kanon7 599 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 5 minut temu, Qrdello napisał(a): - już są? Od 369 czy 349zł do 400 niedaleko Z matematyki byłeś słaby. Kwota 4xx to 400-499 zł 1
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) No tak, Pitagorasie, to także 400, i 401 a nie sprecyzowałeś aż tak wyraźnie że od razu 499 Najlepiej, żebyście wszystko koledzy za darmo dostali. Gry za darmo, windows za darmo, dostęp do neta za darmo :> Polska piękny kraj. PCLAB upadł, ale duch pozostał co niektórzy to powinni ze względu na ścisk rzyci mieć dożywotnie bany na fora internetowe. 60 stron spamu o kasie, i dalej wciskają swój kit. Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qrdello 1 1
Elvis79 161 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 5 godzin temu, Kowal_ napisał(a): Miałeś już Alana, zmiękli 😉 Wukonga i Baldur3 także, ale to gry nie od Sony 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 W 2020 roku ludzie kupowali PS5 po 3.5-4K od skalperów, w sklepach po 3-3.5k w beznesownych bundlach. Cena rynkowa odsprzedawanych rzeczy z tych bundli byla mizerna, bo kazdy chcial tego syfu sie pozbyc. Klienci dali zarobic Markom i Januszom. Zadek piecze teraz, ale o co kaman? Jest konsola dostepna w cenie jak w 2020 roku normalnie w skiepie. Luxus, a marudzenia nie ma konca. Za to, ze ludzie dali zarobic w tamtych czasach Januszom i Markom to za kare nie ma napedu 1 1
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Wtedy było SONY złe, bo konsol mało i skalperzy wykupili. Dzisiaj SONY złe, bo konsol dużo ale cena nawet dla skalperów mało ciekawa kiepskiej baletnicy... @voltq Rozumiem, że 'confused' to Twój ulubiony wyraz w anglosaskim, ale jakbym tylu opcji po kolei nie kumał to bym chyba sobie jakieś testy na IQ zrobił Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qrdello 1 1
maxmaster027 882 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 49 minut temu, Qrdello napisał(a): Wtedy było SONY złe, bo konsol mało i skalperzy wykupili. Dzisiaj SONY złe, bo konsol dużo ale cena nawet dla skalperów mało ciekawa kiepskiej baletnicy... cena jak cena, gorzej że napędu nie dali. Bo teraz chcesz miec ps5 pro z napedem i juz musisz szukac, albo miec szczescie ze jest gdzies na stanie itp. szczerze powiedziawszy lepiej juz zeby dali te cene 3999zl ale z napedem. 1
voltq 1 372 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): W 2020 roku ludzie kupowali PS5 po 3.5-4K od skalperów, w sklepach po 3-3.5k w beznesownych bundlach. Cena rynkowa odsprzedawanych rzeczy z tych bundli byla mizerna, bo kazdy chcial tego syfu sie pozbyc. Klienci dali zarobic Markom i Januszom. Zadek piecze teraz, ale o co kaman? Jest konsola dostepna w cenie jak w 2020 roku normalnie w skiepie. Luxus, a marudzenia nie ma konca. Za to, ze ludzie dali zarobic w tamtych czasach Januszom i Markom to za kare nie ma napedu Ja kupiłem za równo 3000 zł konsolę ps5 FAT z Allegro od skalpera i już nigdy takiego błędu nie zrobię @DżonyBi @Qrdello trochę nie rozumiecie o czym pisze druga strona , tu nie chodzi o jakieś narzekanie tylko logiczna konsekwencje jeżeli Sony uzyska monopol w cyfrze to będzie dyktować ceny a to się skończy tym że konsola będzie towarem luksusowym dla wybranych, tu nie chodzi o cyfrę tylko o monopol który zawsze jest zły
