Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Wgl dziwna sprawa bo odpalilem Samuraja i w trybie rozdzialki dziala tak samo plynnie jak w trybie wydajnosci.

Na zwykłym PS5 też tak było, nie wiedzieć czemu, ale były momenty gdzie czuło się, że FPS lekko chrupie.

8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Wgl dziwna sprawa bo odpalilem Samuraja i w trybie rozdzialki dziala tak samo plynnie jak w trybie wydajnosci.

Na zwykłym PS5 też tak było, nie wiedzieć czemu, ale były momenty gdzie czuło się, że FPS lekko chrupie.

Może trochę odbiegam od tematu, ale doradźcie jakieś słuchawki bezprzewodowe :E 

- do PS5 + PC - obowiązkowo 

- były wygodne 

- musi być mikrofon 

- cena do 300 zł 

- najlepiej jak by było połączenie Bluetooth / 2.4ghz bez używania nadajnika USB-a z zestawu - da radę? Czy wszystkie wymagają nadajnika zamontowanego? 

PS. Oryginalne PlayStation Pulse 3D, są w ogóle warte brania pod uwagę? 

Ogrywam właśnie na PC tego Remastera chociaż tak naprawdę bardziej odpowiednie byłoby nazwanie go Remake. Tak czy siak jestem zaskoczony jak to wygląda na PRO Station dobrze i pkatycznie z grubsza jest to samo co na kompie.

A tutaj jeszcze z Alan Wake 2

W tym przypadku wersja PC z PT jednak lepiej wygląda ale różnica względem bazowego PS5 jest porównywalnie duża 

• Like 1

8 minut temu, azgan napisał(a):

Ogrywam właśnie na PC tego Remastera chociaż tak naprawdę bardziej odpowiednie byłoby nazwanie go Remake. Tak czy siak jestem zaskoczony jak to wygląda na PRO Station dobrze i pkatycznie z grubsza jest to samo co na kompie.

A tutaj jeszcze z Alan Wake 2

W tym przypadku wersja PC z PT jednak lepiej wygląda ale różnica względem bazowego PS5 jest porównywalnie duża 

A sceptycyzm był wysoko zawieszony zanim odebrałeś :D też trafiłeś na wygadanego Pana w salonie ? :D

4 minuty temu, Qrdello napisał(a):

A sceptycyzm był wysoko zawieszony zanim odebrałeś :D też trafiłeś na wygadanego Pana w salonie ? :D

Nie kupiłem PlayStation 5 PRO jeśli o to pytasz ale widzę jak wyglądają te gry u mnie na PC i mam jakieś porównanie do tego co dostępne jest na filmach. Jak pisałem wcześniej mam kompa podłączonego za OLED TV z tyłu i gram na padzie od PS5 lub XSX w tytuły z obu konsol 

Linus też już dorwał PRO Station 

Edytowane przez azgan
  • Like 1

OK, byłem wczoraj w drodze więc z 10 stron wątku mnie minęło :D

Poinstalowałem w sumie 1,3tB gier :D będę przez długi weekend testował, jak coś fajnego zgram to po powrocie uploadne dla porównania, bo tutaj w górach mam kiepski zasięg na wysyłanie treści.

Swoją drogą, pies rypał A4 przed świętami :/ niby jeżdżę od 20 lat tam i spowrotem kilka razy w roku, ale co jadę to od nowa mnie qrwica łamie :/ tradycyjnie koreczek na obwodnicy krakusa z doopy, zero większych powodów ale 10 km drogi stoi i gra w pasjansa. A jak ta wataha ruszy to jełopstwo wychodzi i ludzie zaczynają jak Dom z FF przejeżdżać z lewa na prawo, praktycznie nie ruszając się z miejsca...

EOT.

• Haha 1

58 minut temu, kanon7 napisał(a):

- były wygodne 

- musi być mikrofon 

- cena do 300 zł 

- najlepiej jak by było połączenie Bluetooth / 2.4ghz bez używania nadajnika USB-a z zestawu - da radę? Czy wszystkie wymagają nadajnika zamontowanego? 

Wprawdzie nie dongiel usb, ale z wbudowaną dźwiękówką - BlasterX 7.1 h6 - bardzo wygodne z możliwością podpinania przez USB do pc oraz przez Jacka do konsoli, w świetnej cenie, mają dobry mikrofon i jakość dźwięku.

