Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tankietka napisał(a):

Ogólnie smutny ten temat. Głównie kilka osób w kółko powtarza, że czeka na Oleda. Już to wiemy, Nintendo was tutaj nie przeczyta i nie przyspieszy premiery Oleda xd 

Ale bije od ciebie starym, zgorzkniałym dziadem. My po prostu sobie rozmawiamy, dzielimy się wątpliwościami, linkujemy testy, rozmawiamy o ich rezultatach i robimy inne rzeczy typowe dla forum technologicznego. Jeśli oczekujesz poklepywania po ramieniu przez innych użytkowników, którzy już kupili Switcha 2 to nie ten adres, idź na forum nintendo, chociaż nie, tam też cisną po ekranie. Nie wiem czy inni czekają, ja nie czekam, po prostu już na 100% rezygnuję z zakupu switcha 2 lcd bo poniżej jakiegoś poziomu wykonania nie schodzę. 

2 godziny temu, tomeek85 napisał(a):

(...) nie kupujcie ludzie, przecież nikt Wam nie każe, broni do głowy też nikt Wam nie przykłada. Widocznie to nie sprzęt dla Was ;) Niestety kupując Switcha 2 trzeba być świadomym jego Wad. I jeśli takowe nie przeszkadzają zwyczajnie cieszyć się gra ot tyle. 

Właśnie dlatego rozmawiamy na forum i dzielimy się opiniami. Trudno bym był świadomy wad tej zabawki nie oglądając testów i nie rozmawiając o niej. Nie wiem co Wam tak wadzi narzekanie na ten ekran, to już nie wolno krytykować? 

2 godziny temu, tomeek85 napisał(a):

(...)Też mnie już trochę śmieszy te narzekanie któryś już raz z rzędu (...)

Bo wyszły kolejne bolączki ekranu, digital foundry i inni wypuścili filmiki z testami i o nich rozmawiamy. Co w tym śmiesznego? 

6 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Jaka masz alternatywe? (...)

Czasem nie ma żadnej. Na szczęście to tylko konsola do gier i jeśli nie będę mieć żadnego nowoczesnego handhelda to nic się nie stanie. Po prostu nie chcę schodzić poniżej pewnego poziomu i tu nie chodzi o jakieś widzimisię, po prostu bardzo przeszkadza mi słabe nasycenie barw i szare czernie a tutaj jeszcze dochodzi ghosting. Od kilku lat używam wyłącznie ekranów oled i jak u kogoś coś oglądam na tv czy monitorze lcd to od razu czuję, że obcuję z badziewiem. Sam mam w tv sony x95k i go nie używam a to nie jest jakiś krawędziowy szajs tylko mini led. Btć może kupię sw2 do grania stacjonarnie ale niech najpierw wyjdzie więcej gier wartych uwagi bo dla Mario Kart World, Bananzy i Metroida nie widzę sensu w zakupie. Niech wyjdzie Xenoblade, duża Zelda i Mario 3D to już będą solidne podstawy do zakupu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Tankietka napisał(a):

A od ciebie bycie obecnie największym płaczkiem forum który pierdoli jedno i to samo cały czas. Gówno kogo obchodzą twoje oledowe wynurzenia. Wystarczyło, że napisałeś swoje zdanie raz a nie jedno i to samo 30 razy. 

xDDDDD

I tak będzie przez kolejne 50 stron z typem. Kupię, nie kupię, lcd to kupa, tylko oled ale może kupię albo nie kupię bo tylko oled a lcd to kupa ale może kupię lcd. Litości.

Nie piszę 30x tego samego. Pojawiły się nowe testy to o nich dyskutujemy. To są typowe dyskusje na forum technologicznym i jak widać kilka osób te moje "wynurzenia" obchodzą. 

No rezygnuję z zakupu a jedyne co może mnie do niego przekonać to naprawdę dobre gry z zamiarem grania na tv bo tak jak pisałem a ostatnie testy potwierdziły - LCD w tej konsoli to kupa. 

Nie wiem dlaczego jesteś wulgarny i zniżasz się w swoim zachowaniu do poziomu dresa, nie wolno już konstruktywnie krytykować? Rozumiem, że boli ciebie krytyka, bo ty już kupiłeś swój egzemplarz, ale mnie to naprawdę nie obchodzi, daj nam spokojnie dyskutować i rozmawiać nie tylko o tym co nam się podoba. No i zachowaj chociaż minimum kultury, to nie dworzec. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, tomeek85 napisał(a):

Też mnie już trochę śmieszy te narzekanie któryś już raz z rzędu, że ktoś nie kupi bo Oleda brak. To nie kupujcie ludzie, przecież nikt Wam nie każe, broni do głowy też nikt Wam nie przykłada. Widocznie to nie sprzęt dla Was ;) Niestety kupując Switcha 2 trzeba być świadomym jego Wad. I jeśli takowe nie przeszkadzają zwyczajnie cieszyć się gra ot tyle. 

