Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja bym chciał, żeby wszyscy mi odpisali "nie ma switcha, może kiedyś". Miałbym podkładkę dla syna, a poza tym zyskałbym trochę czasu - jakby się Pokemon Z-A napatoczył przed końcem lata, to może przekupiłbym go kupnem tej gry na S1, i kilkoma pierdołami - wszystko, byle tylko nie kupować tego przepłaconego badziewia. 

Opublikowano
38 minut temu, Reddzik napisał(a):

Najlepsze jest to, że ma być wersja Cybera na Switcha 2, a to nawet nie dało rady działać na PS4, gdzie nawet dodatku nie wydali. Jestem ciekaw jak to ma działać na Switchu 2.

Nie chwalą się że bedzie 60 klatek :E więc pewnie będzie filmowe dosiwadczenie ew stabilne 30 fps

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Macie swoje pre-ordery

Czyli scenariusz już znamy - w dniu premiery 80% switchy wyląduje na OLX'ach, ebayach i FB Marketplace, w cenach 4-5k. 

image.png.b6bd7970bb322d75090fc72d1d040c3a.png

Wszystko wszędzie wyprzedane. Nic tutaj nie wywalczysz, albo płać i płacz, albo czekaj na emulator i pokaż Nintendo środkowy palec.

https://www.theverge.com/2012/11/26/3693408/wii-u-sales-surpass-400000-in-launch-week-nintendo-says-console-sold

Wii u też miało mocny start;)

Poza tym na początku rzucą się wygłodniali fani i skalperzy. Serio nie wróżę tej konsoli takiego sukcesu jak sw1. Pewnie odniesie duży sukces, ale bez przesady. Ludziom naprawdę nie podobają się nowe ceny, na gafie czy reseterze jest mnóstwo narzekania, na Nintendo treehouse ludzie spamują "drop prices" I ogólnie niezadowolenie jest duże. Obstawiam, że to szybko nie ucichnie.

Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Całkiem nieźle, 40fps już w miarę działa na oledzie bo 30 to stutter. Jak na mobilkę jest ok. Kupię jak stanieje :E

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Nintendo tym gównem rozwali rynek, ponoć już czołowi wydawcy dyskutują kolejne podniesienie cen gier przez nowy próg ustalony przez Mario Kart ($79.99).

Założę się, że to jest dyskutowane od dawna i Nintendo może to tylko przyśpieszyć a wg mnie bardziej prawdopodobne, odłożyć w czasie.

Opublikowano
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Całkiem nieźle, 40fps już w miarę działa na oledzie bo 30 to stutter. Jak na mobilkę jest ok. Kupię jak stanieje :E

insajderzy często mają dane z czapy i nie brałbym tego pod uwagę.;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Co jak co ale wg mnie te ceny się nie utrzymają a już na pewno nie przy obecnej ekonomii. Zarówno konsola szybko dostanie przecenę jak i gry.

Chyba żartujesz. Wpierw to pójdzie w mega wielki scapling, wszystko już wszędzie wyprzedane. Dodaj do tego sytuację na rynku, Trumpa i wszystkie zawirowania, a fanboje Nintendo nigdy nie oszczędzają.

Obniżki to zobaczysz może ok. 2027. 

image.png.39d5b149365326affee11fc04d2c43db.png

Schodzą jak ciepłe bułeczki, ludzie się o nie biją. Po cholerę mieliby cokolwiek obniżać ?

Zamiast tego gdy inni wydawcy zobaczą co się dzieje, i że gracze debile to kupują, zaraz podniosą progi cenowe. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Na samych fanbojach ciężko będzie zrobić dobry biznes.  Sam miałem kupować Switcha 2 jak wyjdzie z OLED ale jak gry mają być po 90€ to sorry ale ja odpadam, pozostanie przemyśleć zakup Switcha 1 ewentualnie.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Na samych fanbojach ciężko będzie zrobić dobry biznes.  Sam miałem kupować Switcha 2 z OLED ale jak gry mają być po 90€ to sorry ale ja odpadam, pozostanie przemyśleć zakup Switcha 1 ewentualnie.

Spoko, zostań, i tak wszystko już wykupione.

A teraz poprosimy kolejnego pana w kolejce, bo za Tobą stoi kilkaset tysięcy osób. 

Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Obniżki to zobaczysz może ok. 2027. 

image.png.39d5b149365326affee11fc04d2c43db.png

Schodzą jak ciepłe bułeczki, ludzie się o nie biją. Po cholerę mieliby cokolwiek obniżać ?

Zamiast tego gdy inni wydawcy zobaczą co się dzieje, i że gracze debile to kupują, zaraz podniosą progi cenowe. 

Schodzą jak ciepłe bułeczki? Dalej dajecie się na to nabierać? Ile konkretnie egzemplarzy było dostępnych w preorderze? Chętnie poznam jakieś konkretne dane.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Każdy sklep w UK dostaje batch na wejściu (na jednym forum czytałem że ma to być minimum 10-15k sztuk na sklep w dniu premiery). Nic nigdzie nie ma, wszystko już poszło. Biorąc pod uwagę ile sklepów sprzedaje, już dziś z samego UK, z 1 dnia, poszło jakieś 100k preorderów, a Amazon jeszcze nie rozesłał invite. 

Do tego są sklepy, które będą pozwalały pre-orderować dopiero od przyszłego tygodnia, w tym Nintendo Store UK. 

Opublikowano (edytowane)

Ale z Ciebie panikarz, aż nie do wiary. Jakby podnoszenie cen było takie proste, to już ktoś inny by je podniósł a póki co to podniosło się larum. Każda firma ma pricingowca, korpo jak sony czy ninny mają ich całą armię, nikt się jeszcze nie zdecydował na podniesienie cen poza Nintendo, oburzenie jest ogromne a Ty piszesz bzdury, że Nintendo znowu podniesie ceny. Piszesz nieprzemyślane brednie. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)

Ile będą kosztować gry w PL to się dopiero okaże. Tears of the Kingdom miało być bodaj w wyższym przedziale cenowym i u nas po czystym przeliczeniu kosztować ok 300zł. A było za 250zł a teraz 220zł. No i kogo nie stać na zatrzymywanie gier, może wszystko sprzedawać i ograć całą generację w miarę tanio. Ewentualnie zostawić tylko gry multi do których się wraca.

Edytowane przez Tankietka
  • Like 1