Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja, jako fan lore AC odpuszczam. Poprostu Shadows (mimo ze pierwsze 20 godzin to spokojnie gra 8/10 potem repetytywnosc asetow, questow, lokacji, przeciwnikow i durnych mechanik zabija chec do gry) tak mnie wymeczylo ze nawet za darmo teraz nie zagram. Poczekam az znowu zlapie zapal.

Dwa razy przeszedl AC:Valhale gdzie za drugim razem wyczyscilem cala mape tak na 95%. Zostaly same kamienie do ukladania ale cierpliwosci nie mialem. Przechodzenie 2 x AC:V nie wymeczylo mnie jak AC:S.

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, Reddzik napisał(a):

Negatywy, bo jak się wczyta w problem, to graczom to DLC się nie aktywuje, nie mogą zagrać. To nie jest jednostkowy przypadek, a dotyka wielu. 

Plus premiera tego DLC była nieźle opóźniona :lol2:

Opublikowano
55 minut temu, blo3de napisał(a):

Kup DLC nie możesz zagrać widzę Ubisoft wszedł na wyższy poziom maniany 8:E

Dodatkowo jak gracz nie ukończył  fabuły to dlc nie odpali , do momentu ukończenia fabuły i kilku questów. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Reddzik napisał(a):

@Roman_PCMR To aż tak kiepsko? Bo rozważam wzięcie w tej promocyjnej cenie z kuponem na Ubi.

Pierwszy 20 godzin jest naprawde fajnie.

Graficznie to absolutna topka. Mysle ze warto zagrac ale jeszcze wazniejsze jest poprostu przerwac kiedy zacznie cie nudzic.

Dam przyklad mechaniki ktora jest absolutnie idiotyczna:

Zeby odpblokowac nowe skile masz punkty skilow. Ale zeby wydac punkty skila musisz miec punkty wiedzy :E 

Te zbierasz chodzac po miedzy innymi kapliczkach i klaszczac. kazde takie klaskanie trwa z 5 sekund. Na poczatku to nie przeszkadza ale po klaskaniu tak setki razy juz masz dosyc czekania. 

Idiotyzm, zeby gre co sie ciagnie jeszcze bardziej wydluzac.

Ogolnie fanom AC albo tym z dobrym GPU polecam zeby zobaczyc wybitna grafike.

Reszta moze spokojnie sobie odpuscic chyba ze promka -70% to pograc z ciekawosci z braku laku

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Jak nie masz podstawki to kup podstawkę a dodatek olej , kiedyś kupisz za 20zl ;) 

Zamierzam kupić tylko podstawkę, wczoraj doszukałem się filmiku z dodatkiem, koleś(Kondzio jakby ktoś chciał poszukać na yt) zrobił go w 4 odcinki i zajęło mu to mniej niż 5 godzin(cała playlista), nie ganiał po mapie z tego co zrozumiałem słuchając opinii na sam koniec. 
Dodatek trochu lepszy niż podstawka ale nadal kiepsko średni, typowe Ubi. 

Roman pisał o podstawce, więc i do niej się odnosiłem ale nawet podstawka jest mocno średnia, Kondzio czy Sarge z YT o podstawce mówią, że to najgorsza część, do tego nawet słabsza od Valhalli.
Jak się zdecyduję to wezmę podstawkę, w środę jadę do Niemiec na 2tyg, więc póki co mam jeszcze chwilę do namysłu :E  Valhalla na PC działa(fps) bardzo fajnie ale problemem są te crashe na kartach nvidii z Win11, dwa kompy i to samo, bywa, ze nie ma crasha w ciągu 2 godzin, a czasem co 30min, i w podglądzie zdarzeń potrafi pojawić się info o sterowniku nvidii. Próbowałem grać bez uv to nic nie daje, tak się dzieje od premiery, co nawet wspominał Caleb. Sam nie jestem, bo nawet znajomy na steamie ma ten sam problem z Mirage i Valhallą.

• Upvote 1
Opublikowano

Klaskanie to jest super aktywność  w porównaniu  z pyskówką z  Valhalli albo układaniem kamieni . Punkty wiedzy zdobywa się bardzo szybko , a drzewka skillowe można resetować . Shadows  jest lepsze od Oddysey , oraz nudnej generycznej i powtarzalnej  Vallhali . Ma jednak też sporo wad , które wychodzą na wierzch  jak przełączymy się na Jasuke ociężałego biegającego jak ślepy byk po zamkach w poszukiwaniu Samurai Daisho . Naprawdę  momentami moża się wkurzyć , jak murzyn nie potrafi się wspiąć na niski murek , po czym zostaje zauważony i pozostaje walka z 30 ziomkami na zamku .

• Like 2
Opublikowano

Też podoba mi się Shadows. Lubię klaskanie czy te minigierki rytmiczne. Pograłem kilkadziesiąt godzin, teraz zrobiłem przerwę, żeby pograć w Mafię czy Cronosa, planuję wrócić za parę tygodni-miesięcy. Gra jest na tyle długa, że raczej nie kupię dodatku, szczególnie że chcę jeszcze wrócić do Stalkera 2 i popróbować Dying Light: The Beast.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A kto na to nie czeka? Dla wielu to jest najlepsza odsłona AC. W remake'u podobno usunięte będą sekcje i wątki ze współczesności, a cały gameplay skupiony będzie na piraceniu. Dla mnie to na plus, bo nigdy nie lubiłem tego skakania w czasie. 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
2 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Zeby odpblokowac nowe skile masz punkty skilow. Ale zeby wydac punkty skila musisz miec punkty wiedzy :E 

Te zbierasz chodzac po miedzy innymi kapliczkach i klaszczac. kazde takie klaskanie trwa z 5 sekund. Na poczatku to nie przeszkadza ale po klaskaniu tak setki razy juz masz dosyc czekania. 

