Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

W takim Ds2 już Wam nie będzie przeszkadzał półgodzinny film na początku:hihot:

MGS4 miało ponad 70 minutową cutscenke a gra była fenomenalna, obecnie przechodząc Avowed już muszę skipować cutscenki bo przysypiam. Wydaje mi się że tu chodzi nie o długość a jakość.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Sheenek napisał(a):

No nie, zazwyczaj grupy dyskusyjne gromadza hobbystow danego tematu, ludzi o wspolnych pasjach ktorzy chca porozmawiac na dany temat.  I o ile jeszcze jak najbardziej merytoryczne i konstruktywne krytykowanie jest jak najbardziej na miejscu niestety 90% tych wypowiedzi tutaj to sciek. 

Tutaj niestety powoli przestaje dac sie rozmawiac na temat gry.

Od dawna nie gromadzą takich ludzi, czy tego chcesz czy nie. Dodatkowo jeśli jakość gry jest mocno wątpliwa, zawsze więcej będzie negatywnych wypowiedzi niż tych pozytywnych. Zwłaszcza w przypadku gier "wysokiego ryzyka". Jak pisałem, możesz cytować selektywnie. Przejrzenie 3-4 ostatnich stron to raptem kilkadziesiąt sekund.

2 godziny temu, DITMD napisał(a):

Nie mam problemu z krytyką, mam problem z ignorancją i hejtem który ma kiepskie podstawy, ale to taki mały szczegół, którego do tej pory nie zauważyłeś, a to jest odcinek 7866 tej telenoweli. Możemy się tak pingpongować do usranej śmierci, to nic nie zmieni, ja nadal będę miał problem z ignorantami, a ty o to że ktoś ci wymawia to że gry nie kupiłeś, a się wypowiadasz.

Kiepskie podstawy to ma wrzucanie wszystkiego do jednego wora. Nie czaruj też, że nie masz z tym problemu, bo jak sam zauważyłeś - to nie pierwszy odcinek tej bajki, nie pierwszy wątek gdzie się niezdrowo ekscytujesz krytyką gry, która Ci się podoba. I tak, możemy się pingować w nieskończoność, bo dla mnie ignorancją jest brak zrozumienia dla reakcji graczy na kolejnego kotleta od Ubi. Co w żaden sposób nie stoi w sprzeczności z tym, że komuś ta gra się podoba i dostarcza zabawy.

• Like 1
Opublikowano

Kochani grę sobie kupiłem w pudełku i będę miał grę 1 kwietnia. Czemu wybralem taki nietypowy termin bo chcę rozpocząć nowy miesiąc z przytupem Bożym.:szatanek:

Moim zdaniem 10 generacja konsol będzie ostatnią generacją konsol z wydaniami gier w pudełku. Być może się mylę jednak cyfryzacja gier i tak dopadnie rynek konsolowy.:E

No powiem szczerze od 1 Kwietnia do boju czarny samuraju.:konik:

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

A gamepley też nie będzie przeszkadzał gdzie w każdej misji nosimy paczki:hihot:

No przeciez beda rozne produkty w paczkach, chlopaki z Amazona kochaja taka roznorodnosc Questow :D

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A gamepley też nie będzie przeszkadzał gdzie w każdej misji nosimy paczki:hihot:

Jednemu będzie przeszkadzał, innemu nie. W DS gra się dla fabuły, a jak dla kogoś mechanika dyskwalifikuje grę, to cóż, historii nie pozna.

Opublikowano
17 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Przeszkadzał w jedynce, dlaczego miałby nie przeszkadzać w dwójce, jeśli niewiele się zmieni? Tyle, że jak wyżej, tam pierwsze skrzypce grają fabuła, postaci i setting.

Opublikowano (edytowane)

Mnie nie nudziły "paczki" w przeciwieństwie do AC gdzie potrafi wymęczyć do tego stopnia, że trzeba grę odstawić, jak się wpadnie w "pracę" przy odfajkowaniu kolejnych obozowisk, czy innych ikonek na mapie to można poczuć się znudzonym, tego nie czułem w DS1, mocno czekam na DS2, to jest znakomite filmowo-growe podejście do pokazania gry, coś nowego jakby nie patrzeć, niektórzy grają w ETS/ATS czy inne symulatory i to nie nudzi, więc czemu to ma nudzić? Szczególnie, że w DS mamy wrogów, bossów itp, czego nie ma w ETS2.
Zaś AC jest tego x razy więcej niż noszenia paczki w DS, DS ogarniesz szybciej np platynę niż w AC, gdzie czasem potrzeba x2 x3 więcej czasu. Sama fabuła też nie ulepsza odbioru gry w przeciwieństwie do tego co można zobaczyć w takim DS.

Ghost of Yotei powinna być super gierka.

AC jest spoko, ale daleko jej do tego typu gier od Sony, nawet Tsushima według mnie jest lepsza pod względem historii, walki i świata ukazanej Japonii, ta wiem, że AC stoi lepszą grafiką i mi się podoba, kiedyś sam zagram, w końcu Tsushima to czasy PS4.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
11 minut temu, Vulc napisał(a):

Przeszkadzał w jedynce, dlaczego miałby nie przeszkadzać w dwójce, jeśli niewiele się zmieni? Tyle, że jak wyżej, tam pierwsze skrzypce grają fabuła, postaci i setting.

Aha czyli wystarczy dobra fabuła,masa filmików z prostackim gamepleyem który polega na targaniu rzeczy z punktu A do B i mamy goty:E

Tylko bez tekstu o planowaniu trasy i kombinowaniu bo skończyłem grę na kompletnym żywiole:cool:

Opublikowano
20 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Aha czyli wystarczy dobra fabuła,masa filmików z prostackim gamepleyem który polega na targaniu rzeczy z punktu A do B i mamy goty:E

Tylko bez tekstu o planowaniu trasy i kombinowaniu bo skończyłem grę na kompletnym żywiole:cool:

Co? :E Przecież właśnie napisałem, że nie wystarczy i wypadałoby poprawić ten element. Czytamy ze zrozumieniem.

Opublikowano
26 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ghost of Yotei powinna być super gierka.

AC jest spoko, ale daleko jej do tego typu gier od Sony, nawet Tsushima według mnie jest lepsza pod względem historii, walki i świata ukazanej Japonii, ta wiem, że AC stoi lepszą grafiką i mi się podoba, kiedyś sam zagram, w końcu Tsushima to czasy PS4.

Ciezko sie nie zgodzic, artystycznie, fabula i klimatem bije on AC jedna reka. Tez czekam aczkolwiek wcale mi sie nie spieszy az tak, bo ostatnio troche tej Japonszczyzny bylo.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Stjepan napisał(a):

Mogliby zrobić kategorię Game of The Centaury, te wszystkie gnioty z drugiej połowy XXI wieku mogły by się schować, nie mówiąc już o grach z XX wieku które niszczą te nowe wszystkim.

Do drugiej połowy XXI wieku brakuje nam jeszcze 26 lat.

Ale Gra Centaurów... tak, całkiem ciekawa kategoria.

Edytowane przez Lypton
  • Haha 2