Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Konsola + Mario Kart + Pro Controller2 + ulepszenia Zeld wyjdzie niecałe 3tys, na ten moment cała jedna gra w którą bym pograł, póki co nawet nie zapowiedziane nowa Zelda, Mario Oddysey, Luigi, także na ten moment pierdziele taki interes :)

Podoba mi się proces zgrywania danych z Switcha1 i że Pro Controller1 działa pod Switchem2, nie podoba, że Pro Controllerem1 nie wybudzimy Switcha2 ;) 

Ekran brak oled mam w dupie, gram tylko w docku :)

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano

Najczęściej kupowane gry na e-shopie na S2:

1. Mario Kart World
  2. Cyberpunk 2077: Ultimate Edition
  3. Nintendo Switch 2 Welcome Tour
  4. Fast Fusion
  5. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Upgrade Pack
  6. Deltarune
  7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Upgrade Pack
  8. Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time
  9. Bravely Default Flying Fairy HD Remaster
  10. Yakuza 0
  11. Street Fighter 6 Years 1-2 Fighters Edition
  12. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Switch 2 Edition
  13. Hitman: World of Assassination
  14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Switch 2 Edition
  15. Hogwarts Legacy

https://www.ign.com/articles/nintendo-switch-2s-best-selling-eshop-launch-games-revealed-and-those-10-zelda-breath-of-the-wild-and-tears-of-the-kingdom-upgrades-are-right-up-there

:balon:

Nie wierzę, że ktoś serio płaci za tę interaktywną instrukcję… To przecież powinno być za free.  Na trzeciej pozycji. xD

• Sad 1
Opublikowano

Widzę wątek jota w jotę to samo co przy premierze NS1. "Ale kartofel", "ekran z Biedronki" vs "liczą się gry", "Nintendo nigdy nie dowoziło techicznie, bo nie musi". Co zabawne, wszyscy mają rację. ;) 

Dla mnie obecnie konsola nie jest atrakcyjna, bo po prostu nie ma w co grać. To co chciałem ogarnąć, ogarnąłem na jedynce. Lubię swojego Switcha, więc kupię na dniach kolejnego - NS1 Oled. I na nim spokojnie poczekam do premiery dwójki z nowym ekranem. W tzw. międzyczasie powinno pojawić się już trochę gier.

Opublikowano

Moje porównanie konsol switch. W obu przypadkach jasność na max

PXL_20250608_080735235.thumb.jpg.aac10766b8b3fa44343087cdf9878e94.jpg

Nakładki na joycony są w miarę ok. Na pewno jest różnica w ergonomii. Te jednak będą przejściowe i poszukam czegoś z bardziej wypukłym tyłem. 

PXL_20250608_080937583.thumb.jpg.0ee7f01feff078588d0e29f416628c2f.jpg

PXL_20250608_080923070.thumb.jpg.a599c73d8e08e9c37dbeeb6a496401c8.jpg

Opublikowano
56 minut temu, AvengerGT napisał(a):

Moje porównanie konsol switch. W obu przypadkach jasność na max

Średnie porównanie. Wrzuć coś z lochów albo jakąś mroczną grę - dopiero wtedy OLED pokazuje, co potrafi przy czerni.

Opublikowano

na duży plus idzie klapka pod kardridża, dużo wygodniejsze jak w OLEDowym, tam to nie dawałem rady tego otwierać nawet dużym paznokciem, a tu elegancko

potestowałem sporo gierek ze swojej kolekcji, dużo z tego nie ma nic nowego na Switch 2, działa dalej tak samo w 30FPS, a rozdzielczość jakoś też nie szczególnie poprawia obraz.

Ale te gierki które dostały ulepszenie, to naprawdę na duży plus.

