tomeek85 30 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 20 minut temu, Element Wojny napisał(a): Update'ów gier z S1 też nie ma, do dupy z taką premierą. Ile ja już widziałem wpisów ludzi, którzy chętnie by sobie zagrali w taką wypasioną wersję trylogii Xeno w 60 fps z podrasowaną grafą. A ilu marzy o remake'u Xenosagi... No ja bym sobie chętnie zagrał w taką trylogię bo nie miałem nigdy styczności z tym tytułem, tylko że nie zapowiada się aby zrobili jakikolwiek update, by to działało w 60fps...a nie ukrywam że ciekawi mnie ta seria 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) 5 minut temu, tomeek85 napisał(a): No ja bym sobie chętnie zagrał w taką trylogię bo nie miałem nigdy styczności z tym tytułem, tylko że nie zapowiada się aby zrobili jakikolwiek update, by to działało w 60fps...a nie ukrywam że ciekawi mnie ta seria Były jakieś niepotwierdzone info że niby coś ma być w grudniu... Ale gdybym miał wybierać, i tak wybrałbym remake Xenosagi - ograłem jakieś 10-12h oryginału z 2002r. (tyle że gra już wtedy wyglądała nie teges), totalnie niegrywalne w kwestii gameplay'a, męczyłem się strasznie i zrezygnowałem, ale fabuła naprawdę przednia. No i obecnie już oficjalnie połączona z Xenoblade. Edytowane 25 Czerwca przez Element Wojny 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca W trylogię Xeno z podbitą grafiką bym zagrał, chętnie bym przeszedł całość po kolei, zresztą w X również. W Xenosagę też bym chętnie zagrał, ale to by musiał być remake w całości jak np. Mafia. Dlaczego? Bo te gry są tak archaiczne, że tak jak napisał @Element Wojny nie da się już w nie grać. Samo podbicie rozdzielczości i fpsów to zdecydowanie za mało.
ODIN85 3 501 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Młodym już się znudził Mario Kart World. Ja pierdolę, nawet tydzień nie minął, a konsola już robi za dekorację. W sumie to im się nie dziwię. Sam pograłem może z 3h i nic specjalnego jak dla mnie, a ten tryb free roam całkowicie bezużyteczny. Masz tam na wyspach zwroty jak u nas?
Element Wojny 4 775 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) 8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): nie da się już w nie grać. Akurat Xenosaga 3 jest najbardziej grywalna z nich wszystkich Ale jedynka to jest absurd po prostu, każdy mi pisał przemęcz się jakoś, dasz radę, w 2-jce będzie trochę lepiej. No ale nie dałem rady, bo to gra na +40h. Próbowałem grać na tym modzie co wrzuciłeś, były też inne ale autorzy się poddali po zrobieniu niekiedy 70-80%, po prostu stwierdzili że to i tak nic nie da, bo cały gameplay i system walki jest zbyt archaiczny. Ale jest nadzieja - jest nadzieja - zakończenie Xenoblade 3 DLC i to co poniżej. Wszystko to co wiekowe poniżej dostało odświeżenie - Baten Kaitos, Xeno 1, Xeno X, teraz pora na XenoSagę. 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Masz tam na wyspach zwroty jak u nas? Normalnie tak, ale konsolę kupiłem bezpośrednio z Nintendo bo wszędzie wyprzedana. Edytowane 25 Czerwca przez Element Wojny
ODIN85 3 501 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca To zostaje serwis typu olx że wymienisz na kotka
Element Wojny 4 775 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Kotek i tak będzie, w tym temacie nic się nie zmieniło. 1
lukadd 2 908 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Młodym już się znudził Mario Kart World. Ja pierdolę, nawet tydzień nie minął, a konsola już robi za dekorację. Jeszcze ~7 lat przed nią Spokojnie rozkręci się. 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Wystarczy odpalić kocią TV, czyli ptaszki myszki i zabawa murowana. Wiem to po mojej kici, ale moja wie jak to smakuje
Phoenix. 4 714 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca 20 godzin temu, crush napisał(a): Zdziwienie, że na technologiczym forum gdzie średnia wieku to 30+ jest niezadowolonie z badziewnego ekranu DK W punkt!