Ale jak ty tak możesz, daj tym kilku w spokoju dalej się macać siusiakami jedynie o wadach Switcha 2 przez kilkadziesiąt stron. Taka ma być narracja tego smutnego wątku. Nie równowaga, plusy, minusy - tylko minusy. Przecież dyskutują a my czekamy na klepanie po plecach bo kupiliśmy, a skoro kupiliśmy to chwalimy, nawet jeśli to badziew xd

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
6 minut temu, Tankietka napisał(a):

Jesteś hejterem który uruchamia się tutaj tylko by opisywać wady Switcha 2 i swoje wynurzenia oledowe. Pomijasz wszystkie plusy Switcha 2 skupiając się tylko za wadach w postach. Nie ma u ciebie równowagi, plusy, minusy - są tylko minusy jako całość. Z hejterem nie pogadasz.

Błąd. Szkoda, że pclab już padł bo byś mógł tam poczytać jak bardzo narzekałem na ekran w pierwszym Switchu. Bardzo. Wszystko się zmieniło, kiedy wyszedł switch OLED. Po prostu chwałę kiedy jest co chwalić i krytykuję to co wg mnie zasługuje na krytykę. Poza tym nazywanie mnie hejterem w temacie o Nintendo to ogromna pomyłka, bo jestem nintendofilem:) 

Mam n64, GameCube, wiiu, całą gamę game bojów, dsi, 3ds xl i switche (V2, OLED) natomiast switch 2 bardzo mnie zawiódł. Może to trudno zrozumieć, ale po kilku latach użytkowania niemal wyłącznie ekranów OLED mam inne wymagania. Nie patrzę z przyjemnością na szarą czerń, na mniej nasycone barwy i nie cieszy mnie wolny czas reakcji matrycy. W oledzie to nie jest nawet sekunda, mój ostatni monitor LCD miał poniżej 10ms a tutaj jest 45gtg, dla mnie to nie jest akceptowalne. Grałem w tym roku w zelde i icarusa na 3ds na ekranie ips ale co innego grać na czymś co traktuję jako sprzęt kolekcjonerski a co innego na konsoli z 2025 roku za ponad 2k zł. Jeszcze bym zrozumiał nazywanie mnie hejterem gdybym nie miał żadnych argumentów i narzekał na LCD bo LCD to nie OLED ale kurczę, te testy które były tu linkowane udowadniają że jest gorzej niż kiedykolwiek zakładałem że może być. No i co mam chwalić? Cena konsoli nie jest niska, ceny gier poszły w górę, bateria trzyma krótko (dla mnie 2h to niedużo), wydajność jest ok ale nie powala, na premierę wyszedł jeden ex, dużych Mario 3d i Zeld na horyzoncie nie widać, rewolucji nie ma i jest to pierwsza od dawna bezpieczna konsola Nintendo, więc czym się tu zachwycać? Nawet na forach dla fanów Nintendo tych zachwytów po prostu nie ma a po ostatnim leaku line upu było dość spore rozczarowanie. Uwierz mi, że jak będzie czymś się zachwycać to będę to robić, a jak zapowiedzą nowe Xenoblade to od razu kupię konsolę i podępne do TV. Póki co niestety jestem zdania, że Nintendo nie dowiozło ani pod kątem ekranu ani pod kątem gier ani pod kątem aktualizacji dla starszych gier. Możesz się ze mną nie zgadzać, ale każdy z moich zarzutów wobec konsoli poparłem solidna dawka argumentów. 