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) 10 minut temu, voltq napisał(a): Ja kupiłem za równo 3000 zł konsolę ps5 FAT z Allegro od skalpera i już nigdy takiego błędu nie zrobię @DżonyBi @Qrdello trochę nie rozumiecie o czym pisze druga strona , tu nie chodzi o jakieś narzekanie tylko logiczna konsekwencje jeżeli Sony uzyska monopol w cyfrze to będzie dyktować ceny a to się skończy tym że konsola będzie towarem luksusowym dla wybranych, tu nie chodzi o cyfrę tylko o monopol który zawsze jest zły No i nakarmiłeś trolla sam siebie biczować powinieneś, bo w pewnym sensie przyczyniłeś sie do tego stanu obecnego, a tu uświęcenie pod słupem światła Monopol SONY to nie my generujemy, tylko ameba ze strony Microsoftu. Przede wszystkim. A jak się faktycznie taki dobrostan zrobi, że konsole będą po 5k i gry po 5 stów, to ludzie zagłosują portfelem - o ile ich nie będzie stać (bo inflacja, takie magiczne słowo) - i SONY przydołuje jak z PS3. O co kruszyć dzisiaj kopie ? Ja sobie powiedziałem, że do czasu kupna w normalnych pieniądzach napędi nie kupię żadnej cyfry ze sklepu, ew. z tańszych doładowań czy klucza bo mam w co grać z biblioteki. Obstawiam, że sporo ludu bez napędu robi dokładnie tak samo, lub podobnie. Wraca do gier (AW2), które na bazowej PS5 działały źle lub bardzo źle . Dla równowagi - sporo ogrywałem gier na SteamDecku i laptopie - ergo - platforma dla mnie relatywnie nieistotna, jeżeli nie generuje mi problemów z graniem z rozpędu. Przez dłuższy czas SD mi na to pozwalał. Nie przywiązuję się do sprzętu. Dzisiaj pasuje mi PROsiak, bo dołożyłem do niego mniej niż cena nowej SLIMki, jutro podpasuje mi SD2 albo Switch2 - to go kupię. Po co komuś ciemnotę wciskać, jak rozmawiamy o kupnie zabawki dla dorosłych Mnie wybitnie irytuje fakt, że ten temat żyje przepychanką o kasę - na co kogo stać i dlaczego. Idiotyzm. Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qrdello 1
voltq 1 372 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Kupując PS5 Pro bez napędu przyczynił bym się do monopolu cyfrowego Sony FAT miał napęd a ja nie miałem PS4 i PS3 a na forum zachwalali pełno świetnych gier na wyłączność, ostatnie konsolę jakie miałem to PS1 i PS2 Gdybym miał aktualna wiedze to kupił bym wtedy PS4 zwykle i ograł sobie gierki to na monitorze 1080p To prawda Microsoft pomaga Sony Nie ma żadnej przepychanki zwykła dyskusja Doceniłem przecież to samo co zauważył już @DżonyBi że część gier na ps5 pro jest grywalna w trybie 60 klatek na TV 4k bo zniknęło mydło i gry nie są totalnie rozmazane Sam jestem zainteresowany kupnem PS5 Pro bo aktualnie nie mam żadnej konsoli ale tylko z napędem w zestawie lub jakby napęd był dostępny w normalnej cenie ze sklepu Jedyne gry cyfrowe jakie kupiłem to takie których nie było na płycie jak Spiderman remaster Edytowane 17 Listopada 2024 przez voltq
Kadajo 7 405 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 8 minut temu, Qrdello napisał(a): Mnie wybitnie irytuje fakt, że ten temat żyje przepychanką o kasę - na co kogo stać i dlaczego. Idiotyzm. Tu nie chodzi o to, na co kogo stać, bo kogo to obchodzi. Tu chodzi o fakt ze konsola jest droga jak na to co daje (w porównaniu do standardowej PS5) i jest na dodatek niekompletna. PS5 Pro to teaser do PS6 które będzie jeszcze droższe i na bank będzie pozbawione napędu. A dlaczego ? No sami się chwalicie jak to się PS5 Pro dobrze sprzedaje i ogólnie jest spoko. To jest sygnał dla Sony ze można doić dalej. Analogia do Nvidii aż natto podobna. 2 4