Barosz 47 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Ale ponoć xenoblade 3 ma jakiś update do S2 ? Coś na łowcach kiedyś czytałem. Gdybym mógł zagrać w xenoblade 2 i 3 w stałym klatkarzu najlepiej 60 FPS to bym odpalił z kopyta to bym był skłonny kupić S2. 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Ja jestem bardziej wymagający, oczekuję możliwości odpalenia wszystkich części xenoblade chronicles w minimum 1440p i 60fps. Jak wyjdzie jakiś patch który to umożliwi, to biegnę sprintem do Media Markt po switcha 2. 1
Tankietka 218 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) W dniu 25.06.2025 o 14:36, crush napisał(a): No ta. Grinding to jest gejm czejndżer. Widać, że guzik wiesz - rzucasz jakimś prostactwem jednym okiem podpatrzonym na ppe czy innym głupstwie. Mario Kart World wprowadził sporo zmian względem MK8. Na początku wydają się nie do końca trafione, jednak im dłużej się gra, uczy mechanik, zaczyna to wszystko wskakiwać na swoje miejsce. MKW ma też na premierę najwięcej contentu w historii serii. Nawet MK8 na premierę nie miał tyle zawartości. Edytowane 26 Czerwca przez Tankietka
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca 10 minut temu, Tankietka napisał(a): Widać, że guzik wiesz - rzucasz jakimś prostactwem jednym okiem podpatrzonym (...) https://sjp.pl/prostactwo Zachęcam do zapoznania się ze znaczeniem słów, których się używa. Póki co jedynym użytkownikiem prezentującym w tym temacie rzeczone prostactwo jesteś ty. Mario Kart World jest powszechnie krytykowane za pusty otwarty świat, w którym poza zbieraniem naklejek jest niewiele do robienia. Przejeżdżanie od wyścigu do wyścigu właśnie przez otwarty świat też podobno po chwili nudzi. Poza tym trudno tej gry nie porównywać do MK8D, skoro przez ostatnie lata to właśnie w tę część większość z nas grała. Ja wiem, że ten tytuł był rozwijany latami, ale skoro podnosi się poprzeczkę bardzo wysoko, to nie oznacza, że wszyscy będą zadowoleni, kiedy obniży się poziom. Nie twierdzę, że MKW to zła gra, pewnie jest świetna jak niemal każde MK, jednak rozumiem też bardzo wysokie oczekiwania i zawód ze strony wielu graczy.
crush 3 575 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca 23 minuty temu, Tankietka napisał(a): Widać, że guzik wiesz - rzucasz jakimś prostactwem jednym okiem podpatrzonym na ppe czy innym głupstwie. Mario Kart World wprowadził sporo zmian względem MK8. Na początku wydają się nie do końca trafione, jednak im dłużej się gra, uczy mechanik, zaczyna to wszystko wskakiwać na swoje miejsce. MKW ma też na premierę najwięcej contentu w historii serii. Nawet MK8 na premierę nie miał tyle zawartości. Przepraszam. Nowe mapy i grind. Sorry ale na tytuł startowy to za mało.