Opublikowano
4 godziny temu, Tankietka napisał(a):

Ogólnie smutny ten temat. Głównie kilka osób w kółko powtarza, że czeka na Oleda. Już to wiemy, Nintendo was tutaj nie przeczyta i nie przyspieszy premiery Oleda xd 

Smutna premiera, smutne komentarze.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja Cię tam rozumiem. Tylko  mam wrażenie, że zamiast dyskusji o bebechach Switcha 2, grach, akcesoriach, forum przeradza się w jeden wielki płacz o ekran. Niestety jest on kiepski. Ale to już było wiadomo przed premierą, że nie będzie to wybitna jednostka.  Jeśli kiedyś wyjdzie wersja Oled wtedy złożę preorder i zakupie sobie tą samą konsolkę z lepszym ekranem  Zaczyna to wyglądać tak jakby ludzie byli obrażeni na Nintendo, że wydało konsole z ch****ym ekranem. Niestety wydało i nikt z tym nic nie zrobi. Osoby takie jak ja mają na to wywalone jajca bo i tak większość czasu gramy na tv. Jeśli miałbym patrzeć przy zakupie na jakość ekranu, też bym nie zakupił nowego switcha, kupiłem go, żeby pograć w lepszej jakości w Zelde TOTK oraz inne interesujące mnie tytuły. Jedyna rzrcz jakiej mi brakuje to większa ilość gier na premierę ;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

9 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

bardzo przeszkadza mi słabe nasycenie barw i szare czernie a tutaj jeszcze dochodzi ghosting.

Ty w ogole czytasz te posty? Nasycenie barw jest bardzo dobre. 98% DCIP3 w S2 vs 79% w S1. 

S2 lepiej sobie radzi z odbiciami, dzieki temu ta szara czern w S2 wyglada na bardziej czarna.

Co do ghostingu to stawiam skrzynke piwa jak cos zobaczysz na ekranie i podzielisz sie tutaj z nami. 

Screenshot_20250625_090642_YouTube.thumb.jpg.68458128f42075d64d1e22fe7fcc8398.jpg

Screenshot_20250625_084922_YouTube.jpg

Screenshot_20250625_092223_YouTube.thumb.jpg.02b1c1319859ca6bfe17ffaec1104cdf.jpg

Co do samej wagi i budowy to najlepiej zrobiony handheld. Stusunkowo lekki i smukły. Chlodzenia praktycznie nie slychac. Moim zdaniem jest to pierwszy sensowny handheld jaki powstal do tej pory. Bateria jest kompromisem, ale i tak lepiej sobie radzi od Steam Decka.

image.thumb.png.b68c143bf8764677b1fc556208e1a68b.png

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

I po co te ekrany super jakościowo oledowe jak i tak większość ma już wzrok popsuty od nadmiernej masturbacji :hahaha:

Czemu mi nikt tego nie powiedział wcześniej?! Całe życie się zastanawiałem czemu brat ma dobry wzrok, a ja kilka wad wzroku i postępującą krótkowzroczność, która  pojawiła się jak miałem kilkanaście lat. 

BTW. Ależ się tu nostalgicznie zrobiło

- zarzuty pod adresem krytykującego ekran, że tylko narzeka i narzeka

- zarzuty, że pisze ciągle to samo

- że na pewno w realu nikt by nie zauważył smużenia

- że przecież jakiś youtuber czy inny arhon.eu mówi, że podczas gry nic mu nie smuży

- że "po kilku godzinach się przyzwyczai"

- ktoś coś bzdurzy o czasie reakcji 40ms i dzieli ekrany do gier na LCD i na OLED zamiast na podstawie tego co się faktycznie w ruchu liczy

- ktoś krytykujący wady ekranu musi tłumaczyć użytkownikowi forum, że chce tylko podyskutować na forum (definicja słowa forum jeszcze nie padła, ale jeszcze jest czas)

Jeszcze tylko "kiedyś się grało w 15fps i był człowiek zadowolony" do kompletu brakuje, ale może jeszcze się pojawi.

eh.. i to wszystko tym razem bez żadnego mojego udziału.

(Aż musiałem sprawdzić, może lunatykowałem i pisałem jako Henryk, ale nie)

Swierdzam więc, że oto widzimy jak społeczność podtrzymuje tradycje!

image.png.bd04bc29ec536cf83970c19aa2028e5c.png

Jestem wzruszony.  :E

Czuję się jak dziadek co mu zaśpiewali piosenkę z młodości, żeby sobie przypomniał jak kiedyś szalał na parkiecie. Łzy wzruszenia mi smużą i rozmywają się po policzkach. 

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Ty w ogole czytasz te posty? Nasycenie barw jest bardzo dobre. 98% DCIP3 w S2 vs 79% w S1. 

S2 lepiej sobie radzi z odbiciami, dzieki temu ta szara czern w S2 wyglada na bardziej czarna.

Co do ghostingu to stawiam skrzynke piwa jak cos zobaczysz na ekranie i podzielisz sie tutaj z nami. 

(...)