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) S-M Remaster był dostępny w pudełku z MM na PS5, z tego co pamiętam. Rozumiem ból doopy o napęd, mi to też doskwiera bo na półce stoi z 30 pudełek z grami, co nie znaczy że PRO trzeba gnoić bo zły sprzęt :E, a tutaj się to na wielu stronach rozwija. Stawiam gruszki przed pietruszki, że gdyby za 3,5k była konsola z napędem to 90% tutaj obecnych nawet by nie jęknęła na wpadki renderingu w PSSR np. A tymczasem jest czepialstwo, dosłownie o wszystko. Nie ma rzeczowej rozmowy tylko jakieś myślniki że gniot - wypowiedź użytkownika, który pooglądał recenzje na YT Edytowane 17 Listopada 2024 przez Qrdello
voltq 1 372 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 @Qrdello za 3500 z napędem bym kupił Nie było wtedy dostępnego Spidermana remastera był tylko jako kod cyfrowy w pudełku dodawany do miles Morales który był na płycie A ja gry używane kupowałem bo tanio
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 No o to mi chodziło, klucz był w pełnych pudełkach z MM. 1
Spychcio 802 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 2 godziny temu, kanon7 napisał(a): Od samego początku chodzi że Pro jest ZA DROGIE (bez napędu). Idąc tokiem Twojego rozumowaniu, życzę Ci: - aby napędów już nie było - PS6 było w cenie 4xxx zł - gry były po 4xx zł - brak płyt, tylko cyfra Miłego płacenia. Oby PS6 było za te 4000zł to nareszcie nie dostaniemy szrota na premiere tylko średniego szrota a to zawsze jakiś postęp. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 48 minut temu, Qrdello napisał(a): Mnie wybitnie irytuje fakt, że ten temat żyje przepychanką o kasę - na co kogo stać i dlaczego. Idiotyzm. Ale przecież nie tylko o to tutaj chodzi, po co tak uogólniać? Dyskusja poruszała różne kwestie - od sensowności takiej ceny konsoli i tego powodów, po zmniejszającą się różnicę cenową pc/konsola. To są naturalne wątki w takich miejscach i praktycznie każdy temat tego typu wygląda w sieci tak samo. Sony swoją polityką cenową chcąc nie chcąc go wywołało. To kogo stać a kogo nie stać na Pro, nie ma tutaj nic do rzeczy. Stać wszystkich swoją drogą, nie czarujmy się. I tak, bezsensem jest podważanie decyzji co do zakupu tego sprzętu, bo jak już wielokrotnie było powtarzane - kto ma kupić i tak kupi. Nie wiem więc w czym przeszkadzają niektórym takie dyskusje. Przynajmniej jest ruch. 1
Gronek31 19 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 Tu widzę ciągle o tych pudełkach i braku napędu , więc postanowiłem mema zrobić Chciałem Vincenta zrobić ruchomego, ale nie ogarniam w gify, więc jak ktoś się zna to możecie przerobić 2 3 1
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Opublikowano 17 Listopada 2024 5 minut temu, Vulc napisał(a): Ale przecież nie tylko o to tutaj chodzi, po co tak uogólniać? Dyskusja poruszała różne kwestie - od sensowności takiej ceny konsoli i tego powodów, po zmniejszającą się różnicę cenową pc/konsola. To są naturalne wątki w takich miejscach i praktycznie każdy temat tego typu wygląda w sieci tak samo. Sony swoją polityką cenową chcąc nie chcąc go wywołało. To kogo stać a kogo nie stać na Pro, nie ma tutaj nic do rzeczy. Stać wszystkich swoją drogą, nie czarujmy się. I tak, bezsensem jest podważanie decyzji co do zakupu tego sprzętu, bo jak już wielokrotnie było powtarzane - kto ma kupić i tak kupi. Nie wiem więc w czym przeszkadzają niektórym takie dyskusje. Przynajmniej jest ruch. Tak, tylko argumenty padły, powtórzone 10x ale niektórzy mają parcie na 20x i tak się kółko kręci. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 No tak się kręci, przecież wiesz równie dobrze jak ja, jak to działa. Ludzie wyjdą z Laba, ale Lab... 