RemiKo Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s I nastał czas, abym to ja, odpowiedzialny za jeden z największych off-top'ów sprzętowych na PCLab'ie, utworzył ten nowy wątek, będący swoistą kontynuacją wątku o takim samym tytule: https://forum.pclab.pl/topic/1280406-hydepark-retro-luźne-rozmowy/page/60 Hydepark, Retro, Luźne rozmowy - strona 60 - Procesory - Forum PCLab.pl Dark 2.pdf (testowo wrzuciłem tutaj przykładowy PDF z archiwum) ... Na chwilę obecną u mnie mały przestój i na dziś nie mam nic nowego, więc pozwólcie, że wrzucę jedynie zdjęcie ostatniej zabawki, którą u siebie przetestowałem: ... W przyszłości wszystkie nowe retro testy procków i nie tylko, będę wrzucał w tym wątku 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stjepan Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s No i temat jest tam gdzie powinien być, bierz Celerona 300A i kręęć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel_krk Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @levenA twój 8700k gdzie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blabla123 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Aj prawie 21.37 2 minuty temu, wrobel_krk napisał: @levenA twój 8700k gdzie? 8700K to już retro? Czy nawet Chrome już słabo chodzi? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamassss Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 12 minut temu, Stjepan napisał: No i temat jest tam gdzie powinien być, bierz Celerona 300A i kręęć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bierz E2160 i kręęęęććć!!!one 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Totek Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) No to z tej okazji trzeba będzie coś poskładać i przetestować Edytowano %s o %s przez Totek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stjepan Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemiKo Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 4 godziny temu, Stjepan napisał: No i temat jest tam gdzie powinien być, bierz Celerona 300A i kręęć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czeka już od dawna na swoją kolej: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stjepan Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Maślany zrobił film o 40 letnim IBM 5150 z Intel 8088, ja pierdziu, to jest RETRO. :O Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemiKo Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @Stjepan Nom, aż przypomniało mi się anime Steins;Gate Dzięki za podesłanie. Właśnie oglądam ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keleris Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Cześć. U mnie też jest cisza, moja babcia i7 6700 którego używam na co dzień ma problem z obecną kartą graficzną więc wpadłem na pomysł żeby bardziej rocznikowo zgrać tą platformę, niestety karta musi mieć dp 1.4 - monitor 4k 165hz -GTX 9xx niestety ma dp 1.2 -4k 60hz więc wybór padł na GTX 1080Ti górny limit dałem sobie 700zł - z moich obserwacji jest to kwota do której te karty znikają wszystko powyżej wisi, wysłałem parę zapytań o negocjacje ceny w ogłoszeniach z wysyłką i na razie nikt nie chciał zejść na taką kwotę więc trzeba czekać na okazje albo poszukać coś bardziej rozsądnego do pc który używam na co dzień. Drugi pomysł jaki mnie naszedł to wsadzenie Msi K8N Neo do w miarę współczesnej obudowy spc Armis AR6 TG która została mi z głównego pc (przez pewien moment siedziało tam am2 i muszę przyznać podobało mi się), mam jeszcze Thermaltake Soprano silver tylko już podobną platformę złożyłem na am2 więc bym miał bliźniaki. Na lepsze czasy czeka też lga775 i am3. Jako że jesteśmy na nowym forum pozwolę sobie wkleić na nowo parę zdjęć. Edytowano %s o %s przez Keleris 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Ciastovy Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @Keleris Jeszcze do tego brakuje czerownych katod. aż mi się przypomniał mój były zestaw z prescottem na 478 z 2007 roku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blabla123 Napisano wczoraj o 07:09 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 07:09 Katody do kupienia chyba na angeli ostatnio widziałem ale to było z pół roku temu. A na wyprzedaży dalej pewnie mają jakieś bajery UV gdybyście szukali, jakieś nakładki na wentyle z logo Quake czy coś. Tam tego pełno. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbo2k Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) AMD w segmencie DataCenter i Client odnotowuje gigantyczne wzrosty przychodów i zysków. W jeden kwartał wyciagneli tyle co w całym poprzednim roku. Edytowano 12 godzin temu przez robbo2k Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Totek Napisano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Jak wiadomo platforma x58 obsługuje oficjalnie 24GB RAM, no to osadziłem 48GB (6x8GB) najtańszej dostępnej chińskiej pamięci. https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-ddr3-16gb-2x8gb-do-pc-udimm-1600mhz-14180887922 Pamięci idą od strzała, 1333cl9, winda postawiona, kilka testów w cinebenchu przeszło bez problemu. Jak na 3.6GHz to całkiem zdrowy wynik. Jutro przekładam na cywilną wersję x58 z podkręconym procem. Chcę przetestować na P67 i zobaczyć ile maksymalnie z tych kostek da się wycisnąć, dowiedziałem się że 1866 lecą Edytowano 8 godzin temu przez Totek 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keleris Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Jak zapamiętaliście monitory crt? osobiście wspominam je bardzo dobrze, równomierne podświetlenie, ostrość, mnogość regulacji, oczywiście miały też swoje wady jak choćby rozmiar, słaba maksymalna jasność, migotanie przy niskich hz, poświata w okół białych elementów ale sama jakość obrazu była na przyzwoitym poziomie. Szybkie porównanie jakości podswietlenie crt vs ips. a jaka jest wasza opinia? Edytowano 6 godzin temu przez Keleris Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się