Co do samej wagi i budowy to najlepiej zrobiony handheld. Stusunkowo lekki i smukły. Chlodzenia praktycznie nie slychac. Moim zdaniem jest to pierwszy sensowny handheld jaki powstal do tej pory. Bateria jest kompromisem, ale i tak lepiej sobie radzi od Steam Decka.

Może i nasycenie jest ok na papierze, ale temperatura barwowa jest do chrzanu, to znaczy zimna 

Dla mnie osobiście jest to duża wada, bo przy kalibracji zawsze ustawiam ciepłe barwy, np. na LG OLED C3 dałem ciepłe +30. Switch OLED również ma dość ciepłe barwy. Ustawianie barw zimnych to najprostszy zabieg służący podbiciu jasności ekranu kosztem jakości obrazu. 

Ghosting jak najbardziej istnieje i nie musisz żartować o skrzynkach piwa, 45ms gtg to wystarczający dowód. Wystarczy wejść na forum gdzie nie jest się atakowanym za wyrażanie swojego zdania, np. tutaj https://www.resetera.com/threads/monitor-unboxed-how-slow-is-the-nintendo-switch-2-display.1226556/

żeby przeczytać takie opinie:

image.png.bc8ab5efcab9b38edbe045aa5cdcd1d1.png

image.png.90a5a57c32332fd212cb24c1676e4b5c.png

image.png.aac967851a547952f18c289bc18efbb3.png

image.png.3e8eedf62768a2017372b42983abb8f3.png

image.thumb.png.ce627f72fbcea7f85da579372cf8640f.png

image.thumb.png.64c12059d2cb45758fd85fb180d5c76f.png

image.thumb.png.eafe98fbac6c9dd735f102328d8e6e31.png

Ludzie to widzą. Co do czerni to tutaj naprawdę nie mamy o czym dyskutować. Niech ten ekran ma najlepszą redukcję odbić na świecie, na LCD czerń zawsze będzie szara/granatowa i nic tego nie zmieni, nawet mój tv mini LED ma badziewną czerń w porównaniu z OLED. Poza tym na zdjęciu które wrzuciłeś czarne są jedynie ramki wokół ekranu. 

Cytat

Moim zdaniem jest to pierwszy sensowny handheld jaki powstal do tej pory.

Serio? Ja wiem, że te konsole by dzisiaj nie miały racji bytu natomiast swego czasu GameBoy, DS cz 3DS były świetne. Uważam, że Retroid Pocket 5 też jest niczego sobie. 

Jeszcze mnie trochę poatakujcie za to, że śmiem mieć nienajlepsze zdanie o ekranie Switcha 2 i popieram to argumentami, no dalej. Uprawiacie totalny bezsens atakując mnie a jednocześnie broniąc swojej zabawki. Ktoś tam pisał dlaczego nie piszę o plusach i skupiam się na minusach - bo ekran jest dla mnie dyskwalifikującą wadą tej konsoli a plusy są oczywiste, każda nowa (no prawie) jest wydajniejsza od poprzedniej. To, że switch 2 ma większy ekran czy to że jest wygodniejszy każdy widzi. Jednocześnie pozostaję aktywny w temacie, bo interesują mnie przyszłe gry na Switcha 2, w końcu jestem Nintendofilem i zeldy czy xenoblade sobie nie odpuszczę, dobrymi poksami nie pogardzę, a dla Mario Odyssey 2 kupiłbym nawet Switcha 2 takiego jaki jest teraz i to z miejsca. Po prostu póki co skupiam się na ekranie bo a) temat jest gorący, pojawiają się nowe testy i na forach wypływa mnóstwo opinii użytkowników uważających, że ten ekran jest beznadziejny, b) z nowych gier jest jedynie mario kart a w niedługim czasie będzie bananza, póki co nie ma się czym zachwycać. Tym bardziej, że ja osobiście jestem zawiedziony Mario Kart World i ta gra w ogóle nie zachęca mnie do zakupu. Dlaczego? Bo Mario Kart 8 Deluxe z dlc oferuje 96 tras, wciąż jest żywe w multiplayerze (i to bardzo) i trudno przebić takiego molocha, kart racera niemal doskonałego. Na początku jarałem się otwartym światem i liczyłem na coś w stylu forzy horizon, ale okazuje się, że tam nie ma niczego do roboty poza zbieraniem naklejek :E No nie wygląda to za dobrze. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tez mam LG OLED C3 42" na ciepłych +25. Wyswietlacz w S2 jest ok, ale trzeba zrobic jedna rzecz - kupic i samemu ocenic.