😉 1 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 Kolejna porażka PS5 Pro... 1 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) PSSR na ten moment działa świetnie z wysokiej rozdzielczości bazowej 1440p i z tej pozycji (PSSR Quality) nie ma sie czego wstydzic przy DLSS. Poniżej bazy na ten moment bywa z tym różnie. Trzeba czekac na poprawki. Podstawowym problemem jest to, ze w Jedi na siłę wcisnęli RT w trybie wydajnosci co obciaza mocno gpu i bazowa rozdzielczosc skalowana przez PSSR jest niska, zeby uzyskac duzo klatek. To powoduje male artefakty, ale jest RT. Czy w tej sytuacji implementacja RT+PSSR performance to byla dobra decyzja? Zadna porazka ps pro, bo mozna bylo wykorzystac moc nowej konsoli lepiej. Btw: obraz w Jedi na zwyklym ps5 potrafi skakac lepiej od wycwiczonej zaby. Edytowane 18 Listopada 2024 przez DżonyBi 2
voltq 1 372 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) @DżonyBi co do RT masz rację jestem tego samego zdania że pchanie na siłę RT na konsoli jedt idiotyczne Ale to twoje stwierdzenie że PSSR działa świetnie i jest porównywalne do DLSS znajdzie się na liście najgłupszych tekstów jakie widziałem na forum W takich chwilach przypominają mi się słowa Adama Kicińskiego który stwierdził cytuje "że cyberpunk działa zaskakująco dobrze na konsoli PS4 i Xbox one" tzn w 15 fps przy 720p poniżej detali ultra low z doczytywaniem tekstur po kilkunastu sekundach , dodatkowo co chwilę były blue screeny i gra się wyłączała Edytowane 17 Listopada 2024 przez voltq 3 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) 7 godzin temu, voltq napisał(a): Ale to twoje stwierdzenie że PSSR działa świetnie i jest porównywalne do DLSS znajdzie się na liście najgłupszych tekstów jakie widziałem na forum Czytaj chlopie ze zrozumieniem. Pisalem o PSSR quality. Napisalem, ze nie ma sie czego wstydzic i to jest prawda. DLSS jest rozwijany latami, a PSSR dopiero wszedl do gry. DF w Jedi porownuje PSSR P vs DLSS P i tu DLSS wygrywa, bo PSSR ma radzi sobie tak dobrze (jeszcze) ze skalowaniem z nizszych rozdzielczosci (ponizej 1440p). W TLoU, ktore teraz ogrywam w trybie Pro działa z PSSR Quality. Obraz 4k skalowany jest z 1440p i wyglada to bardzo dobrze. Sa pewne niedoskonalosci na niektorych krawedziach w ruchu, ale jest to malo widoczne. Wiem tez co potrafi 4090 z DLSS Q na ekranie 4k, ktory skaluje tez z 1440p. Pochwal sie wreszcie wlasnymi doswiadczeniami. Edytowane 18 Listopada 2024 przez DżonyBi 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 9 godzin temu, Vulc napisał(a): Ale przecież nie tylko o to tutaj chodzi, po co tak uogólniać? Dyskusja poruszała różne kwestie - od sensowności takiej ceny konsoli i tego powodów, po zmniejszającą się różnicę cenową pc/konsola. To są naturalne wątki w takich miejscach i praktycznie każdy temat tego typu wygląda w sieci tak samo. Sony swoją polityką cenową chcąc nie chcąc go wywołało. To kogo stać a kogo nie stać na Pro, nie ma tutaj nic do rzeczy. Stać wszystkich swoją drogą, nie czarujmy się. I tak, bezsensem jest podważanie decyzji co do zakupu tego sprzętu, bo jak już wielokrotnie było powtarzane - kto ma kupić i tak kupi. Nie wiem więc w czym przeszkadzają niektórym takie dyskusje. Przynajmniej jest ruch. Konsola jest reklamowana starociami które już ograłem. Na premierę zero gier których by nie było na pc. Po co mam teraz kupować Pro? 4 1
Rekomendowane odpowiedzi