Co do Pulsów - mam , czasami użytkuję - jakość dźwięku mega, ale samych słuchawek średnia. Dosłownie te H6 za pół ceny pulse'a są lepszej jakości, subiektywnie..

Edytowane przez Qrdello

46 minut temu, kanon7 napisał(a):

- były wygodne 

- musi być mikrofon 

- cena do 300 zł 

Mocno się ograniczasz ceną niestety, jeśli chcesz coś naprawdę sensownego i bez kabli. Steelseries Arctis Nova 5/7 sa chyba najczęściej polecane. Z tańszych Turtle Beach Stealth 600 Gen3, ale to nadal pod 500 zł. Z naprawdę tanich Logitech G435 Lightspeed.

Godzinę temu, kanon7 napisał(a):

- były wygodne 

- musi być mikrofon 

- cena do 300 zł 

Z tą wygodą to bym poszukał czegoś na poduszkach materiałowych. Ze "skórzanymi" zawsze mnie po jakimś krótkim czasie uszy bolały.

Co mnie irytuje w Playstation to, że nie wszystkie słuchawki można podłączyć. Bardzo słaby support mają i trzeba się ograniczać tylko to tych "gejmingowych" szmelców, za które płacisz dodatkową kasę, bo są... "dla graczy".

• Like 1

34 minuty temu, Qrdello napisał(a):

OK, byłem wczoraj w drodze więc z 10 stron wątku mnie minęło :D

Poinstalowałem w sumie 1,3tB gier :D będę przez długi weekend testował, jak coś fajnego zgram to po powrocie uploadne dla porównania, bo tutaj w górach mam kiepski zasięg na wysyłanie treści.

Swoją drogą, pies rypał A4 przed świętami :/ niby jeżdżę od 20 lat tam i spowrotem kilka razy w roku, ale co jadę to od nowa mnie qrwica łamie :/ tradycyjnie koreczek na obwodnicy krakusa z doopy, zero większych powodów ale 10 km drogi stoi i gra w pasjansa. A jak ta wataha ruszy to jełopstwo wychodzi i ludzie zaczynają jak Dom z FF przejeżdżać z lewa na prawo, praktycznie nie ruszając się z miejsca...

EOT.

Fajne jest to że można poczytać, oglądać i posłuchać jak ten nowy sprzęt się sprawdza lub też nie a z racji tego że sporo tytułów z PlayStation jest już na PC to można sobie potestować różne rzeczy 😉

Premiera takich sprzętów to jest zawsze dobry temat do dyskusji 

Godzinę temu, kanon7 napisał(a):

Jak chcesz i lubisz głośne słuchawki z dźwiękiem 3D to jest to dobra opcja bo nie są drogie 

@azgan

ten YouTuber to taki pozer jest, że jak wychodzi jakaś jego recenzja to wzór jest dokładnie ten sam:

złe copro popełniło, kiedyś to było teraz już nie ma, ogólnie spoko ale jakby nie bardzo, ja odradzam .... ale.... sam posiadam i użytkuję bo trend :/ - mam co do nieantyfana wyrobione zdanie dość negatywne, bo to facet od którego hipokryzja, ot na poziomie PC by TQ, zalatuje na hektary. jego opinie są zwykle dość mocno stronnicze i nie wiem czy nie opłacane też.

Sprawdzałem trochę słuchawek bezprzewodowych dla graczy i Pulsy 3D w tej cenie grają zadawalająco dobrze jak na tej klasy sprzęt 

25 minut temu, Jaycob napisał(a):

AstroBot sprzedał się w 1,5 mln. :)

SJsECtZ.jpeg

A jak tam Concord? :E

To powinno trafić na dyski PS5 PRO tak jak poprzedni Astro Bot na premierę PS5 fat 

Nie wiem czy był? już jakiś Update pod PS5 PRO ale tak to powinno wyglądać na premierę 

CP2077 na PRO Station 5

Drogo, nikt nie kupuje, EX'ów nie ma a i tak https://ithardware.pl/aktualnosci/playstation_sony_konsola_sprzedaz_wyniki-36410.html 🙃

Edytowane przez azgan

@kanon7 te nie mieszczą się w budżecie ale posiadam je i są mega wygodne plus bateria trzyma tak długo ze prawie ich nie ładuje 

Słuchawki bezprzewodowe HyperX Cloud Alpha

Pasuja do konsoli i PC , może jakiś ich tańszy odpowiednik będzie też ok

Edytowane przez voltq