Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Ty tak serio? Te darmowe 16 dlc to elementy perfidnie wycięte z gry.

och, serio?

To to DLC związane z serialem netflixa zostało opracowane 5 lat przed serialem, perfidnie wycięte, a potem dodane?

JAK ONI TO ZROBILI!?!!!!?!??!?!?!?!!?!??!?!!??!?!

14 minut temu, Czubatka Boża napisał(a):

Tak się mówi że nie kupię ale i tak człowiek kupi.:wariat:

Ludzka natura człowieka to ciągła pokusa i ciekawość.xD 

Nope. Nie kupię ;) 

Opublikowano

Specjalnie to całe DLC dali w preorderze jako zachęta, po tym czasie trzeba będzie zakupić osobno, aktualnie nie ma dostępu bo nie ma tego DLC, ale mogą krzyknąć "swoje", ja czekam na jakiś zbiorczy pakiet i kiedyś się kupi. 

Jak cena spadnie dosyć wyraźnie i zostanie połatana.

Gra na PS5 chodzi już w okolicy 200zł, z rana była nówka w folii na PS5 za 210zł poszła od ręki na olx.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ty tak serio? Może porównujmy dlc w okolicach premiery.

Tak, serio.

No to porównujemy - CDPR dał dlc (jakieś gówienka, ale questy też były - chyba ten ze świniami i złotem) w okolicachp remiery za darmo.

Ubi fabularne DLC z zakończeniem historii jednej z głównych postaci daje jako bonus do preordera albo płatne DLC i według Ciebie to jest okej?

No przecież to jest tak głupie i oczywiste, że nawet bezdomny żuł by się połapał :) 

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Tak, serio.

No to porównujemy - CDPR dał dlc (jakieś gówienka, ale questy też były - chyba ten ze świniami i złotem) w okolicachp remiery za darmo.

Ubi fabularne DLC z zakończeniem historii jednej z głównych postaci daje jako bonus do preordera albo płatne DLC i według Ciebie to jest okej?

No przecież to jest tak głupie i oczywiste, że nawet bezdomny żuł by się połapał :) 

Ale w czym masz problem jak i tak w to nie zagrasz? Kto będzie chciał to kupi a kto nie to nie. Główny wątek jest kompletny.

A jako bonus dodam że ostatnie Asasiny również dostawały bezpłatne dlc.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ale w czym masz problem jak i tak w to nie zagrasz? Kto będzie chciał to kupi a kto nie to nie. Główny wątek jest kompletny.

A jako bonus dodam że ostatnie Asasiny również dostawały bezpłatne dlc.

To Ty masz problem.

Ja napisałem, że ta praktyka biznesowa mnie odrzuca i jest to powód dla którego nie kupię tej gry. Na to ty się oburzyłeś.

ja problemu nie mam. To Ty masz problem, bo ktoś nie lubi Ubi i twojego ulubionego afroamerykańskiego samuraja :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To Ty masz problem.

Ja napisałem, że ta praktyka biznesowa mnie odrzuca i jest to powód dla którego nie kupię tej gry. Na to ty się oburzyłeś.

ja problemu nie mam. To Ty masz problem, bo ktoś nie lubi Ubi i twojego ulubionego afroamerykańskiego samuraja :E 

Dlatego ludzie sa bardziej cwani od producenta, a Ubi ma przez to problemy :) Bo zamiast placic krocie - ~75zl na miesiac (abonamet) i ogrywasz full wersje z DLC jak juz wyjdzie. Druga grupa czeka sobie rok czy dwa na zjazd cenowy.

A wystarczyloby robic dobre i skonczone gry na premiere w uczciwej cenie (slaba i zabugowana gra za krocie nie jest uczciwe), bez doplat za wczesniejsza premiere.

Edytowane przez ryba
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Ciebie odrzuca innych nie.

Od kiedy grasz gry? bo mam wrażenie że od tego roku i tego typu praktyki to dla Ciebie jakaś nowość.

Ty umiesz czytać?

Pisałem wyżej o tym, że taka taktyka biznesowa odrzuca mnie już od czasów pierwszego Mass Effecta. Zasadą jest, że nie kupuję DLC. Chyba, ze są wartościowe jak Widmo wolności, Serce z kamienia, czy Krew i Wino. 

Napisałem moje zdanie - mnie ta praktyka odrzuca. To Ty masz do mnie problem a teraz próbujesz wybrnąć, ale idzie Ci jak Suskiemu kandydowanie na prezydenta :rotfl: 

5 minut temu, ryba napisał(a):

Dlatego ludzie sa bardziej cwani od producenta, a Ubi ma przez to problemy :) Bo zamiast placic krocie - ~75zl na miesiac (abonamet) i ogrywasz full wersje z DLC jak juz wyjdzie. Druga grupa czeka sobie rok czy dwa na zjazd cenowy.

A wystarczyloby robic dobre i skonczone gry na premiere w uczciwej cenie (slaba i zabugowana gra za krocie nie jest uczciwe), bez doplat za wczesniejsza premiere.

No, dokładnie. 

Dobra, katana wojenna zakopana? Afroamerykańļski niguraj niech będzie świadkiem :E 

Opublikowano

@ODIN85 To sie nie zalicza do mojej tezy, bo to jest swiadome dzialanie Ubi na wygenerowanie puli kodow do hardware. Chodzi o to, ze pozniej producent sie chwali, ze gra dotarla do 3mln ludzi, a realnie za full cene kupilo ile? Pewnie nawet nie duzo wiecej jak 500k, skoro w peaku na Steamie gralo 65k.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ty umiesz czytać?

Pisałem wyżej o tym, że taka taktyka biznesowa odrzuca mnie już od czasów pierwszego Mass Effecta. Zasadą jest, że nie kupuję DLC. Chyba, ze są wartościowe jak Widmo wolności, Serce z kamienia, czy Krew i Wino

Napisałem moje zdanie - mnie ta praktyka odrzuca. To Ty masz do mnie problem a teraz próbujesz wybrnąć, ale idzie Ci jak Suskiemu kandydowanie na prezydenta :rotfl: 

No, dokładnie. 

Dobra, katana wojenna zakopana? Afroamerykańļski niguraj niech będzie świadkiem :E 

To są dodatki a nie dlc.

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

To są dodatki a nie dlc.

Po co w ogóle próbujesz?

https://en.wikipedia.org/wiki/Downloadable_content

Cytat

DLC can range from cosmetic content, such as skins, to new in-game content such as characters, levels, modes, and larger expansions that may contain a mix of such content as a continuation of the base game. In some games, multiple DLC (including future DLC not yet released) may be bundled as part of a "season pass"—typically at a discount in comparison to purchasing each DLC individually.

DLC to pojęcie szersze, dodatek to pojęcie węższe :)

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

A mówiłeś że długo grasz:hihot:

No długo - od Amigi 600, którą dostałem jakoś w 1995 roku.

30 minut temu, kubikolos napisał(a):

przeciez on nie gra,

chodzi po tych tematach gdzie moze wcisnac swoje woke brednie XD

Zrzutekranu2025-04-9o12_49_07.png.355f7be695e60a97804c73d0ee1f1303.png

I znowu okazuje się, że mylisz się zawsze wtedy kiedy coś napiszesz. 

Tak to jest z pisowsko-konfederackimi trollami :)