Opublikowano
2 minuty temu, Tasslehoff napisał(a):

na duży plus idzie klapka pod kardridża, dużo wygodniejsze jak w OLEDowym

W końcu ktoś to powiedział. Ta klapka z kartridżami w S1 OLED zawsze mnie denerwowała - wyciąganie i wkładanie to jakaś udręka. :E 

Opublikowano
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie mogłeś dostać tego teraz bo by nie zarobili dwa razy:E

tak wiem, ze względu na listę gier do ogrania zadowolony jestem, ale chciwość w ich wykonaniu nie zna granić.

Pycha kroczy . . ..

Opublikowano

ktoś używa USB-C HDMI adapter zamiast docka do switcha? mam coś takiego kupione rok temu https://ehyooshop.com/products/ehyoo-portable-switch-adapter-usb-type-c-to-hdmi-adapter-for-tv-docking-mode-compatible-with-nintendo-switch-steam-deck-samsung-dex-station-and-s21-s20-note20-tabs7-4k-60hz-for-travel

ale nie chce to działać. To co dałem linka niby piszą że działa, nie wiem czym to się aż tak różni od tego co posiadam.

Macie coś podobnego i możecie sprawdzić czy działa? ew podesłać jakieś namiary na coś takiego co działa. Bo ten co podałem to z Kanady będzie szło ze 2tygodnie.

Także mam przenośny monitor OLED INNOCN 15a1f który powinien działać pod USB-C ale też nie chce, napisałem do supportu ciekawe czy trzeba jakiś upgrade softu.

Może ktoś też używa jakiegoś ekranu pod USB-C i może to odpalić?

Opublikowano
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

Powiedz lepiej jak ten Fast RMX, godny następca Wipeouta?

Moim zdaniem tak. Czuć może trochę budżet ale samo ściganie jest satysfakcjonujące. Typowy dla tych gier niski próg wejścia, a potem masa praktyki by ogarniać szybsze ligi. Kupuję serie od kiedy pojawiła się na Wii U.

Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Średnie porównanie. Wrzuć coś z lochów albo jakąś mroczną grę - dopiero wtedy OLED pokazuje, co potrafi przy czerni.

Nie średnie, a ubogie/niekompletne bo w określonym scenariuszu. Tak wrzuciłem na szybko bo akurat grałem i sam byłem ciekaw. Poniżej coś ciemniejszego i już nie ma watpliwości co lepsze.

PXL_20250608_104227676.thumb.jpg.044c3db4548727b3876b8e71f0409e40.jpg

PXL_20250608_101550460_MP.thumb.jpg.f82d14541689d89ceadd7cfb6778c0c2.jpg

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, Tasslehoff napisał(a):

ktoś używa USB-C HDMI adapter zamiast docka do switcha? mam coś takiego kupione rok temu https://ehyooshop.com/products/ehyoo-portable-switch-adapter-usb-type-c-to-hdmi-adapter-for-tv-docking-mode-compatible-with-nintendo-switch-steam-deck-samsung-dex-station-and-s21-s20-note20-tabs7-4k-60hz-for-travel

ale nie chce to działać. To co dałem linka niby piszą że działa, nie wiem czym to się aż tak różni od tego co posiadam.

Macie coś podobnego i możecie sprawdzić czy działa? ew podesłać jakieś namiary na coś takiego co działa. Bo ten co podałem to z Kanady będzie szło ze 2tygodnie.

Także mam przenośny monitor OLED INNOCN 15a1f który powinien działać pod USB-C ale też nie chce, napisałem do supportu ciekawe czy trzeba jakiś upgrade softu.

Może ktoś też używa jakiegoś ekranu pod USB-C i może to odpalić?

Masz pewnie kabel bez thunderbolta i wideo nie ma prawa działać.

Opublikowano
57 minut temu, AvengerGT napisał(a):

Moim zdaniem tak. Czuć może trochę budżet ale samo ściganie jest satysfakcjonujące. Typowy dla tych gier niski próg wejścia, a potem masa praktyki by ogarniać szybsze ligi. Kupuję serie od kiedy pojawiła się na Wii U.

Świetna oprawa, dobre recenzje, a do tego 4K i 60 fps w coopie na podzielonym ekranie? W to mi graj! 

• Upvote 1