie ma tutaj podjazdu. Muzyka też jakoś mniej wpadła mi w ucho ale to jest bardzo subiektywna kwestia. 

Moim zdaniem FH3 wcale się jakoś bardzo nie zestarzała, bo na pc w 4k wygląda bardzo dobrze i przydałby się jej tylko mały lifting, tak samo z FH4. Powinni przeportować na ps5 i na switcha 2 części od 3-5, po jakimś czasie sprzedawać je w bundlu i też by skosili kupę forsy a niestety plej dostanie moim zdaniem najgorszą część. Na switcha to by mogli nawet wydać remastery pierwszej i drugiej części i na bank MS by na tym zarobił kupę kasy, bo te gry wciąż są bardzo dobre. 

Z innych gier, które powinny być przeportowane warto wspomnieć o Gearsach. Tylko tutaj też niestety późniejsze części nie są tak dobre jak stare, a konkretnie jak stara trylogia. Piąta część już jest prawie (ale bardzo niewiele brakuje) na poziomie starszych części, ale część czwarta to lipa. Moim zdaniem najlepiej by zrobili, jakby wydali remake, pełny remake części 1-3 zarówno na ps5 jak i na pc. Halo uwielbiam, aczkolwiek tutaj by było więcej roboty bo praktycznie całe MCC wygląda już bardzo archaicznie. O ile Halo 4 jeszcze się jakoś broni, Reach też jest znośny to części 1-3 są już zbyt wyraźnie kwadratowe, modele postaci to już w ogóle przywołują wspomnienia sprzed 25 lat :D  Ale jakby to zostało odpowiednio podane, to jest materiał na turbo hity. 

A tak poza tym, to te gry i tak są lepsze niż którykolwiek ex sony z lat 2021-2025, więc nie ma na co narzekać. W ogóle jeśli gry MS zapowiedziane na 2025 rok będą wychodzić w tym samym czasie na ps5 to to będą najlepsze gry na konsoli Sony w tym roku. No bo co takiego dobrego zapowiedziało Sony na 2025 rok, Ghost of Yotei? Już w Tsushimie się strasznie wynudziłem, to jest zwykła ubigra w której lata się po wielkiej mapie, wykonuje podobne zadania i ciągle się walczy z podobnymi przeciwnikami. Z kolei MS wydaje Gears E day, Fable, Dooma, Avowed czy Som, jak dla mnie nie ma porównania. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Z kolei MS wydaje Gears E day, Fable, Dooma, Avowed czy Som

Dlatego mnie dziwi decyzja M$ o "porzuceniu" XSX|S - braki w sklepach, na całym świecie - w mniejszym, bądź większym stopniu.
Przy takich premierach ww + 2024 r. (STALKER2, Indiana itd.) na miejscu M$ wydałbym XSX|S w wersji z niższą litografią - dużo tańsza w produkcji itd. i zaoferować w maksymalnie obniżonej cenie np. XSX 1399 zł i XSS 699 zł - jak chcą zarabiać na grach i XGPU na dowolnym sprzęcie, to czemu "nie wycisnąć" z gotowej cytryny konsol XSX|S maksymalną sprzedaż? Nic nie muszą projektować, reklamować itd. - mają gotowy produkt, tylko bardzo niską ceną zmusić sprzedaż konsol XSX|S. Teraz i tak nic z tego nie mają - bo konsol brak = sprzedaży brak. No ale to Microsoft -> Lumia, Windows Mobile / Phone, Surface, Kinect itd. - M$ porażki ma "we krwi" - czas na Xbox'a :E

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Odpowiedz jest banalnie prosta. Nawet jakby Xbox kosztował 1399zł a xss 699zł to by nie sprzedali ich w tylu egzemplarzach co sprzeda się PS5, PS5 pro, handheld Sony jeśli taki wyjdzie i Nintendo switch 2. No i pc. Na wszystkich platformach razem wziętych będą mieć więcej klientów niż na nawet bardzo tanim Xboxie. Tu chodzi o ogromną kasę i ms doskonale wie co robi. Poza tym może wiedzą coś o czym my nie wiemy, może z analiz rynku wynika, że za kilka lat jakiś duży% graczy będzie grać głównie/tylko w chmurze a jak będą mieć fanów na każdej platformie to później łatwiej będzie im sprzedać game passa. 

Wg mnie wszystko co robią ma sens i robią to dobrze, zwłaszcza dla swoich portfeli. 

Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak przeczytaj jeszcze raz co napisałem - uważnie. 

@Jaycob jak na swój gatunek to stalker 2 wypadł dobrze, baa nawet recenzje są dobre / bardzo dobre. Pomijam już zachwyt fanów stalkera 1, bo to nie jest dobre porównanie. 

Mimo że stalker 2 jest „za darmo” w Game pass’ie sprzedali 2 mln kopii do końca stycznia b.r. - to dobry wynik sprzedażowy przy XGPU. 

Sam już mam ograne ok. 15 godz. gry i całkiem klimatyczna i fajna gra gatunku shooter / eksploracja. 

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Może być w altrenatywnej rzeczywistości?  Jeśli tak to Wolfenstein: The New Order akcja dzieje się podczas WW2, ale to Niemcy wygrywają wojne. :E Jest tam także trochę elementów sci-fi - jak roboty.  

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
19 minut temu, Jaycob napisał(a):

Może być w altrenatywnej rzeczywistości?  Jeśli tak to Wolfenstein: The New Order akcja dzieje się podczas WW2, ale to Niemcy wygrywają wojne. :E Jest tam także trochę elementów sci-fi - jak roboty.  

Od Wolfa się odbiłem. Chciałbym poważną kampanię bo robę rewatch Kompanii Braci :E 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Szukam jakieś fajnej kampanii (single) osadzonej w trakcie 2 wojny światowej. Macie jakieś pomysły poza codem Vanguard i ewentualnie Cod Ww2?

To ja polecę "Battlefield 1"

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, azgan napisał(a):

No to teraz na PS5/PRO będzie gier jak (…)  zaczną tak wydawać 

Niech wydają, tak by zarobili ode mnie jeszcze rok temu: 

- 100% cena konsola Xbox + 100% cena gra GOW: E-Day

A tak dostaną obecnie:

- 0% konsola (PS5/6) i 30% cena GOW: E-Day PS5 version :E 

M$ to jest „głowa” do interesów :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano

^^
Sony - czym mnie przekonacie do kupna PS6, jak macie te same gry co Xbox Project?
- Noo... niczym :E
Microsoft - czym mnie przekonacie do kupna Xbox Project, jak macie te same gry co PS6?
- Noo... niczym :E  albo XGPU :gordon:

Opublikowano (edytowane)

Zen 2 był wybrany do konsoli w 2018 r. na papierze, a premiera w 2020 r. - mamy więc 7 lat po wyborze Zen 2 - a zmiana w CPU w Pro nie wchodzi w grę - wiadomo czemu. Łapanie jest to za słówka -> konsola dla najbardziej wymagających graczy.

Edytowane przez kanon7