Tankietka 218 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) 12 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): https://sjp.pl/prostactwo Zachęcam do zapoznania się ze znaczeniem słów, których się używa. Póki co jedynym użytkownikiem prezentującym w tym temacie rzeczone prostactwo jesteś ty. Mario Kart World jest powszechnie krytykowane za pusty otwarty świat, w którym poza zbieraniem naklejek jest niewiele do robienia. Przejeżdżanie od wyścigu do wyścigu właśnie przez otwarty świat też podobno po chwili nudzi. Poza tym trudno tej gry nie porównywać do MK8D, skoro przez ostatnie lata to właśnie w tę część większość z nas grała. Ja wiem, że ten tytuł był rozwijany latami, ale skoro podnosi się poprzeczkę bardzo wysoko, to nie oznacza, że wszyscy będą zadowoleni, kiedy obniży się poziom. Nie twierdzę, że MKW to zła gra, pewnie jest świetna jak niemal każde MK, jednak rozumiem też bardzo wysokie oczekiwania i zawód ze strony wielu graczy. Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś a co ja. Tak jakbyś odpisywał innej osobie. W ogóle nie na temat. Nie bylo o jakimś podobaniu a o zmianach. I to o zmiansch które właśnie nie wszystkim się podobają. Traktuję twój post jako spam nie na temat. Tak bardzo chcesz być zawsze na przekór, że merytoryka i zrozumienie tematu leży. 5 minut temu, crush napisał(a): Przepraszam. Nowe mapy i grind. Sorry ale na tytuł startowy to za mało. Nowe mapy z dojazdami co zmienia feeling rozgrywki. Nie ma już loopkow krótkiej trasy. Znacznie więcej graczy na trasie i rozszerzenie szerokości tras pod nich. Tryb Knockout, nowe sterowanie z parkourem. Tryb otwartego świata. To wszystko mocno zmienia feeling rozgrywki. Ja wiem, że dla ciebie to i tak mało i ścigałka dla ciebie nie jest kotletem tylko wtedy gdy przestaje się w niej jeździć na rzecz biegania czy coś. Edytowane 26 Czerwca przez Tankietka
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Absolutnie nie, to ty użyłeś słowa, którego znaczenia nie rozumiesz i ta część mojej wiadomości bezpośrednio nawiązywała do twojego poprzedniego wpisu. Poza tym ja ogólnie nawiązałem do zarzutów wobec MKW, które były podnoszone na ostatnich stronach. Chyba czytasz temat, w którym się wypowiadasz, prawda? A zmiany wpływają na to, czy gra nam się podoba czy nie. Nie chcę być na przekór, biorę kulturalny udział w dyskusji i nie posuwam się do prostackich zachowań, to nie moje posty były kasowane przez moderację i to nie ja kląłem jak menel na dworcu. Tym bardziej śmieszy mnie, że zarzucasz komuś prostactwo.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca https://www.nintendolife.com/features/every-switch-2-launch-game-ranked?page=2 W sumie niezbyt ciekawie wygląda ta lista a z exami to już bieda. Zresztą fakt, że dwie części zeldy, które jedynie dostały łatki są sklasyfikowane na miejscach 2 i 3 mówi aż za dużo o jakości premierowego lineupu. 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Panowie, albo dacie sobie spokój z tą dziecinadą albo wytnę wszystkich uczestników równo z glebą, bo nie chce mi się wysłuchiwać równie "dojrzałego" tłumaczenia w stylu "to on zaczął...". 4
Tankietka 218 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Podsumowując, mnogość zmian w MKW spowodowała inny feeling rozgrywki względem MK8. Jednym się to podoba, drugim nie. Na pewno na początku przytłacza ogrom zawartości tras z tymi dojazdami. Gdy jednak to wszystko zaczyna zostawać w głowie zaczyna się grać coraz lepiej. Zwłaszcza gdy nauczymy sie trików w Time Trialu oglądając przejazdy najlepszych na świecie. Jak pisałem wyżej, mi najbardziej brakuje większej kustomizacji prywatnych pokoi, gdzie np. można wyłączyć jakie tylko chcemy power upy, redukując tym samym losowość rozgrywki. Edytowane 26 Czerwca przez Tankietka
crush 3 575 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) 42 minuty temu, Tankietka napisał(a): Ja wiem, że dla ciebie Dla mnie odświeżona ścigałka to słaby tytuł startowy. Czy raczej byłby dobry jakby towarzyszył temu jakiś konkretny ex. Edytowane 26 Czerwca przez crush
Tankietka 218 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) 7 minut temu, crush napisał(a): Dla mnie odświeżona ścigałka to słaby tytuł startowy. Czy raczej byłby dobry jakby towarzyszył temu jakiś konkretny ex. Zara będzie Małpa ale głupie, że miesiąc po premierze systemu. Dziwne. Edytowane 26 Czerwca przez Tankietka
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca No i małpa to nie ten kaliber marketingowy co Zelda czy Mario. Pewnie Nintendo chce wypromować DK na kolejnego kolosa, ale mogliby to robić po tym jak na rynku już była jakaś nowa gra z wielkiej trójki tzn Mario/Poki/Zelda.
Rekomendowane odpowiedzi