Idiotyzm, zeby gre co sie ciagnie jeszcze bardziej wydluzac.

Czyli jak ktoś jest fanem Rubika, to się w tym tytule odnajdzie bez problemu!

PS. Nie ma jakiegoś moda, który to usuwa? Bo jeśli faktycznie to tylko głupia animacja i irytująca animacja dość repetytywnej czynności, to pewnie ktoś coś w tej kwestii podziałał.

Opublikowano
1 godzinę temu, ronaldo864 napisał(a):

Klaskanie to jest super aktywność  w porównaniu  z pyskówką z  Valhalli albo układaniem kamieni . Punkty wiedzy zdobywa się bardzo szybko , a drzewka skillowe można resetować . Shadows  jest lepsze od Oddysey , oraz nudnej generycznej i powtarzalnej  Vallhali . Ma jednak też sporo wad , które wychodzą na wierzch  jak przełączymy się na Jasuke ociężałego biegającego jak ślepy byk po zamkach w poszukiwaniu Samurai Daisho . Naprawdę  momentami moża się wkurzyć , jak murzyn nie potrafi się wspiąć na niski murek , po czym zostaje zauważony i pozostaje walka z 30 ziomkami na zamku .

Dobre jest to że jak wejdzie na linę to ona pęka pod wpływem jego wagi:E

Z podstawki nie pamiętam żeby takie coś było ale teraz jest.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tgolik napisał(a):

Jestem za połową gry i klaskałem może ze dwa trzy razy.

bzdura, jedna lokacja klaskania ma ze trzy+ kapliczki do klaskania ;) 

Moze mowisz o kapliczkach tych przy drogach?

Zreszta pogadamy po 50 godzinach jak wtedy takie klaskanie bedzie ci sie podobalo ;) 

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Dobre jest to że jak wejdzie na linę to ona pęka pod wpływem jego wagi:E

Z podstawki nie pamiętam żeby takie coś było ale teraz jest.

Oczywiście że było , widać te twoje speedruny :E

Opublikowano
3 godziny temu, DITMD napisał(a):

A kto na to nie czeka? Dla wielu to jest najlepsza odsłona AC. W remake'u podobno usunięte będą sekcje i wątki ze współczesności, a cały gameplay skupiony będzie na piraceniu. Dla mnie to na plus, bo nigdy nie lubiłem tego skakania w czasie. 

to jest gra dla mnie w takim razie! ;D

Opublikowano
Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a):

bzdura, jedna lokacja klaskania ma ze trzy+ kapliczki do klaskania ;) 

Moze mowisz o kapliczkach tych przy drogach?

Zreszta pogadamy po 50 godzinach jak wtedy takie klaskanie bedzie ci sie podobalo ;) 

Nie robię chramów. Więc nie muszę klaskać. Może tylko przy drodze. Rozczula mnie ta dziewczynka, gdy klaszcze.

Opublikowano

https://www.gry-online.pl/newsroom/masa-bugow-i-crashy-dialogi-jak-czestwy-chleb-pierwsze-dc-do-ac-s/z62ee19

Cytat

Niestety trudno powiedzieć, czy również zawartość jest winna temu przyjęciu. „Również”, bo lwia część zarzutów dotyczy stanu technicznego, a dokładnie: licznych crashy, których doświadczyli gracze po instalacji Claws of Awaji. Gra przymusowo zamykała się w wielu sytuacjach (na przykład przy graniu Yasuke).

Do tego niektórzy nabywcy nie byli nawet w stanie uruchomić DLC. Zadanie, które powinno być wprowadzeniem do dodatku, zwyczajnie się nie pojawiło (Ubisoft miał już usunąć tę usterkę). Ci zaś, którym się udało rozpocząć zabawę, odnotowali nie tylko crashe, ale też rozmaite błędy, niekoniecznie zupełnie psujące grę, za to niemal wszechobecne.

Co się tyczy zawartości, ta również nie wzbudziła większego entuzjazmu – przynajmniej tak można wywnioskować na podstawie tych nielicznych opinii, których autorzy wspomnieli cokolwiek na ten temat. Nawet w pozytywnych recenzjach da się znaleźć wzmianki o fabule „niezapadającej w pamięć”, a pewien użytkownik stwierdził, że dialogi są „czerstwe jak stary chleb”.

Dlatego @ODIN85 miałeś crashe, niestety coś jest na rzeczy.

Opublikowano
59 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Oczywiście że było , widać te twoje speedruny :E

Grałem głównie laską na mapie a tu jest akcja że idziemy do zamku najpierw jedną postacią a potem drugą i chciałem wejść tą samą drogą:E

Opublikowano
Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Dodając do innego posta:

Ubi w formie :E

Mam wrażenie że gościu uparł się na ubi.

slalker 2 działa jak chce, borderlands 4 nie ma optymalizacji i tylko trochę czepia się tych gier a przy czymkolwiek co dotyczy ubi gada i gada