BTW: Chcesz screeny z reddita i nie tylko jaki to oled serii C to gówno? Mogę zakleić pół forum gównem jakie ludziska pisza.

13 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

nie musisz żartować o skrzynkach piwa

nie zartuje

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Tez mam LG OLED C3 42, na ciepłych +25. Wyswietlacz w S2 jest ok, ale trzeba zrobic jedna rzecz - kupic i samemu ocenic.

BTW: Chcesz screeny z reddita i nie tylko jaki to oled serii C to gówno?

To co piszesz nie ma sensu - jakbym każdy produkt musiał kupić żeby samemu ocenić to bym miał w domu mnóstwo szmelcu. Korzystam z dobrodziejstw internetu i nie wtapiam, poza tym jak już pisałem korzystam od dawna wyłacznie z oledów. Miałem ps portal, dno, miałem decka lcd i zamieniłem na OLED, miałem retrokonsolki na lcd i też już ich nie mam. 

Spójrz na całość moich postów zamiast się czepiać - nie widzę obecnie powodów by kupić Switcha 2 bo ekran delikatnie mówiąc szału nie robi, Mario Kart World nie jest dla mnie system sellerem a dużych gier z największych marek nie ma nawet zapowiedzianych poza Metroidem, który wygląda w sumie jak poprzednie części :E 

Czytałem już, że seria C to gówno, najczęściej ludzie porównywali go z oledami Samsunga i wiesz co? Kupiłem Oleda Samsunga tylko po to, żeby go zwrócić. Barwy były bardzo wyraziste, tak nienaturalnie wyraziste, że nie mogłem na to patrzeć. Uwierz, że miałem poważny problem, żeby skalibrować ekran. LG na pierwszy rzut oka wygląda biednie przy Samsugnach, natomiast wygląda o wiele bardziej naturalnie. Jeśli ktoś lubi przesycone barwy to jego sprawa, mi nic do tego natomiast wiem z czego wynika krytyka LG. Poza tym na reseterze niezadowolenie z ekranu switcha jest wystarczające, zeby to była dla mnie przestroga i nie wiem co próbujesz udowodnić, że Twoja zabawka jest super a oni są bebe? 

Opublikowano
13 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Wyswietlacz w S2 jest ok, ale trzeba zrobic jedna rzecz - kupic i samemu ocenic.

Jedyne co się zmienia po zakupie to ból przyznania na forum że ekran jest słaby, skoro się wydało dwa klocki to trzeba pisać że jest super :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To co piszesz nie ma sensu - jakbym każdy produkt musiał kupić żeby samemu ocenić to bym miał w domu mnóstwo szmelcu.

Masz 14 dni na zwrot. Zamiast czas tracic na bezsensowne narzekanie to juz dawno bys sprawdzil i nie musial wklejac obcych opinii.

13 minut temu, galakty napisał(a):

Jedyne co się zmienia po zakupie to ból przyznania na forum że ekran jest słaby, skoro się wydało dwa klocki to trzeba pisać że jest super :E 

Wydaje znacznie wieksze kwoty na zabawki (na sprzet komputerowy najmniej).  Dla mnie 2k to drobne. Jakby ekran byl gowniany to napisalbym o tym. Gowniana natomiast jest ta folia naklejona na ekran. Szybko sie rysuje i polecam z miejsca zakup szkla hartowanego.

Kupiłem tez Steam Decka LCD za 2k i pierwsze co zaczalem robic to narzekac na ekran, bo byl fatalny. Bardzo szybko go sprzedalem i kupilem wtedy Legiona GO. W sumie to moj piaty handheld po S1 v2, S1 oled, SD LCD i Legion Go.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
Teraz, DżonyBi napisał(a):

Masz 14 dni na zwrot. Zamiast czas tracic na bezsensowne narzekanie to juz dawno bys sprawdzil i nie musial wklejac obcych opinii.

Świetny pomysł, będę marnować czas, być może kopać się ze sklepem, który dopatrzy się małej ryski i ryzykować narażaniem się na innej problemy, bo forumowy kowboj pisze mi jak żyć. Odstosunkuj się ode mnie i pozwól normalnie dyskutować w tym wyrażać również negatywne opinie. Napiszę ostatni raz - liczyłem na bardzo dobry ekran a najlepiej na OLED. Nawet jeśli ten ekran nie jest aż taki tragiczny jak pisze wielu użytkowników Switcha 2 na róznych forach internetowych i nawet jeśli nie jest tak tragiczny jak to wynika z różnych niezależnych testów i nawet jeśli ma lepszą czerń i odwzorowanie barw niż wydaje mi się po obejrzeniu wielu porównań na Youtube to i tak ten ekran nie spełni moich oczekiwań :)

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, DżonyBi napisał(a):

(...)

