Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Stjepan napisał(a):

A ja sobie kupię GoT w kwietniu bo ładnie cena poszła w dół, z okazji bamburaja w Japonii, zagram tam prawdziwym Japończykiem w prawdziwej Japonii. :D 

Jak jeszcze w GoT nie grales na Shadows nie masz co patrzec.

Tam czuc ta magie i piekno jaka otacza wyspe, no i sam pomysl na postac Jima jako zdesperowanego samuraja jest mistrzowski.

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Sheenek napisał(a):

Jak jeszcze w GoT nie grales na Shadows nie masz co patrzec.

Tam czuc ta magie i piekno jaka otacza wyspe, no i sam pomysl na postac Jima jako zdesperowanego samuraja jest mistrzowski.

Czy ja wiem, w porównaniu z Shadows, świat GoT jest pusty i martwy, a Jin dla mnie jest taki jakiś nijaki, wolę Naoe.

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, DITMD napisał(a):

Czy ja wiem, w porównaniu z Shadows, świat GoT jest pusty i martwy, a Jin dla mnie jest taki jakiś nijaki, wolę Naoe.

Ja zacząłem Tsushimę ale jak wyszedł Shadows postanowiłem potestować i wciągnął mnie na maxa.

Opublikowano
42 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

To jest wgl ciekawe, ze mozesz cala gre grac babka, a ost misje wlaczyc Yasuke i masz jego zakonczenie :D

bo go ktoś usilnie wrzucił pod koniec produkcji  xD

Babką gra się przyjemnie, walka jest fajna, lepsza od 3 poprzednich części. Niestety widać że gra klejona przez zepsoły ktore są bardzo nierówne . . .

Detale, smaczki super a za chwile wsiadam na kobyłę  . . . czy zadania poboczne rodem z MMO.

To nie jest zła gra, to nie jest dobra gra :E

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
26 minut temu, DITMD napisał(a):

Wiadomo gusta sa rozna, mnie osobiscie to GoT oczarowal 5 lat temu.

Naoe tez jest fajna, tyle ze jak pisalem brakuje mi u niej tego kopa co ma Yasuke w momentach kiedy nie chce mi sie skradac.

Bardzo podobne podejscie mialem od samego pocatku w CP2077 gdzie specialnie zrobilem postac ktora byla dobra w skradaniu ale tez w momencie wykrycia moglem przejsc w tryb rambo.

W tak rozciagnietej grze jak ACS az o to sie prosi, bo zmuszanie nas do jednego stylu bedzie meczyloi na dluzsza meta, a te barany nam to odebraly. 

Aczkolwiek musze przyznac ze nie probowalem sie przelaczac miedzy postaciami w trakcie misji, da sie?

Opublikowano
3 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Naoe tez jest fajna, tyle ze jak pisalem brakuje mi u niej tego kopa co ma Yasuke w momentach kiedy nie chce mi sie skradac.

Bardzo podobne podejscie mialem od samego pocatku w CP2077 gdzie specialnie zrobilem postac ktora byla dobra w skradaniu ale tez w momencie wykrycia moglem przejsc w tryb rambo.

Gram Naoe mieszając skradanie i walkę kataną. Traktuję to jako wyzwanie i walka mieczem nawet z mocniejszymi przeciwnikami jest dla mnie satysfakcjonująca.

Opublikowano

Fakt ze sie da, tez gram tylko nia i tez sporo walcze normalnie. Tyle ze jak porownasz to Yasuke to on wchodzi we wszystkich jak w maslo, a Naoe dziubie. No i do tego brak dostepu do wszystkich broni, gdzie ninje tez uzywaly lukow. Czy tez nawetak glypia akcja ze tylko Yasuke moze podniesc dzbanek wybuchowy.

Opublikowano (edytowane)

Osobiście jeszcze nie grałem ale boje się kupować bo wiadomo. Uwielbiam klimaty Azjatyckie ale to asasyn...

To co obejrzałem na YT oraz u znajomego który streamował grę na żywo. I powiem jedno Poziom sztucznej inteligencji to coś KATASTROFALNEGO. Tak niskiego poziomu SI nie widziałem nawet w grach w latach 90. Co jest grane? 

Prosty przykład. Bohater staje z 2 metry od przeciwnika. Ten go wykrywa (bo jest odpowiednia ikona) i włącza mu się alarm. Bohater szybko go omija i staje za plecami.. A SI już zgłupiał i nie może zlokalizować naszej postaci. Serio?  Czy Azjaci byli tacy upośledzeni w tamtych czasach? Raczej nie. 

Albo druga sytuacja 3 wrogów zmierza do naszej postaci bo zostaje wykryta.. Nasza postać cofa się i kładzie się na ziemii.. I ? SI już nie widzi naszej postaci i szuka w innych miejscach. A nasza postać leży sobie przed nimi i nic ;)

Nie no... Naprawdę graczom się ta gra podoba? Naprawdę dzisiaj gracze maja takie niskie wymagania względem produkcji? Ludzie to jest coś niemożliwego. 

Edytowane przez CavieZ
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Sheenek napisał(a):

Fakt ze sie da, tez gram tylko nia i tez sporo walcze normalnie. Tyle ze jak porownasz to Yasuke to on wchodzi we wszystkich jak w maslo, a Naoe dziubie. No i do tego brak dostepu do wszystkich broni, gdzie ninje tez uzywaly lukow. Czy tez nawetak glypia akcja ze tylko Yasuke moze podniesc dzbanek wybuchowy.

Brak łuku rzeczywiście przeszkadza. Ja jednak już do tego przywykłem po AC: Mirage. Strzałki też są spoko. Dodatkowo cyberpunka po raz ostatni przeszedłem na nożu do rzucania i z czapką niewidką, nie używając przy tym praktycznie broni palnej.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

To jest wgl ciekawe, ze mozesz cala gre grac babka, a ost misje wlaczyc Yasuke i masz jego zakonczenie :D

Jeszcze ciekawsze jest to że możesz grać całą grę Yasuke a ostatnią misję włączyć babkę i masz jej zakończenie:D:D

Opublikowano (edytowane)

Jeśli wrogowie zawsze przestają nas widzieć przy czołganiu się, to tego buga da się być może łatwo naprawić. Z chowaniem za plecy będzie chyba gorzej... 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
38 minut temu, Stjepan napisał(a):

Trzeba przyznać że kobitka ma wiedzę o Japonii i Japończykach.

Widać, że jest odklejona. Nie rozumie, że Shadows to tylko gra komputerowa, że to nie dzieje się naprawdę xD

• Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

@Czubatka Boża Tylko ze AC:S to dobra gra.... My wybitne elementy jak grafika czy male smaczki np pod wieczor nad stawami lataja swierszcze i swietnie to wyglada. Ma tez sporo wad, najwieksza jest podzial postaci

OK zobaczę jak gra naprawdę wgląda graficznie na moim monitorze. Patrzyłem na filmiki to źle nie jest. 

Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/366286/to-moze-byc-komercyjna-porazka-ubisoftu-nowy-assassins-creed-przegrywa-z-kolejnymi-grami-indie.html

Assassin's Creed Shadows błyskawicznie traci pozycje w rankingu bestsellerów na Steam. Przygodę Yasuke i Naoe wyprzedziły już dwie gry indie z mikroskopijnymi budżetami (co pokazuje przy okazji, jak ważna jest kreatywność deweloperów, którzy mogą małymi nakładami pokonać tuzy AAA). Do REPO, o którym pisaliśmy wczoraj, właśnie dołączyło dopiero co wydane Schedule I.

:hihot:

• Like 1
  • Haha 6