Wydaje znacznie wieksze kwoty na zabawki (na sprzet komputerowy najmniej).  Dla mnie 2k to drobne. Jakby ekran byl gowniany to napisalbym o tym. Gowniana natomiast jest ta folia naklejona na ekran. Szybko sie rysuje i polecam z miejsca zakup szkla hartowanego.

Kupiłem tez Steam Decka LCD za 2k i pierwsze co zaczalem robic to narzekac na ekran, bo byl fatalny. Bardzo szybko go sprzedalem i kupilem wtedy Legiona GO. W sumie to moj piaty handheld. Miałem S1 v2, S1 oled, SD LCD, Legion Go i teraz S2.

Weź pod uwagę, że ludzie mają różne gusta i różną wrażliwość na różne czynniki. Mi zawsze przeszkadzała szara czerń, w dobie telewizorów crt czy pierwszych LCD nie byłem zadowolony z jakości obrazu wyświetlaczy. Plazmy to trochę poprawiły, ale były ciemne. Pierwsze LCD z wygaszaniem strefowym sprawiły, że zacząłem inaczej odbierać gry, ale bardzo irytowało mnie DSE. Pałka się przegła jak kupiłem 85" LCD z pasami tak wyraźnymi, że nie mogłem skupić się na graniu. Od tamtej pory używam tylko OLED. Na stosunkowo małych ekranach jak 55-65" DSE nie razi aż tak bardzo, ale na większych już wkurza mnie niemiłosiernie. OLED ma tę zaletę, że DSE jest minimalne i u mnie każdy panel z czasem się czyścił. Chodzi mi to, że to co dla Ciebie jest ok dla mnie może być szrotem i możesz trolować do woli, ale tego nie zmienisz. 

13 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nigdy nie wiadomo skąd pochodzą takie klucze, więc ryzyko spoczywa na kupującym. Oczywiście wielu nie będzie świadomych, pewnie myślą, że skoro kupują w sklepie to wszystko musi być ok. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

Dostał bana na konto i konsolę.

@ITHardwareGPT

Zrób obrazek -  pierwszą stronę gazety w stylu tabloidów gazet plotkarskich, takich jak gazeta FAKT, gdzie głównym tematem będzie "Dostał bana na konto i konsolę!".  Poza tekstem powinna się w tym znaleźć ilustracja karykaturalnie płaczącego gracza.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Weź pod uwagę, że ludzie mają różne gusta i różną wrażliwość na różne czynniki. Mi zawsze przeszkadzała szara czerń, w dobie telewizorów crt czy pierwszych LCD nie byłem zadowolony z jakości obrazu wyświetlaczy. Plazmy to trochę poprawiły, ale były ciemne. Pierwsze LCD z wygaszaniem strefowym sprawiły, że zacząłem inaczej odbierać gry, ale bardzo irytowało mnie DSE. Pałka się przegła jak kupiłem 85" LCD z pasami tak wyraźnymi, że nie mogłem skupić się na graniu. Od tamtej pory używam tylko OLED. Na stosunkowo małych ekranach jak 55-65" DSE nie razi aż tak bardzo, ale na większych już wkurza mnie niemiłosiernie. OLED ma tę zaletę, że DSE jest minimalne i u mnie każdy panel z czasem się czyścił. Chodzi mi to, że to co dla Ciebie jest ok dla mnie może być szrotem i możesz trolować do woli, ale tego nie zmienisz. 

Co jest z tobą, nie tak, że przez kilkadziesiąt stron opisujesz ciągle te same oledowe gusta i historie? Raz w zupełności wystarczy. Spamer jesteś który ciągle musi uzewnętrzniać to samo uwieranie.

Odpal sobie z dzieckiem Mario Kart World na 2 graczy na swoim hiper, ultra oledzie. Od razu ci spamowanie identycznymi smętami wywietrzeje z głowy. 

Chociaż dla mnie MKW to lekki zawód. Bardzo dobra gra na max 8/10 ale niestety nic więcej. Za mało opcji kustomizacji rozgrywki, gorsze sterowanie i inne takie. Wnerwia mnie, że drift, skok i ładowanie boosta skoku jest pod jednym, tym samym przyciskiem. Może patche trochę ulepszą pewne rzeczy. MK8 dostał ich sporo.